Şimdi Ara

evde 10 tane civciv öldürdüm(civcivlerim neden ölüyor:S)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
20.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aranızda civciv alıp büyüten var mı hiç ya.ben ne kadar aldıysam hepsi de öldü.geçen hafta 3 tane almıştım aradan 1 hafta geçti iyi artık ölmezler dedim.sabah ikisi gitti.şimdi de teki can çekişiyor.benim anlamadığım bunlar kümeste o kadar itiş kakışın arasında ölmeden büyüyorlar da nasıl oluyor da ben evde özene bezene baktığım halde hepsi de ölüyor anlayabilmiş değilim.hatta hayvanlar üşümesin diye kavanozun içine sıcak su koyuyorum onlar da güzelce yaslanıp uyuyorlar.nerde hata yaptım ya ben

• Yapay Zekanın Yanıtı

Civcivler Neden Ölür?

Yavru civcivler, hassas canlılardır ve çeşitli faktörler sebebiyle ölebilirler. Civcivlerin ölümüne yol açabilecek yaygın nedenler şunlardır:

• Uygun Olmayan Sıcaklık: Civcivler vücut ısısını kendi başlarına düzenleyemezler ve optimum bir sıcaklık aralığına ihtiyaç duyarlar. Aşırı sıcak veya soğuk sıcaklıklar hipo- veya hipertermiye neden olarak ölüme yol açabilir.
    • Yetersiz Beslenme: Civcivler, büyümeleri ve gelişmeleri için özel besin gereksinimlerine sahiptir. Yetersiz veya dengesiz beslenme, yetersiz beslenme ve ölüme yol açabilir.
    • Hastalıklar: Civcivler, bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonları gibi çeşitli hastalıklara karşı hassastır. Tedavi edilmezse bu hastalıklar hızla ölümcül olabilir.
    • Yaralanmalar ve Kazalar: Civcivler, keskin nesneler, yırtıcı hayvanlar veya diğer tehlikelerle karşılaştıklarında yaralanabilir veya kazalara uğrayabilir. Bu yaralanmalar da ölüme neden olabilir.
    • Genetik Faktörler: Bazı civcivler, genetik kusurlar veya zayıf bağışıklık sistemleri nedeniyle ölüme daha yatkındır.

Civcivlerin ölümünü önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsin:

• Uygun bir sıcaklık sağla.
    • Sağlıklı ve dengeli bir beslenme rutini oluştur.
    • Hastalık belirtilerine dikkat et ve gerekirse veterinere başvur.
    • Tehlikeleri ortadan kaldır ve civcivleri güvende tut.
    • Güçlü ve sağlıklı civcivleri seçerek genetik faktörleri kontrol et.

Civcivlerinizin neden öldüğünü belirlemek ve gelecekteki ölümleri önlemek için bir veterinere danışılması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • civcivler cik cik derken ciddi anlamda cik demiolar
  • fazla rahat etttirmişsindir :D şaka bi yana ben de besledim 3 tane tavuk gibi oldu nerdeyse, büyüdüler. balkonda besliyorm ben, akşama kadar geziyolar balkonda. ne veriyosun? ben üzüm ve civicv yemi veriyorum. su da veriyodm tabi.
  • onlara oksijen lazım
  • Renkli civciv alıyorsan sakın alma.Onlar kimyasaldan dolayı hemen ölürler.
  • benimde öredeğim ölmüştü aldıktan 4 5 gün sonra leğene su doldurup koymuştum bi komşumuza güvenerek çok üzülmüştüm kaç yıl oldu hala unutamam keşke almasaydım
  • Soğuktan ölüyorlar.Annelerı onların ustune oturur ve sıcaklığı sağlar sende ölmesınler ıstıyorsan 1 lamba al 100w lık ampulu hayvanların bulunduğu kutuya yada neyse onun uzerıne koy.Buyuk ihtimalle yaşarlar bende almıştım 4 sene önce ölmuslerdı.

