|
3 sene önce Ankara işçi bloklarında yatırım amaçlı ev aldık. Üst seviye bir memura kiraya verdim. Normalde ailemle yaşıyordum onlarla aram bozulunca kiracıyı çıkarmak istemedim kendi iş yerime yakın bir yerde ev tuttum. Malum sürekli ev fiyatları zamlanıyordu. Ben de zamları minimum seviyede tutuyordum. Kirayı düzenli ödüyor, taşkınlık yapmıyor diye. Oradan aldığım kiranın çoğu, kendi oturduğum evi karşılıyordu. Şu an ben aidat ile birlikte 10 bin lira veriyorum, benim kiracı 1500 veriyor. Baktım benim eve benzeyen çevre yerlerdekilerin kirası ne kadar diye. 7-8 bin olmuş. mağaraya benzeyen 30 yıllık ev bile o semtte 5-6 bin. Kiracıya dedim "zam yapalım 1500 liraya çincin'de bile ev yok, buradan aldığım kira ile kendi kiramı çeviriyordum artık %15'ini bile karşılamıyor" diye. 6 bin liraya okeydim, kadın demesin mi %25 yapabiliriz diye. 18 bin lira kira aldım geçen sene. Evin kombisine, boyasına 20 bin lira verdim ben zarardayım. Şirketteki avukat arkadaşa danıştım" kendim oturacağım deyip noterden ihtar çek öyle çıkar" kiracıyı dedi, yarın birlikte notere gidip halledeceğiz, bu saatten sonra 6 bin de kurtarmaz kendi ev sahibim 12.500'e çıkarmak istiyor. Kıssadan hisse; ev alıp kiraya vermek enayiliktir arkadaşlar. Oturmayacağınız evi almayın, arsaya yatırım yapmak da daha mantıklı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 25 Temmuz 2022; 18:42:32 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı