Şimdi Ara

Fan filtresi ne işe yarar alınmalı mı ? Ev de yapılabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
4.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi, toz mu tutuyor ses mi azaltıyor napıyor ? kasamın önünde bi tane intake fan var oda kasa ön kapağını narkasında yani kapakta ızgara yok, kapağın altında ince bi bosluk var oradan hava çekiyor.

Evde sinek telinden yapılabilir gibi geldi bana bilmiyorum düşünceniz nedir ?

http://www.gold.com.tr/akasa-12cm-full-aluminyum-temizlenebilir-siyah-fan-filtresi_u

http://www.gold.com.tr/silverstone-140mm-miknatisli-fan-filtresi_u

Mıktanıslı olunca ne oluyor ?

• Frayne F kullanıcısına yanıt
    Toz tutuyorlar, fanlar başlı başına birer toz mıknatısı diyebiliriz.

Sinek telinin delikleri büyük kalır, bu sitedekiler en iadealleri. Mıknatıslı olunca vidalamak zorunda kalmazsınız.

Kasaya fanın oraya yapıştırırsınız basit olur yani. He illa almak zorunlu mu ? Bence değil, tabi kasanızın düzenli şekilde tozunu temizliyorsanız.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam çok teşekkür ederim size. Titiz bir adam olduğum için tozlu bırakmamaya çalışıyorum zaten pc'mi
    PC temizliği yapmak iyidir :)

Külotlu çoraptan kendi yapanlar vardı forumda.
  • Filterelerin amacı tozu sistem bileşenlerinden uzak tutmak ve dolayısıyla hem ömürlerini uzatmak hem de daha etkin bir soğutma sağlamaktır. Kasaya hava çeken fanlara konulması önerilir; havayı atanlara konulmaz.

http://www.demcifilter.com/c3/Filters-For-Your-Computer.aspx

Ben yurtdışı forumlarında bu markaya ulaştım. Güney Afrika'da üretim yapan bir firma. Türkiye'de ithalatcısı bulumadığından doğrudan oradan sipariş ettim, henüz elime geçmadi ama izlenimlerimi buraya yansıtırım (zaten daha bilgisayarı kurmuş değilim).

Hatta Çizgi Elektroniği arayıp Ürün Müdüryle konuşup bu markayı tavsiye ettim ama yeni bir ürün gamına sıcak bakmadıklarını söylediler. Umarım ileride karalarını değiştirirler.

• Firochromis kullanıcısına yanıt
    Yararlı olsa da çok tercih edilen bir olay değil anladığım kadarıyla, vatan'da hiç yok gold'da da 2 marka var bitanesi mıktanıtslı sadece linklerini koyduğum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frayne -- 29 Mayıs 2014; 14:55:10 >
  • Gold'un stoklarında da yokmuş zaten şimdi öğrendim fiyat yazmasına rağmen stokta yok gözüküyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Tekrar teşekkürler hocam çok yardımcısınız
    Merhaba,

Ben tecrübeli biri sayılmam ama bir şey alacaksam mutlaka yurtdışı forumlarında detaylı araştırma yaparım. Filtre konusundan haberdar olmam Corsair kasalarını araştırırken oldu. Yurtdışında olay anladığm kadarıyla, çeşitli kasaları karşılaştırıp kılı kırk yaran, fanlarıymış, hava akımıymış detaylı araştırıp karar veren bilinçli kesim öyle veya böyle toz filtresi kullanıyor. Burada fazla bilinmemesinin sebebi, talep görmemesi değil; firmaların stoklarına koymamaları diye düşünüyorum. Firmaya sorsan "Abi, bizim Türk insanı o parayı vermez" pişkinliğine yatar ama sonuçta pek çok kişi 5 liralık fan yerine Noctua, Corsair, Akasa, Cooler Master gibi fanlara para veriyor.

Bir aylık ev kullanımından sonra Demciflex filtrenin durumu:

Fan filtresi ne işe yarar alınmalı mı ? Ev de yapılabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firochromis -- 29 Mayıs 2014; 15:17:22 >

İyiymiş, siz hangisini önerirsiniz bu ikisinden ?

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/overclock-aksesuarlari/akasa-12cm-aluminyum-fan-filtresi.html

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/overclock-aksesuarlari/silverstone-12cm-miknatisli-siyah-fan-filtresi.html

Mıknatıslı olanın ortasında plastik şekiller var, sizin verdiğiniz önceki sitede ise hepsi düz sinek teli gibi ortasında bir şey yok mıknatıslı olması kolay çıkarılıp temizlenmesi için heralde

• Kasa içerisine, minimum düzeyde toz girmesini sağlamak güzel bir şey.

Sorsak şuraya kaç kişi harici filtre kullanıyor diye, kaç kişi "Ben" der merak ediyorum.

