Şimdi Ara

Endüstri Müh. vs Bilgisayar Müh. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
5
Favori
12.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • karşı komşum 18 mart bilgisayar mühendisliği mezunu. 2-3 sene açıkta kaldı sonra torpille nufüs müdürlüğüne girdi yani devlette.
    endüstri mühendisliğini düşün derim. yalnız üniversite farkıda var tabi.
  • Bu konu uçar egoistinden tut umutlu olanına her tip var.
  • Bi bilg. Müh adayı olarak söylüyorum bence bil müh. Bi mühendislik değil :)
    neyse bırak int. Meslek arama işini şurda 5 tane yorum okuyup mu karar vereceksin hayatının 30 40 yılına.
    Kimin ne niyetle söylediğini bilemezsin.
    O yüzden varsa tanıdık, bırak sanalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ben egoist fesat bir insan değilim kimsenin emekleri boşa çıkmasın diye yazıyorum burda geriye dönüp bakınca çok üzülürsünüz ama iş işten geçmiş olur :) Kuzenim 2005 Türkiye 750.si idi MF puan türünde. ODTÜ Bilgisayar Müh. okudu. İşsiz kaldı nasıl işsiz kaldı peki ? İş görüşmesine gidiyorsun adam sana 1.500-1.600 gibi trajikomik rakamlardan bahsediyor o da kabul etmiyor haliyle. En son peder eski ortaklarından birinin yanına soktu orda da 2.100 TL ile başladı. Bir ODTÜ mezunu adama dokunuyor haliyle o paraya çalışmak doktor olsaydın o puana en azından 3.000 alacaktın dönerle pratisyen kalsan bile. O da en sonunda KPSS'ye girdi 97-98 gibi bir puanla Devlette ''Kalkınma ajansına girdi yaklaşık 4.000 TL gibi bir paraya çalışıyor şuan. Hani yazık değil mi bu adama şimdi ? Makina seçsede yazık E.e seçse de Bilgisayar seçmesiyle tamamen yazık olmuş. O puanla cerrahpaşa tıp okusa ilerde uzmanlığa oynar o paranın kat kat fazlasını bir ameliyat başı alırdı sadece. Onun için o kadar puan yapıyorsanız ''tıp'' okuyun alternatif görmeyin başka. Acıbadem Hastanesinde bir tanıdık beyin cerrahi Ameliyat başı %50 primle çalışıyor sadece aldığı para 8-15 bin tl. arası düşünün adam ayda 10 tane ameliyat yapsa sizin en iyi mühendis olarak 2 senede alacağınız parayı 1 ayda alır. Çok yıpranırsınız. 6 sene tıp + 4 sene beyin üzerine TUS = 10 SENE ama çalışmayı seven bir adamsanız para ise hedef göz ardı etmeyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tequle

Dostum ben egoist fesat bir insan değilim kimsenin emekleri boşa çıkmasın diye yazıyorum burda geriye dönüp bakınca çok üzülürsünüz ama iş işten geçmiş olur :) Kuzenim 2005 Türkiye 750.si idi MF puan türünde. ODTÜ Bilgisayar Müh. okudu. İşsiz kaldı nasıl işsiz kaldı peki ? İş görüşmesine gidiyorsun adam sana 1.500-1.600 gibi trajikomik rakamlardan bahsediyor o da kabul etmiyor haliyle. En son peder eski ortaklarından birinin yanına soktu orda da 2.100 TL ile başladı. Bir ODTÜ mezunu adama dokunuyor haliyle o paraya çalışmak doktor olsaydın o puana en azından 3.000 alacaktın dönerle pratisyen kalsan bile. O da en sonunda KPSS'ye girdi 97-98 gibi bir puanla Devlette ''Kalkınma ajansına girdi yaklaşık 4.000 TL gibi bir paraya çalışıyor şuan. Hani yazık değil mi bu adama şimdi ? Makina seçsede yazık E.e seçse de Bilgisayar seçmesiyle tamamen yazık olmuş. O puanla cerrahpaşa tıp okusa ilerde uzmanlığa oynar o paranın kat kat fazlasını bir ameliyat başı alırdı sadece. Onun için o kadar puan yapıyorsanız ''tıp'' okuyun alternatif görmeyin başka. Acıbadem Hastanesinde bir tanıdık beyin cerrahi Ameliyat başı %50 primle çalışıyor sadece aldığı para 8-15 bin tl. arası düşünün adam ayda 10 tane ameliyat yapsa sizin en iyi mühendis olarak 2 senede alacağınız parayı 1 ayda alır. Çok yıpranırsınız. 6 sene tıp + 4 sene beyin üzerine TUS = 10 SENE ama çalışmayı seven bir adamsanız para ise hedef göz ardı etmeyin derim.

