Şimdi Ara

Endüstri Müh. vs Bilgisayar Müh.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
5
Favori
12.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Endüstri Müh. mi Bilgisayar Müh. mi ve neden ?
    Hangisinin geleceği daha iyi. Hangisini okuması daha kolay ?

• neden geleceği olan paralı meslek yerine seveceğin bir mesleği tercih etmiyorsun ? böylelikle bu bölümleri gerçekten sevenlere yol vermiyorsun ?
  • endüstri seçerim.şimdi herkes bilgisayarcı
  • quote:

Orijinalden alıntı: artariel

neden geleceği olan paralı meslek yerine seveceğin bir mesleği tercih etmiyorsun ? böylelikle bu bölümleri gerçekten sevenlere yol vermiyorsun ?

Nerden biliyorsun ikisine de ilgimin olmadığını ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

Siz olsanız hangisini seçersiniz ??
    Endüstri Müh. mi Bilgisayar Müh. mi ve neden ?
    Hangisinin geleceği daha iyi. Hangisini okuması daha kolay ?

bence endüstri daha yaygın. Bilgisayar müh.de asosyal bir hayatın oluyor:)
  • Burda sormayla olmaz o iş arkadaşım.Gidip bir kaç yere endüstri ve bilgisayar mühendisleriyle konuşursan daha sağlıklı seçim yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f9wizardd

Burda sormayla olmaz o iş arkadaşım.Gidip bir kaç yere endüstri ve bilgisayar mühendisleriyle konuşursan daha sağlıklı seçim yapabilirsin.

kesinlikle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayar müh. yim tercih döneminde bende böyle sorular soruyordum kafam çok karışıyordu sonra sevdigim neyse onu yazdım en büyük hata ise sırf puanı yüksek diye bölüm yazmak...puanı yüksek diye yazdınız geldi o bölüm ee acaba düşündün mü ben o meslegi seviyor muyum diye ?..o kadar insan seviyor ya da o bölüm iyi diye puanı yüksek olabilir ama peki ya sen o bölümü sevmiyorsan ? o nedenle puanı düşük olsa bile sevdigin meslegi yaz çok takılma..sonra pişman olursun tekrar bırakırısn bölümü bir daha sınava hazırlanırsın.
  • Amcaoğlum en. Müh. Oldu. Ben bil. İstiyorum olmadım daha. Olmadığım halde her türlü alırım. Çok cılız. Bi kafa iki yumruk diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Programlamacılar ve mühendisler asosyal mi ? Hiç gülceğim yoktu cogu arkadaşım programlamacı nerdeyse adam her hafta sevgili değiştiriyor...
    Böle şansım olsa direk bilgisayar okurdum yani,güzel üniversite ise tabi.
  • Hiçbiri seçilmez gideceğin puana yazık. Bilgim olmadığından konuşmuyorum boş konuşmuyorum. Ben söylerim sen ister dinler ister tınlamazsın yani hayat senin, seçim senin ;
    Şimdi nedenlerine geleyim... Endüstri Mühendisliği hiç seçme bir kere. Özel sektör Endüstri Mühendisi almıyor onun yerine onun yükleri genelde Makina Mühendisi veya o bölümün müdürüne mesela kalite müdürü bakım müdürü bu tür Müdürlerine yüklenir.Aynı işi Makinacı yaparken neden ekstradan adam Endüstri müh.'ne para versin ki ?! ;)

Gelelim bilgisayarcıya , her özel sektörde çok çok az sayıda bulunurlar. Bir firmada pc müh. 1 veya 2 tanedir. Başlangıçta Gidebileceğiniz en iyi yer Firmanın saçma sapan işleriyle uğraşmak olur belki Argeye yazılımcı olarak girersiniz. Boş bir bölümdür gidin görün derim çok kararlıysanız.

Sizin yerinizde olsam İnşaat , Makina veya en son tercihim E.E Mühendisliği olurdu. İnşaat krizde ilk etkilenendir Ömrünüz şantiyelerde geçer. Makinacı çoktur kıyamet gibi İşçilerden 100-200 TL fazlasına çalışan tanıdıklarım var. Elektrik Elektronik ise o da kıyamet gibi. Kpss puanları 90 dan kapatıyor atamalar devlet seçiminiz ise işiniz çok çok zor...