Hem de 10-15 Lira'lık ürünler üstteki ürünler. Zaten kasalarla bir miktar filtre gelmekte. Linkini verdiğiniz siteyi daha evvel görmüştüm.
    Ürünler güzel, ama bizde ne derece satışı olur emin değilim.

O yüksek fiyatlı fanlara da, alım gücü iyi olan kesim sahip oluyor.
    Konulara bakın, uygun fiyatlı fan önerisi istiyor çoğu kullanıcı. Ya da F/P ürün tavsiyesi istiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 29 Mayıs 2014; 15:23:24 >
    Hocam fan demişken kasamda iki tane fan var akasa zen ve çok az üflüyor, intake fanı blademaster 120 ile değiştirecektim bugün ne dersiniz ? arka ekzost fanın üstünede seidon 120v alıp takıcam çıkan fanı da yan kapakta ekran kartı için olan ızgaraya yaslarım. Amd stok fanıda VRM kısmına ya da kuzey köprüsüne denk getiririm diyodum.
    Eğer kasanız çelikse, mıknatıslı olması büyük avantaj. Ama kasa aliminyum ise mıknatıslar işe yaramaz. Akasa'nın filtresi örgü alüminyum; Silverstone'unki ise fiber. Fiberi desteklemek için sanırım plastik kısımları kullanmışlar. İkisi arasında tercih ne olmalı bilemiyorum. Ben sanırım Silverstone tercih ederdim ama Demciflex ikisinden de iyi :)
  • Silverstone fan ızgarası kullanıyorum üstüne kasadan gelen ızgarayla çift ızgara kullanıyorum.2 ızgarada tozlanıyor fakat kasa içine giren toz %90 azaldı gibi.Bunları çıkarıp suyla yıkayıp geri takıyorum ayda bir.
    Katılıyorum. Uygun fiyatlı sistem kuranlar zaten güç kaynağını da 50 liralık tercih ediyor, masraf olmasın diyor. Hiçbir şey diyemem, tercihe saygı duyarım. Benim dikkat çekip, dostları uyarmak istediğim nokta ise, son model ekran kartı kullanıp; 500 liralık PSU; 300-500 liralık kasa kullanan arkadaşlarımıza. Nacizane, hepsine lafım:

300 liralık kasa alıp içine 10 tane fan koyduysan filtreye de bir 50 lira ayırıver be kardeş :)

Herkese sevgiler
    Dediğinizde haklısınız tabi ki. Parçaları korumak, ömürlerini uzatır.

Hangi kasaya sahipsiniz ? Son olarak bu demcifilter filtrlerden hangi bölümlere aldınız ve maliyeti ne kadar oldu ?
    Merhaba,

Corsair 500R aldım ama daha ekran kartı, işlemci ve monitörüm yok. Yani daha kasayı kullanmaya başlamadım. Ama 500R - 400R arasında karar verirken çok araştırma yaptım ve o sırada Demciflex'i buldum. Daha pek çok eksiğim olmasına rağmen filtreleri sipariş ettim.

Filtre kullanımını sadece "intake" denen, kasaya hava girişi sağlayan fanlara yapmak gerekiyor. Eksoz fanlarına filtre uygulanmıyor. Ben de o yüzden Demciflex sitesinden Corsair 500R için hazırladıkları ürünlerden ön, yan ve alt filtreyi almak istedim. Bir de tüm fanlar için hazırladıkları set var. Sonuçta o üç filtrenin fiyatı set filtrenin fiyatını bulunca ben de set olarak aldım:

http://www.demcifilter.com/c29/CARBIDE-500R.aspx

Setin fiyatı kargo dahil $64'e geldi (kargosu $16) Ama elimde uzun vadede farklı yerlerde kullanabileceğim 5 tane filtrem oldu. Üstelik firmayla o kadar kolay iletişim kurulabiliyor ki, üst filtre olarak gelen filtreyi 2cm kısaltmayarını istedim, böylece önde 2 yerine 3 fan kullanırsam, standart ön filtre yerine o filtreyi kullanacağım. Yaparlar mı, fiyat farkı ne olur gibi düşünürken "Tabiki yaparız" gibi bir cevap geldi.

İmzanızdan Corsair Obsidian kasa kullandığınızı görüyorum ama modelini bilmiyorum. Şu linkten kasanızı seçip kolayca sipariş verebilirsiniz:

http://www.demcifilter.com/c15/CORSAIR.aspx

Selamlar

• Aslında bu ürün belki Çizgi Elektronik'ten çok İnventus'un ürün gamına daha uygun bir ürün. Bir de onlara bilgi vereyim. bakalım ilgilenecekler mi?

Saygılar
  • Sipariş yöntemiyle getirirlerse olabilir. Corsair aksesuarlarında o şekil çalışıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.