Şimdi Ara

Endüstri Müh. vs Bilgisayar Müh. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
5
Favori
12.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaliteli muhendise her zaman is vardir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ediyorum acaba? Bu işden hiç para kazandınız mı? Ben lise 2 de koydum cebime yaklaşık 1000 lirayı (uzun sürdü tabi pek referans olmayınca fiyat az oluyor ama gider yok sayılır) şimdi bilmeden konuşuyorsunuz. Bilg. Konusunda ne biliyorsunuz? Mesela bi abi domain alıp satarak nası paralar kazandı bi bilseniz. Küçük düşünmeyin.. Tarla alırsın şehir merkezinden satarsın 20 yıl sonra o hesap. Önceden aldığı domainlerı satarak geçimini sağlıyordu çok ilginç kişiler var bu piyasada. Ha tamam çok iyi bilgisi olup parayı kıramayan adamlarda var tanıdığım muhakkak vardır. Ama açlıkdan ölmezsiniz bu piyasada. Belki çok tecrübe olmadı piyasada yaş itibariyle ama bu yaşda birinin bu piyasada gelebileceği max. Noktaya yaklaştığıma inanıyorum. Sonuçta meslek lis. Değiliz. Sınava çalışıyoruz.
    Ama sanaldan mevzu yapacak kadar düşmeyin
    sohbeti düşürmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Cetger

Merak ediyorum acaba? Bu işden hiç para kazandınız mı? Ben lise 2 de koydum cebime yaklaşık 1000 lirayı (uzun sürdü tabi pek referans olmayınca fiyat az oluyor ama gider yok sayılır) şimdi bilmeden konuşuyorsunuz. Bilg. Konusunda ne biliyorsunuz? Mesela bi abi domain alıp satarak nası paralar kazandı bi bilseniz. Küçük düşünmeyin.. Tarla alırsın şehir merkezinden satarsın 20 yıl sonra o hesap. Önceden aldığı domainlerı satarak geçimini sağlıyordu çok ilginç kişiler var bu piyasada. Ha tamam çok iyi bilgisi olup parayı kıramayan adamlarda var tanıdığım muhakkak vardır. Ama açlıkdan ölmezsiniz bu piyasada. Belki çok tecrübe olmadı piyasada yaş itibariyle ama bu yaşda birinin bu piyasada gelebileceği max. Noktaya yaklaştığıma inanıyorum. Sonuçta meslek lis. Değiliz. Sınava çalışıyoruz.
    Ama sanaldan mevzu yapacak kadar düşmeyin
    sohbeti düşürmeyin

Hayır bir de biz üniversiteliyiz havalarındalar attığı özel mesaja bak :
    hayırdır koçum derdin nedir senin ... sus diyorum hala devam ediyorsunuz ...

Biz burada ne üniversiteli adamlar gördük konuşma tarzları harikaydı
    Yok siz olmamışsınız hakkaten isterseniz MBA yapın yine olmaz sizin karakterde insanlardan...

• özel mesajdan senin attığına ne demeli olum sen nasıl adamsın la ? bana birader diye hitap etme burdan kelime oyunu yapması kolaydır.Sanal alem delikanlılığı yapma bana kardeş. Bak ben 22 yaşında 90 doğumlu bir insanım. Yaşıtlarım evlendi çoluk çocuk sahibiler. Adam sana iyi niyetle yazıyor sen resmen t.şşak muhabbeti döndürüyorsun. Biz kendimizden 3-4 yaş büyüklerle konuşmayı bırak oturmaya çekinirdik. Sizin nesil çok saygısız terbiyesiz. İsterseniz boğaziçi üni. mezunu olun yine hayatta bir yerlere gelemezsiniz NE BÜYÜĞE SAYGI NE KÜÇÜĞE SEVGİ VAR ÇÜNKÜ ! Sen hala şımarıklığına devam ediyorsun. Azcık karakter sahibi ol ! Öyle konuşurum tabiki inan yüzyüze olsak farklı bir şekilde cevap alırdın benden. Azcık insan olmak lazım üniversite okumak okumamak mesele değil İNSANda SEVGİ SAYGI OLMALI

• Neyse
    bu kadar nüfuslu bi ülkede her mesleğini iyi yapan iş bulur. Güzel para kazanır. Bence sen hangisini istiyorsan onu seç. Çünkü sırf çalışmak yetmiyor. Sıkılarak çalışmak var bi amaç uğruna çalışmak var. Buna göre ver kararını para vs. Önemli değil para bi halta yaramaz(teorik sosyalistler gibi oldum) baskılar bizi yıldıramaz.. :) neyse
    öyle yani tıp bil. Müh en. Müh hepsinde vardır parayı kazanan emin ol o yüzden sevmeye bak mesleği

