Şimdi Ara

Endüstri Müh. vs Bilgisayar Müh. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
5
Favori
12.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meslek seçerken bana göre idealist olmak gerekiyor.. Kendi görüşüme göre herhangi bir mühendisliği sırf parası bolmuş,puanı yüksekmiş,kızlar çokmuş diye seçiyorsan baştan yanlışı yaparsın.(Bu cümle genele)

Her mühendislikle ilgili internette tanıtım siteleri var.. Oraları bir gez, sana yakın gelen meslekle ilgili DH'de bulabildiğin bir mühendise pm yoluyla sorularını sormayı dene..

Çocukluğumdan beri bilgisayar mühendisi olmayı istiyorum, başka hiçbir idealim olmadı, gidip kazansam işimin 1dk'sında bile ben buraya niye geldim diyeceğimi düşünmüyorum.. Sen de böyle bir iş düşünmeye çalış, işi sırf iş olsun diye değil, zevk alarak yapabilmek çok daha önemli bana kalırsa.. Umarım hayatının mesleğini bulabilirsin, başarılar

• dayımın oğlu yıldızda endüstri ve aynı zamanda elektronik haberleşme okuyor çap yapıyor yani

ona end müh pek yaygın olmadığını ve iş verenlerin olmazsa olmazı olmadıklarını dediğimde sinirlenir

ki o da biliyo ve onun için çap yapıyor
  • Benim kardeşim de endüstri mühendisi. Mezun oldu ve yeni satış alanında işe girdi. 2500 maaş, altına araba da verdiler. Ama okurken sürekli çalıştı, çalışmasaydı iş bulamazdı. Okurken parasına bakmadan çalışın. Bir de ilk mesajı yazan arkadaş, hangi bölüm daha kolay okunur diye sormuşsun. Allah seni bildiği gibi yapsın diyorum sadece.
  • bu konuda bende kararsızım bir yandan enerji sis. bir yandan bilg. müh. kafamı karıştırıyor. Dhda varsa bir iki es mühendisi soru sormak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladigim kadariyla bu meslekler hakkinda hic bur bilgin yok once arastirmani soylerim ne is yaptigini ikisi cok farkli seyler

• burada yazılanları okuyunca sanki hiç bir bilgisayar/endüstri mühendisi iş bulamıyor sanılır. Eğer mühendislik okunacaksa Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ bunların dışında birkaç özel üniversitenin %100 burslu bölümleri o kadar. Diğer yerlerde okunmaz çünkü çok fazla üniversite var ayrıcalığın kalmıyor. Tıpta fazla para olabilir, 3000 lira maaşla da işe başlanıyor olabilir ama o işin çilesi, okuması unutulmamalı. Şahsen doktor olmak istemiyorum, sevmiyorum ve sevmediğim bir işi hayatımın sonuna kadar yapmak da istemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: tequle