Kendimizi kandırmayalım. Bu ülkeden mezun olup alacağımız ilk giriş maaşı biz mezuna olana kadar 1.000-1.200 TL'lere düşecektir Herkes mühendis çünkü ulan mühendis olmayan kalmadı ki elimi sallasam mühendise çarpıyor. Kimse bize gel direk işe başla demeyecektir büyük firmalarda. Ben Makina Mühendisliği 2. Sınıftayım bu sene. Babam Makina Mühendisi Annem Makina Mühendisi İTÜ'den. Babam mühendislik yapmıyor tabiki artık türkiye geneli tanınmış bir firmada genel müdür. Annem birkaç firmaya yattığı yerden danışmanlık yapıyor,, Bu sektörün içindeyim taa çocukluktan beri bizim firmada büyüdüm ben. Bu sektörde öyle vicdansız adamlar var ki sen diplomanı alıyorsun. İşveren diyor ki sana o işçi tulumunu giyip onlarla çalışacaksın başarılı olduğunu görürsem seni mühendis olarak çalıştırırım önce bedenen çalışacaksın. Ben bizzat bu cümleyi adama söylerken duydum geçen sene staj yaptığım bir firmada. Adama verdikleri para 1.000 TL ve bu adam Sakarya Üni. Mak. Müh. 2010 Mezunu ve 3.40 ortalama ile okulu bitirmiş. Deli gibi A-Cad , Solid ,ProEngineering gibi 3d modelleme programlarını kullanabilen bir insan. İşte hepimizin hayatı okuyup alacağımız o diploma bu kadar değersiz ! Kendini geliştirme yalanları atmayalım birbirimize yok öyle bir dava (; En başta sürüneceksin itler gibi. Babam anlatıyor: Stajı Mercedeste yaptım. Arabaların karbüratörünü boşaltırdım yağ ile duş alırdım diyor. Şimdi bu adamın 1 ayda aldığı parayı 2 tane işçi 1 yılda anca kazanıyor. Bu sektör böyle bir sektör işte. Kaşarlandıkça kazanıyorsun... Bizim Firmada endüstrici ve bilgisayar müh. çalıştırmıyoruz. Yerine Makinacı görüyor zaten endüstricinin de metalurjicininde işini. Bilgisayarcı yerinede teknikerler işi götürüyor. Sana tavsiyem hiç okuma o bölümleri git 2 yıllık yazılım oku. En azından biraz hevesin varsa program yazarsın aynı parayı kazanırsın emin ol. Yanlış anlama sana saygı duyduğum için yazıyorum. Sende bana saygı duy benimde fikirlerim bunlar çok şey gördüm bu sektörde ondan yazıyorum.Eğitimcilerin yalanlarının kurbanı olma , iş hayatı = değildir, eğitim hayatı. Babamın Bilgisayar Mezunu İTÜ'den aile dostumuz var. Adamın kazandığı para ayda 17.000 € ve işe gitmiyor. Siemens'e yazılım yazıyor sadece evde oturduğu yerden. Ama adam aynen şunları diyor: '' Ben Bilgisayar Müh. Kazandığım sene Türkiye 97. siydim. ''Türkiyede bilgisayar yoktu. Bizim bölüme 1 tane gelmişti. Tam 100 küsür kişi onun etrafında 1 tur attık sadece bilgisayar nasıl birşey görebilmek için'' durum bu yani aradaki farkı anlamışsındır. Şimdi harran üni.de de ; bilgisayar mühendisliği var makina da var. Sanki her üni. açmak farz gibi açıyorlar. Açsınlar dahada beter olsun inşallah herkes mühendis olsun ( sözde ) göreceğim o zaman bu ülkenin halini. Benden de birşey olmayacak mezun olduğumda 1000 tlye talim çalışacağım babam köpek gibi süründüreceğim seni sanma yanımda başlatacağım diyor. En iyisini yapıyor. 4 tane çizim programı biliyorum. Fransızca anadilim gibi 1 seneye yakın fransada yaşadım. İngilizce sağlam ama alacağım para maksimum o sende bende itler gibi çalışacağız 5-10 sene 2-3 bin tlye bu durum böyle kimse kusura bakmasın. Aksini düşünen şehrinde olan sanayiye gitsin bir mühendis kenara çekip 15 dk konuşsun gerçekleri görün beyler !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tequle -- 18 Haziran 2012; 7:25:04 >

