Şimdi Ara

Ev İlanında Emlakçının Tek Yetkili Satıcı Olmasının Anlamı Tam Olarak Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev sahibini tanıyor olsakta yinede emlakçı ile mi muhattap olmamız gerekiyor? Bir tane ev beğendim, tek yetkili satıcıyız yazıyordu.

Daha önce de başka bir ev için emlakçıyı aramıştık, biz evin önündeyiz demiştik ama emlakçı gelene kadar tesadüfen ev sahibi geldi, evi gezdirdi, fakat pazarlık konusunda biz o işlere bakmıyoruz, emlakçı ile görüşün demişti. Ailem farklı bir konum istedikleri için o evi alamamıştım. Ev sahibi, emlakçıya yetki verince, kendi hiç bir şekilde evi satamıyor sanırım.

• Bazı mülk sahipleri 1 emlak ofise ile anlaşma yapar(yazılı yada sözlü)..Tüm her konuya o emlakcı bakar.Ev sahibi şu kadar pazarlık payı vardır siz konusun ciddi müşteri oldugu zaman mülk sahibi gelecektir.Yada 1 evi birden çok emlak ofiside ilgilenbilir tercih meselesi.

Yazılı anlaşma yaparsa kendisi satamaz yada alıcı satıcı kendi aralarında anlaşır sözleşme bittiği gün tapuya gider :))
  • Peki arsa tapulu bir ev var, bugün Akbank ile görüştüm, Akbank kat irtifakı varsa kredi çıkar dedi. Ama sanırım beğendiğim evin kat irtifakı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kat irtifakı mutlak vardır hocam.Kat irtifakı proje yapılırken yapılan bir husus.Sizin bahsettiğinz genel iskan yada kat mülkiyetidir.

İskan olsun yada olmasın kredi çıkıyor .("İskan" bina sağlam olduğunu gösteren belediye'den alınan resmi rapor)

İskan yokken 10 lira çıkıyorsa iskan alınca 20 lira cıkabiliyor.

Hocam almak istediğin evin tapusunu ilgili belediye'ye sorman en sağlıklısı olacaktır.Aslında maddeler uzun aşağıda ki videoyu izlemeni tavsiye ederim.
    Gayrimenkul Okuluyoutube
    22 Soru EV ALIRKEN MUTLAKA SORUN!
    https://www.youtube.com/watch?v=0WucJZifF6w

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.