• usta bence başkasını takma sana uygun olanı seç. Mesela ben bilgisayar düşünüyorum genelde çevremdekiler de endüstri seç bu sıralar en iyi bölüm o gibisinden yorumlar geliyo ama ben o mesleği sevmedikten sonra iş olanağı fazla olsa ne olur en yüksek puanla alan bölüm olsa ne olur.
    Benim görüşümü istersen endüstri daha sınırlı gibi geliyo bana bi yere kadar gidebilirsin ne biliyim bilgisayarda kendini geliştirme konusunda önün daha açık olur kendi şirketini kurucak seviyeye kadar gelebilirsin mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ey özgürlük -- 19 Haziran 2012; 0:21:24 >
  • Hocam sevdigin işi yap

• Ben kesinlikle burada yazılı olan hiçbir şeye katılmıyorum. Evet durum kötü ama o kadar da kötü değil. Hiç kimse halinden memnun değil anca KENDİ SEÇTİĞİ İŞİ YANİ SEVDİĞİ İŞİ YAPANLAR MEMNUN.Benim eniştem doktor sırf puanı yüksek geldi diye yazmış memnun değil. Tıp yazmakta çare değil doymayan insan HANGİ MESLEĞİ YAZARSA YAZSIN DOYMAZ. Mühendisliğin durumunun o kadar kötü oldugunu da düşünmüyorum. Ben Yıldız teknikte okuyorum. Hocalarımız ilk dersimizde bize şunları dedi..' Piyasada iş cok,siz istedikten sonra iş bulur ve iyide kazanırsınız.Hiçbirsey ayagınıza gelmez.Sz derslerinize çalışın biz iş konusunu ayarlarız.Çoğu sirketin danışmanıyız'.. MESLEĞİNİZİ SEÇİN İYİ OLAN HER YERDE KAZANIR TIP YAZMAK İÇİN YAZMAYIN.SONRA GÖRÜYORUZ HASTASININ YÜZÜNE BİLE BAKMAYAN DOKTORLAR CIKIYOR.NE OLMAK İSTİYORSANIZ ONU OLUN.BU MESLEK SİZİN MESLEĞİNİZ,HAYATINIZ. VE İYİ ŞEYLER YAPMAK,İYİ YERLERE GELMEK İSTİYORSANIZ BEDEL ÖDEMEK ZORUNDASINIZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: durnecmi

Bırak dostum boşver uğraşma. Hata sende kusura bakma kerem. Herkese iyi niyetli yaklaşıyorsun, seni hep uyarıyorum bu konuda. Yanlış yapıyorsun işte bırak kimin ne hali varsa görsün ;) Microsoft'u TürkTelekomu da onları bekliyorlar şimdiden çeyiz kurmuşlar hatta mezun olsalarda artık bir önce gelseler diye. Suç dershanelerde işte milleti toz pembe boyadılar gözlerini. Bu sektördeki adamlara gidip danışmazlar dershanelerden aldıkları yalan yanlış bilgilerle oynarlar kartlarını. Yok o 5 alıyomuş yok microsofta girmiş yok uzay okumuş nasada çalışıyomuş hikaye bunlar. Bende Kamu Yönetimi okuyorum Marmara Üniversitesinde. 3. Sınıftayım ( Fransızca) ne olacağımı bilmiyorum ! Hesapta buraya girerken KESİN KAYMAKAMDIM ! Geçmiş olsun gençler. Sizde elbet uyanacaksınız birgün. Bu kardeşlerinize hak vereceksiniz saygılar...

Peki sizce ne olmalıyız?Hangi mesleği yazmalıyız cok merak ediyorum. Kendi ideallerinizi kendiniz için saklar ve moral bozmazsanız bence daha iyi olur.Durum o kadar kötü olsaydı aileniz size makina yazdırmazdı.Neticede aileler cocuklarının en iyisine layık oldugunu düşünür.Gercekten kötü olsaydı eminim babanız size makine muhendisliği okutarak yormaz evde oturturdu.:)

• quote:

Orijinalden alıntı: malz_hsn

quote:

Bırak dostum boşver uğraşma. Hata sende kusura bakma kerem. Herkese iyi niyetli yaklaşıyorsun, seni hep uyarıyorum bu konuda. Yanlış yapıyorsun işte bırak kimin ne hali varsa görsün ;) Microsoft'u TürkTelekomu da onları bekliyorlar şimdiden çeyiz kurmuşlar hatta mezun olsalarda artık bir önce gelseler diye. Suç dershanelerde işte milleti toz pembe boyadılar gözlerini. Bu sektördeki adamlara gidip danışmazlar dershanelerden aldıkları yalan yanlış bilgilerle oynarlar kartlarını. Yok o 5 alıyomuş yok microsofta girmiş yok uzay okumuş nasada çalışıyomuş hikaye bunlar. Bende Kamu Yönetimi okuyorum Marmara Üniversitesinde. 3. Sınıftayım ( Fransızca) ne olacağımı bilmiyorum ! Hesapta buraya girerken KESİN KAYMAKAMDIM ! Geçmiş olsun gençler. Sizde elbet uyanacaksınız birgün. Bu kardeşlerinize hak vereceksiniz saygılar...

Peki sizce ne olmalıyız?Hangi mesleği yazmalıyız cok merak ediyorum. Kendi ideallerinizi kendiniz için saklar ve moral bozmazsanız bence daha iyi olur.Durum o kadar kötü olsaydı aileniz size makina yazdırmazdı.Neticede aileler cocuklarının en iyisine layık oldugunu düşünür.Gercekten kötü olsaydı eminim babanız size makine muhendisliği okutarak yormaz evde oturturdu.:)

ne istiyorsanız onu olun karışmıyorum birşey söyleyince kötü oluyorum çünkü. hayat sizin hayatınız sevdiğin mesleği yap istersen hamal ol ama sev :) arkadaşım marmara fransızca kamu yönetimi okuyor o da memnun değil çok büyük ideallerle gitti ama olmuyor bu ülkede birşeyler işte. İmkanın varsa git yurtdışına oku. Orda mühendissen mühendis çöpçüysen çöpçü değeri görür mutlu olursun en azından değer görürsün.Aileler ne biliyor rehber öğretmenlerin yalanlarından başka ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tequle -- 19 Haziran 2012; 1:29:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tequle

quote:

Orijinalden alıntı: malz_hsn

quote:

ne istiyorsanız onu olun karışmıyorum birşey söyleyince kötü oluyorum çünkü. hayat sizin hayatınız sevdiğin mesleği yap istersen hamal ol ama sev :) arkadaşım marmara fransızca kamu yönetimi okuyor o da memnun değil çok büyük ideallerle gitti ama olmuyor bu ülkede birşeyler işte. İmkanın varsa git yurtdışına oku. Orda mühendissen mühendis çöpçüysen çöpçü değeri görür mutlu olursun en azından değer görürsün.Aileler ne biliyor rehber öğretmenlerin yalanlarından başka ?

Değer konusunda bişi diyemem orada haklı olabilirsiniz.Çünkü yurt dışını bilmiyorum.Bilmediğim bir şeyle ilgili konuşamam. Birine körü körüne inanan bir insan zaten universite okuyamaz yada cocuk okutamaz herkes kafasını kullanacak.

• Biz boş adamlar değildik ilk yapılan oksde ilk 6 bindeki adamlarız. Öss de kötü yapmış olabiliriz. Ama bu kötü olduğumuzu göstermez. Benim şahsi fikrim 2 tane dilim var yabancı. Hiçbirşey olamazsam turist rehberi olacağım fransızca ve ingilizce. toefl ve ielp ile belgeliyorum bu sene allah izin verirse. Birazda Cad-Solid çizer para kazanırım karnımı doyururum.
  • Kocaeli mezunu bizim liseden mezun arkadaşım işsiz şuan istanbul kurtköyde bir avmde reyon görevlisi. Keşke o bölümü seçmeseydiniz. İnşallah iş konusunda sıkıntı çekmezsiniz.
  • quote:

Biz boş adamlar değildik ilk yapılan oksde ilk 6 bindeki adamlarız. Öss de kötü yapmış olabiliriz. Ama bu kötü olduğumuzu göstermez. Benim şahsi fikrim 2 tane dilim var yabancı. Hiçbirşey olamazsam turist rehberi olacağım fransızca ve ingilizce. toefl ve ielp ile belgeliyorum bu sene allah izin verirse. Birazda Cad-Solid çizer para kazanırım karnımı doyururum.

