Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1254. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tembelreis Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
36.087
Cevap
1.129
Favori
3.526.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12521253125412551256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pesinatimiz %20 civari var, maksimum kredi cekecegiz. arabayi satip pesinati yuksek odeyerek taksit miktarini dusurmek mantikli mi?

sonucta araba tekrar almamiz gerekecek kisa sure icinde ve araba fiyatlari da durmadan artiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nawres

hocam gelen ceza peki ilk odeyeceginiz zamandan daha mi fazlaydi? yani faiz vs odediniz mi?

hocam ilk evim olduğu için bir heyecanla müteahhit ne dediyse yaptım. vergiyi az ödediğim için benimde işime geldi. daha sonra ceza ile tarh ettiler. anlaşma için tamam ben ödeyeceğim dediğimde cezayı sildiler. ama gecikme faizi ile sildikleri cezayı geri geçirdiler. işin iyi tarafı cezanın yarısını ben yarısını müteahhite kitlediler.bizim ülkemizde satış normalde 2 alıcı 2 satıcı ama ne hikmetse hepsini alıcıya ödetiyorlar. tam ne ödediğimi hatırlamıyorum ama 800 küsür gibi bir rakam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsn33 -- 17 Haziran 2021; 19:21:5 >
  • 1 kere konut kredısı cektım, 10 a yakın cıddı mıktarlarda tuketıcı kredısı cektım. her defasında yapılan tum kesıntılerı ve ıptal edemeyecgım sigortaları bankacı soyledı bana, 4 veya 5 tuketıcı kredımde ben kredıyı cektıkten sonra bazı sıgortalar gerı alınabılir oldu (dosya masraflarına ılıskın bazı eksıklıklerden dolayı). basvursam hepsını alabılecektım hıcbırıne basvurmadım. durust bır davranıs olarak gormedım. bankacı bana tek tek soyledı bende o sartlarda kredı cektım. evrak usul eksıklıgını fırsat bılıp para almak için sozlestıgım konuda sozunden donmek bana uygun degıl. verdıgım sozden donmem. soylendıgı gıbı sıze bıldırmedıklerı sıgortalar yaptılarsa eyvallah basvurun alın ama kredıyı cekerken sıze soylenen bır parayı odememek ıcın acık aramak bana gore degıl. bu tarzda ınsanlarla da ısım olmaz. benım bakıs acım sözune sadık olmaktır. banka yalancıysa soylemeden sıgorta yaptıysa hakkınızı arayın sonuna kadar.

• Telefon veya internet bankacılığı üzerinden faiz oranını öğrenmek için kredi önbaşvurusu yapıp faizi öğrendikten sonra krediyi çekmeyip iptal etmenin kredi notuna bir zararı olur mu?

• First Premolar kullanıcısına yanıt

Puan düşüyor diye biliyorum hocam eskiden bende çokça kullanıyordum bu tekniği..

• Twonokta kullanıcısına yanıt
    O zaman işler benim için hiç iyi değil, 1 ayın içinde en az 5-6 defa yapmışımdır :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 320000 tl anlaştığım evle 300000 tl.konut kredisi çekebilir miyim banka yüzde kaç veriyor 80 mi 90 mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kastamonulu3733 K kullanıcısına yanıt
    500.000 altı %90 diye biliyorum.

Konut kredisinde bankalar tam bir kan emici.

Ziraat bankası 180 bin lira için 5000 lira masraf + bes istiyor. Oran 1.37.
    Vakıfbank 180 bin için 6600 lira masraf istiyor. Oran 1.37.
    En uygun isteyeni işbankası oda 2750 lira istiyor. Oran 1.42.

Ziraat ve vakıf yapılandırma konusunda net değil. İşbankası ise yaparım diyor. Lakin iş bankasının oranı 0.05 daha fazla.

Sanırım gelecek açısından şuan en mantıklı seçenek işbankası gibi duruyor. Olası bir faiz indiriminde yapılandırma konusu nedeniyle.

• krmakmn kullanıcısına yanıt
    Vakıfa başvuru yapıcaktım 300k anapara basvurdugum krediye 10000 masrafmi çıkaracaklar demek oluyor çokmuş

• Arkadaşlar kredi bitiminde yapılan işlemler neydi,eskiden ipotek fek ücreti vardı bankanın aldığı,onu veriyoz mu hala..tapu işleri nasıl oluyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bankaya dilekçe yazmalısın(mümkünse kredi kullandığın şube)kredim bitti tapu daki ipoteğin kaldırılmasını istiyorum diye.tapu ada parsel yevmiye no filan da istiyorlar dilekce de.40(kırk)tl gibi bi ücret var o sabit tüm bankalarda tapu harcı gibi birşey miş.dilekce den yaklasık 1 hafta içinde tapudaki ipotek kalkıyor,

Değişen zannediyorum kredi tesis ücreti olur. Onun harici eksper, sigortalar felan aynı kalır.

• Bende bilgi vereyim arastiranlar icin 270000 kredi vakif 1.37 banka müşterisi olmama rağmen halkbank 1.38 ziraat 1.37 artı bes istiyor masraflar hepsinde 7500 8000 arasi

Ziraat +5bin tl kesinti mi yapıyor. O zaman en mantıklısı halkbank sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaslar,

ev icin 500K civari kredi kullanacagim. 60ay vadeli alirsam 236K faiz oduyorum ama aylik taksitleri iyice zorlayip odeyebilecegim ust rakama cikarsam ve 36ay yaparsam; odeyecegim faiz 136K'ya dusuyor.

arada cok buyuk fark var, sizce zorlayip 36ay yapmak mantikli mi? yoksa enflasyonu da goz onune alip; fazla faiz odesem bile maksimum vade ile mi almaliyim krediyi?

• nawres N kullanıcısına yanıt
    Artan oranlı yaptırın biraz daha duser ben öyle yaptim

• nawres N kullanıcısına yanıt
    Garanti bir işiniz varsa bence mantıklı

• herkese iyi akşamlar, yaklaşık 15 yıldır ozel sektördeyim 3500-4500 arası aylık maaşım var.evlilik falan da ufukta görünmuyor 250 bin civarı birikmiş param var. 400 bin tl gibi bir ev bakıyorum 150-160 bin kredi çekeceğim 10 yıl aylık 2600 tl odemem olacak. Oturduğum kiralık evden memnunum şu an 800 tl kira ödüyorum. alacağım evi şimdilik kiraya vereceğim 1500 tl gibi kirası olur en az.

sizce bu şartlarda ev alınmalı mı kafam çok karışık. fikirlerinizi merak ediyorum.

• mendebur52 M kullanıcısına yanıt
    Eğer planladığınız gibi hersey yolunda gidecekse bence geç olmadan alın. Ev kirası kredinizin %60ina karşılık geliyor neredeyse. Bence güzel oran.

• FrankCostello kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim yapi olarakta cok kararsız biriyim maalesef iste cevreden neden kendini borca sokuyorsun 10 yil borc mu odeyeceksin diyenler var.0 bir araba al keyfine bak diyenler var. Evin yasini begenmeyen katini begenmeyen vs vs uzuyor.

• 
Sayfa: önceki 12521253125412551256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.