ben çok hırslı bir insanım kendimi övmek için demiyorum tuttuğumu koparırım. Şirkete ilk kez cnc geldi 2007 senesinde italyadan 15 yaşındayken. programının nasıl kullanılacağını bilmiyorlardı adam çağırdılar mühendislere gösterdi anlamıyor adamlar abi 1 kere bana gösterir misin dedim. Gelen adam gösterdi kendim karıştıra karıştıra 2 günde çözdüm nasıl çalıştığını programının. Anadolu Lisesi okudum. Aynı zamanda tekniker gibi çalıştım hep autocad solid proengineering çiziyordum 16-17 yaşlarında iş görür seviyede. Elektrik olarak PLC programını öğrendim otomasyoncuda. Bilgisayar Müh. bi abimden C++ C# öğrendim. Torna Freeze atölye aletleri kullanmayı öğrendim birde dilde çok önem verdim hep. 2010da bir sınavla burs kazandım Fransada fransızca eğitimi aldım 1 sene orda yalnız başıma kaldım. İngilizce hep çalıştım. Hayatımın en ufak zamanını boş geçirmedim. Berberde çıraklık mı yapmadım araba mı yıkamadım pazarda limon mu satmadım tornacıda otomasyoncuda çalıştım. Bunları burda yazınca dalga konusu oldum yok tuvalet temizlemiş psikopat olmuş. Ulan ak ben bu işleri babamın durumu hep iyiyken yaptım baba parası yemedim hayatı kazanmayı öğrendim adam olmak için çalıştım hep gerçekleri göreyim diye. Adamlar gelmiş bana burda lagaluga muhabbet çeviriyolar. Ben zengin çocuğuyum evet. Sanayi dediğiniz yerde 104 dönümlük alana kurulu 2 tane fabrika gebze şekerpınar istanbul yolunda sanki tuvalet temizlemeye ihtiyacım varmış gibi dalga geçildim Ben o işi sizin gibi karakteri bozuk bir adam olmayım diye yaptım. Şuanki mal varlığımıza sen 1000 sene çalışsan erişemezsin boşuna kasma doktor maaşıyla mühendis maaşıyla (dalga geçen arkadaş) madem o dilden anlamıyosun böyle zengin züppeleri gibi ezeyim bide bakayım ondan anlıyo musun? Azcık olgun adam olun kaç yaşına gelmişsin ama karakterin oturmamış.Neden acaba? hayatın hiçbir zorluğunu görmemek evde bütün gün biyerlerini yayıp oturmaktan olmasın ?

kardeşim sen sürünüyorsun buralarda bence Hayatta başarılar.

• Bilgisayar mühendisliğine pc mühendisliği denildikten sonra ben bu konudan koşarak kaçar...
  • quote:

ben çok hırslı bir insanım kendimi övmek için demiyorum tuttuğumu koparırım. Şirkete ilk kez cnc geldi 2007 senesinde italyadan 15 yaşındayken. programının nasıl kullanılacağını bilmiyorlardı adam çağırdılar mühendislere gösterdi anlamıyor adamlar abi 1 kere bana gösterir misin dedim. Gelen adam gösterdi kendim karıştıra karıştıra 2 günde çözdüm nasıl çalıştığını programının. Anadolu Lisesi okudum. Aynı zamanda tekniker gibi çalıştım hep autocad solid proengineering çiziyordum 16-17 yaşlarında iş görür seviyede. Elektrik olarak PLC programını öğrendim otomasyoncuda. Bilgisayar Müh. bi abimden C++ C# öğrendim. Torna Freeze atölye aletleri kullanmayı öğrendim birde dilde çok önem verdim hep. 2010da bir sınavla burs kazandım Fransada fransızca eğitimi aldım 1 sene orda yalnız başıma kaldım. İngilizce hep çalıştım. Hayatımın en ufak zamanını boş geçirmedim. Berberde çıraklık mı yapmadım araba mı yıkamadım pazarda limon mu satmadım tornacıda otomasyoncuda çalıştım. Bunları burda yazınca dalga konusu oldum yok tuvalet temizlemiş psikopat olmuş. Ulan ak ben bu işleri babamın durumu hep iyiyken yaptım baba parası yemedim hayatı kazanmayı öğrendim adam olmak için çalıştım hep gerçekleri göreyim diye. Adamlar gelmiş bana burda lagaluga muhabbet çeviriyolar. Ben zengin çocuğuyum evet. Sanayi dediğiniz yerde 104 dönümlük alana kurulu 2 tane fabrika gebze şekerpınar istanbul yolunda sanki tuvalet temizlemeye ihtiyacım varmış gibi dalga geçildim Ben o işi sizin gibi karakteri bozuk bir adam olmayım diye yaptım. Şuanki mal varlığımıza sen 1000 sene çalışsan erişemezsin boşuna kasma doktor maaşıyla mühendis maaşıyla (dalga geçen arkadaş) madem o dilden anlamıyosun böyle zengin züppeleri gibi ezeyim bide bakayım ondan anlıyo musun? Azcık olgun adam olun kaç yaşına gelmişsin ama karakterin oturmamış.Neden acaba? hayatın hiçbir zorluğunu görmemek evde bütün gün biyerlerini yayıp oturmaktan olmasın ?

