Şimdi Ara

Araba benzinde gaz yemiyor stop ediyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
16.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. opel corsa c aracım var. araç sabah normal çalışıyor , fakat çalıştıktan sonra devir düşüyor stop ediyor gaza basıyorum stop etmesin diye gaz yemiyor. lpg ye geçtiği zaman normal hiçbir sorun yok. eğer sürekli benzinde kullanırsamda düzeliyor araba ama lpg li kullanmak istediğimde 3-4 çalışmadan sonra gene aynısını yapıyor araba. sanayiye götürüyorum anlamıyor adamlar. servise mi götürsem? benzin pompasında sorun olabilir mi 6 ay önce bozuldu sanayide orjinal taktık dedi eleman ama pek inanamadım. o pompadan dolayı olabilir mi? yoksa arabanın ecu su yada lpg ecu sunda sorun var???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanız Benzinde Gaz Yemiyor ve Stop Ediyorsa

Birçok araç sahibi, "araba çalışıp stop ediyor gaz yemiyor" veya "araba gaz yemiyor stop ediyor" gibi sorunlarla karşı karşıya kalır. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Yakıt Sistemi Sorunları

• Yakıt filtresinin tıkanması: Tıkalı bir yakıt filtresi, yakıtın motora yeterince ulaşmasını engelleyerek aracın gaz yememesine ve stop etmesine neden olabilir.
    • Yakıt pompası arızası: Arızalı bir yakıt pompası, motora yeterli yakıt basamayabilir ve bu da aracın gaz yemesini ve stop etmesine neden olabilir.

Ateşleme Sistemi Sorunları

• Bujilerin arızalanması: Arızalı bujiler, silindirlere doğru ateşleme yapmayarak aracın gaz yememesine ve stop etmesine neden olabilir.
    • Ateşleme bobinleri arızası: Arızalı ateşleme bobinleri, bujilere yeterince güç sağlayamayarak aracın gaz yememesine ve stop etmesine neden olabilir.

Hava Girişi Sorunları

• Hava filtresi tıkanması: Tıkalı bir hava filtresi, motora yeterince hava girmesini engelleyerek aracın gaz yememesine ve stop etmesine neden olabilir.
    • Hava akış sensörü arızası: Arızalı bir hava akış sensörü, motora giren hava miktarını yanlış şekilde hesaplayarak aracın gaz yememesine ve stop etmesine neden olabilir.

Diğer Potansiyel Nedenler

• Sensör arızaları: Arızalı sensörler, motora yanlış bilgi sağlayarak aracın gaz yememesine ve stop etmesine neden olabilir.
    • Bilgisayar arızası: Arızalı bir bilgisayar, aracın yakıt enjeksiyonu ve ateşleme sistemlerini düzgün şekilde kontrol edemeyerek aracın gaz yememesine ve stop etmesine neden olabilir.

Arabanızın benzinde gaz yemediğini ve stop ettiğini tespit ederseniz, sorunu teşhis etmek ve çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Yakıt filtresini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Yakıt pompasını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Bujileri kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Ateşleme bobinlerini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Hava filtresini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Hava akış sensörünü kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Diğer potansiyel sorunları teşhis etmek için bir tamirciye başvurun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemcad

merhaba arkadaşlar. opel corsa c aracım var. araç sabah normal çalışıyor , fakat çalıştıktan sonra devir düşüyor stop ediyor gaza basıyorum stop etmesin diye gaz yemiyor. lpg ye geçtiği zaman normal hiçbir sorun yok. eğer sürekli benzinde kullanırsamda düzeliyor araba ama lpg li kullanmak istediğimde 3-4 çalışmadan sonra gene aynısını yapıyor araba. sanayiye götürüyorum anlamıyor adamlar. servise mi götürsem? benzin pompasında sorun olabilir mi 6 ay önce bozuldu sanayide orjinal taktık dedi eleman ama pek inanamadım. o pompadan dolayı olabilir mi? yoksa arabanın ecu su yada lpg ecu sunda sorun var???

aracınızın lpg sistemi bir yerden manifolda harici yakıt vermekte. bu enjektör olabilir regülatör olabilir. yani gazı manifolda bırakıp ilk çalıştrmada boğulmasına neden oluyor.

• peki üstad lambda sensörü olabilir mi. egsoz muayenesine götürdüğüm zaman sorun var demişti yetkili. bide lpg ciye götürdüm boğaz kelebeğini , rölanti modülünü temizlettir dedi bide benzin pompası basıncına baktırmamı istedi. gittiğim sanayide pompa basıncı ölçecek yer yoktu. bide eleman arızasını bilmeden temizletmeyelim dedi .ne yapacağımı şaşırdım bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemcad

peki üstad lambda sensörü olabilir mi. egsoz muayenesine götürdüğüm zaman sorun var demişti yetkili. bide lpg ciye götürdüm boğaz kelebeğini , rölanti modülünü temizlettir dedi bide benzin pompası basıncına baktırmamı istedi. gittiğim sanayide pompa basıncı ölçecek yer yoktu. bide eleman arızasını bilmeden temizletmeyelim dedi .ne yapacağımı şaşırdım bende

lamda sensürü olsa araç gaza geçincede gaz yemez. pompa olsa aracı sadece benzinde kullandığınızda geçmez. demekki araca harici bir yerden gaz karışıyorki ilk çalıştırmada benzinle karışınca boğuluyor ve araç gaza geçince benzin kesilince araç gazda rahatlıyr
  • o zaman lovato servisine gideyim tekrar teşekkürler yardım için. dediğiniz mantıklı . benzinde kullandığımda araba normale dönüyor gazda kullanırkende hiçbir sıkıntı yok sabah çalışma sorunu dışında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.