hocam size attığımın aynisini atıyorum: Vakıfbank Genel Müdürlüğüne, Bankanızdan xx.xx.xxxx tarihinde kullanmış olduğum xxx.xxx,xx Tl tutarındaki konut kredisi istinaden aşağıda ismi ve tutarı belirtilen masrafın "Cayma" ve "Haksız Şart" hakkımı kullanarak masrafın iptalini talep edip ücretlerin tarafıma en kısa sürede iade edilmesini talep ediyorum. Masraf İsmi: Vakıfbank Kazandıran Tarife Tutar: Ekteki belirtilen Masraf istinaden "Cayma hakkımı" ve "Haksız Şart hakkımı" kullanarak masrafın iptalini ve iadesini arz ederim. Gereğin yapılmasını arz ederim. |
En Uygun Konut Kredisi (1253. sayfa)

-
-
Bende aynı şekilde kredi kullandım ve bu sene konut sigortası ni tekrardan yenilediler. Bu hususu bende merak ediyorum. Forumun geçmişinde aradım ama bulamadım. Sanki geçen sene birkaç kişi krediyi alır almaz iptal etmişler di diye hatırlıyorum. Yanılıyor da olabilirim. Bilgisi olan arkadaşlar varsa tekrardan hatirlatirlarsa sevinirimquote:
Orijinalden alıntı: techturch
Merhaba. Yaklaşık bir yıl önce Ziraat Bankasından konut kredisi kullandım. Ziraat Bankası konut sigortasının her yıl yenilenmesi konusunda ısrarcı oluyor. Acaba konut sigortasını yenilemezsem herhangi bir yaptırım olabilir mi? (Krediyi kullandıktan kısa bir süre sonra krediyle birlikte zorunlu tutulan iki adet otomatik fatura ödeme talimatını iptal ettirdim. Şube arayıp bu kredinin paket halinde satıldığını ve yeniden otomatik fatura talimatı vermezsem kredi oranının artabileceğini söyledi. Yasal olarak böyle bir şey yapabilirler mi?)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
15 yıl ziraat bankasından annem adına konut kredisi çektik. Yıllık yenilemeli hayat sigortası yaptılar 1 yıl için peşin 1.800 tl verdik bu ay sonu 1.yıl bitiyor, gene yenilenecek.Ben kesildiği gibi makbuzu ile hakem heyetine başvuracağım. Arkadaş az uz değil 15 senede 36 bin tl para ediyor yıllık 500-600 tl olsa eyvallah diyeceğim. Sözde aegon düşük çıkarıyordu oda 30 bin tl çıkardı 14 yıl'a.
Annem kredi çektiği bankacı müşteri temsilcisine yazdı cevabı aşağıda. Dask hariç hiç bir sigorta'nın zorunlu değil diye biliyorum yanlış biliyorsam aydınlatın lütfen. Özel konut sigortası dediği şey'de yaklaşık 300 tl... Sözleşmede yer almıştır illaki imzalarda var ama konut sigortası ve hayat sigortasını iptal ettirmem lazım. Başından geçen var mı yardımcı olrusa sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 16 Haziran 2021; 12:10:55 >
-
bankalar kredi verirken bazı özel şartlar ile birlikte kredi oranlarında indirime gidiyorlar. tuketıcı kredı cekmezden evvel su su su zorunlu fıyatları bu kadar dıye acıkca belırtıyorlar ve sonrada sıze ımzalatıyorlar. kredıyı ucuza alırken iyi, ucuza alma sartlarını yerıne getırırken kotu. madem odemek ıstemıyordunuz baska bankadan ya da baska paketı kullanarak çekseydınız kredınızı. Ama krediyı ucuza cekerken bır tek kendınızı akıllı sanıyordunuz. herkese 5 6 belkı 10 puan fazla cekerken ben ucuza cektım dıye de soyluyordunuz :) Ağlamayı bırakın ımzaladıgınız belgelerı ıyı okuyun odeyın. Ya da hıc kredı ıslerıne bulasmayın hesap yapmayı bılmıyorsanız.