senin dediklerine harfiyen katılıyorum.evinde eline tornavida almamış adamlar adı sırf marka diye mühendisliğe gidiyor.yabancı dil bilmeyi geçtim.bingiliz anahtarı bilirmisin yok yağ değişimi bilir misin yok.harç yapmayı bilmeyen inşaat mühendisi mi olur işin en başındayken amele gibi çalışıp öğrenmezsen mezun olduğunda ağlanırsın.mühendis olup 10 yıl çalışan biri bile 2500 milyarı zor görüyor.yılda 7500 kişi elektirik-elektronik 9800 kişi makine kontenjanı olursa sana düz mühendis işsiz ordusu gelişir.

• bilgisayar mühendisiyim. geçen cuma günü bitti okul. !.30 da bir ilaç firmasında iş görüşmem var. 2 tanesi staj yaptığım yer olmak üzere 4 ayrı işte çalıştım. 2 tane 1 aylık staj, ayrıca 6 ay tekstil fabrikasında 2 yıl reklam firmasında çalıştım. Bilgisayar başında oyun oynamadan 15 saat oturabilirsen bilgisayar tercih etmemen için bir sebep yok. Hangisini seviyorsan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

Bilgisayar mühendisliğine pc mühendisliği denildikten sonra ben bu konudan koşarak kaçar...

zorla konuya çağırır gibi oldu kusura bakma.

ben de kaçar
  • Uçak Mühendisliği
  • allaha sukur beni anlayan senin gibi insanlar war. Yoksa insan bu topicte kafayi yer. Farkediyosan cewap yazmiyorum coguna bos konusan bos insanlar cunku cogu genelleme yapmiyorum yaslarida kucuk lise muhabbetinden duyduklari gibi saniyolar is hayatini . Onlara kalirsa hepsi microsoft nasa siemenste calisiyorlar. Gidip gorsunler anyayi konyayi hak werecekler bana. Neyse bigun hic unutmam firmaya itu muhendisi adam geldi yeni mezun bizim sirket birsuru alanda faliyeti war insaata sihhi tesisat dosuyoduk. Adama maniwelayi getir su borulari kaldiralim babam gelicek sizdirmazlik testlerini yapalim dedim borular 1. Katta. herife 3 kere tarif ettim nasil bisey oldugunu anca getirdi. Hadi dedim ne hadisi dedi.(Hadi kaldir borulari demek istedim yani ) napiyim dedi. Pencereden asagi at dedim kut diye asagi atti kendimi tutamadim kufur ettim suratina yarinda isten kowdu babam bide o sowdu suratina. Adam bide cap yapmis makina + insaat muh. tugla hesabi yapiyo sana yemin ederim 4 kat fazla tugla cikardi ustadan ne mal oldugu belliydi zaten boyle angutlar cikiyo o uniwersitelerden iste allah onlara diploma werene akil fikir, onlarada belasini wersin. Biyerlerimle guluyorum sadece

• özgür kazanda bi hele açarsın konuyu amma büyüttünüz be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tal. -- 19 Haziran 2012; 10:57:46 >
  • Dostlar mühendislikten kaçıp tıp okunmaz. Tıpta sadece sınıf geçmek için çalıştığınız kadar bir mühendislik bölümünde çalışırsanız 4.00 not ortalamanız olur zaten. Adam "Uzman olup doçentlik kazanınca iyi para kazanırım." diyor ya kendi çapında, helal olsun. Tutmayın küçük enişteyi.

