Şimdi Ara

Endüstri Müh. vs Bilgisayar Müh. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
5
Favori
12.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: arandur

Bu arada satış-pazarlama alanını seçersen deneyimin yanı sıra altına araba vereceklerinden dolayı aktif sürüş tecrübesi istenecektir. Ehliyeti mezuniyetten 'tercihen' 1-2 sene önce alıp aktif sürücü olmak şarttır.

Ehliyeti bu yaz alıyorum Allah'ın izniyle.:D
  • Annem adliyede çalışıyor, hakim arkadaşı var kızı vestelden 7.000 TL alırken beğenmemiş yurtdışına gidiyor şimdi 11.000 $ maaş'a.
    Bahsettiğim kişi endüstri mühendisi.

tequla, bak yazıyorum buraya ilk 6 bindeki öteki arkadaşın gösterir nasıl olsa bu mesajı sana.

Keşke anne baba'nın eğitim ve öğretimi üstünden prim yapmasan.
    Bir diğer konu ise senin "bak ben çok zenginim ama görüyon mu işçilik yapıyorum lan, hem zenginim hem de işçilik yaptığım için karakterliyim, kaçınızda var bu karakter" havalarında dolaşman veya bize gelince abi kesilmen arkadaşınla konuşurken "bunlar bebe boşwerrr" tarzı lafların, veya ilk 6 binden alan bir okul için bu kadar göze sokman, yani açıkça konuşayim mi? GÖRGÜSÜZSÜN, anladın mı, nerede ne kadar nasıl konuşulacağını bilmek para ile işçilikle olmuyor, kafa yapınla ilgili.
    Gelecek sene ben de sınava giriyorum ama dur önce karakterim otursun diye yerleri bir sileyim en iyisi.
    Fransızca konuşan arkadaşından cevap vermen dileğiyle :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 20 Haziran 2012; 14:49:43 >

• Bu konuya ihtiyaç var kaldığı yerden devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: tequle

Makalene göz attım yinede, ne diyor makalede ? max. bilgisayar müh. maaşı yazıyor d'mi ? ewet, Babam bu sektörde tanınıyor bayağı profilo siemens pakplast hidropar generel electric, motor gibi firmalarda genel müdürlük , veya müdürlük hizmetleri oldu. Aldığı maksimum maaş 15 bin TL, Birkaç firmaya da danışmanlık yapsa 20bin diyelim. Türkiyenin ilk Bilgisayar Mühendislerinden aile dostumuz bir abim var. Türkiye ilk 100 derecesi ile girmiş. Adam Siemens gibi firmalara yazılım işi yapıyor sadece evde oturduğu yerden kazandığı para 17.000 € = 40-45 bin tl aylık. Evet bir Bilgisayar Müh. makinacıdan daha çok kazanır. Ama o adamlar asıl mühendisler işte biz değiliz mühendisler. Adam Mühendislik kazanabilmek için ilk öys de türkiyede 97.si oluyor itü'de okuyabilmek için. Şimdi bizim ülkemizde 100k dan bile mühendis var. Her yer Mühendis olduğu için bizim mahkum kalcağımız para o makaledeki 1000 $ olacaktır. Ben bunu anlatmak istiyorum. Anlıyor musun kendini geliştirme işleri yalan artık ne diyorum sana adam mühendise işçi muamelesi yapıyor bedenen çalıştırıyor diyorum bu adam 3.40 ortalamalı bir mühendis. Sen gelmiş bana mühendisin değerinden bahsediyorsun saçmalama allah aşkına git bir gör böyle bilmeyen adamlar konuşunca ben deli oluyorum kusura bakma. Neden bilgisayar okumayın diyorum. 2 seçeneğin var yazılımcı donanımcı. Donanımcı olma devri bitti artık yazılım seçiyorsun.Herkes bunu yapıyor zaten. Çalışma alanın tek diyorum bu yüzden seçme senin yaptığın işi 2 yıllık yazılım mezunuda görüyor diyorum. Endüstride Makine Müh.'inin iç güveyidir diyorum. Sorusu olanlar pm atabilirler ben artık bu topic'e yazmıyorum. Bilmeyen insanların aksini iddaa edip savunmaları beni çıldırtıyor. Aynen yabancı bir ülkede 10 sene yaşayan bir insanın söylediği bir şeye karşı o ülkeye hiç gitmemiş o ülke hakkında birkaç şeye okumuş birinin zıt şeyler ifade etmesi gibi iyi forumlar ( ;