senin tanıdık kendini geliştirmezse patron napsın
    ODTÜ mezunu diye yata yata işe mi girecek. Öğrensin bakalım Java , Oracle , Android
    O zaman da piyasada iş beğenmiyorlar. Oracle veritabanı yöneticileri şu anda min. 3000$ ile çaılışıyor mesela

Tıpı da sadece para için görmen insan sağlığını hiçe sayıp böyle konuşman nasıl bir karakterde insan olduğunu gösteriyor zaten

• Dostum aynı noktada kesişiyoruz bilmediğini nerden biliyorsun ? Bu program sınavlarını vermeden mezun olamıyor kimse zaten. Ben diyorum ki Boğaziçi ODTÜ İTÜ okuyacaksanız okuyun Mühendislik ama yetiyorsa puan önce Tıp Diyorum. Bak ben Sdü deyim. Bu 3 üniversite dışında okunmaması gerektiğini bu sene stajda anladım. Kendini geliştirmek bir yere kadar etiketin yoksa bir hiçsin ülkede ya dayı ya etiket. Kendini geliştirmeye gelelim. Autocad, Solid derslerim ''BB'' den aşağı düşmemiştir 4 üzerinden 3 yani. Alttan dersim yok. Bu programlara ek Proengineering CadCam biliyorum. Üzerine Bilgisayarcıların gördüğü C++ ve C# orta düzey biliyorum. İnşallah 2013 Ocak tarihinde Toefl ile ilgilizce mi belgeliyorum. Kitap açmadan AA geçiyorum 2 senedir Hazırlığıda geçtim. Fransada yaşadım 1 sene fransızcam ana dilim gibi mezun olduğum lise istanbulun köklü liselerinden fransızca eğitim veren bir lise. Az çok borwerk orta düzey torna freze kullanırım. Zaten çıraklıktan kalma taşlama jeti atölye kullanımı bilgim bir teknik lise kıvamında var yabancı değilim. Şimdi staj yaptığım yerdeki adam bana diyor ki Mezun ol gel 1.500 TL ile başlatalım seni askerden sonra 2 Bin alırsın diyor. Ulan benim 2 tane yabancı dilim var tercümanlık yaparım o paranın 2 mislini çıkarırım. Turistlere rehber olurum. Bir yandan da autocad - Solid çizimi yaparım bir firmaya. üniversitede 1. senenin sonunda 1.000 TL ye çalıştım 3 ay tatilde Autocad Solid çizimi yaptım ''sac levha üreten bir firmada''. Eder zaten 4-5 bin tl sen bana ne kendini geliştirmesinden bahsediyosun dostum gülüyorum sadece :) inan o parayı versinler. Diplomayı yırtar atarım dediğim işleri yaparım daha çok kazanırım. Bu arada Kocaeli Üniversitesi Metalurji Malzeme Müh. mezunu arkadaşım var Kurtköy de bir avm de reyon görevlisi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tequle -- 18 Haziran 2012; 23:05:57 >

• Bu işlerle az çok az ilgisi olan herkes bilir etiketin önemi yok denecek kadar azdır. Adam üni. Mezunu değildir. Php asp geliştirmişdir kendini. Sen odtü mezunusundur orta dilde yazılım biliyorsundur. Hiç ağlama bu piyasa böyle. Ayrıca odtü mezunu birinin (o seviyede yatarak geçilmez diye düşünüyorum) o fiyatlar hiç doğru gelmiyor. Birazda vizyon olur insanda. Yazılım yapmak proje yapmak. Maddi olarak pek birşey gerektirmez. İlla biri beni işe alsın diye gezinmeyin. Şu anda elimde 1000 lira civarı telefon var. Ve bunu bilgisayar üzerinden(web sitesi yaptık vs.) buradan kazanıp aldım. Neyse benim lafımlada olmayın bil. Müh. Gerçi bende değilim :)
    neyse fuar vs. Gezin olcaksanız çok ilginç insanlarla tanışırsınız. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