• quote:

...Bizim Firmada endüstrici ve bilgisayar müh. çalıştırmıyoruz. Yerine Makinacı görüyor zaten endüstricinin de metalurjicininde işini. Bilgisayarcı yerinede teknikerler işi götürüyor. Sana tavsiyem hiç okuma o bölümleri git 2 yıllık yazılım oku. En azından biraz hevesin varsa program yazarsın aynı parayı kazanırsın emin ol. Yanlış anlama sana saygı duyduğum için yazıyorum. Sende bana saygı duy benimde fikirlerim bunlar çok şey gördüm bu sektörde ondan yazıyorum.Eğitimcilerin yalanlarının kurbanı olma , iş hayatı = değildir, eğitim hayatı. Babamın Bilgisayar Mezunu İTÜ'den aile dostumuz var. Adamın kazandığı para ayda 17.000 € ve işe gitmiyor. Siemens'e yazılım yazıyor sadece evde oturduğu yerden. Ama adam aynen şunları diyor: '' Ben Bilgisayar Müh. Kazandığım sene Türkiye 97. siydim. ''Türkiyede bilgisayar yoktu. Bizim bölüme 1 tane gelmişti. Tam 100 küsür kişi onun etrafında 1 tur attık sadece bilgisayar nasıl birşey görebilmek için'' durum bu yani aradaki farkı anlamışsındır. Şimdi harran üni.de de ; bilgisayar mühendisliği var makina da var. Sanki her üni. açmak farz gibi açıyorlar. Açsınlar dahada beter olsun inşallah herkes mühendis olsun ( sözde ) göreceğim o zaman bu ülkenin halini. Benden de birşey olmayacak mezun olduğumda 1000 tlye talim çalışacağım babam köpek gibi süründüreceğim seni sanma yanımda başlatacağım diyor. En iyisini yapıyor. 4 tane çizim programı biliyorum. Fransızca anadilim gibi 1 seneye yakın fransada yaşadım....

Yazmayayım yazmayım dedim ama üsttekini diyen biri 2. sınıfa kadar makine mühendisliğini boşuna okumuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

Siz olsanız hangisini seçersiniz ??
    Endüstri Müh. mi Bilgisayar Müh. mi ve neden ?
    Hangisinin geleceği daha iyi. Hangisini okuması daha kolay ?

Hocam yeni muhendisliklerden biyomedikal yada mekatronik derim eskilerden ise makine insaat elektrik elektronik ha belkide malzeme(is sahasi cok genis) gerisi yaramaz

• Eğer bilgisayara daha yatkın isen ygsden alacağın puanla boğaziçi veya yıldız teknik bilgisayar programcılığı yaz. Genelde bu bölümlere meslek liseleri diploma notuyla geçiyor sen ygsden orta düzey bir puanla geçersin. Bu üniversitelerden boş mezun olmazsın zaten 1 senede bilge adam vs. tarzı yerlerde kendini geliştirip piyasaya atılabilirsin. Emin ol birçok bilgisayar mühendisi boş mezun oluyor teorik kavramlar unutulur gider, onlarında mezun olduktan sonra bu tarz kurslara gittiğini biliyorum artık kimse bilgisayar mühendisine 3-4 milyar vermiyor. O paraya 2-3 tane bilgisayar programcısı alıyor aynı işi yapıyorlar zaten. Bilgisayar mühendisliğinin diğer mühendisliklerden en büyük farkı şudur: Örnek olarak inşaatın 2 yıllık bölümlerinden mezun olan kişi inşaat mühendisinin işini yapamaz fakat bilgisayar programcısı bilgisayar mühendisinin işini yapar. Bu dediklerimi dikkate alırsın almazsın senin bileceğin iş fakat ben yerinde olsam iki seçenekten bilgisayar mühendisliğini seçmem.

• çok yazmışsınız kim yendi şimdi
  • Sayın Mühendisler Burası Sizin Yeriniz. http://patternedconcreteturkey.com
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.