Ekleme: Tıp'a git dostum deli gibi para var. Uzman olup doçentliğe geçtin mi paraya para demezsin. Bende bu sene Tıp'a hazırlanacağım bırakıyorum Makina Mühendisliğini ortalamam 2.38/4 üzerinden ama bırakacağım. Gelecek göremiyorum çünkü. Bide benim Peder kazanmış parasızlıktan okuyamamış gidememiş adam içinde kalmış. Benimde 2 tercihimden biriydi bu oldu. En kötü seneye özelde okuyacağım.

Hocam pm atabilir misin birkaç bir şey soracaktımda?

• quote:

Orijinalden alıntı: denizyigitsahin

quote:

Makalene göz attım yinede, ne diyor makalede ? max. bilgisayar müh. maaşı yazıyor d'mi ? ewet, Babam bu sektörde tanınıyor bayağı profilo siemens pakplast hidropar generel electric, motor gibi firmalarda genel müdürlük , veya müdürlük hizmetleri oldu. Aldığı maksimum maaş 15 bin TL, Birkaç firmaya da danışmanlık yapsa 20bin diyelim. Türkiyenin ilk Bilgisayar Mühendislerinden aile dostumuz bir abim var. Türkiye ilk 100 derecesi ile girmiş. Adam Siemens gibi firmalara yazılım işi yapıyor sadece evde oturduğu yerden kazandığı para 17.000 € = 40-45 bin tl aylık. Evet bir Bilgisayar Müh. makinacıdan daha çok kazanır. Ama o adamlar asıl mühendisler işte biz değiliz mühendisler. Adam Mühendislik kazanabilmek için ilk öys de türkiyede 97.si oluyor itü'de okuyabilmek için. Şimdi bizim ülkemizde 100k dan bile mühendis var. Her yer Mühendis olduğu için bizim mahkum kalcağımız para o makaledeki 1000 $ olacaktır. Ben bunu anlatmak istiyorum. Anlıyor musun kendini geliştirme işleri yalan artık ne diyorum sana adam mühendise işçi muamelesi yapıyor bedenen çalıştırıyor diyorum bu adam 3.40 ortalamalı bir mühendis. Sen gelmiş bana mühendisin değerinden bahsediyorsun saçmalama allah aşkına git bir gör böyle bilmeyen adamlar konuşunca ben deli oluyorum kusura bakma. Neden bilgisayar okumayın diyorum. 2 seçeneğin var yazılımcı donanımcı. Donanımcı olma devri bitti artık yazılım seçiyorsun.Herkes bunu yapıyor zaten. Çalışma alanın tek diyorum bu yüzden seçme senin yaptığın işi 2 yıllık yazılım mezunuda görüyor diyorum. Endüstride Makine Müh.'inin iç güveyidir diyorum. Sorusu olanlar pm atabilirler ben artık bu topic'e yazmıyorum. Bilmeyen insanların aksini iddaa edip savunmaları beni çıldırtıyor. Aynen yabancı bir ülkede 10 sene yaşayan bir insanın söylediği bir şeye karşı o ülkeye hiç gitmemiş o ülke hakkında birkaç şeye okumuş birinin zıt şeyler ifade etmesi gibi iyi forumlar ( ;

Ekleme: Tıp'a git dostum deli gibi para var. Uzman olup doçentliğe geçtin mi paraya para demezsin. Bende bu sene Tıp'a hazırlanacağım bırakıyorum Makina Mühendisliğini ortalamam 2.38/4 üzerinden ama bırakacağım. Gelecek göremiyorum çünkü. Bide benim Peder kazanmış parasızlıktan okuyamamış gidememiş adam içinde kalmış. Benimde 2 tercihimden biriydi bu oldu. En kötü seneye özelde okuyacağım.

iyi hortlatmışsın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

quote:

quote:

Ne demek istedin simdi :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu konuyu daha önce görmemiştim :) iyi olmuş konuyu yukarı taşıdığın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu konuyu daha önce görmemiştim :) iyi olmuş konuyu yukarı taşıdığın

