Şimdi Ara

Erkeklerin Korkusu Bacak Kılları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
91.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır basketbol oynuyorum bu nedenle bu olayla daha önce karşılaştım.Yazın girecek olduğum takımda 2-3 yıl önce kılları alacaktım fakat takıma gitmekten vazgeçtim bundan sonra hiç kılları alma olayı gündeme gelmedi.Ama artık kıllar yerini saç telleri gibi uzayan kara şeylere bırakınca tekrar gündeme getirmek zorunda kaldık.Malum yaz geliyor ve kapri,şort vb. şeyler giyince insanların korkulu bakışlarından çok utanıyorum.Ayrıca bir insan aynaya bakınca "Bu nedir ..... abi?" der mi hiç kendi vücuduna.İşte ben diyorum.Aktif bir sporcu olmama rağmen evde hantal hantal yatan adamlardan daha kötü durumdayım.2 haftadır vücut geliştirmeye gidiyorum zaten.Hem bacak kıllarının yok edilmesi kardiyo olarak,hemde bacak ağırlık çalışmaları olarak çok faydalı olduğunu duydum.Bu yüzden kararımı verip,işe koyuldum.
    Bugün..

Aldım elime annemin epilasyon aletini başladım amansız bir mücadeleye fakat galip baştan belliydi değil azalmak o kadar makas,alet kullanıp kesmeme rağmen kıllarda pek bi azalma yoktu.Aleti de bozabileceğini düşündüğümden gittim banyoya girdim ve aldım elime mach 3'ü sonra uğraşa uğraşa sağ bacağımı yağ gibi yaptım şuan çoğu kadının bacağından farkı yok.(Kadınlara oranla 3-4 kat kaslı olması dışında) fakat işlemi jilet ile yapmam nedeni ile kökler görünüyor ve yeniden çıkmaya başlayacaklarına eminim.Acaba bu işlemi tekrarlamak zorunda kalmamak için ne yapabilirim? Yani bir daha kıl,orman morman uğraşmak istemiyorum.Şu hali gayet rahat oldu.Ağda,krem filan ne uygulamalıyım ki böyle uğraşmayayım bir daha?
    Not sol bacağım hala tanımlanamaz biçimde kıllı akşama yada yarın aynı işlemi ona da uygulamayı düşünüyorum.

Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkürlerimi sunarım,okumışsanız bile ne kadar zor durumda olduğumu az çok görebilirsiniz.Her erkeğin sorunu olan bu konuya umarım bolca yardım gelir ve hepimiz faydalanabiliriz..

• Kılın rengi, çapı vs. karakteristik özellikleri kıl köküyle alakalıdır. Farkı kesim yöntemlerinin bu özellikleri değiştirdiği konusunda bilimsel hiçbir kanıt yok.

Ayrıca kılların kas gelişimine etki ettiğine de innamıyorum. Sonuçta kılların bir uzama limiti var ve o noktaya geldikten sonra daha fazla uzamıyor. Ömrünü tamamlayan kıl dökülüyor ve yenisi çıkıyor. Sen bacağı komple traş edersen bütün kıllar aynı anda uzamaya başlayacak ve daha fazla protein harcamış olacaksın. Kılları kesmenin estetik dışında hiçbir amacı olamaz. Kendinizi kandırmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Erkeklerin Korkusu: Kıllı Bacaklar

Kıllar, insan vücudunun doğal bir parçası olsa da, bazı erkekler aşırı kıllı bacaklara sahip olmaktan korkar veya utanç duyar. Bu fobiye "kıllı erkek bacağı korkusu" veya "kıllı bacak erkek korkusu" denir.

Korkunun Nedenleri

Kıllı erkek bacağı korkusunun nedenleri kişiden kişiye değişebilir. Ancak, aşağıdakiler yaygın nedenlerdir:

• Kültürel normlar: Bazı kültürlerde, kıllı bacaklar erkeklik ve çekicilikle ilişkilendirilmez. Bu da aşırı kıllı bacaklara sahip erkeklerin alay veya dışlanmaya maruz kalmasıyla sonuçlanabilir.
    • Kişisel deneyimler: Kıllı bacaklar nedeniyle geçmişte alay veya zorbalığa uğramış erkekler, bu korkuyu geliştirmeye daha yatkın olabilir.
    • Medya temsili: Medyada genellikle kıllı bacaklara sahip erkekler olumsuz bir şekilde tasvir edilir. Bu, erkeklerin kıllı bacaklara sahip olmaktan utanç veya endişe duymasına neden olabilir.

