Şimdi Ara

Fayanslar üzerindeki derzleri tamamen sökmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
121.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, yeni yaptırdığım evimde seramiksan woodline modeli fayans kullandım. fayansların tamamında 1-2 cm aralıklı boyunda derin çizgiler mevcur. fayans işini yapan usta sağolmasın öyle bir derz çekmişki, fayansların arasından çok üzerlerinde derz var. desen çizgilerinin arası derz dolu olduğundan, silme ile çıkmıyor. derzleri söker dediler, bim den 2 koli güldal kireç sökücü aldım, 3 kadın 3 gün uğraştı, elleri haşat oldu genede olmadı. iş fayansları söküp yerine yeniden yaptırma noktasına gelmek üzere. derzlerden falan geçtim. yeniden yaptırmaya razıyım.. bana derzlerin tamamını eritecek bir kimyasal söyleyebilirmisiniz_ yaklaşık 70-80 m2 duvar var. tamamına uygulamam lazım.

    yardımcı olursanız çok makbule geçer. derz kazıyıcılarla olacak gibi değik. her fayansta 20-25 civarı kanal var. herbirini temizlemeye kalksam 1 ayda bitmez.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: TUTANKHAMOUN

    arkadaşlar, yeni yaptırdığım evimde seramiksan woodline modeli fayans kullandım. fayansların tamamında 1-2 cm aralıklı boyunda derin çizgiler mevcur. fayans işini yapan usta sağolmasın öyle bir derz çekmişki, fayansların arasından çok üzerlerinde derz var. desen çizgilerinin arası derz dolu olduğundan, silme ile çıkmıyor. derzleri söker dediler, bim den 2 koli güldal kireç sökücü aldım, 3 kadın 3 gün uğraştı, elleri haşat oldu genede olmadı. iş fayansları söküp yerine yeniden yaptırma noktasına gelmek üzere. derzlerden falan geçtim. yeniden yaptırmaya razıyım.. bana derzlerin tamamını eritecek bir kimyasal söyleyebilirmisiniz_ yaklaşık 70-80 m2 duvar var. tamamına uygulamam lazım.

    yardımcı olursanız çok makbule geçer. derz kazıyıcılarla olacak gibi değik. her fayansta 20-25 civarı kanal var. herbirini temizlemeye kalksam 1 ayda bitmez.

     Fayanslar üzerindeki derzleri tamamen sökmek.


    Bahsi geçen seramik bu sanırım, yanlış anlamadıysam. Net olarak göremiyorum, fakat demenize göre çizgiler mevcut. Bu Çizgiler seramiklerin kendisinde olan çiziklermi, yoksa sonradan ustanın hatası üzerine oluşmuş çiziklermi anlamadım.

    Ben onları dekorun bir parçası olan derinlikler olduğunu varsayarak konuşucam.

    1-Öncelikle, çizik dediğiniz, desenin bir parçası olan derinliklerin rengi aynımı? Bunun sebebi, sonuçta derz dolguları ile çıkmaz hale gelen boşluklar, farklı bir madde ilede kaplanıp en azından ucuza kapatılabilirmi diye düşündüm. Bu yöntemi anlamadıysanız açarım.

    2-Eğer bu yöntem uygun değilse, Seramiklerin o kısımlarına derz dolgusu girmesinin normal oldugunu düşünüyorum,Çünkü işçi asla bunu gözeterek çalışmaz. Standart derz boşluğu 3-4 mm olduğu varsayılırsa, bunu yapan ustanın parmağıyla süreceğü varsayılarak, aslında seramiklerin o bölümlerinin bant gibi bir sistem ile koruma altına alınması gerekir. Bu durumu siz tahmin edemezsiniz. Doğal olarak usta tahmin etmesi gerekir. Ama ustada tahmin edemeyebilir, cunku klasik benim bildiğim serami kkaplaması üzerine parmağıyla sürerek geçer usta, Sonra temizliği size kalır.

    Şu anki maduriyetinizi anlayabildiğimi varsayıyorum. Bunun doğrultusunda, seramiklerin uygulanması hakkında eğerki bir kullanım talimatı kutularında vs. Yoksa, bunun için hak iddaa edip, değiştirebilir, masraflarınızı karşılayabilirsiniz gibi düşündüm.

    3- Eğer buda olmazsa, Seramik güçlü bir malzemedir. Yani o dolgu malzemesini çözebilecek bir malzeme, seramiğe zarar vermez. Bunun içinde sürülen dolgu malzemesinin özellikleri bilinerek, kimyasal bir çözücü araştırılabilir. Fakat buda Aradaki derzide çözecektir. Yani sonrasında tekrar derz boşluğu doldurmanız gerekir. Bu sefer Yukarıda bahsettiğim Bant yöntemini kullanmanızı tavsiye ederim.