Ben sizin başarınız hakkında konusmuyorum lütfen yalnış anlamayın.Sadece bu kadar karamsar olursak hayat yaşanmaz hale gelir.Kimse hiçbişiden mutlu olamaz.Öyle muhendis,hemşire,doktorlar var ki mutlu olmayı unutmuşlar.Bunlara bakarak kendi isteklerimizi şekillendirmemeliyiz. O onun başarısı bu benim başarımdır.Ben şuna inanıyorum bi insan birsey isterse mutlaka olur.Yeterki insan ne istediğini iyi bilsin.

• quote:

Kocaeli mezunu bizim liseden mezun arkadaşım işsiz şuan istanbul kurtköyde bir avmde reyon görevlisi. Keşke o bölümü seçmeseydiniz. İnşallah iş konusunda sıkıntı çekmezsiniz.

Benim bahsetmek istediğim olay su. Arkadasınız işsiz diye bende issiz kalmıyacagım ki belki işi beyenmedi belki istemedi belki mühendislik ona göre değil.. Yani işini yapmayan birisi var diye işsiz kalamam. İşin peşinden koşmak gerekli oldugunu dusunuyorum.GENELLEME YAPMAK COK YANLIŞ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DtHsn -- 19 Haziran 2012; 1:43:11 >
  • çok haklısın bak seni çok iyi anlıyorum. Ama benim gördüğüm insanları görsen sende aynı durumda şekillenecektin. Fabrikalarda metalürjiciler metal enjeksiyonlarda veya plastik enjeksiyon başlarında yüksek sıcaklıklarda çalışırlar. Genelde bölümleri ergitme ısı ve sıcaklık üstüne olduğu için ısı ve ısıl işlem gördüysen bir metal enjeksiyon kazanının 300 derece olduğunu bilirsin başında çalışıyorlar hep. Bu eritir bitirir hasta eder yaşlandırır adamı. Burda hayatımdan bir kesit anlattım ne psikopatlık kaldı ne delilik adamlar tamamen makara muhabbete sardılar. Ben küçük yaşlardan beri çalışıyorum iş hayatı gerçekten kolay değil hem iyi olacaksın hemde şanslı. Sıradan bir insan oluyor mezunlar genelde. Boğaziçi odtü ve itü mezunları yalnızca beyaz gömleklerin %98 ini oluşturuyorlar. geriye kalan %2 mavi gömlek (mühendis) kısım hep sürünüyorlar. Bu 3 üniversite değilse işin zor allah yardımcın olsun. En üst düzey firmayada git en alt düzeyede durum böyle. Adam boun mezunudur bi bok bilmez ama üstünde çalıştırırlar adamın işini sen görürsün. Seni susturur ezer altında. Ya 3 ünü okuyacaksın ya da okumayacaksın bu iş bu kadar basit. Ve yahut sürüneceğini kabul edeceksin.Veya hiç özele bulaşmayıp devlet memuru olacak 2 3 bin tlye talim olacaksın ömür boyu. Ben açık açık anlattım bazı şeyleri ama anlamıyor kimse görmemişler çünkü yaşamamışlar iş ortamı. Adam mühendisim diye geliyo ingiliz anahtarı istiyorum normal anahtar uzatıyo.Dişli olanı diyorum pense uzatıyo bu sefer böyle mühendisin allah belasını versin. Kimide geliyor kumpas okumayı bilmiyor. Liseli teknikerler bu işi daha iyi biliyor emin ol...

• quote:

çok haklısın bak seni çok iyi anlıyorum. Ama benim gördüğüm insanları görsen sende aynı durumda şekillenecektin. Fabrikalarda metalürjiciler metal enjeksiyonlarda veya plastik enjeksiyon başlarında yüksek sıcaklıklarda çalışırlar. Genelde bölümleri ergitme ısı ve sıcaklık üstüne olduğu için ısı ve ısıl işlem gördüysen bir metal enjeksiyon kazanının 300 derece olduğunu bilirsin başında çalışıyorlar hep. Bu eritir bitirir hasta eder yaşlandırır adamı. Burda hayatımdan bir kesit anlattım ne psikopatlık kaldı ne delilik adamlar tamamen makara muhabbete sardılar. Ben küçük yaşlardan beri çalışıyorum iş hayatı gerçekten kolay değil hem iyi olacaksın hemde şanslı. Sıradan bir insan oluyor mezunlar genelde. Boğaziçi odtü ve itü mezunları yalnızca beyaz gömleklerin %98 ini oluşturuyorlar. geriye kalan %2 mavi gömlek (mühendis) kısım hep sürünüyorlar. Bu 3 üniversite değilse işin zor allah yardımcın olsun. En üst düzey firmayada git en alt düzeyede durum böyle. Adam boun mezunudur bi bok bilmez ama üstünde çalıştırırlar adamın işini sen görürsün. Seni susturur ezer altında. Ya 3 ünü okuyacaksın ya da okumayacaksın bu iş bu kadar basit. Ve yahut sürüneceğini kabul edeceksin.Veya hiç özele bulaşmayıp devlet memuru olacak 2 3 bin tlye talim olacaksın ömür boyu. Ben açık açık anlattım bazı şeyleri ama anlamıyor kimse görmemişler çünkü yaşamamışlar iş ortamı. Adam mühendisim diye geliyo ingiliz anahtarı istiyorum normal anahtar uzatıyo.Dişli olanı diyorum pense uzatıyo bu sefer böyle mühendisin allah belasını versin. Kimide geliyor kumpas okumayı bilmiyor. Liseli teknikerler bu işi daha iyi biliyor emin ol...