• Endüstriciler sanayide iş bulamıyor bunuda söyleyeyim. Yani sanayi derken ufak sektör anlamayın bu işi orta ve üst düzey firmalardan bahsım var şuan. Bildiklerimiz hiçbiri çalıştırmıyor bu adamları. Onlarda gidip bankalarda çalışıyorlar genelde. Bankada da endüstri Mühendisleri ve Matematik ( Fen Edebiyat) okuyan insanlar çalışıyor. Matematik okuyup program yazan çok insanda var adam oturmuş ''cnc'' programı yazıyor öğrenmiş mesela çin'e gidip abi ne mezunusun sen diyorum Matematik diyor . Avrupa cnc'ler 70k $ iken çin sayesinde 30k TL ye cnc almak mümkün artık. Ve o paranın %50 sini programı oluşturuyor parçası değil gerisini siz düşünün. Çakma yazılımlarda var T.M yazarsınız 2 3 işi bilmeyen adama ayda 2 3k tlden ihya olursunuz. Birşeyler kovalamak lazım yoksa olmuyor artık it sürüsü gibi mühendis var. Mühendisin değeri kalmadı artık. Okumayanlar: Biz çalışıyoruz asıl hayatı üstümüzdeki diplomalılar yaşıyor diyor. Okuyanlar: Ulan 4 5 sene kafa patlattık a.. aldığımız para 1.500 tl diyip ağlanıyorlar. Kaliteli Mühendis yok çünkü ortada. 1980 lerde türkiye 500 makina mühendisi verirken senede şuan 12.000 tane veriyor. e.e içinde durum bu. Pc niye açtılar bilmiyorum zaten birkaç seneye tekstil durumuna dönecektir eminim. Yani benim burda anlatmak istediğim geleceğimizin çok karanlık olduğu beyler çok kötü görüyorum ben bu ülkeyi hergün sanayide kaç tane iş arayan mühendis geliyor. Günde 5-10 tane gelmiyorsa adam değilim gelin suratıma tükürün abi iş var mı diye. İtü de geliyor uludağda, akdeniz ,sivas mezunuda hepsi işsiz. Yazık değil mi bu emeklere ben ona deli oluyorum kolay bitirilmiyor çünkü.

• Kesinlikle bilgisayar derim.
  • iyi abicim gidin görün derim hayatta başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tequle

Endüstriciler sanayide iş bulamıyor bunuda söyleyeyim. Yani sanayi derken ufak sektör anlamayın bu işi orta ve üst düzey firmalardan bahsım var şuan. Bildiklerimiz hiçbiri çalıştırmıyor bu adamları. Onlarda gidip bankalarda çalışıyorlar genelde. Bankada da endüstri Mühendisleri ve Matematik ( Fen Edebiyat) okuyan insanlar çalışıyor. Matematik okuyup program yazan çok insanda var adam oturmuş ''cnc'' programı yazıyor öğrenmiş mesela çin'e gidip abi ne mezunusun sen diyorum Matematik diyor . Avrupa cnc'ler 70k $ iken çin sayesinde 30k TL ye cnc almak mümkün artık. Ve o paranın %50 sini programı oluşturuyor parçası değil gerisini siz düşünün. Çakma yazılımlarda var T.M yazarsınız 2 3 işi bilmeyen adama ayda 2 3k tlden ihya olursunuz. Birşeyler kovalamak lazım yoksa olmuyor artık it sürüsü gibi mühendis var. Mühendisin değeri kalmadı artık. Okumayanlar: Biz çalışıyoruz asıl hayatı üstümüzdeki diplomalılar yaşıyor diyor. Okuyanlar: Ulan 4 5 sene kafa patlattık a.. aldığımız para 1.500 tl diyip ağlanıyorlar. Kaliteli Mühendis yok çünkü ortada. 1980 lerde türkiye 500 makina mühendisi verirken senede şuan 12.000 tane veriyor. e.e içinde durum bu. Pc niye açtılar bilmiyorum zaten birkaç seneye tekstil durumuna dönecektir eminim. Yani benim burda anlatmak istediğim geleceğimizin çok karanlık olduğu beyler çok kötü görüyorum ben bu ülkeyi hergün sanayide kaç tane iş arayan mühendis geliyor. Günde 5-10 tane gelmiyorsa adam değilim gelin suratıma tükürün abi iş var mı diye. İtü de geliyor uludağda, akdeniz ,sivas mezunuda hepsi işsiz. Yazık değil mi bu emeklere ben ona deli oluyorum kolay bitirilmiyor çünkü.

tamamen abartılmış bir yazı
    bu makaleyi bir oku derim [ bu makaleyi yazan da bir ceo ]
    http://www.bilgisayarmuhendisleri.com/sayfa.aspx?s=86