Bende onu dusunerek yazmamistim ama yararli olduguna sevindim onemli degil :D

• Fazla emek verip iyi bir yere gelmek istiyorsan bilgisayar,
    ama okuması kolay şartları iyi bir meslek demişsin, o zaman tartışmasız endüstri derim.
  • kime diyosunuz hocam adam 3 yıl önce açmış konuyu
  • geomatic17 G kullanıcısına yanıt
    Tarihe bakmadım. Ama üç yıldır zaten bir şey değişmedi
  • Konuyu açan arkadaş ne kazandın ne yaptın merak ettik şimdi

• quote:

ben çok hırslı bir insanım kendimi övmek için demiyorum tuttuğumu koparırım. Şirkete ilk kez cnc geldi 2007 senesinde italyadan 15 yaşındayken. programının nasıl kullanılacağını bilmiyorlardı adam çağırdılar mühendislere gösterdi anlamıyor adamlar abi 1 kere bana gösterir misin dedim. Gelen adam gösterdi kendim karıştıra karıştıra 2 günde çözdüm nasıl çalıştığını programının. Anadolu Lisesi okudum. Aynı zamanda tekniker gibi çalıştım hep autocad solid proengineering çiziyordum 16-17 yaşlarında iş görür seviyede. Elektrik olarak PLC programını öğrendim otomasyoncuda. Bilgisayar Müh. bi abimden C++ C# öğrendim. Torna Freeze atölye aletleri kullanmayı öğrendim birde dilde çok önem verdim hep. 2010da bir sınavla burs kazandım Fransada fransızca eğitimi aldım 1 sene orda yalnız başıma kaldım. İngilizce hep çalıştım. Hayatımın en ufak zamanını boş geçirmedim. Berberde çıraklık mı yapmadım araba mı yıkamadım pazarda limon mu satmadım tornacıda otomasyoncuda çalıştım. Bunları burda yazınca dalga konusu oldum yok tuvalet temizlemiş psikopat olmuş. Ulan ak ben bu işleri babamın durumu hep iyiyken yaptım baba parası yemedim hayatı kazanmayı öğrendim adam olmak için çalıştım hep gerçekleri göreyim diye. Adamlar gelmiş bana burda lagaluga muhabbet çeviriyolar. Ben zengin çocuğuyum evet. Sanayi dediğiniz yerde 104 dönümlük alana kurulu 2 tane fabrika gebze şekerpınar istanbul yolunda sanki tuvalet temizlemeye ihtiyacım varmış gibi dalga geçildim Ben o işi sizin gibi karakteri bozuk bir adam olmayım diye yaptım. Şuanki mal varlığımıza sen 1000 sene çalışsan erişemezsin boşuna kasma doktor maaşıyla mühendis maaşıyla (dalga geçen arkadaş) madem o dilden anlamıyosun böyle zengin züppeleri gibi ezeyim bide bakayım ondan anlıyo musun? Azcık olgun adam olun kaç yaşına gelmişsin ama karakterin oturmamış.Neden acaba? hayatın hiçbir zorluğunu görmemek evde bütün gün biyerlerini yayıp oturmaktan olmasın ?

hocam ibretlik bi hikaye

• endüstri müh derim.
  • End çok sosyal olursun ortam olur kızlı erkekli güzel bir hayat olur iş öğrencilik

Bilg tam zıttı asosyal olursun işte de ogrencilikte de. Bu is ayrıca pc başında oyun oynamaya benzemez. Herkes bir uygulama yaparım parayı kırarım diye bilg mühendisi olmaya başlıyor. O işler o kadar kolay değil.

