Şimdi Ara

Endüstri Müh. vs Bilgisayar Müh. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
5
Favori
12.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • para kazanmak isityorsan finansal seçimler yapmalısın yok ben mat fizikle kafayı yiyip az çok bir maaşla geçincem diyorsan mühendisliklerden birini seç işte (İTÜ Elektronik Haberleşme 1. sınıfım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyildiz07

para kazanmak isityorsan finansal seçimler yapmalısın yok ben mat fizikle kafayı yiyip az çok bir maaşla geçincem diyorsan mühendisliklerden birini seç işte (İTÜ Elektronik Haberleşme 1. sınıfım)

EElektirik Mühendisliği + İşletme ÇAP iş görür mü Yıldız yada İTÜ de?
  • Programcı yazılımcının işini yapar diyenleri sadece alkışlıyorum. Sadece düz yazı yazar gibi program yazılmaz. Zaten sen programın tasarımını yaptıktan sonra gönder Hindistana yapsınlar ama önemli olan tasarımı. Tutupta birşey bilmeyenler yüzünden hayatınızın kararını vermeyin, iyi düşünün.
  • asosyalsen bilgisayar muhendisligi daha iyi olur.eger insan iliskilerin iyiyse endustri muhendisi olabilirsin ben sahsen oyle yaptim su an stajdayim satin alma bolumunde zevkli is bizimkisi yani :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoro11

quote:

para kazanmak isityorsan finansal seçimler yapmalısın yok ben mat fizikle kafayı yiyip az çok bir maaşla geçincem diyorsan mühendisliklerden birini seç işte (İTÜ Elektronik Haberleşme 1. sınıfım)

İTÜ de işletme yok yıldız da var bence iş görür ama şöyle söylim sadece elektrik mühendisliği okuyup yine büyük bir şirketin pazarlama müdürü vs filan olabilirsin şart değil işletme okuman
  • quote:

quote:

quote:

İTÜ de işletme yok yıldız da var bence iş görür ama şöyle söylim sadece elektrik mühendisliği okuyup yine büyük bir şirketin pazarlama müdürü vs filan olabilirsin şart değil işletme okuman

İTÜ de İşletme Mühendisliği vardı galiba ne bilem aynı gibi geldi.EM nin önü açık mıdır diyorsunuz hocam şimdi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

İTÜ de İşletme Mühendisliği vardı galiba ne bilem aynı gibi geldi.EM nin önü açık mıdır diyorsunuz hocam şimdi?

sana bağlı kendini o konuda yani yöneticilik konusunda yetenekli görüyorsan çok başarılı olabilirsin ama tercih edilesi bir bölümdür endüstri müh. İTÜ de biraz yüksektir puanı sölim :) EHM ile kapışıyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elektrik oku kafan rahat etsin(elektrik-elektronik değil sadece elektrik)
  • kardeş ben hacettepe elektrik elektronik mühendisliğindeyim okulda 3.yılım artık bazı tecrübelerime dayanarak konuşayım

hangisinin okuması kolay demişsin bence bu soruyu hiç düşünme en zor bölümdeyim ilk zamanlar zorlansanda sonra alışıyon ne bilgisayar ne de endüstri aman aman zorlamaz eğer sayılarla ve bilgisayarla aran iyiyse bilgisayar seç genelde hep yazılımla uğraşacaksın sürekli program yazıp duruyorlar bizde sadece 1 dönem görüyoruz program yazmaktan nefret ediyom zar zor geçtim dersi bilgisayarcılar devamlı yazıyolar hatta benim ödevlerden yaptırdığım adamlarda oldu
    endüstri mühendisliği çok farklı bi mühendislik her bölümden bişiler katmışlar açıkçası odtüninki tutsa seçerdim bende bilgisayar hiç düşünmedim endüstri ayrıca çok sosyal bir bölüm bilgisayar endüstri kadar olmasada oda sosyal sayılır yukarda bi arkadaş demiş asosyalleşirsin diye yok öyle bi dünya gayet sosyaller hatta bizim bölüm ve makineciler bile sosyaller kulaktan duyma bilgilerle yorum yapmasın kimse üniversitede eğer senin içinde o istek varsa hangi bölüm olursan ol sosyalleşirsin her türlü imkan var bi dünya klup var sürekli etkinlikler oluyor katılırsın eğlenirsin

işin kız boyutuna bakarsan endüstri mühendislikte tartışmasız en iyisidir bizim bölümün kızları 5/10 alırken bilgisayarda 7/10 endüstride 8-9/10 rahat alır

• quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

kardeş ben hacettepe elektrik elektronik mühendisliğindeyim okulda 3.yılım artık bazı tecrübelerime dayanarak konuşayım

hangisinin okuması kolay demişsin bence bu soruyu hiç düşünme en zor bölümdeyim ilk zamanlar zorlansanda sonra alışıyon ne bilgisayar ne de endüstri aman aman zorlamaz eğer sayılarla ve bilgisayarla aran iyiyse bilgisayar seç genelde hep yazılımla uğraşacaksın sürekli program yazıp duruyorlar bizde sadece 1 dönem görüyoruz program yazmaktan nefret ediyom zar zor geçtim dersi bilgisayarcılar devamlı yazıyolar hatta benim ödevlerden yaptırdığım adamlarda oldu
    endüstri mühendisliği çok farklı bi mühendislik her bölümden bişiler katmışlar açıkçası odtüninki tutsa seçerdim bende bilgisayar hiç düşünmedim endüstri ayrıca çok sosyal bir bölüm bilgisayar endüstri kadar olmasada oda sosyal sayılır yukarda bi arkadaş demiş asosyalleşirsin diye yok öyle bi dünya gayet sosyaller hatta bizim bölüm ve makineciler bile sosyaller kulaktan duyma bilgilerle yorum yapmasın kimse üniversitede eğer senin içinde o istek varsa hangi bölüm olursan ol sosyalleşirsin her türlü imkan var bi dünya klup var sürekli etkinlikler oluyor katılırsın eğlenirsin

işin kız boyutuna bakarsan endüstri mühendislikte tartışmasız en iyisidir bizim bölümün kızları 5/10 alırken bilgisayarda 7/10 endüstride 8-9/10 rahat alır

Bilenin yorum yazması çok iyi. Bilgisayar mühendisi işsiz çok diyorlar işsiz kalma durumu nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: R.kaya

quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

kardeş ben hacettepe elektrik elektronik mühendisliğindeyim okulda 3.yılım artık bazı tecrübelerime dayanarak konuşayım

Bilenin yorum yazması çok iyi. Bilgisayar mühendisi işsiz çok diyorlar işsiz kalma durumu nedir ?

ona pek bişey diyemem tabi ayrıca piyasada iş beğenmeyen işsiz mezun sayısı da bol

• quote:

Orijinalden alıntı: tequle

ben çok hırslı bir insanım kendimi övmek için demiyorum tuttuğumu koparırım. Şirkete ilk kez cnc geldi 2007 senesinde italyadan 15 yaşındayken. programının nasıl kullanılacağını bilmiyorlardı adam çağırdılar mühendislere gösterdi anlamıyor adamlar abi 1 kere bana gösterir misin dedim. Gelen adam gösterdi kendim karıştıra karıştıra 2 günde çözdüm nasıl çalıştığını programının. Anadolu Lisesi okudum. Aynı zamanda tekniker gibi çalıştım hep autocad solid proengineering çiziyordum 16-17 yaşlarında iş görür seviyede. Elektrik olarak PLC programını öğrendim otomasyoncuda. Bilgisayar Müh. bi abimden C++ C# öğrendim. Torna Freeze atölye aletleri kullanmayı öğrendim birde dilde çok önem verdim hep. 2010da bir sınavla burs kazandım Fransada fransızca eğitimi aldım 1 sene orda yalnız başıma kaldım. İngilizce hep çalıştım. Hayatımın en ufak zamanını boş geçirmedim. Berberde çıraklık mı yapmadım araba mı yıkamadım pazarda limon mu satmadım tornacıda otomasyoncuda çalıştım. Bunları burda yazınca dalga konusu oldum yok tuvalet temizlemiş psikopat olmuş. Ulan ak ben bu işleri babamın durumu hep iyiyken yaptım baba parası yemedim hayatı kazanmayı öğrendim adam olmak için çalıştım hep gerçekleri göreyim diye. Adamlar gelmiş bana burda lagaluga muhabbet çeviriyolar. Ben zengin çocuğuyum evet. Sanayi dediğiniz yerde 104 dönümlük alana kurulu 2 tane fabrika gebze şekerpınar istanbul yolunda sanki tuvalet temizlemeye ihtiyacım varmış gibi dalga geçildim Ben o işi sizin gibi karakteri bozuk bir adam olmayım diye yaptım. Şuanki mal varlığımıza sen 1000 sene çalışsan erişemezsin boşuna kasma doktor maaşıyla mühendis maaşıyla (dalga geçen arkadaş) madem o dilden anlamıyosun böyle zengin züppeleri gibi ezeyim bide bakayım ondan anlıyo musun? Azcık olgun adam olun kaç yaşına gelmişsin ama karakterin oturmamış.Neden acaba? hayatın hiçbir zorluğunu görmemek evde bütün gün biyerlerini yayıp oturmaktan olmasın ?