Evet doğru söylüyorsunuz.Kendini cok iyi geliştirmek lazım. Ama para kazanmak gercekten kolay değil. Emek harcamak lazım.

• @tequle
    Hocam yaz tipini oku sen burda adamlar mühendis olmak istiyor. Kimsenin kafasını karışıma tip istemeyen adamın doktor olması cocuk sevmeyen birinin ana okulu öğretmeni olması gibi bişey. Oyle boru bir is parami alır isime bakarım değildir doktorluk eğer doktorlar senin gibi olucaksa ki çok da var piyasada bosuna oyle ameliyat basına o meblağları düşünme. Her seyden önce emek ister doktorluk... Ve o senin o büyük meblağlar alan tanıdıklarının da hayattaki tek seyleri para olmayan insanlar olduğuna emin olabilirsin.

Para da para konuşmuşsun fazlaca yazık bence..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben çok hırslı bir insanım kendimi övmek için demiyorum tuttuğumu koparırım. Şirkete ilk kez cnc geldi 2007 senesinde italyadan 15 yaşındayken. programının nasıl kullanılacağını bilmiyorlardı adam çağırdılar mühendislere gösterdi anlamıyor adamlar abi 1 kere bana gösterir misin dedim. Gelen adam gösterdi kendim karıştıra karıştıra 2 günde çözdüm nasıl çalıştığını programının. Anadolu Lisesi okudum. Aynı zamanda tekniker gibi çalıştım hep autocad solid proengineering çiziyordum 16-17 yaşlarında iş görür seviyede. Elektrik olarak PLC programını öğrendim otomasyoncuda. Bilgisayar Müh. bi abimden C++ C# öğrendim. Torna Freeze atölye aletleri kullanmayı öğrendim birde dilde çok önem verdim hep. 2010da bir sınavla burs kazandım Fransada fransızca eğitimi aldım 1 sene orda yalnız başıma kaldım. İngilizce hep çalıştım. Hayatımın en ufak zamanını boş geçirmedim. Berberde çıraklık mı yapmadım araba mı yıkamadım pazarda limon mu satmadım tornacıda otomasyoncuda çalıştım. Bunları burda yazınca dalga konusu oldum yok tuvalet temizlemiş psikopat olmuş. Ulan ak ben bu işleri babamın durumu hep iyiyken yaptım baba parası yemedim hayatı kazanmayı öğrendim adam olmak için çalıştım hep gerçekleri göreyim diye. Adamlar gelmiş bana burda lagaluga muhabbet çeviriyolar. Ben zengin çocuğuyum evet. Sanayi dediğiniz yerde 104 dönümlük alana kurulu 2 tane fabrika gebze şekerpınar istanbul yolunda sanki tuvalet temizlemeye ihtiyacım varmış gibi dalga geçildim Ben o işi sizin gibi karakteri bozuk bir adam olmayım diye yaptım. Şuanki mal varlığımıza sen 1000 sene çalışsan erişemezsin boşuna kasma doktor maaşıyla mühendis maaşıyla (dalga geçen arkadaş) madem o dilden anlamıyosun böyle zengin züppeleri gibi ezeyim bide bakayım ondan anlıyo musun? Azcık olgun adam olun kaç yaşına gelmişsin ama karakterin oturmamış.Neden acaba? hayatın hiçbir zorluğunu görmemek evde bütün gün biyerlerini yayıp oturmaktan olmasın ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.