-
Aynı şekilde gönderdim hocam.
Bakalım cevap nasıl olacak.
Yardımlarınız için teşekkür ederim tekrardan
Birde diğer yapılan sigortalar içinde itirazda bulundunuz mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenil1905 -- 16 Haziran 2021; 13:4:23 > -
hepsini aldım, bi konut e dask kaldı.
-
Hepsini aynı yöntemle mi aldınız yoksa hakem heyetine gittiğiniz durumlar oldu mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenil1905 -- 16 Haziran 2021; 15:6:26 > -
ne aıle terbıyesı almıssın ne de ınsanlıktan nasıbını. zaten kafanda calısmıyor hayat sıgortasını yapmıslar zorunlu, ıptal etmeye calısıyorsun. senı kendı ahlıne bırakıyorum. paraları tam ode eksık bırakma. iyi odemeler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ClockerTr28hepsini aldım, bi konut e dask kaldı.
hayat sigortasınıda aldınız mı
-
hayatı iptal etmediler bende e devlete yazdım hocam ret cevabı ile
-
evet ama hayatı iptal etmediler bende edevlete başvurdum hocam
-
Selam arkadaslar,
Tapu harcini yatirdigimiz rayic bedel cektigimiz konut kredisinden dusuk olabiliyor mu?
Yani ben mesela 500K'lik ev alacagim, %80ini kredi cekecegim 400K ama evin rayic bedeli 250K gorunuyor.
Tapu harcini 250K'nin %4'u olacak sekilde odeyebilir miyim? yoksa konut kredisinde expertizin belirledigi deger uzerinden mi %4 olur?
-
Rayiç bedeli çekilen krediden düşük gösteremezsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
150bin ev aldık bodrum kat, 100bin kredi çektim, daha sonra öğrendim rayiç bedel 74bin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
nasıl yani hocam,
işsizlik sigortası
ev yangın sel su sigortası
ferdi kaza sigortası
ve 1719 tl halden anlayan paket
bunları söyledimi yani bana bankacı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam diyelim daire aldınız 300 bine,
çekeceğiniz kredi 200 bin fakat rayiç bedeli sallıyorum 50 bin olsun,
siz 200 bin çektiğiniz için 200 den aşağı bir kuruş gösterilemez.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nawresSelam arkadaslar,
Tapu harcini yatirdigimiz rayic bedel cektigimiz konut kredisinden dusuk olabiliyor mu?
Yani ben mesela 500K'lik ev alacagim, %80ini kredi cekecegim 400K ama evin rayic bedeli 250K gorunuyor.
Tapu harcini 250K'nin %4'u olacak sekilde odeyebilir miyim? yoksa konut kredisinde expertizin belirledigi deger uzerinden mi %4 olur?
2010 yılında 75 bin kredi 35 bin rayiç bedel gösterdik. 5 yılı dolmak üzereyken vergi dairesindan aradaki 40 binlik farktan dolayı ceza gelmişti. paşa paşa ödedim::))şuan şartlar nasıldır bilmiyorum.
-
hocam gelen ceza peki ilk odeyeceginiz zamandan daha mi fazlaydi? yani faiz vs odediniz mi?
-
Ev alırken evin fiyatını rayiç değerinden düşük gösteremezsiniz, eğer krediyle ev alıyorsanız da -şayet kredi tutarınız rayiç bedelden daha yüksekse- o zaman da o kredi tutarından daha aşağı gösteremezsiniz.. Yoksa cezaya girersiniz..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yani kredi ile cektigim evin gercek degeri neyse, %4 vergiyi bunun uzerinden odeyecegim.
Icimiz disimiz vergi, birileri luks yasantisini daha da luks yasayabilsin diye veriyoruz bir de, lanet olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X