Topicsteki yazdıklrını okudm belki haklısın ama sadece sorunları söylüyon be kardeşim hiç çözüm önermiyon. Herkes tıp okuyamaz ki tıp kazanmak öyle kolay mı? Ne yapalım yani hepimiz tıp itü odtü bilgisayar kazanacak kadar yüksek puanlar alamıorz. Bu benm 2. sınava girişim sıralamam 28 bin. Ne yapayım şimdi Tıp tutmaz odtü itü bilgisayar tutmaz. Ama eskiden beri bilg. müh. isterdim. Şimdi yazmadım diyelim ne yazıcam? Ömrümün sonuna kadr sınava girip tıp puanı çekmek için ugrasamam ki. Elbetteki başta düşük maaşa sürünerek çalıscan sonra elbet bişiler düzelir. Ama 28 bine 30 bine 50 bine giren adama yok kardeşm iş yok ömrünün sonuna kadar sınava gir yada Okuma diosan EyvAllah

• quote:

Orijinalden alıntı: tequle

ben çok hırslı bir insanım kendimi övmek için demiyorum tuttuğumu koparırım. Şirkete ilk kez cnc geldi 2007 senesinde italyadan 15 yaşındayken. programının nasıl kullanılacağını bilmiyorlardı adam çağırdılar mühendislere gösterdi anlamıyor adamlar abi 1 kere bana gösterir misin dedim. Gelen adam gösterdi kendim karıştıra karıştıra 2 günde çözdüm nasıl çalıştığını programının. Anadolu Lisesi okudum. Aynı zamanda tekniker gibi çalıştım hep autocad solid proengineering çiziyordum 16-17 yaşlarında iş görür seviyede. Elektrik olarak PLC programını öğrendim otomasyoncuda. Bilgisayar Müh. bi abimden C++ C# öğrendim. Torna Freeze atölye aletleri kullanmayı öğrendim birde dilde çok önem verdim hep. 2010da bir sınavla burs kazandım Fransada fransızca eğitimi aldım 1 sene orda yalnız başıma kaldım. İngilizce hep çalıştım. Hayatımın en ufak zamanını boş geçirmedim. Berberde çıraklık mı yapmadım araba mı yıkamadım pazarda limon mu satmadım tornacıda otomasyoncuda çalıştım. Bunları burda yazınca dalga konusu oldum yok tuvalet temizlemiş psikopat olmuş. Ulan ak ben bu işleri babamın durumu hep iyiyken yaptım baba parası yemedim hayatı kazanmayı öğrendim adam olmak için çalıştım hep gerçekleri göreyim diye. Adamlar gelmiş bana burda lagaluga muhabbet çeviriyolar. Ben zengin çocuğuyum evet. Sanayi dediğiniz yerde 104 dönümlük alana kurulu 2 tane fabrika gebze şekerpınar istanbul yolunda sanki tuvalet temizlemeye ihtiyacım varmış gibi dalga geçildim Ben o işi sizin gibi karakteri bozuk bir adam olmayım diye yaptım. Şuanki mal varlığımıza sen 1000 sene çalışsan erişemezsin boşuna kasma doktor maaşıyla mühendis maaşıyla (dalga geçen arkadaş) madem o dilden anlamıyosun böyle zengin züppeleri gibi ezeyim bide bakayım ondan anlıyo musun? Azcık olgun adam olun kaç yaşına gelmişsin ama karakterin oturmamış.Neden acaba? hayatın hiçbir zorluğunu görmemek evde bütün gün biyerlerini yayıp oturmaktan olmasın ?

