Şimdi Ara

Enjeksiyonlu araç soğuk havalarda sabahları gaza basmadan çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 99 polo classic aracımız var ve araç soğuk havalarda sabahları gaza basmadan çalışmıyor.(Bu arada otomatik vites)Bunu herzaman yapmıyor sadece gecelerin soğuk geçtiği sabahlarda ilk çalışma esnasında yapıyor.Aracın tüm bakımlarıda zamanında yapılıyor ancak görünürde hiçbir şey yok diyorlar.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klimaks27 -- 31 Mart 2007; 12:32:02 >

• _____________________________
    psn
    acaltun17
  • benzınciyi değiştir birde aynı yerden alıyorsan hep? ben bir kere değiştirdim total de aldım çevirdim marşı bir kaç kez almadı sabah soğukta.sonr alamadım bir daha total den eski istasyona geri döndum.belki benzın farkından yapıyor olabılır hep aynı yerden almanı tavsiye ederım
  • Bizde de 98 oto. vites corolla var.Tak diye çalışıyor gaza basmadan.Tamirciye göstermen lazım.
    Madde Bağımlılığına "HAYIR"
  • arkadaşlar benzin aldığımız yeride değiştirdik ama yine de yapıyor.Tamircilere gösteriyoruz.Herşey normal görünüyor diyorlar.Anlayamadım valla.Bu işten anlayan biri yok mu ya.

bu sorunu yapan iki parça olabilir bence bir tanesi "cold start valve" tüm enjeksiyonlu araçlarda vardır. bir de eğer senin aracında varsa "pozitiv karter havalandırma" sistemini özellikle de vars "flame trap" adı verilen türkçeye alev siperliği olarak çevrilmiş, o parçayı temizlet veya değiiştir. bir de aracın hava filtresinde bir klape bulunur, bu klape soğuk çalıştırmada dışarıdan soğuk hava alan kapağı kapatarak, egsost manifoldu civarından hava alır ve sıcak hava verir motor daha rahat çalışssın diye.. o sistemde sorunda olabilir..

benim fikirlerim bunlar, ama eğer Vw ye has özel bir durum varsa bilemem. ama yukarıda saydıklarım çoğu zaman problemin sebebidir.
    Aracındaki sorunu çözmenin en kolay yolu aracının çok soğuk havalarda tamircide bırakıp sabah aracıçalıştırırken emisyon değerlerini alıp çıkan değerlere göre yorum yapmak gerekir.Yani egzostan çıkan gaz değerleri aracının neden çalışmadığı hakkında %85 doğru yolu gösterir.

Hani doktora gittiğinizde sizden tahlil sonucu ister işte bu sizin hastalığınız hakkında bir sonuca ulaşır.Aynı doktorun yaptığı gibi bizde araçların doktoruyuz.

Eğer Ankara'da iseniz yardımcı oluruz.

Araçtaki elektronik sorunlarınız için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9142669/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: klimaks27

arkadaşlar benzin aldığımız yeride değiştirdik ama yine de yapıyor.Tamircilere gösteriyoruz.Herşey normal görünüyor diyorlar.Anlayamadım valla.Bu işten anlayan biri yok mu ya.

• meteg arkadaşımın fikirlerine katılıyorum. sanırım aynı şeyden bahsedeceğim ama; enjeksiyon üzerinde veya yakıtın enjeksiyona girdiği noktada yakıtın ısısını algılayan sensör olacaktır. bu sensör arızalandı ,kablosu koptu veya soketinde temassızlık varsa ve de hava soğukken araç çalıştırılacaksa elektronik kontrol ünitesi sensör vasıtasıyla yakıtın ısısını algılayıp o oranda zengin yakıt püskürtmesi gereklidir.ama problem olduğundan dolayı fakir yakıt püskürteceğinden araç zor çalışacaktır.(eğer motoru bilgisayara bağlatıp kontrol ettirdi iseniz zaten bahsettiğim problem tesbit edilmiş olması gerekir.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanusta

Merhaba klimaks27;
    Aracındaki sorunu çözmenin en kolay yolu aracının çok soğuk havalarda tamircide bırakıp sabah aracıçalıştırırken emisyon değerlerini alıp çıkan değerlere göre yorum yapmak gerekir.Yani egzostan çıkan gaz değerleri aracının neden çalışmadığı hakkında %85 doğru yolu gösterir.

