04 model solenza aracım var ben bu arabayı aldığım zaman kontak bozuktu kontağı yaptırdım eksikliklerini giderdikten sonra bir sorun kalmadı. eski araba da olsa adam gibi kullandıktan sonra asla sorun olmaz. bir araba sorun yapıyorsa o arabayı kullanan adam da problem var demektir. bunu 07 symbolde de yasadım eski sahibi kırmıs dokmustu ben eksikliklerini giderdikce sorun cıkarmadı neden bizm millette araba kullanma kültürü yok? |
Eski araba sorun değilki millette araba kullanma kültürü yok

-
-
çok doğru
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Elektroniği donanımı az olan eski arabayı elden geçirip binmek mümkün ama donanımı bol eski araç başa bela oluyor. Çok km yapmamış olsa bile elektronik parçalar ömrünü tamamlamaya başlıyor.
Her şeyine dikkat etsen de Entropiden kaçamazsın elbet bozulacak bir şeyler.
-
Aynen öyle bu sebeple japon bozulmaz diye bi kuru algı var, arıza yapması muhtemel donanımları koymazsan tabi arıza yapmaz. Japonlar meseleleri mesele etmedikleri için ortada mesele kalmıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dikkat TURBO kapınıza mahkeme tebligatı gönderebilir
Çünkü sonrakine geçirme mantığı üzerine düşünüyorlar. Öyle tipler var ki yüzüne tükürmezsin. Tükürüğün boşa gitmesin diye.
300 binde 22 yaşında bmw aracım var adam gibi kullanırsanız değişmesi gerekenleri orjinali ile değiştirirseniz bu araçlardan korkmaya gerek yok yan sanayi parça eski arabayı döken şey başka bir şey değil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendim 2016 senesinde kadjar almıştım. 1 senelik olmasına rağmen iç triminden her yer zangır zangırdı. Ön takımdan ses geliyordu. Birkaç eksiği daha vardı. Kendim meraklı olduğum için tüm iç aksamları söktüm izolasyon yaptım takrım. Ön takımı hallettirdim, diğer eksiklerini tamamladım. Aracım şu anda 116bin de her gören yeni sanıyor. Biraz sahibiyle ve kullanmakla alakalı. Şu anda bu zamlardan sonra da elindekini en iyi şekilde tutmak gerek. Şimdi yeni lokal boya aldım ufak tefek taş izleri var bugün onunla ilgileneceğim. Amacım görüntüden çok pas ilerlemesin diye boyamak.
Eski araba bakımlı ise, düzgün kullanıldı ise veya iyi bir revize görürse sorun değil. Araç 3-5 yıldır tanıdığındadır, kullandığı için düzgün bakmıştır, alınır ve kullanılır o araç. Piyasada doğru düzgün yağı bile değişmeyen, onarımı en ucuz parçalarla yapılan araçlar ise tamamen şans işi ve çok fazlalar. Özellikle al-satın yoğunlaştığı bu dönemde vatandaş alıyor, tökezleyene kadar sadece yakıt koyarak biniyor ve satıyor.
-
Genelde araçlarımı sıfır almaya çalışırım. Ama malum artık ülkemizde sıfır araç hayal bile değil. O sebeple 2. el alırken mutlaka ilk sahibinden düşük km araç almaya özen gösteriyorum. Bütçeme göre alabileceğim en temiz ve yeni modeli almaya çalışırım. Arabada ne kadar eski model, o kadar sorun demektir. Bunun sebebide arabasına eşek niyetine binen yurttaşlarımız. Mesela oldum olası bir golf 5 hayalim var. Ama ilk sahibinden, bakımlı ve temizini bulmak gerçekten zor. Ha olurda bulursanız fiyatı çok astronomik olduğu için yine alamıyorum. Yani ülke öyle bir haldeki 2. el 15 yaşında araç bile alınamıyor korkudan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim milletimizde arabaya adam gibi binme kültürü yok.
Arabaya yağmur çamur kar eşşeğe biner gibi biner.
İş bakımına gelince 3 kuruşun peşine düşer.
50 bin km de araba bakıyorum. Araba ahıra dönmüş. Satıcı laga luga yapıyor.
Kendi arabamı gösterdim. Gel dedim bak şu araba. Sonra da km bak. 200 binde.
Bu arabaya hangi hayvan bindi dedim.
Sesini yükseltiyor. Elimde kalacaktı g oğlanı zor aldılar.
Soruyorum araba temiz mi diye. Söylesene telefonda. 1 yaşında araba ahıra dönmüş. Temiz diyor yavşak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 2 Aralık 2021; 8:26:41 > -
Çok iddialı konuşmuşsunuz da Totoya Corollamın kullanım kılavuzunda bile "aracın kullanım ömrü 10 yıldır" diye ibare vardı. İnşallah metal yorgunluğu ya da kullanım ömrünü dolduran bi parça yüzünden büyük bi masrafla karşılaşmazsınız.
En Beğenilen Yanıtlar

Dikkat TURBO kapınıza mahkeme tebligatı gönderebilir
![]() |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X