Şimdi Ara

ESP'nin önemini bizzat yaşarak anladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • genellikle l300 kullanıyorum ailemizin aracı olduğu için. dedemde de citroen nemo var 2010 model. l300 ile 80-90-100 km/h gibi hızlarda araba sürmekten bunaldım. dedemin arabasını sıkıştırınca 160 basıyor.

her neyse bugün dedemin arabasıyla maslaktan tem otoyoluna çıkmak için sağda virajlı bi bağlantı yolu var. haritada da işaretledim kırmızı okla. 21 yaşındayım. genciz kanımız kaynıyor tabi yanlış hatırlamıyorsam 80 gibi hız ile o viraja girdim. ani bir hamleyle direksiyonu 20-25 belki 30 derece sağa kırıp düz konuma getirdim. direksiyonu kırarken arabanın sağ tekerlekleri birden havaya kalkmaya başladı yusuflamaya başladım. merkezkaç kuvveti o kadar güçlüydü ki telefonuma sıkıca bağlı olan aux kablosu telefonun jak yuvasından çıktı telefon aracın sol tarafına çarptı yere düştü.
    sağ şeritte arkamda da fluence binmiş plaza hatunu vardı o sırada. yanımdan geçip beni şöyle bi süzdü göz göze geldik hatunla.

az daha sonum şu meşhur fiorino-nemo videosundaki gibi olacaktı. aracın kaskosu da yoktu. iyi yırttım valla. esp nin ne kadar önemli olduğunu anladım. espli bi araç aynı şekilde viraja girseydi vız gelirdi o viraj.

ESP'nin önemini bizzat yaşarak anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 7 Ekim 2016; 15:51:31 >

• Hocam ESP den önce trafik kuralları hayat kurtarır.

İsterseniz aracınızda ekstra hiçbir güvenlik önlemi olmasın siz kurallara riayet ettiğiniz sürece hayatta kalma şansınız artar.
    ESM BAS cart curt hepsi elektronik şeyler ufak bi arızada işlem görmez ki forumda epeyce konusu var. açmayan airbaglar çalışmayan ESP ler v.s.

Bugün şanslıymışsınız ama yarın ESP ye güvenerek aynı viraja girerseniz o ESP çalışmazsa sizi 3.sayfa gazete haberlerinde 4 satır haber olarak görebiliriz.
  • esp den önce eğitim şart

Allah iyiliğini versin emi, bide bizim burada hiç olmadık yerde aksiyon yaşamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 7 Ekim 2016; 16:01:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haddime değil ama buradan araç sahiplerine tavsiye vereyim.

Boş bir alan veya yolda, araçlarınızın limitlerini öğrenin. Allah korusun bu tür durumlarda aracın nasıl tepki vereceğini, aracın virajı dönüp dönemeyeceğini veya durup duramayacağını bileceğiniz için olası bir kazadan kurtulursunuz.

• Genciz kanımız kaynıyor diye bir bahane olamaz. Gerektiği gibi kullanmayacaksan hiç kullanmayacaksın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Orayı iyi bilirim. Fakat o durumda esp kurtarmazdi o aracı. Yine sert bir dönüş olurdu. Esp nin de limitleri var.

• ESP gayet önemli ama ondan da önce sırtını ESP'ye dayamamış araba kullanmak daha önemli. Hafif ticariler viraja girmek için yapılmamış araçlar. Daha haddini bilerek kullanmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hatunla göz göze geldik o beni süzdü ben onu derken muhabbet aldı başını gitti, diye devam edecek sandım ama değilmiş. Neyse geçmiş olsun can ve mal kaybı olmamış. Bu olaydan sonra 80,90 100 devam edersin herhalde.

• arkadan gelen azrail di, esp işini bozmuş cins cins bakıp gitmesi o yuzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Hatunla göz göze geldik o beni süzdü ben onu derken muhabbet aldı başını gitti, diye devam edecek sandım ama değilmiş. Neyse geçmiş olsun can ve mal kaybı olmamış. Bu olaydan sonra 80,90 100 devam edersin herhalde.

yok hocam bi daha asla girmem öyle. Belki ilerde esp li araba sürersem deneme amacli bi kez daha girebilirim belki

• "Genciz kanımız kaynıyor" dan sonrasını okumadım. Tipik, trafik magandası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

"Genciz kanımız kaynıyor" dan sonrasını okumadım. Tipik, trafik magandası.