  •  Fayanslar üzerindeki derzleri tamamen sökmek.



    Hocam öncelikle tesekkurler. Fayanslar resimde sizin yuklediginiz temiz hali derzden ne hale gelmis gorunuyor.yuzeyi tirtikli
    Resimdede göreceginiz uzere usta parmagiyla degil.bildiginiz badana gibi her yeri derzlemis.gorundugu uzre tek secenek sizinda dediginiz gibi bir kimyasalla derzi eritmek. Bana bu isi yapacak bir kimyasal onerebilen olursa cok sevinirim. Ben sonra aralarini derzler kurumadan fazlaliklarini silerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanılmaz hatalı bir işçilik. Bu kadarına pes. Ustalık ölmüş resmen. Ben en fazla 5-6 mm Lik bir taşırma bekliyordum. Resmen Boyamış usta(!)

    Edit:

    Benim tavsiyem, bu konuda Örn: Derz malzemesi Kalekim ise, onları arayıp destek almanız. Bu konuda bir kimyasal önerisinde bulunabilirler. Belkide dert edilecek birşeyde yoktur.

    Edit2:

    https://www.google.com/search?q=tel+f%C4%B1r%C3%A7a&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=l2uSUpioLuaR1AXD4oCgCw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1277&bih=682

    Hocam bu linkteki ürünlerin bir faydası olabilir. Ancak seramiği çizme durumuda var. Bu fırçaların, taşınabilir makineleri oluyor diye biliyorum. Belki bir faydası olabilir. Kesinlikle kullanırsanız, en görünmez bölgede hafifçe deneyin zarar verebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 24 Kasım 2013; 23:16:01 >




  • Bugün hocamla konuştum, bu tarz bir kimyasalın bulunabileceğini fakat seramiğe zarar vermesi ihtimalininde yüksek olduğundan bahsetti.
  • Hocam dedigim gibi durum feci. Sadece 1seramigin resmini cektim. Toplamda yaklasik 80m2 var. Urunler seramiksan. Mesaj yazdim ama cevap alamadim. En son hidrojen peroksit ile tuz ruhunu karistirip uygulamak zorundayim galiba.. Seramikler ne hale gelir bilmiyorum. Daha uygun bir kimyasal varsa oneri bekliyorum.yoksa yukaridakinkarisimi uygulayacagim. @ReLaKs

    İlgilendiginiz icin cok cok tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TUTANKHAMOUN

    Hocam dedigim gibi durum feci. Sadece 1seramigin resmini cektim. Toplamda yaklasik 80m2 var. Urunler seramiksan. Mesaj yazdim ama cevap alamadim. En son hidrojen peroksit ile tuz ruhunu karistirip uygulamak zorundayim galiba.. Seramikler ne hale gelir bilmiyorum. Daha uygun bir kimyasal varsa oneri bekliyorum.yoksa yukaridakinkarisimi uygulayacagim. @ReLaKs

    İlgilendiginiz icin cok cok tesekkurler.



    http://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=505660&s=6c2833a7209b6c06fc874697f261c153#.UpZmA8RdWFo

    şu şekilde iki yardımı olabilecek şey buldum. Uyumam gerekiyo o yüzden tam inceleyemedim. Vaktim olduğunda bakıcam.




  • [queto]arkadaşım derz sökme olayına çözüm olurmu bilmem denemen lazım ben bilmeden yaptım pişman oldum hanıma yardımcı olmak için banyoya tuzruhu döktüm kirleri çıkartsın diye elektronikle uğraştığım için elimde bol miktardada perhydrol vardı tuz ruhu ile perhydrolü karıştırınca çok kuvvetli bir asit oluşur bununlada baskıdevre çıkartırız banyodada deniyeyim dedim tuzruhunun üzerine perhydrol döktüm senmisin döken pişman oldum ama iş işten geçti derzi resmen eritti bazı yerlerde beton çıktı şimdi yeniden dolduracağım denemek istersen çok dikkatli olmalısın çıkardığı gaz çok kuvvetli asittir ve zehirlidir solunmaması gerekir açık havada veya cam kapı açık olarak yapabilirsin bol suyla yıkayıca gider

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam perhidrol VS tuz ruhu karisimi ile ilgili mesaji gormustum. ama betonsavar ilginc. onunla ilgili firmaya ulasmaya calisicam bugun. tekrar tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler,

