Şimdi Ara

ESKİ ARACA KASKO - DH BÜYÜK ANKET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

ESKİ ARACA KASKO - DH BÜYÜK ANKET

(En Son Oy Tarihi: 29.1.2025)
Giriş
  • En az 15-20 yaşında, lüks marka olmayan b-c-d segmenti bir araç alacak olsanız, kasko yaptırır mısınız?

Çoğu şirketin 15 yaştan büyük araca kasko yapmadığını biliyorum ama yapan şirketler de var, yalnız eski araçların kasko fiyatları ciddi ölçüde yüksek çıkıyor. Eski aracın alım fiyatı yeni araçlara göre düşük, kasko fiyatı yüksek, orijinal parça bulunabilirliği soru işaretli olunca pek çok insan eski araca kasko yaptırmamayı tercih ediyor.

Bir diğer yandan eski araçlar da çok ucuz değil, bugün 2005 model 20 yaşında bir vtec2 kasa civic ortalama 550-600 bin lira. Aracı aldıktan iki gün sonra karşıdan gelen alkollü bir sürücü vurup aracı pert etse kasko olmadığı için hurda olarak vermek zorunda kalmak da mümkün.

Düşünceniz nedir? Detaylıca paylaşır mısınız? Eski araçlara kasko konusunu bu başlık ve anket altında tartışmaya açmak istiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Araç yaşından bağımsız, genel kasko anketi:

https://forum.donanimhaber.com/dh-buyuk-kasko-anketi--160282548

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 24 Ocak 2025; 21:37:52 >
  • Eski araca kasko yapmanın şöyle bir yanı da söz konusu: orijinal gönderideki vtec2 kasa aracınız var ve kaskolu diyelim. Yine o örnekten, alkollü bir sürücü vurdu aracı pert etti. Diyelim ki sizin aracınız boya değişen anlamında, kaza geçmişi anlamında emsallerinden çok daha temiz ve bakımlı bir araç.

Maalesef sigorta şirketleri araca değer belirlerken araç satış sitelerini açıp o marka modelin en uygun fiyatlı, en ölü ve bakımsız, kötü kondisyondaki, boya değişeni fazla olan araç ilanlarını emsal olarak gösterip size onların ilanlarının değer ortalamasını emsal fiyatı olarak sunabiliyorlar. Örneğin vtec2 kasa civic için ilan sitelerinde 400 bin lira civarında da pek çok ilan var, 700 bin lira civarında da.

Bu kadar büyük farklılıklar eski araçlarda yeni araçlardan çok daha fazla olur. Çünkü yeni zaten yenidir ne olduğu bellidir eski araçlarda ise aracın satıcısının aracın kaç yıllık sahibi olduğu, motor alt takım şanzıman direksiyon gibi parçaların revizyon rektifiye görüp görmediği, ticari geçmişi, kaza geçmişi, boya değişen durumu, kullanıcı profili vs gibi araçların fiyatını etkileyen çok fazla parametre belirgin hale geliyor.

Bir diğer unsur, aracın yaşına bağlı olarak orijinal parçasının bulunamadığı durumlar oluyor. Bu da kasko ile işlem yapmayı zorlaştıran veya bazı açılardan gereksizleştiren bir unsur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 24 Ocak 2025; 21:50:14 >

• 19 yasinda grande punto ilk gunden beri kaskolu. yeni almis olsak da yaptirirdik.

• Karşı tarafa vereceğiniz hasarlara karşı İMM nispetinde sizi ciddi düzeyde koruduğu için yaptırılabiliyorsa yaptırın derim, isterseniz çöp arabasına binin. Olay Allah muhafaza sizin kusurlu olduğunuz bir kaza senaryosu için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Karşı tarafa vereceğiniz hasarlara karşı İMM nispetinde sizi ciddi düzeyde koruduğu için yaptırılabiliyorsa yaptırın derim, isterseniz çöp arabasına binin. Olay Allah muhafaza sizin kusurlu olduğunuz bir kaza senaryosu için.
    Size katılıyorum. İMM önemli. Kasko yaptırmadan sadece sınırsız veya yüksek limitli imm poliçesi yaptırılabiliyor diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 24 Ocak 2025; 23:2:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

19 yasinda grande punto ilk gunden beri kaskolu. yeni almis olsak da yaptirirdik.

Şu anda geçerli olan kaskonuza ne ücret ödediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 26 Ocak 2025; 12:46:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2009 albeaya kaskolu biniyoruz…Zamanında eski araçlarımızdan birinin üstüne çatı uçmuştu (1988 R11) o zamandan beri evdeki her araç kaskolu…

• toyota16 T kullanıcısına yanıt
    Kasko poliçesine en son ne ödediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 25 Ocak 2025; 16:31:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyota16

2009 albeaya kaskolu biniyoruz…Zamanında eski araçlarımızdan birinin üstüne çatı uçmuştu (1988 R11) o zamandan beri evdeki her araç kaskolu…

Geçen şubat yapmıştım 4.5-5k civarı diye hatırlıyorum ; özel servis,muadil cam,ekstra ımm (2 milyon civarı diye hatırlıyorum),kiralık araç yoktu axa sigortadan yapmıştık

• toyota16 T kullanıcısına yanıt
    Bizim 208'e Anadolu full kasko 16 bin TL küsüre yaptı 1 Ocak itibariyle hocam. En üst indirim dilimine rağmen. Yalnız İMM sınırsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Ocak 2025; 18:27:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Hocam valla 208 in de kaskosu geliyo…26 şubatta dönüyo geçen dönem aksigorta sınırsız ımm (yanlış hatırlamıyorsam)+ yetkili servis orijinal cam vs 6k’ya yapmıştım bakalım şimdi kaç çıkacak…

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.