Şimdi Ara

Enjektör sıralaması yanlış olursa sıkıntı olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta dizel aracımın enjektör pulları değişti ve bu işlemden sonra kodlama falan yapılmadı. Bu işlem sonrası araçta çekiş düşüklüğü hissediyorum.

Enjektör sıralamasının yanlış takılmasından şüphelendim ve bugün de bi ustaya gittim usta Enjektörler yanlış da takılsa bi şey olmaz gibi şeyler söyledi. Bilgisayardan kodlara baktı kodlar duruyor dedi. Ben enjektörleri takarken karışıklık olmuş olabilir dedim ama karışamaz gibi bi şey dedi bi de.

Enjektör kod sıralaması yanlış olursa sıkıntı olur mu bilenlerin yardımını bekliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• gainzzz34 kullanıcısına yanıt
    Usta gibi ustaymış enjektör sırası aşırı önemlidir vuruntu yapar sesi değişır verimi duser fitreşim yapar kısaca çok sorun olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Hocam nereye gitsem silindirdeki kodlar ile takılı enjektörleri karşılaştırıp bakarlar? İş bilmeyen ustalardan dolayı 2. El araba başa bela oluyo valla

• Şimdi net bilmiyorum lakin yeni araçlarda farklı takılsa bile enjektörlerin yazılımını araç kendisi ayarlıyor olabilir mi ?
    Ben de pompacıya gitmiştim enjektörler geri takıldıktan sonra kontağı açtı bir süre bekledi bir şeyler yaptı sonra araç yazılımı ayarlıuor gibi bir şey söyledi. Daha sonrasında bir problem yaşamadım. Lakin enjektör bakımı sonrası performans ciddi arttı.

• Olur motor dengesizlesir sallanir

Genelde onarım esnasında akü kutup başı sökülür uzun da sürerse bu aracın enjektör kodlamasini silinebiliyor(1.5 dci Reno gurubunda denk geldi) kodlar duruyor dediğine göre bu olmamıştır.

Rölantide dalgalanma Tekleme varsa zor marş alıyorsa fazla yakıyorsa

Egzozdan siyah duman atıyorsa sorun vardır yeniden kodlama yaptır sökmeye gerek olmaz takılı olanı sırayla tanımlıyor.

Sok tak esnasında genellikle dikkatsizlik den soket falan da çıkmış gevşemiş turbo hortumunda çatlama gevşeme yani kaçak da olabilir performans kaybı için bunları kontrol ettirmek lazim

Genel Tamirciyi aradan cikar direk enjektör tamiri yapanlara git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Mayıs 2025; 1:39:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.