Dostum ben egoist fesat bir insan değilim kimsenin emekleri boşa çıkmasın diye yazıyorum burda geriye dönüp bakınca çok üzülürsünüz ama iş işten geçmiş olur :) Kuzenim 2005 Türkiye 750.si idi MF puan türünde. ODTÜ Bilgisayar Müh. okudu. İşsiz kaldı nasıl işsiz kaldı peki ? İş görüşmesine gidiyorsun adam sana 1.500-1.600 gibi trajikomik rakamlardan bahsediyor o da kabul etmiyor haliyle. En son peder eski ortaklarından birinin yanına soktu orda da 2.100 TL ile başladı. Bir ODTÜ mezunu adama dokunuyor haliyle o paraya çalışmak doktor olsaydın o puana en azından 3.000 alacaktın dönerle pratisyen kalsan bile. O da en sonunda KPSS'ye girdi 97-98 gibi bir puanla Devlette ''Kalkınma ajansına girdi yaklaşık 4.000 TL gibi bir paraya çalışıyor şuan. Hani yazık değil mi bu adama şimdi ? Makina seçsede yazık E.e seçse de Bilgisayar seçmesiyle tamamen yazık olmuş. O puanla cerrahpaşa tıp okusa ilerde uzmanlığa oynar o paranın kat kat fazlasını bir ameliyat başı alırdı sadece. Onun için o kadar puan yapıyorsanız ''tıp'' okuyun alternatif görmeyin başka. Acıbadem Hastanesinde bir tanıdık beyin cerrahi Ameliyat başı %50 primle çalışıyor sadece aldığı para 8-15 bin tl. arası düşünün adam ayda 10 tane ameliyat yapsa sizin en iyi mühendis olarak 2 senede alacağınız parayı 1 ayda alır. Çok yıpranırsınız. 6 sene tıp + 4 sene beyin üzerine TUS = 10 SENE ama çalışmayı seven bir adamsanız para ise hedef göz ardı etmeyin derim.

ODTÜ mezunu diye yata yata işe mi girecek. Öğrensin bakalım Java , Oracle , Android
    O zaman da piyasada iş beğenmiyorlar. Oracle veritabanı yöneticileri şu anda min. 3000$ ile çaılışıyor mesela

Tıpı da sadece para için görmen insan sağlığını hiçe sayıp böyle konuşman nasıl bir karakterde insan olduğunu gösteriyor zaten

+1 adamı okuyunca içim karardı tanıdıklarım olmasa inanırdım ama çok abartmış hatta şu an sallama aşamasında çelişkili konuşuyor

• Kerem'i Lise zamanlarından beri tanırım. Anlattığı kadar vardır bilgisi övünmeyi sevmez ancak bazı şeyleri gözünüze sokmak için yazdığını düşünüyorum. Kötü niyetli biri değildir gerçekten çocukluktan beri kendini geliştirmiştir bu konuda kendisini takdir eder imrenirim kardeşim benim :) işe yeni giren mühendisleride g.t eder genelde kıskanırım bilgi konusunda ona yalan yok yüzünede söylerim bunu. Yanlız kanka bu sektörün bu kadar acımasız olduğunu çocukların gözlerine niye sokuyorsun yahu. Tamam sen ben kaldırırız 21 yaşında insanlarız bazı şeyleri gördük geçirdik. Milleti soğuttun tercih yapmayacak kimse vallahi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lestrange

quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

+1 adamı okuyunca içim karardı tanıdıklarım olmasa inanırdım ama çok abartmış hatta şu an sallama aşamasında çelişkili konuşuyor

atıyor hocam tıp okumayı ygs biyoloji çalışmak gibi bişey zannediyor sanırım.
    Tutturmuş bi sanayi gidiyor. Haberi yok sanırım microsoftta, google da facebook ta çalışan Türk mühendislerden..
    Ayrıca bende sana binlerce örnek verebilirim tanıdığım mühendislerin maaşlarından
    En basiti elektronik haberleşme müh. daha yeni mezun türk telekomda işe başladı ( 2500$ ile )

• saol kardeşim benim teşekkür ederim :) biz pişman olduk onlar olmasın istiyorum :)
  • dalganıza bakın çocuk kesimisiniz siz bizim gibi vurun kafanızı dağlara taşlara umarım yaşarsınız bunu bazı şeyler yaşla değil yüreğin olgunlaşması gözün görmesiyle olur ben 21 yaşındayım sizin gibi çocuk çevresinde ne olduğunu göremeyen insanlar görmedim size kolay gelsin sektörün içine damlayınca hatırlayın ama beni :)
    Debroglie Özellikle sana adam yerine koydum o kadar vakit ayırdım yazdım yaptığın gerçekten çok ayıp senin. Değmez işte insanlara böyle ne hali varsa bırakacaksın kendisi öğrenecekler herşeyi. İstanbula yolun düşerse bana pm at seni bir götüreyim gel de gör kendi gözlerinle herşeyi burdan olmaz tabi saklanan gerçekleri yazarsın sonra atıyo tutuyor derler valla çok saolun beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tequle -- 18 Haziran 2012; 23:23:05 >
  • Siz aynı neye benziyorsunuz biliyor musunuz ? Liseli olupta Kamu Yönetimi okuyup Kaymakam olacağını sana çocuklara. Aşağılama olarak algılamayın. 1. Sınıfta hep kaymakam olma hayalleri ile yaşanır. 2 sınıfta neyin ne olduğu anlaşılır müfettiş olursun. 3 sınıfta memur olsam yeter dersin. 4. sınıfta gelecek kaygısına düşersin bu iş böyledir çünkü içine ne kadar girersen o kadar görürsün bu işleri.Siz benim söylediklerimi unutun silin tamamen kafanızdan keşke silme imkanım olsa yazdıklarımı silebilsem. Okumasın kimse millete faydası dokunur diye belki yazıyorum ama gerçekten yazık çok yazık parmaklarım ağrıdı o kadar yazıyı yazarken valla. Ama değmez işte. Benim yazdıklarımın silinmesini talep ediyorum yöneticilerden forumda çok yeniyim bir bilgim yok çünkü yöneticiler inceliyorlarsa mesajlarım lütfen silinsin !
  • Bırak dostum boşver uğraşma. Hata sende kusura bakma kerem. Herkese iyi niyetli yaklaşıyorsun, seni hep uyarıyorum bu konuda. Yanlış yapıyorsun işte bırak kimin ne hali varsa görsün ;) Microsoft'u TürkTelekomu da onları bekliyorlar şimdiden çeyiz kurmuşlar hatta mezun olsalarda artık bir önce gelseler diye. Suç dershanelerde işte milleti toz pembe boyadılar gözlerini. Bu sektördeki adamlara gidip danışmazlar dershanelerden aldıkları yalan yanlış bilgilerle oynarlar kartlarını. Yok o 5 alıyomuş yok microsofta girmiş yok uzay okumuş nasada çalışıyomuş hikaye bunlar. Bende Kamu Yönetimi okuyorum Marmara Üniversitesinde. 3. Sınıftayım ( Fransızca) ne olacağımı bilmiyorum ! Hesapta buraya girerken KESİN KAYMAKAMDIM ! Geçmiş olsun gençler. Sizde elbet uyanacaksınız birgün. Bu kardeşlerinize hak vereceksiniz saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lKavkazMafial -- 18 Haziran 2012; 23:34:44 >