• Endüstri mühendisi = Excel mühendisi Bilgisayar mühendisi = yazılım program dili donanım vs hepsi çok kapsamlı bir mühendisliktir.
  • quote:

Hiçbiri seçilmez gideceğin puana yazık. Bilgim olmadığından konuşmuyorum boş konuşmuyorum. Ben söylerim sen ister dinler ister tınlamazsın yani hayat senin, seçim senin ;
    Şimdi nedenlerine geleyim... Endüstri Mühendisliği hiç seçme bir kere. Özel sektör Endüstri Mühendisi almıyor onun yerine onun yükleri genelde Makina Mühendisi veya o bölümün müdürüne mesela kalite müdürü bakım müdürü bu tür Müdürlerine yüklenir.Aynı işi Makinacı yaparken neden ekstradan adam Endüstri müh.'ne para versin ki ?! ;)

Gelelim bilgisayarcıya , her özel sektörde çok çok az sayıda bulunurlar. Bir firmada pc müh. 1 veya 2 tanedir. Başlangıçta Gidebileceğiniz en iyi yer Firmanın saçma sapan işleriyle uğraşmak olur belki Argeye yazılımcı olarak girersiniz. Boş bir bölümdür gidin görün derim çok kararlıysanız.

Sizin yerinizde olsam İnşaat , Makina veya en son tercihim E.E Mühendisliği olurdu. İnşaat krizde ilk etkilenendir Ömrünüz şantiyelerde geçer. Makinacı çoktur kıyamet gibi İşçilerden 100-200 TL fazlasına çalışan tanıdıklarım var. Elektrik Elektronik ise o da kıyamet gibi. Kpss puanları 90 dan kapatıyor atamalar devlet seçiminiz ise işiniz çok çok zor...

Kendimizi kandırmayalım. Bu ülkeden mezun olup alacağımız ilk giriş maaşı biz mezuna olana kadar 1.000-1.200 TL'lere düşecektir Herkes mühendis çünkü ulan mühendis olmayan kalmadı ki elimi sallasam mühendise çarpıyor. Kimse bize gel direk işe başla demeyecektir büyük firmalarda. Ben Makina Mühendisliği 2. Sınıftayım bu sene. Babam Makina Mühendisi Annem Makina Mühendisi İTÜ'den. Babam mühendislik yapmıyor tabiki artık türkiye geneli tanınmış bir firmada genel müdür. Annem birkaç firmaya yattığı yerden danışmanlık yapıyor,, Bu sektörün içindeyim taa çocukluktan beri bizim firmada büyüdüm ben. Bu sektörde öyle vicdansız adamlar var ki sen diplomanı alıyorsun. İşveren diyor ki sana o işçi tulumunu giyip onlarla çalışacaksın başarılı olduğunu görürsem seni mühendis olarak çalıştırırım önce bedenen çalışacaksın. Ben bizzat bu cümleyi adama söylerken duydum geçen sene staj yaptığım bir firmada. Adama verdikleri para 1.000 TL ve bu adam Sakarya Üni. Mak. Müh. 2010 Mezunu ve 3.40 ortalama ile okulu bitirmiş. Deli gibi A-Cad , Solid ,ProEngineering gibi 3d modelleme programlarını kullanabilen bir insan. İşte hepimizin hayatı okuyup alacağımız o diploma bu kadar değersiz ! Kendini geliştirme yalanları atmayalım birbirimize yok öyle bir dava (; En başta sürüneceksin itler gibi. Babam anlatıyor: Stajı Mercedeste yaptım. Arabaların karbüratörünü boşaltırdım yağ ile duş alırdım diyor. Şimdi bu adamın 1 ayda aldığı parayı 2 tane işçi 1 yılda anca kazanıyor. Bu sektör böyle bir sektör işte. Kaşarlandıkça kazanıyorsun... Bizim Firmada endüstrici ve bilgisayar müh. çalıştırmıyoruz. Yerine Makinacı görüyor zaten endüstricinin de metalurjicininde işini. Bilgisayarcı yerinede teknikerler işi götürüyor. Sana tavsiyem hiç okuma o bölümleri git 2 yıllık yazılım oku. En azından biraz hevesin varsa program yazarsın aynı parayı kazanırsın emin ol. Yanlış anlama sana saygı duyduğum için yazıyorum. Sende bana saygı duy benimde fikirlerim bunlar çok şey gördüm bu sektörde ondan yazıyorum.Eğitimcilerin yalanlarının kurbanı olma , iş hayatı = değildir, eğitim hayatı. Babamın Bilgisayar Mezunu İTÜ'den aile dostumuz var. Adamın kazandığı para ayda 17.000 € ve işe gitmiyor. Siemens'e yazılım yazıyor sadece evde oturduğu yerden. Ama adam aynen şunları diyor: '' Ben Bilgisayar Müh. Kazandığım sene Türkiye 97. siydim. ''Türkiyede bilgisayar yoktu. Bizim bölüme 1 tane gelmişti. Tam 100 küsür kişi onun etrafında 1 tur attık sadece bilgisayar nasıl birşey görebilmek için'' durum bu yani aradaki farkı anlamışsındır. Şimdi harran üni.de de ; bilgisayar mühendisliği var makina da var. Sanki her üni. açmak farz gibi açıyorlar. Açsınlar dahada beter olsun inşallah herkes mühendis olsun ( sözde ) göreceğim o zaman bu ülkenin halini. Benden de birşey olmayacak mezun olduğumda 1000 tlye talim çalışacağım babam köpek gibi süründüreceğim seni sanma yanımda başlatacağım diyor. En iyisini yapıyor. 4 tane çizim programı biliyorum. Fransızca anadilim gibi 1 seneye yakın fransada yaşadım. İngilizce sağlam ama alacağım para maksimum o sende bende itler gibi çalışacağız 5-10 sene 2-3 bin tlye bu durum böyle kimse kusura bakmasın. Aksini düşünen şehrinde olan sanayiye gitsin bir mühendis kenara çekip 15 dk konuşsun gerçekleri görün beyler !