• elektrik-elektronik
  • makaleyi falan geç :) benim ne garezim var beyler bilgisayar müh. endüstri müh.'ne allah allah saçmalamayın yok içimi kararttın yok abartıyosun. Makaleyi falan geç kardeşim. Hayatın gerçeklerine yönel sen hayatında kaç tane bilgisayar müh. veya endüstriciyle konuşma fırsatı yakaladın ? Ben 6 yaşından beri o sanayinin isli pis havasını soluyorum. Bu işleri en ince ayrıntısına kadar bilirim. Millet lise 1 de polinom öğrenirken ben hem onları öğreniyodum hemde köpek gibi çalışıyodum yazları yanlış anlama zengin bir ailenin çocuğuyum ama babam bana ortaokulda tuvalet temizletti hep en pis bölümlere torna tesviyede kopartacıda çırak olarak çalıştım ben hep ortaokul lise zamanlarımda. Hiçbir zaman şımartılmadım karakterimde sağlamdır Allah'a şükür. Ben bildiklerimi yazdım bu konuda eminim bu forumda çoğu insandan daha fazla bilgim vardır mühendislik sektöründe. O dershanede danışılan rehberlikçiler bi b.k bilmiyorlar zaten onlara falan kanmayın. Daha dün firmada iken akşam 4 saatlerinde Mak. Müh ve Bilgisayar Müh. Mezunu 2 arkadaş geldi. Marmara Üni. çıkışlılar. 2010 Mezunları. Ağlanıyorlar 4 5 aydır işsiziz biz bunun için mi okuduk diyorlar lanet ediyorlar. Kendi bölümüm içinde diyorum. Ama içlerinde en avantajlısı o ve e.e şuan gerisi bi boka yaramıyor zaten. @DeBroglie Sende bi git gör mümkünse istanbul- gebze- dilovası türkiyenin 1 numaralı büyük sanayi hattıdır. Git gez gör derim sana kardeşim. Bu işler internetten makale okumakla olmuyor. Hayatın gerçeklerini göreceksin biraz. 800 Tl ye ailesini geçindirmek için köpek gibi çalışan, 300 santigrat derece metal enjeksiyon kazanı başlardında 2 ayda 10-15 kilo veren bayılan adamları gör derim sana. Sonrada git mühendisi gör derim aldığı parayı. Ben aklına gelecek en pis işleri yaptım. Tornacıda da çalıştım. Kaportacıda da Otomasyoncuda da. Sana yemin ederim simsiyah tuvalette temizledim. Üstüm başım baştan aşağı yağda oldu yerlerde de süründüm dayakta yedim. Bu işleri öyle toz pembe görmeyeceksin. Hayatın gerçeklerini bilmiyorsun çünkü. Her sene 10 bin mühendis çıkıyor. ee ne güzel siemens profilo general electric gibi firmalar sana kollarını açmayacak ''Debroglie'' gel nolur bizde çalış diye. Başlarda sürüneceksin. Bunu kabul etmelisin. Bir konu hakkında da makale okuyup gelip yorum yapma burda birşeyler yaşamamış görmemişsen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tequle -- 18 Haziran 2012; 21:25:45 >

• Tıpa gitmeyin mühendisliğe gitmeyin oraya gitmeyin buraya gitmeyin peki tercih dönemlerinde ne yazıcaz...
  • Makalene göz attım yinede, ne diyor makalede ? max. bilgisayar müh. maaşı yazıyor d'mi ? ewet, Babam bu sektörde tanınıyor bayağı profilo siemens pakplast hidropar generel electric, motor gibi firmalarda genel müdürlük , veya müdürlük hizmetleri oldu. Aldığı maksimum maaş 15 bin TL, Birkaç firmaya da danışmanlık yapsa 20bin diyelim. Türkiyenin ilk Bilgisayar Mühendislerinden aile dostumuz bir abim var. Türkiye ilk 100 derecesi ile girmiş. Adam Siemens gibi firmalara yazılım işi yapıyor sadece evde oturduğu yerden kazandığı para 17.000 € = 40-45 bin tl aylık. Evet bir Bilgisayar Müh. makinacıdan daha çok kazanır. Ama o adamlar asıl mühendisler işte biz değiliz mühendisler. Adam Mühendislik kazanabilmek için ilk öys de türkiyede 97.si oluyor itü'de okuyabilmek için. Şimdi bizim ülkemizde 100k dan bile mühendis var. Her yer Mühendis olduğu için bizim mahkum kalcağımız para o makaledeki 1000 $ olacaktır. Ben bunu anlatmak istiyorum. Anlıyor musun kendini geliştirme işleri yalan artık ne diyorum sana adam mühendise işçi muamelesi yapıyor bedenen çalıştırıyor diyorum bu adam 3.40 ortalamalı bir mühendis. Sen gelmiş bana mühendisin değerinden bahsediyorsun saçmalama allah aşkına git bir gör böyle bilmeyen adamlar konuşunca ben deli oluyorum kusura bakma. Neden bilgisayar okumayın diyorum. 2 seçeneğin var yazılımcı donanımcı. Donanımcı olma devri bitti artık yazılım seçiyorsun.Herkes bunu yapıyor zaten. Çalışma alanın tek diyorum bu yüzden seçme senin yaptığın işi 2 yıllık yazılım mezunuda görüyor diyorum. Endüstride Makine Müh.'inin iç güveyidir diyorum. Sorusu olanlar pm atabilirler ben artık bu topic'e yazmıyorum. Bilmeyen insanların aksini iddaa edip savunmaları beni çıldırtıyor. Aynen yabancı bir ülkede 10 sene yaşayan bir insanın söylediği bir şeye karşı o ülkeye hiç gitmemiş o ülke hakkında birkaç şeye okumuş birinin zıt şeyler ifade etmesi gibi iyi forumlar ( ;