bilmiyorum hiç l300, h100 gibi panelvan kamyonet sürdünüz mü ama bu tip kamyonetler hem konforsuz, hem de performansı düşük oluyor. ben 100 km/h a çıktığımda kamyonet savrulmaya başlıyor ve motor sesi artıyor, zaten ses yalıtımı sıfır. siz otomobil kullanıcıları yanımdan yüksek hızlarla geçip gidiyorsunuz tabi konforlu, rahat bir şekilde. mesela ben sol şeritte gitmek nedir pek bilmem bu yüzden.
    l300 den nemoya geçince konfor ve performans hissiyatı artıyor tabi doğal olarak. hazır fırsat yakalamışken içimde birikmiş gaza basma istediğini atıyorum böylece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 7 Ekim 2016; 21:08:23 >
  • Genciz kanımız kanıyor gibi bir bahane olamaz. Bende 21 yaşında 1.18 M paket gibi senin aracına göre kat kat güçlü bir araca sahibim. Madem öyle benim de kanım kaynasın başkalarının ve kendi hayatımın sonunu getiriyim var mı böyle bir mantık ?

• kardeşim o değil de yanlamaya çalıştığın araç da tamamen bu işe aykırı bir araç bir de.

hani yere yakın bir araç olur arkadan itişli olur hakim olursun belki. dediğin yer tem tem bağlantısı ve o viraj hayli keskin. toplayamasaydın karşı bariyerlerde alırdın soluğu. ucuz yırtmışın.

benim de böyle çok atlattığım kazalar oldu bazıları kasıtlı bazıları kasıtsız olarak yaşandı ama yukarıda bir arkadaş söylemiş arabanızın limitlerini öğrenin diye.

bizde astra var hangi viraja hangi hızlarda girebileceğimi artık biliyorum, lastiklerimin durumuna da hakimim bir de. ki bizim araçta esp yok ve önden çekişli. çok savrulduğum kıç attığım oldu ama hepsini topladım bugüne kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BitterliLokum

Genciz kanımız kanıyor gibi bir bahane olamaz. Bende 21 yaşında 1.18 M paket gibi senin aracına göre kat kat güçlü bir araca sahibim. Madem öyle benim de kanım kaynasın başkalarının ve kendi hayatımın sonunu getiriyim var mı böyle bir mantık ?

hocam sen alışmışsın artık bmw ye. keşke ben de sizin gibi zengin olabilseydim. l300 den nemoya geçince ister istemez bi gaza basma hevesi geliyor bana. l300 ile 90-100 gibi hızda sürekli savrulduktan sonra nemonun 120 ile giderken savrulmaması bile keyfimi yerine getiriyor. hatta bazen nemo kullanırken orta-üst segment bi araç kullanıyormuşum gibi hissettiğimi söyleyebilirim. o derece orta-üst seviye araç sürmekten uzak durumdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 8 Ekim 2016; 22:54:01 >

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Hocam yaşıt olduğumuz için biraz daha samimi konuşacağım. Hepimiz sen ben yaşıtlarımız içimizde ki adrenalin duygusunu doruklarda yaşadığımız yaşlardayız. Bende yeri geldiğinde arabamla atraksiyon yapıyorum ama 100-120 ile giderken arabaların sık geçtiği gündüz vakitlerinde yapmıyorum. Gece kimsenin olmadığı yada az olduğu yerlerde atıyorum bu adrenalin enerjimi. Sende öyle yap çünkü normali,doğrusu o. Sana da tavsiyem odur bir daha kesinlikle yapma

Edit: Ne alışması zor kullanıyorum gaza basmaya korkuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BitterliLokum -- 8 Ekim 2016; 22:47:19 >
  • BitterliLokum kullanıcısına yanıt
    daha da viraja öyle girmem zaten arabayı tanımış oldum. l300 ile aynı şekilde o viraja girseydim üstteki üyenin dediği gibi beni gazetede 3. sayfada görebilirdiniz.
  • ben "genç"liğin üzerinden uzun atlama yapıp 30 yaşına geçiş yaptım sanırım

bu kanının kaynaması daha ileriki yaşlarda da olur, bi müziği açınca gaza gelirsin falan. insan kendini kontrol etmeyi öğrenmeli. mesela konuyu açan arkadaşa güzel bi örnek olmuş bu olay, umarım bu olayı sadece yazıda değil gerçekten muhakeme eder ve sonuçlar çıkarır. yoksa o kanının kaynaması dediği şey gençlikle alakalı değil, eğer kontrol altına almazsan bitmeyecek o.
  • bu magandaya ciğerli tidiay cetta verseler neler yapa siz düşünün.
  • Gençlik ile alakası olmayan bir durum bu altında demek nemo yerine 300 beygirlik bir araç olsa senden kaçmamız lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.