Şimdi Ara

2.0 tdci otomatik mondeo nasildir?(2008-2010)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
21.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 45 bin civarina otomatik D segment arac bakiyorum.mondeo hakkinda bilgi almak istiyorum.minimum3-4 sene kullanilacak insallah.

Arac trafiksiz bi sehirde kullanilacak.yakit olarak sehir ici disi ne yakar ortalama?

Otomatik vites Jatco sanirim.kronik sorunu varmidir?

200 bin kmden asagisi pek bulunmuyor.bu kmler motor ve sanziman icin sorun teskil eder mi?

Kullanmis olan,araci bilen arkadaslar goruslerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam, hayırlı ramazanlar. Araçta makyaj öncesi yani iki çeşit Tdci motor kullanıldı bunlar ; 2008 yılında ilk gelen 130 Hp lik 320 nm lik motor 2009 ile beraber 140 Hp lik üniteye geçildi.

130 Hp lik ünite 140 olana oranla 1 litre daha fazla yakıyor bunu nerden biliyorum arkadaşıma mart ayında 130 luk 2008 model trend araç aldım , babamda ise 140 lık makyajlı modeli var.

Şanzıman olarak Aisin awf21 tork konvertörlü şanzıman vardır.

Japon üretimidir ve sorun olarak bir arızasına rastlamadım.

Bizdeki araç 128.000 km de arkadaşımın aracı 180.000 km de ikisininde Allah nazardan saklasın ne motor ne de şanzımanı sıkıntı çıkarmadı.

Ancak şu var ben şanzıman yağını Mobil 1 3309 olan ile degistiriyorum. Şuan için 60.000 km de bir defa olmak üzere değişim yapıyoruz.

Bakım aralıklarını normalde 15.000 km iken 10.000 km olarak değiştirdik ve özel bir yağ ile kendi ustamda yaptırıyorum.

Dikkat edilmesi gereken ön takımdır , rot kolları , başları çok çabuk rot ayarı bozulur. Turbo ile ilgili sorun kolay kolay yaşanmaz. Yakıt genelde 7.5-9 litredir.
    Çok trafiksiz ortamda 5.5 litre ortalamam var.

Motorları iyi bakım ile 400.000 km yapabilir ancak kullanım talimatlarına her dizel araç gibi bunda da dikkat edilmelidir.

Başka her soru için ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugrakutuk -- 21 Haziran 2017; 23:31:19 >

• Bugrakutuk B kullanıcısına yanıt
    hayırlı ramazanlar hocam

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-son-fiyat-pazarlik-ve-muhabbet-etmek-icin-aramayin-447595317/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-uluhandan-2.0-tdci-otomatik-mondeo-406167352/detay

linkteki araç (galeriye de vermiş ilanı) sizce nasıl görünüyor alınabilirliği nasıldır? titaniumda olup trendde olmayan eksiliğini hissettiğin donanımlar varmıdır?
    2009ların 140 olduğuna eminmisiniz , makyajla birlikte mi geldi acaba? yoksa 2009 karışık mı?
    yakıttan yöne biraz endişeliyim ama 2bin motor ve tork konvertörlü bir şanzıman için normal sanırım

kısmetse doblodan geçeceğiz, ilk defa d segment ve otomatik aracımız olacak. ikisinin de yabancısıyım :)
    almadan önce dikkat etmem gereken bir şeyler var mıdır?
    aracın beğenmediğiniz yönleri neler?aracın artılarını ve eksilerini yazarmısınız ?

• Aynı aracı ben de araştırıyorum.

Motor şanzıman olarak sorunsuz. Şanzıman Jatco değil Aisin. Jatco bir önceki kasada vardı.

Teknik verilerde şehir içi tüketimi yüksek yazsa da pratikte 7.5 - 8 civarı yakıyor sanırım şehir içi.

Abimde aynı motor+şanzımana sahip S-Max 2.0TDCI Otomatik var. Şehir içi 7.5, şehir dışı 5.5 yaktığını söylüyor. S-Max Mondeo'dan daha büyük ve ağır bir araba.

Bence almışken 3, 5 daha verin 17" jantlı Titanium alın. Titanium Trend arası malzeme kalitesi ve donanım olarak baya fark var.
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Hocam 10litreyi gormesin de 8.5 falan uyar bana.

140hplerin daha az yakiyomus.abinizdeki arac 140lik mi 130luk mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIME -- 22 Haziran 2017; 12:37:17 >
  • Abimdeki 130hp.

130hp'lerin az yaktığı doğru değil bence.