    Seramiksan' ın Kalite Kontrol Yöneticisiyim Adım Engin Akgün. Mail adresim enginakgun@seramiksan.com.tr. Yorum ve fotoğraflarınızı inceledim. Maalesef ki ülkemizde karo döşeme işçiliği bir sertifikalandırma yapılmadan herkes tarafından yapılabiliyor. Bu durum inşaat grubunda her iş için geçerli. Tesisatçısından elektrikçisine kadar işinde uzman ve konusunda sertifika almış usta bulmak çok zor. Diğer gelişmiş ülkelerde bu işleri herkes yapamıyor. Sizin bildiriminiz ile ilgili yapılması gereken şuydu:
    Derzler, derz tabancası ile çekilebilirdi. Çünkü yüzey rölyefli (engebeli). Derz tabancası, silikon tabancası şeklindedir ve sadece derz aralarını doldurursunuz.
    Derz, priz almadan önce yani sertleşmesine müsaade etmeden silinebilirdi. Ancak bunların hepsi zor ve zaman alan uygulamalar olduğu için tercih edilmiyor. Gerçek usta kendini burada belli ediyor.
    Uygulama duvarda ise iş biraz daha zor. Prizini tamamlamış bir malzemeyi temizlemek zahmetli olabiliyor. Benim aklıma gelen tek çözüm sizin zaten denediğiniz çözümdür. Uygulama yerde ise asit içerikli temizleme malzemesi yüzeye dökülüp 15 - 20 dakika bekletilmeli ve mekanik temizleme işlemi uygulanmalıdır. Duvarda sıvı malzemeyi bekletmek pek mümkün olmuyor. Daha zahmetli bir iş. Yüzeye püskürterek atabilirsiniz. Çimento bazlı bir malzemeyi temizleyecekseniz tek çaresi kireç çözücüler (asit içerikli malzemeler hidroklorik asit, fosforik asit vs) kullanmaktır. Çimento bazlı tüm malzemeler asit ile reaksiyona girerler.
    Gelişmeler ile ilgili lütfen benimle yazışınız.




  • Haklısınız usta konusunda. Fakat ben bu tür seramiklerde ilk karşılaşılan problem olduğunu düşünmüyorum. Belkide usta O boşlukların doldurulması gerektiğini düşünmüş bile olabilir.

    Beton savarın ulaşım sitesi. SİTE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seramiksan

    İyi günler,

    Seramiksan' ın Kalite Kontrol Yöneticisiyim Adım Engin Akgün. Mail adresim enginakgun@seramiksan.com.tr. Yorum ve fotoğraflarınızı inceledim. Maalesef ki ülkemizde karo döşeme işçiliği bir sertifikalandırma yapılmadan herkes tarafından yapılabiliyor. Bu durum inşaat grubunda her iş için geçerli. Tesisatçısından elektrikçisine kadar işinde uzman ve konusunda sertifika almış usta bulmak çok zor. Diğer gelişmiş ülkelerde bu işleri herkes yapamıyor. Sizin bildiriminiz ile ilgili yapılması gereken şuydu:
    Derzler, derz tabancası ile çekilebilirdi. Çünkü yüzey rölyefli (engebeli). Derz tabancası, silikon tabancası şeklindedir ve sadece derz aralarını doldurursunuz.
    Derz, priz almadan önce yani sertleşmesine müsaade etmeden silinebilirdi. Ancak bunların hepsi zor ve zaman alan uygulamalar olduğu için tercih edilmiyor. Gerçek usta kendini burada belli ediyor.
    Uygulama duvarda ise iş biraz daha zor. Prizini tamamlamış bir malzemeyi temizlemek zahmetli olabiliyor. Benim aklıma gelen tek çözüm sizin zaten denediğiniz çözümdür. Uygulama yerde ise asit içerikli temizleme malzemesi yüzeye dökülüp 15 - 20 dakika bekletilmeli ve mekanik temizleme işlemi uygulanmalıdır. Duvarda sıvı malzemeyi bekletmek pek mümkün olmuyor. Daha zahmetli bir iş. Yüzeye püskürterek atabilirsiniz. Çimento bazlı bir malzemeyi temizleyecekseniz tek çaresi kireç çözücüler (asit içerikli malzemeler hidroklorik asit, fosforik asit vs) kullanmaktır. Çimento bazlı tüm malzemeler asit ile reaksiyona girerler.
    Gelişmeler ile ilgili lütfen benimle yazışınız.