Ekleme: Tıp'a git dostum deli gibi para var. Uzman olup doçentliğe geçtin mi paraya para demezsin. Bende bu sene Tıp'a hazırlanacağım bırakıyorum Makina Mühendisliğini ortalamam 2.38/4 üzerinden ama bırakacağım. Gelecek göremiyorum çünkü. Bide benim Peder kazanmış parasızlıktan okuyamamış gidememiş adam içinde kalmış. Benimde 2 tercihimden biriydi bu oldu. En kötü seneye özelde okuyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tequle -- 18 Haziran 2012; 21:23:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tequle

Makalene göz attım yinede, ne diyor makalede ? max. bilgisayar müh. maaşı yazıyor d'mi ? ewet, Babam bu sektörde tanınıyor bayağı profilo siemens pakplast hidropar generel electric, motor gibi firmalarda genel müdürlük , veya müdürlük hizmetleri oldu. Aldığı maksimum maaş 15 bin TL, Birkaç firmaya da danışmanlık yapsa 20bin diyelim. Türkiyenin ilk Bilgisayar Mühendislerinden aile dostumuz bir abim var. Türkiye ilk 100 derecesi ile girmiş. Adam Siemens gibi firmalara yazılım işi yapıyor sadece evde oturduğu yerden kazandığı para 17.000 € = 40-45 bin tl aylık. Evet bir Bilgisayar Müh. makinacıdan daha çok kazanır. Ama o adamlar asıl mühendisler işte biz değiliz mühendisler. Adam Mühendislik kazanabilmek için ilk öys de türkiyede 97.si oluyor itü'de okuyabilmek için. Şimdi bizim ülkemizde 100k dan bile mühendis var. Her yer Mühendis olduğu için bizim mahkum kalcağımız para o makaledeki 1000 $ olacaktır. Ben bunu anlatmak istiyorum. Anlıyor musun kendini geliştirme işleri yalan artık ne diyorum sana adam mühendise işçi muamelesi yapıyor bedenen çalıştırıyor diyorum bu adam 3.40 ortalamalı bir mühendis. Sen gelmiş bana mühendisin değerinden bahsediyorsun saçmalama allah aşkına git bir gör böyle bilmeyen adamlar konuşunca ben deli oluyorum kusura bakma. Neden bilgisayar okumayın diyorum. 2 seçeneğin var yazılımcı donanımcı. Donanımcı olma devri bitti artık yazılım seçiyorsun.Herkes bunu yapıyor zaten. Çalışma alanın tek diyorum bu yüzden seçme senin yaptığın işi 2 yıllık yazılım mezunuda görüyor diyorum. Endüstride Makine Müh.'inin iç güveyidir diyorum. Sorusu olanlar pm atabilirler ben artık bu topic'e yazmıyorum. Bilmeyen insanların aksini iddaa edip savunmaları beni çıldırtıyor. Aynen yabancı bir ülkede 10 sene yaşayan bir insanın söylediği bir şeye karşı o ülkeye hiç gitmemiş o ülke hakkında birkaç şeye okumuş birinin zıt şeyler ifade etmesi gibi iyi forumlar ( ;

Ekleme: Tıp'a git dostum deli gibi para var. Uzman olup doçentliğe geçtin mi paraya para demezsin. Bende bu sene Tıp'a hazırlanacağım bırakıyorum Makina Mühendisliğini ortalamam 2.38/4 üzerinden ama bırakacağım. Gelecek göremiyorum çünkü. Bide benim Peder kazanmış parasızlıktan okuyamamış gidememiş adam içinde kalmış. Benimde 2 tercihimden biriydi bu oldu. En kötü seneye özelde okuyacağım.

pm attım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.