Hani doktora gittiğinizde sizden tahlil sonucu ister işte bu sizin hastalığınız hakkında bir sonuca ulaşır.Aynı doktorun yaptığı gibi bizde araçların doktoruyuz.

[size=4]Araçtaki elektronik sorunlarınız için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

quote:

arkadaşlar benzin aldığımız yeride değiştirdik ama yine de yapıyor.Tamircilere gösteriyoruz.Herşey normal görünüyor diyorlar.Anlayamadım valla.Bu işten anlayan biri yok mu ya.

Hakan usta merhaba,

aynı sorun yeni aldıım 2003 model LPG'li Nissan Xtrail'de mevcut.

Araç sabahları marşa basar basmaz çalışıyor fakat çalıştıktan sonra eğer gaza basmazsam hemen stop ediyor. Araç çalıştıktan sonra 10-15 sn gaza basıyorum ve sanki araç kendine geliyor ve çalışıyor, zaten çalıştıktan sonra herhangi bir sıkıntı olmuyor, çalışırken stop etme gibi bir durum yok tek sıkıntısı 4-5 saat durduktan sonra ilk çalışma aşamasında. Sabah işe giderken, öğle aralarında ve akşamları iş çıkışları ilk çalıştırmada bu sorunu yaşıyorum. Forumlardan bunların çok çeşitli nedenlerden olabileceği bahsedilmiş, 4 ayrı ustaya sordum her biri farklı bir şeyden bahsediyor (benzin pompası, krank mili sensörü, zincir uzaması, boğaz kelebeği temizliği gibi) bunlardan sadece benzin pompasını değiştirttim fakat sorunum devam ediyor, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Read more:http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=86417.60#ixzz2ycsKmvHx

• quote:

Orijinalden alıntı: papi21

quote:

Orijinalden alıntı: hakanusta

Merhaba klimaks27;

[size=4]Araçtaki elektronik sorunlarınız için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

quote:

Hakan usta merhaba,

aynı sorun yeni aldıım 2003 model LPG'li Nissan Xtrail'de mevcut.

Araç sabahları marşa basar basmaz çalışıyor fakat çalıştıktan sonra eğer gaza basmazsam hemen stop ediyor. Araç çalıştıktan sonra 10-15 sn gaza basıyorum ve sanki araç kendine geliyor ve çalışıyor, zaten çalıştıktan sonra herhangi bir sıkıntı olmuyor, çalışırken stop etme gibi bir durum yok tek sıkıntısı 4-5 saat durduktan sonra ilk çalışma aşamasında. Sabah işe giderken, öğle aralarında ve akşamları iş çıkışları ilk çalıştırmada bu sorunu yaşıyorum. Forumlardan bunların çok çeşitli nedenlerden olabileceği bahsedilmiş, 4 ayrı ustaya sordum her biri farklı bir şeyden bahsediyor (benzin pompası, krank mili sensörü, zincir uzaması, boğaz kelebeği temizliği gibi) bunlardan sadece benzin pompasını değiştirttim fakat sorunum devam ediyor, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Read more:http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=86417.60#ixzz2ycsKmvHx

Merhaba,

Benzin pompasının basıncını ölçtürün ve kısa bir diagnoz sonrasında soruna yaklaşılabilir.

Yada telefondan arayabilirsiniz.

05369491316

• a.stell A kullanıcısına yanıt
    ateşlemeniz düzgün olmayabilir.disbrütörün kapağının kenarından kıvılcım kaçması olabilir.karanlık bir yerde iyi kontrol edin.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.