okudum kör oldum beyler şimdi dünya göze gidiyorum

• quote:

ben çok hırslı bir insanım kendimi övmek için demiyorum tuttuğumu koparırım. Şirkete ilk kez cnc geldi 2007 senesinde italyadan 15 yaşındayken. programının nasıl kullanılacağını bilmiyorlardı adam çağırdılar mühendislere gösterdi anlamıyor adamlar abi 1 kere bana gösterir misin dedim. Gelen adam gösterdi kendim karıştıra karıştıra 2 günde çözdüm nasıl çalıştığını programının. Anadolu Lisesi okudum. Aynı zamanda tekniker gibi çalıştım hep autocad solid proengineering çiziyordum 16-17 yaşlarında iş görür seviyede. Elektrik olarak PLC programını öğrendim otomasyoncuda. Bilgisayar Müh. bi abimden C++ C# öğrendim. Torna Freeze atölye aletleri kullanmayı öğrendim birde dilde çok önem verdim hep. 2010da bir sınavla burs kazandım Fransada fransızca eğitimi aldım 1 sene orda yalnız başıma kaldım. İngilizce hep çalıştım. Hayatımın en ufak zamanını boş geçirmedim. Berberde çıraklık mı yapmadım araba mı yıkamadım pazarda limon mu satmadım tornacıda otomasyoncuda çalıştım. Bunları burda yazınca dalga konusu oldum yok tuvalet temizlemiş psikopat olmuş. Ulan ak ben bu işleri babamın durumu hep iyiyken yaptım baba parası yemedim hayatı kazanmayı öğrendim adam olmak için çalıştım hep gerçekleri göreyim diye. Adamlar gelmiş bana burda lagaluga muhabbet çeviriyolar. Ben zengin çocuğuyum evet. Sanayi dediğiniz yerde 104 dönümlük alana kurulu 2 tane fabrika gebze şekerpınar istanbul yolunda sanki tuvalet temizlemeye ihtiyacım varmış gibi dalga geçildim Ben o işi sizin gibi karakteri bozuk bir adam olmayım diye yaptım. Şuanki mal varlığımıza sen 1000 sene çalışsan erişemezsin boşuna kasma doktor maaşıyla mühendis maaşıyla (dalga geçen arkadaş) madem o dilden anlamıyosun böyle zengin züppeleri gibi ezeyim bide bakayım ondan anlıyo musun? Azcık olgun adam olun kaç yaşına gelmişsin ama karakterin oturmamış.Neden acaba? hayatın hiçbir zorluğunu görmemek evde bütün gün biyerlerini yayıp oturmaktan olmasın ?

Kesin yaşanmıştır bunlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• KONU SİLİNSİN ÇOK GEREKSİZ MESAJLAR VAR.Adam 2012 de hangisini seçeyim demiş.Tequle ego dolu hayatını anlatmış böyle boş konulara kanmayınız !!!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.