Sonra öğrendım soğuktan olduklerını lambayı koydum yaşadılar buyuduler kasaba kestırıp yedık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • seni alıp kümese koysak yaşaya bilirmisin o hayvanında yeri kümes yani evde büyütüpte napıcan sonunda ondan faydalınacaksın ya kesiceksin yada yumurtasını alıcaksın biraz düzmantık oldu sankibende küçükken çok aldım civciv hepside öldü bi tanesini bile büyütemedim bi arkadaşımda aldı o evde fazla tutmadı köye götürdü orada yetişti o kadar araba gürültüsü pis hava varken şehirde yaşaya bilirmi o hayvan...
  • Annesiz zor büyürler, birde hastalıklı küçük sakat olanları felan koyuyorlar pazarlara. Zaten alan adam 2 gün bakıcak ölücek.
    Ben küçükken 2 tane almıştıkta kaç yıl yaşamışlardı sonra kesip yemiştik. İyi bakarsan belki yani..
  • renkli civcivleri sevmediğim için almıyorum zaten
    Hekim18
    ben tekinde balkonda beslemeye kalktım öğlen bir saat bıraktıydım geldiğimde hayvanlar parçalanmış bir şekilde yerde yatıyorlardı.kargalar parçalamış cücüklerimi
    beslemeye gelince de sadece su ve civciv yemi veriyorum.bir daha alırsam kutunun içine ampul falan koyacam onunla ısınsınlar
  • küçükken ( 4-5 yaşlarında ) benimde vardı mor bi civcivim.
    koşuştururken üstüne basıp ezmişim
    bağırsakları falan çıkmıs hayvanın
    aklıma geldi gene
  • evde civciv beslemek istiyorsanız, öncelikle sıcak tutacaksınız. sıcak su dolu kavanoz koyun. ikinci önerim kesinlikle bulgur vermeyin. büyüyene kadar civciv yemi verin. ve kesinlikle gündüzleri güzel havalarda dışarı çıkarın yayılsınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Renkli civciv alıyorsan sakın alma.Onlar kimyasaldan dolayı hemen ölürler.

1 yıldan fazla yaşadı horoz oldu kestik yedik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GanJ*

küçükken ( 4-5 yaşlarında ) benimde vardı mor bi civcivim.
    koşuştururken üstüne basıp ezmişim
    bağırsakları falan çıkmıs hayvanın
    aklıma geldi gene

• bitanesi hastaysa ötekilere de bulaştırır yavaş yavaş ölürler civciv alırken özellikle satıcının verdiklerini almayın hastalıklıları veriyo kendiniz seçin bi bakın öyle alın.bizde köyden almıştık bitane baya bi büyüttük sora verdik dayıma bahçede baksın rahat etsin hayvan die =) kaçırmış oda hayvanogluhayvan:D
  • Seçilmiş insan olabilirsin

Başka bir hayvan alıp dene onlarda ölecek mi bakalım eğer ölürse evi yan yatır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aylut -- 4 Ekim 2009; 0:38:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

civcivler cik cik derken ciddi anlamda cik demiolar

cik cik
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Renkli civciv alıyorsan sakın alma.Onlar kimyasaldan dolayı hemen ölürler.

aralarında inan pek fark yok renklilerde büyüyor sorun yaratmıyorlar yani ;)

her iki türden de besledim tavuk boyutuna gelince evden kapı dışarı etmek zorunda kaldım.
  • bende 2 tane vardılar aradan baya bi zaman geçti bayada büyüdüler. sabah bi kalktım böyle ilginç bir ses geliyor meğersem horoz olmuşlar ötemiyorlar ama garip ses çıkarıyorlar. sonra öğrendiler tabi ötmesini. en sonunda kestik yedik

bu arada onlardan önce gene vardı dışarı çıkardık otlasın diye kedi o kadar çocuk cocugun içinden kaptı kaçtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 4 Ekim 2009; 0:45:44 >
  • Pilavı güzel olur o civcivlerin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.