    Engin bey annemin ameliyati nedeni ile 2 gündur ip disinda idim bu nedenle mesajinizi Yeni gördüm.
    Öncelikle mesajima cevap verdiginiz icin tesekkur ederim. Sayin relax in önerisi ile beton cozen kimyasal ile ilgili iletisime gectim, donus bekliyorum. Ordanda sonuc alamassam perhidrol, tuzruhu karisimi deniyecem. Tabi once uygun bir yerde seramige zarar verip vermeyecegini deneyecegim. Durumla ilgili sizede bilgi veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşım öncelikle yaşadığın olaya üzüldüğümü belirtmek isterim.
    ama gördüğüm kadarıyla yorum yapanlar hatta bizzat seramiği üreten adamlar bile topu ustaya atıyo.ortada bi haksızlık oldugu kanaatindeyim.sürekli takip ettiğim bi forum ama yıllardır üye olmaya üşendim sırf şuraya yorum yapabilmek için üye oldum
    sorununun çözümü ne kimyasallar nede asit.hırdavatçıdan en ince zımpara kaçlık bulabiliyosan al.400 yada üstü olsun.rakam arttıkça harcayacağın emekte artar yalnız .kullandığın zımpara seramiğe zarar veriyosa eğer rakamı yukselt.600.700..biraz araştırırsan bulursun..seramiğin yüzeyinde eğer derz kalınsa önce kalın zımpara ile başla.sonra ince zımpara ile devam et.ne yazıkki tek çözüm bu ..asit türevi malzemeler sadece derzi yumuşatmaz kullanılan yapıştırıcıyıda çözer.1 sene sonra fayansların tek tek düşmesini istemezsin heralde.biraz zahmetli ama tek çözüm bu..
    gelelim usta konusuna; piyasada biçok fayans ustası var..kimi metresini 12 tl ye döşer.kimi 1oo tl ye döşer..
    kullanığın fayans lux kategoride bi ürün.yani metresi en az 80 tl felan.
    fayansın metresi 100 tl ye alınıp.ustayada metrekaresine 15 tl verilirse..bu tarz bi sonuç çıkması kaçınılmaz...bu ustanın cimri davranan işverene garezinden değil.kullanılan ürünün hassasiyeti arttıkça harcanan işçilikte artıyo.tabiki ustayla pazarlık edilicek.her insan tasarrufunu düşünür.ama dediğim giibi güzel bi malzeme kullanıp güzel bi işçilik bekleniyosa kesenin ağzını açmakta yarar var.
    standart üzeri sır'lı fayans döşeme şu şekilde olur.usta fayansı döşer.derzini verir..yarım saat sonrada derzi süngerle siler.geriye çok ince bi derz tabakası kalır.oda suyla yıkandığında çıkar pırıl pırıl olur. bu tarz bi fayansın metresi 15 tl ye döşenir
    mat fayanslarda işçilik artar.fayanslar yapıştırılmadan önce ön yüzeylere süngerle yogun deterjan sürülür ( bulaşık deterjanı) sonra fayans yapıştırılır.derz tabancası ile derz verildikten sonra fazla derz silinir.bu tarz bi fayansın metresi 2o tl civarında döşenir
    ve son bi hatırlatma..işbaşı öncesi ustaya sözleşme imzalatın.eğer varsa kaşesini bassın.yoksa ad soyad telefon imza adres.sözleşme şartlarına işin biteceği tarih.işin içeriği..bunları yaparsanız başınız ağrımaz.tek bi şikayette zabıta o fayansları paşa paşa söktürür ustaya.olmadı hakem heyetine taşırsınız olayı.
    umarım bi faydam dokunmuştur.saygılar




  • skvvalker S kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle teşekkür ederim.

    usta konusunda haklısınız. ücret olarak, malzemeyi bahsettiğiniz fiyattan bayağı uyguna (bir tanıdık vasıtasıyla) aldım. Usta yabancı değil, tanıdığım daha önce başka arkadaşıma iş yapmış, hatta bayramda telefonlaştığımız birisi. derz konusuna gelince o dönem işi vardı ve acele etti sanırım. sonrasında pişman oldu, özür diledi, gelip temizleyeyim dedi ama onunda yapabileceği bişi yok.. ücretini pazarlık etmeden verdim. m2 değil götürü usulu fiyat verdi ve yaptı. ustalığı çok iyidir ama işte bu sefer yanlış yapacağı tuttu oda bana denk geldi.

    zımpara öneriniz düz fayanslar için uygun olabilir ama bu fayansların üzerinde resimdede görüleceği üzere 0,5-1 cm aralıklarla 1-2 mm. derinliğinde çizikler (kanallar) var. zımpara çizik aralarına girmiyor :( tel fırça bir ihtimal ama oda fayansı çizecek.. sanırım iş gene kimyasallara düşecek :(

    ayrıca ben mevcut derzlerden vazgeçtim zaten.. zira şimdiye kadar 1 koli kireç çözücü harcadık.. derzler çukur çukur oldu
    komple derz yapacağım ama önce tüm yüzeydeki derzleri temizlemem gerek :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUTANKHAMOUN -- 3 Aralık 2013; 9:24:47 >