Korkunun Belirtileri

Kıllı erkek bacağı korkusu olan kişiler aşağıdaki belirtileri yaşayabilir:

• Kıllı bacaklara sahip olmaktan yoğun korku veya endişe
    • Kıllı bacaklı erkeklerden kaçınma
    • Aşırı kıllı bacaklara sahip olma düşünceleriyle ilgili aşırı sıkıntı
    • Sosyal durumlarda veya halka açık yerlerde kıllı bacaklarını gösterme konusunda utanç veya endişe

Korkunun Üstesinden Gelmek

Kıllı erkek bacağı korkusunun üstesinden gelmek genellikle zor olabilir, ancak mümkündür. Aşağıdaki ipuçları yardımcı olabilir:

• Korkunun kaynağını anlama: Neden korktuğunuzu anlamak, korkunun üstesinden gelmek için ilk adımdır.
    • Bilişsel yeniden yapılandırma: Korkuya neden olan olumsuz düşünceleri belirleyin ve bunları daha gerçekçi ve olumlu düşüncelerle değiştirin.
    • Yavaş yavaş maruz kalma: Kıllı bacaklı erkeklere veya kıllı bacakların görüntülerine kademeli olarak maruz kalmak, korkuyu azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Profesyonel yardım: Korkunuzun üstesinden gelmekte zorlanıyorsanız, bir terapist veya danışmandan yardım almanızı önerilir.

Kıllı erkek bacağı korkusunu aşarak, daha özgüvenli ve kaygısız bir hayat yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr Dre.

Arkadaşlar uzun zamandır basketbol oynuyorum bu nedenle bu olayla daha önce karşılaştım.Yazın girecek olduğum takımda 2-3 yıl önce kılları alacaktım fakat takıma gitmekten vazgeçtim bundan sonra hiç kılları alma olayı gündeme gelmedi.Ama artık kıllar yerini saç telleri gibi uzayan kara şeylere bırakınca tekrar gündeme getirmek zorunda kaldık.Malum yaz geliyor ve kapri,şort vb. şeyler giyince insanların korkulu bakışlarından çok utanıyorum.Ayrıca bir insan aynaya bakınca "Bu nedir ..... abi?" der mi hiç kendi vücuduna.İşte ben diyorum.Aktif bir sporcu olmama rağmen evde hantal hantal yatan adamlardan daha kötü durumdayım.2 haftadır vücut geliştirmeye gidiyorum zaten.Hem bacak kıllarının yok edilmesi kardiyo olarak,hemde bacak ağırlık çalışmaları olarak çok faydalı olduğunu duydum.Bu yüzden kararımı verip,işe koyuldum.
    Bugün..

Aldım elime annemin epilasyon aletini başladım amansız bir mücadeleye fakat galip baştan belliydi değil azalmak o kadar makas,alet kullanıp kesmeme rağmen kıllarda pek bi azalma yoktu.Aleti de bozabileceğini düşündüğümden gittim banyoya girdim ve aldım elime mach 3'ü sonra uğraşa uğraşa sağ bacağımı yağ gibi yaptım şuan çoğu kadının bacağından farkı yok.(Kadınlara oranla 3-4 kat kaslı olması dışında) fakat işlemi jilet ile yapmam nedeni ile kökler görünüyor ve yeniden çıkmaya başlayacaklarına eminim.Acaba bu işlemi tekrarlamak zorunda kalmamak için ne yapabilirim? Yani bir daha kıl,orman morman uğraşmak istemiyorum.Şu hali gayet rahat oldu.Ağda,krem filan ne uygulamalıyım ki böyle uğraşmayayım bir daha?
    Not sol bacağım hala tanımlanamaz biçimde kıllı akşama yada yarın aynı işlemi ona da uygulamayı düşünüyorum.

Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkürlerimi sunarım,okumışsanız bile ne kadar zor durumda olduğumu az çok görebilirsiniz.Her erkeğin sorunu olan bu konuya umarım bolca yardım gelir ve hepimiz faydalanabiliriz..

Jiletle kesmekle hayatının en büyük hatasını yapmışsın hocam , makineyle kısalt sonra epilatörle ya da bantlar la al.

• quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

quote:

Arkadaşlar uzun zamandır basketbol oynuyorum bu nedenle bu olayla daha önce karşılaştım.Yazın girecek olduğum takımda 2-3 yıl önce kılları alacaktım fakat takıma gitmekten vazgeçtim bundan sonra hiç kılları alma olayı gündeme gelmedi.Ama artık kıllar yerini saç telleri gibi uzayan kara şeylere bırakınca tekrar gündeme getirmek zorunda kaldık.Malum yaz geliyor ve kapri,şort vb. şeyler giyince insanların korkulu bakışlarından çok utanıyorum.Ayrıca bir insan aynaya bakınca "Bu nedir ..... abi?" der mi hiç kendi vücuduna.İşte ben diyorum.Aktif bir sporcu olmama rağmen evde hantal hantal yatan adamlardan daha kötü durumdayım.2 haftadır vücut geliştirmeye gidiyorum zaten.Hem bacak kıllarının yok edilmesi kardiyo olarak,hemde bacak ağırlık çalışmaları olarak çok faydalı olduğunu duydum.Bu yüzden kararımı verip,işe koyuldum.
    Bugün..

Jiletle kesmekle hayatının en büyük hatasını yapmışsın hocam , makineyle kısalt sonra epilatörle ya da bantlar la al.

Oldu bi kere hocam Acaba neden hata oluyor peki?

• quote:

quote:

quote:

Bugün..

2 katı gür ve sık çıktığını düşün öyle yani :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bugün..

2 katı gür ve sık çıktığını düşün öyle yani :D

Eyvah Bi daha aldıktan sonra epilasyon aleti ile alsam acaba azalma olur mu?

• Tabiyki olur hocam ama genede sürekli ara ara almanız lazım , gerçi onunda teknikleri varmış yok yukardan başlayıp altta inmek,hava üflyen aletler falan , bende diyorum kızlar 1 saat 1.5 saat ne uğraşıyo , ben gövdeyi alıyorum aletle ,başta aletle alttan başladım üstte doğru aralıksız çıktım 5 dk komple tertemiz oldu ama şöyle söliyim , dağcılık yaptım kolumu bacağımı çok derin kesmişliğim var , gövdeyi alırken ki acıyla karşılaştıramam bile öyle böyle değil , sor bir kıza nası almalıyım diye öyle yap hocam . Acı eşiğim yüksektir ama öyle bodoslama dalınca bildiğin titredim acıdan.
  • quote:

Tabiyki olur hocam ama genede sürekli ara ara almanız lazım , gerçi onunda teknikleri varmış yok yukardan başlayıp altta inmek,hava üflyen aletler falan , bende diyorum kızlar 1 saat 1.5 saat ne uğraşıyo , ben gövdeyi alıyorum aletle ,başta aletle alttan başladım üstte doğru aralıksız çıktım 5 dk komple tertemiz oldu ama şöyle söliyim , dağcılık yaptım kolumu bacağımı çok derin kesmişliğim var , gövdeyi alırken ki acıyla karşılaştıramam bile öyle böyle değil , sor bir kıza nası almalıyım diye öyle yap hocam . Acı eşiğim yüksektir ama öyle bodoslama dalınca bildiğin titredim acıdan.

Evet bacağımda çok olduğu için ilk dalıştı ben de titremiştim.Sonra dişimi sıka sıka devam ettim ama bitmek bilmeyince jiletle 2-3 girişte aldım.Hafif çıkmaya başlayınca ağda,epilasyon vb. ne bulursak denerim artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kalça ve bacak eritme
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abovv la hiç jilet atılırmı ben hergün sakala jilet vuruyom sertleşsin diye, sende demek bacağa atıyon

ya lazerle aldırcaksın ki oda uzun sürüyo yada benim gibi 0 numara makinayla alacan
  • Ara makası

Sıfırlamana gerek yok, çok aşırı gürse.. traş makinesiyle kısaltabilirsin..
  • kaç yaşındasın önce onu bilmek lazım ama bu konuyu okuyan başkalarıda vardır. Eğer sende kıllanma yeni başlıyosa sir kullan (kıllanma artmıyosa ergenlikten çıktıysanda olur) ve proteinli yiyecekleri çok tüket ama ergenlik çağındakiler için en iyi kas yapmak çünkü erkeklik hormonlarını kas ve kemik gelişimine yoğunlaştırırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: the.crack.man

kaç yaşındasın önce onu bilmek lazım ama bu konuyu okuyan başkalarıda vardır. Eğer sende kıllanma yeni başlıyosa sir kullan (kıllanma artmıyosa ergenlikten çıktıysanda olur) ve proteinli yiyecekleri çok tüket ama ergenlik çağındakiler için en iyi kas yapmak çünkü erkeklik hormonlarını kas ve kemik gelişimine yoğunlaştırırsın

18 e gireceğim yakında hocam.Kıllanma yeni başlamıyor bir yıldan fazla süredir orman aktif biçimde varlığını sürdürüyor.Kas olayında ne demek istediniz anlamadım.