• TIME kullanıcısına yanıt
    eğer tork bandında dramatik bir değişiklik yoksa şehir içinde 130luk ile 140lık arasında fark olacağını sanmıyorum. Uzun yolda ve yüksek süratlerde 140lık az yakabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2010 ford fiesta 1.4 titanium
    14 yıl önce açıldı
    2010-2011 Honda CRV 2.0
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 140'lık mondeolar'da (biz mk4 diyoruz) şanzıman 6 ileri Aisin, 130'luklarda ise (mk3) Jatco 5 ileridir. Uzun yolda 6 vites'in uzun oranı sayesinde mk4 daha az yakıyor. Şehir içinde fazla fark olacağını zannetmiyorum. Hatta Jatco'nun mükemmel vites tercihleri ve aracı zaman zaman boşa almasıyla daha az bile yakabilir.
    Çünkü 140 bg lik motorda, 130 hp lik motorun geliştirilmiş hali. V kayışının ses yapması gibi bazı sorunları düzeltildi. İkiside çok sağlam motorlardır.
    200-250 bin arası enjektör revizyonu istiyor. Gerçi şuan aracın üzerinde yazan km hiç bir şey ifade etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 22 Haziran 2017; 12:32:39 >
  • coskunserce kullanıcısına yanıt
    Yok hocam onceki kasaya bakmiyorum.Bahsettigim mk4.2008 2.0 tdci otomatikler 130 hp sonradan 140 yaptilar

• coskunserce kullanıcısına yanıt
    Neden km bir sey ifade etmiyor hocam

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam yanlis yazmisim 140lar az yakiyomus

• quote:

Orijinalden alıntı: TIME

Neden km bir sey ifade etmiyor hocam

Ben araç bakarken çoğu mondeonun km düşürülmüştü. O zaman 5664'ten muayene km lerini, veya eksper raporlarındaki kmlerden, düşürme olmuşsa çoğunlukla yakalıyorduk. Şimdi hepsi aklandı. O yüzden araçların göstergesinde yazan km hiç bir şey ifade etmiyor şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIME

hayırlı ramazanlar hocam

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-son-fiyat-pazarlik-ve-muhabbet-etmek-icin-aramayin-447595317/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-uluhandan-2.0-tdci-otomatik-mondeo-406167352/detay

linkteki araç (galeriye de vermiş ilanı) sizce nasıl görünüyor alınabilirliği nasıldır? titaniumda olup trendde olmayan eksiliğini hissettiğin donanımlar varmıdır?
    2009ların 140 olduğuna eminmisiniz , makyajla birlikte mi geldi acaba? yoksa 2009 karışık mı?
    yakıttan yöne biraz endişeliyim ama 2bin motor ve tork konvertörlü bir şanzıman için normal sanırım

kısmetse doblodan geçeceğiz, ilk defa d segment ve otomatik aracımız olacak. ikisinin de yabancısıyım :)
    almadan önce dikkat etmem gereken bir şeyler var mıdır?
    aracın beğenmediğiniz yönleri neler?aracın artılarını ve eksilerini yazarmısınız ?

Tekrar merhabalar, titanium ve trend arası farklara bakacak olursak 2009 ile beraber 17" jantlar, kadife koltuklar, ford convers ekran, ford sony cd ve mp3 çalar, arka park sensörü, makyajsız kasada özellikle en büyük eksik hız sabitleme sistemi.

Burada makyaj ve makyajsız olarak kastettiğim modeller mondeo mk4 için 2010 sonu olarak makyaj geçirdi sizin talip olduğunuz araç makyajsız araçtır.

Motor olarak kesinlikle 130 ve 140 olarak iki tip motor vardır. Vın numarasından sorgulayabilirim.

140 lık araç 2009 itibariyle kullanıma başlamıştır.

Şehir içi dip sıkışık trafikte 9 litreyi geçmez.

130 luk 10 litreyi sıkışık trafikte bulur.

Şehir dışı ikiside 100-140 km/h bandında 6 litre yakar.

Trend araca niyetlenirseniz dikkat edeceğiniz hususlar ;

06DB plaka olanların çoğu koruma aracı olarak kullanıldı.

Bu araçların çoğu koruma da veya özel görevde kullanıldı.

Kilometre olarak ancak servisten sorgulanabilir.

Birçoğu bölge müdürlüklerince görev yaptı ve çoğu yetkili servis bakımlı araçlar.

Dikkat edilecek husus iç trim yıpranmaları, enjektör mazot kaçağı, direksiyon kutusu, şanzıman yağ bakımı (60.000 km de bir) bir de egr valfi

• tam bir fiyat performans aracıdır. o fiyata o kalitede o donanımda bir araç bulamazsınız. yol tutuş olsun, yalıtım olsun, konfor olsun aracın yaşına ve fiyatına göre gayet yeterli. tek dezavantajı vergi yönünden.

aynı klasmanda lpgli otomatik honda accord var. onu da düşünebilirsiniz.

• A380 kullanıcısına yanıt
    2009 ve sonrasindaki accord kasasi cok guzel ama fiyatlarda yuksek 45e eski kasa var o da dar mondeoya gore

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.