  • ben yazlığımdaki havuzun fayanslarını tuz ruhu ve çamaşır suyu karıştırarak temizlerim yıllar önce kalmış derzleri alçıları bile sökmüştür ama uyarıyım yüzü elleri tam koruyan maske eldiven kullanılması gerekli karışım çok tehlikeli bir kere yanlışlıkla soludum hastaneye kaldırıyorlardı
  • Merhaba,

    anneniz için üzüldüm. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Bir katılımcı arkadaşın yorumu bu konuda faydalı olabilir. Bu tip forumların sinerji yaratması açısından oldukça faydası var. Ben ilk kez böyle bir siteye üye oluyorum. Sanırım geç kalmışım. Devri ayarlanabilir bir avuç taşlama bu konuda yardımcı olabilir. Yalnız bunun ucuna takacağımız fırça şeklinde zımpara seramiğe zarar vermeyecek sertlikte olmalı. Ben bu konuyu araştırayım. Bahsi geçen ürün mat yüzeyli ve aşınmaya dayanıklı bir ürün. Döşenmemiş bir karoda denenerek çizmiyor ise uygulama yapılabilir.
    Karo işçiliği konusunda aynı arkadaşın yorumu doğrudur. Diğer tarafı dinlediğinizde (yani ustaları) bu işin ücretinin düşük olduğunu bu nedenle yüksek metraj yaparak açığı kapatmaya çalıştıklarını söylüyorlar. Ama müteahhit işlerini bir kenara bırakırsak hiç bir perakende müşteri böyle bir sonuçla karşılaşmak istemez ve bunun için gerekli işçiliği öder diye düşünüyorum. Bence karşılaştığınız durum biraz uygulayıcının tecrübe ve bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.




  • seramiksan S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Öncelikle foruma üye olduğunuz ve bize yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Helede problemin sizden veya üründen kaynaklanmamasına karşın yardımcı olmaya çalışmanız benim için dahada değerli.

    Bu site her konuda bilgilerin paylaşıldığı ve insanların birbirine yardımcı olduğu yerler. Sizin gibi profesyonel insanların forumlarda çoğalması bilgilerin ve paylaşım kalitesinin artmasına neden olacak. Ayrıca sizlerin forumlarda ürününüzle ilgilendiğinizi gören son kullanıcılar kimin ürününün arkasında olup kimin olmadığını görecek ve tercihlerini daha isabetli yapabileceklerdir. söylediğiniz şekilde bir ürünü izmitte bulunan kaçtaş, baumax, tekzen ve birkaç yere daha sordum, malesef bulamadım. bulduğum fırçalar çok sert ve seramikleri çizeceklerdir.. aramalarım devam ediyor. kimyasallarla ilgili işlemler için bir hazırlık gerekiyor.. Ben ve eşim hafta içi hergün çalıştığımız için henüz uygulama yapamadım ama ilk fırsatta uygulama yapıcam. en son kalekimin çimento sökücü ürünü aldım aldım onu deniyeceğim. neticeden sizleride haberdar edeceğim.




  • _BOSS_ kullanıcısına yanıt
    bu karışımıda aklıma yazıyorum. kullanımı biraz riskli. bu nedenle öncelikli başka maddeler deniyeceğim. olmdı sizin önerinizide denerim.

    teşekkür ederim.
  • beyler kurumuş derz üzerine derz tekrar derz yapılır mı? (derz yapıldı 1 sene gecti ama derzde kopmalar oldu )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _BOSS_

    ben yazlığımdaki havuzun fayanslarını tuz ruhu ve çamaşır suyu karıştırarak temizlerim yıllar önce kalmış derzleri alçıları bile sökmüştür ama uyarıyım yüzü elleri tam koruyan maske eldiven kullanılması gerekli karışım çok tehlikeli bir kere yanlışlıkla soludum hastaneye kaldırıyorlardı

    Bahsettiginiz karisimi lutfen silin forumdan, dikkatli okumayan biri ciddi zarar gorebilir hatta olebilir.

    Bu karisim beton,tas,derz gibi yuzeylerle temas ettigi zaman hardal gazi olusuyor belli bir sure solundugu zaman kalici hasar verebilir hatta olume kadar gidebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weirdo -- 19 Nisan 2015; 18:54:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.