Valla arkadaşlar yaptık bi kere bugün baktım çok daha sık ve hızlı çıkmaya başlamışlar yaz bitimine kadar seyrekleştirmek için arada makas atarım artık.Ünv.'te yıllarında lazer vb. düşünürüz artık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the.crack.man

kaç yaşındasın önce onu bilmek lazım ama bu konuyu okuyan başkalarıda vardır. Eğer sende kıllanma yeni başlıyosa sir kullan (kıllanma artmıyosa ergenlikten çıktıysanda olur) ve proteinli yiyecekleri çok tüket ama ergenlik çağındakiler için en iyi kas yapmak çünkü erkeklik hormonlarını kas ve kemik gelişimine yoğunlaştırırsın

18 e gireceğim yakında hocam.Kıllanma yeni başlamıyor bir yıldan fazla süredir orman aktif biçimde varlığını sürdürüyor.Kas olayında ne demek istediniz anlamadım.

Valla arkadaşlar yaptık bi kere bugün baktım çok daha sık ve hızlı çıkmaya başlamışlar yaz bitimine kadar seyrekleştirmek için arada makas atarım artık.Ünv.'te yıllarında lazer vb. düşünürüz artık.

benim bahsettiğim şey kas ve kemik geliştirerek kıllanmayı falan sağlıyan hormonlarını vücut gelişimine adapte etmekti. ama saten sende daha fazla kıllanma artmaz (anca 20 yaşına kadar) bu yüzden sen sir kullan kullandıkça onlar tüye dönüşür (ayva tüylerine dönüşür saten onlarda kısa ve sarımtrak olurlar belli olmazlar).

• dostum hayatının belkide en büyük hatalarından birini yaptın geçmiş olsun. şimdi o beğenmediğin kıllar 2 3 katı gür çıkacak. bende 2 sene önce göğüs kıllarımı jiletle aldım(istemeden) şimdi babamdan çok kılım var ve makineyle kısaltıyorum sürekli.keşke makineyle alsaydın sende
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glonox

dostum hayatının belkide en büyük hatalarından birini yaptın geçmiş olsun. şimdi o beğenmediğin kıllar 2 3 katı gür çıkacak. bende 2 sene önce göğüs kıllarımı jiletle aldım(istemeden) şimdi babamdan çok kılım var ve makineyle kısaltıyorum sürekli.keşke makineyle alsaydın sende

Valla oldu hocam herkes böyle diyor.Peki şu saatten sonra ep. makinesi ile alsam yada sir ile olay çözülür mü?
  • ayni dert bendede var acaba ağda bantiyla alsam yeniden cok fazla uzar mi?
  • ben 1-2 yapışta diye diyenlere inanmıyorum

şöyle inanmıyorum yani 1-2 yapışta, 1-2 kere jiletle aldın diye tak diye gür ve sert çıkmaz.bu genetikdir

ozaman sakala 1 jilet vurunca herkesin volkan demirel gibi sakalı olurdu
  • Kılın rengi, çapı vs. karakteristik özellikleri kıl köküyle alakalıdır. Farkı kesim yöntemlerinin bu özellikleri değiştirdiği konusunda bilimsel hiçbir kanıt yok.

Ayrıca kılların kas gelişimine etki ettiğine de innamıyorum. Sonuçta kılların bir uzama limiti var ve o noktaya geldikten sonra daha fazla uzamıyor. Ömrünü tamamlayan kıl dökülüyor ve yenisi çıkıyor. Sen bacağı komple traş edersen bütün kıllar aynı anda uzamaya başlayacak ve daha fazla protein harcamış olacaksın. Kılları kesmenin estetik dışında hiçbir amacı olamaz. Kendinizi kandırmayın.
  • Bacağında kıl istemiyosan hamam otu yağı sürceksin 1 ay kıl çıkmaz :D
  • Dostum senin çaren epilasyon başka yolu yok jiletle hayatının hatasını yaptın birde dikkat ette kıl dönmesi olmasın
  • Olmadıı bu şimdi ne öyle jilet makina yok kısal 0 la al falan modelmi weriyosunuz... bak simdi weet köpük agda alıyosun dusa girmeden önce kuruyken onu butun bacaklarına puskurtuyosun ondan sonra ara ara kontrol ediceksn kılları yakmısmı diye yanndaki verdikleri spatulayı bullanma o etkisiz :) bi banyo kopuguyle ve soguk suyla kesele tabiri caizse cilloop gibi cıkarsın :) unutma ama soguk su sıcak su tutarsan tahris olur :) bu arada weet kopugu istedigin yere kullanablirsin ben bi kutusuyla sakaldan assagıya temizzzzzz cıkıorm
    hadi gecmiş olsun buyutme bunları ;)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.