• quote:

Siz aynı neye benziyorsunuz biliyor musunuz ? Liseli olupta Kamu Yönetimi okuyup Kaymakam olacağını sana çocuklara. Aşağılama olarak algılamayın. 1. Sınıfta hep kaymakam olma hayalleri ile yaşanır. 2 sınıfta neyin ne olduğu anlaşılır müfettiş olursun. 3 sınıfta memur olsam yeter dersin. 4. sınıfta gelecek kaygısına düşersin bu iş böyledir çünkü içine ne kadar girersen o kadar görürsün bu işleri.Siz benim söylediklerimi unutun silin tamamen kafanızdan keşke silme imkanım olsa yazdıklarımı silebilsem. Okumasın kimse millete faydası dokunur diye belki yazıyorum ama gerçekten yazık çok yazık parmaklarım ağrıdı o kadar yazıyı yazarken valla. Ama değmez işte. Benim yazdıklarımın silinmesini talep ediyorum yöneticilerden forumda çok yeniyim bir bilgim yok çünkü yöneticiler inceliyorlarsa mesajlarım lütfen silinsin !

Tamam sınava 1.8 milyon öğrenci giriyor. Bunların 400 bini tıpa 400 bini diş hekimliğine kalanı da eczacılığa gitsin herkes rahat etsin
    Sen de tıpı kazan sonra yaz bunları

• Zaten allah aşkına bil. Para için gitmesinler. Sabaha kadar başka forum script Eklentilerini kendi forum scriptimize uyarlamak için uğraşır sonra beğenmez silerdik sitede birşey yapmak için localde 50 defa farklı şeyler denerdik. Bu bi haz alma işidir. Ben 7 8 saat bilg. Başında dururdum hiç ağrımazdı gözler vs. Başkası olsa kaldıramaz.
    Ayrıca dediğim gibi benide dinlemeyin başkasınıda gidin bi tanıdığa sorun ne belli benim sizi soğutup konte. Açıp kendim yerleşmeyeceğim. :)
    sanalı boşverin akraba vs. Bulun bi tanıdık sorun.

• Lafını bilde konuş benim canımı sıkma. Senin güttüğün koyun kadar benim güttüğüm çoban vardır. Terbiyesizlik yapma ceza aldırtma bana şu forumda kafamı dağıtmak için kullanıyorum haddini aşma yeter. Yorum yapmıyorum yazdıklarına sende alıntı yapıp yapıp çocukça şeylerle kirletme iyi geceler ! @DeBroglie
  • Tamam mehmet uğraşma çoluk çocukla bırak yaşasınlar istedikleri hayatı ( ;
  • quote:

Orijinalden alıntı: durnecmi

Lafını bilde konuş benim canımı sıkma. Senin güttüğün koyun kadar benim güttüğüm çoban vardır. Terbiyesizlik yapma ceza aldırtma bana şu forumda kafamı dağıtmak için kullanıyorum haddini aşma yeter. Yorum yapmıyorum yazdıklarına sende alıntı yapıp yapıp çocukça şeylerle kirletme iyi geceler ! @DeBroglie

Tıp oku bence
  • özele gel bakayım sen.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.