Arkadaşım karakterden bahsetmişsin ama bir arkadaşın lafıyla 1000 sene çalışsan yapamazsın bizim paramızı, ben zorluk görüp karakter kastım tarzı saçma sapan karakterden yoksun şeyler yazmışsın. Hayatın zorluğunu görmek sana karakter kazandırmaz yazdıklarından da gördüğün üzere , bunu düzelt önce. Karakterli dediğin insan tipi karakterliyim demez , başkasını ezmeye çalışmaz. Yaptıklarıyla bu denli övünmez. Fazla gaza gelmişsin sen biraz sakin ol , hayatında başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Preszsbuild -- 19 Haziran 2012; 18:26:26 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sana bağlı kendini o konuda yani yöneticilik konusunda yetenekli görüyorsan çok başarılı olabilirsin ama tercih edilesi bir bölümdür endüstri müh. İTÜ de biraz yüksektir puanı sölim :) EHM ile kapışıyor :)

Yok ben bölüm olarak EM yazmayı düşünüyorum İTÜ de İşletme yok dedinya onun mühendisi var demek istedim:dYani bana biaz İşletmenin yanına Mühendisliği getirmişler gibi geldi.:dBenim sorduğum EM nasıldır?Şimdiye kadar olumsuz yorum almadım EM ile ilgili.

• Endüstri Mühendisliği diyorum. Bilgisayar Mühendislerinin hayatı sıkıntı yahu Hem Endüstride kendine güvenirsen yürür gidersin.
  • quote:

Yok ben bölüm olarak EM yazmayı düşünüyorum İTÜ de İşletme yok dedin ya onun mühendisi var demek istedim:d Yani bana biaz İşletmenin yanına Mühendisliği getirmişler gibi geldi.:dBenim sorduğum EM nasıldır?Şimdiye kadar olumsuz yorum almadım EM ile ilgili.

EM'ler genelde satış-pazarlama üzerine çalışıyorlar. Sosyal ve girişken olursan, okurken büyük firmalarda stajer olarak çalışırsan büyük firmalardan birisine kapağı atarsın. Yoksa İTÜ mezunu da olsan ayvayı yersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Yok ben bölüm olarak EM yazmayı düşünüyorum İTÜ de İşletme yok dedin ya onun mühendisi var demek istedim:d Yani bana biaz İşletmenin yanına Mühendisliği getirmişler gibi geldi.:dBenim sorduğum EM nasıldır?Şimdiye kadar olumsuz yorum almadım EM ile ilgili.

EM'ler genelde satış-pazarlama üzerine çalışıyorlar. Sosyal ve girişken olursan, okurken büyük firmalarda stajer olarak çalışırsan büyük firmalardan birisine kapağı atarsın. Yoksa İTÜ mezunu da olsan ayvayı yersin.

Dostum okulda kulüp falan alayına üye olacam şu sosyal olma zımbırtısından dolayı o konuda briaz hırslıyım açıkcası.İnşallah iyi bir firmaya kapağı atacaz.

• Kulüplere daha hazırlıktan üye ol, kulüplerde aktif rol oyna, firmalarla sürekli kontakta ol, parasına bakmadan BÜYÜK FİRMALARDA stajer olarak çalış. Bu arada çalışmak istediğin alanı belirlemen de gerekecektir. Banka gibi çalışma alanları da varmış ama ben kardeşim yüzünden satış-pazarlama alanına aşinayım. Bu arada ingilizce sular seller gibi olmalı bitirmeden önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Kulüplere daha hazırlıktan üye ol, kulüplerde aktif rol oyna, firmalarla sürekli kontakta ol, parasına bakmadan BÜYÜK FİRMALARDA stajer olarak çalış. Bu arada çalışmak istediğin alanı belirlemen de gerekecektir. Banka gibi çalışma alanları da varmış ama ben kardeşim yüzünden satış-pazarlama alanına aşinayım. Bu arada ingilizce sular seller gibi olmalı bitirmeden önce.

Evet dostum bir akrabam da bundan bahsetmişti.Kendisi üniversiteye okumaya değil eğlenmeye giden biri olarak bana ne yapmam gerekeni çok güzel anlattı sağolsun.Parasına falan bakmıcam hacı iyi firma olsun staj bedava olsun.Yeterki olsun.:d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Achiles1 -- 20 Haziran 2012; 9:54:08 >
  • Bu arada satış-pazarlama alanını seçersen deneyimin yanı sıra altına araba vereceklerinden dolayı aktif sürüş tecrübesi istenecektir. Ehliyeti mezuniyetten 'tercihen' 1-2 sene önce alıp aktif sürücü olmak şarttır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.