Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (4 Mobil) - 10 Masaüstü4 Mobil
5 sn
36.063
Cevap
1.129
Favori
3.524.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11171118111911201121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    325 Konut
    150 Hayat Sigortası
    43 Dask
    Bunlar her sene 1 kez peşin çekilir yenilemeli dediler.

298 Ferdi Kaza Sigortası
    Bu bir seferlik diye söylediler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bankacıyım kesin bilgi :)

• Normalde dün tapuyu alacaktım ama avukat şehir dışında olup gelmeyince bugüne kaldı, bugün hayırlısıyla tapuyu aldım Kazasız belasız..

Tapu sürecinde olup alım satım sürecinde olan herkese hayırlı, kazasız belasız alışveriş dilerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Arkadaşlar bu 1.1.2019 dan sonra el değiştirmiş evler için kamu bankalarının kredi kampanyasından faydalanamıyoruz diye biliyorum bu tür evler için şu anda kredi başvuru su yapan varmı en iyi faiz oranını hangi banka veriyor acaba?
    Valla ben bugün 0.76 kuveyttürkten tapu işlemini bitirdim, en makulu o gibi görünüyor hocam

• agritux kullanıcısına yanıt
    Aynen size tam da söylediğim gibi benim şahsi düşüncem yapılandırma olacaktır ama zamanı belli değil yapılması zaruridir.

Arkadaşlar eğer uygun maliyetli bir daire bulduysanız yapıştırın bundan sonrası için tekrar faiz düşüşü küçük miktarlarda olacak ve yine küçük miktarlarda 0,64 yerine 0,59,sonrasında 0,49 ile sabitlenecek ön görüm bu ama bu ikinci elde max düşüş 0,64 olur bu iyimser tablo.Eğer bir ev bulduysan ve uygun maliyeti varsa burdan kimse kaçırmasın ilerde özellikle max 5 yıllık daireler çok çok değerlenecektir.

Bir de biz deprem kuşağındayız depremin etkisi bile sıfır konutu zıplatır bu ayrı konu ama bundan 4-5 ay önce Ege Bölgesinde olan deprem Marmara Bölgesinide hoplattı ve Fiyatlar Zıpladı.

Eğer 2020 yılı yüzde 4.5 luk bir büyüme ve enflasyon tek hane olursa Konut ta 0,50 leri göreceğiz şuan ki tabloı bunu gösteriyor.

Yapılandırma için yorumum ise SEVE SEVE YAPMAK ZORUNDALAR nedeni ise kredi derecelendirme kuruluşu fitch-standart and pools,ve zöellikle Moddys ülkemizde bankacılık sistemine kaynak aktarma konusunda bir nevi denetim mekanizması gibi düşünün belki duymuşsunuzdur geçtiğimiz aylarda 8 özel bankanın kredi notunu düşürdü bazı kuruluşlar yüksek borç sebeiyle ve bu kalemlerin çoğu halk borcunu ödeyeemez durumda ve bu bankalara negatif yansımakta.

Şuan devlet bankalarıda önümüzdeki aylarda bu konuda patlayabilir ama kredi kaynağıda darphane sanırım karşılıksız para basıldı ve aktarıldı çünkü bu süreçlerde faiz düşümü çok ciddi bir olay Türkiye gibi ülke için.

O sebeple yapılandırma için seve seve yapmak zorundalar şuan bazı özel bankalar Örnek veriyorum İş bankası ve ing borç yapılandırma yapıyor bazıları ise 1850 kredi puanız iyiyise borç tarsnferi açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 12 Haziran 2020; 18:20:14 >

• Konutun metrekaresini tam olarak nereden ögrenebilirim acaba.

Dask sigortasında 3+1 eve brüt 168 metre kare yazmışlar.
    Bunu görünce şok oldum çünkü eve alırken ev sahibi brüt 190 metrekare demişti.
    Eve bakarken öyle ayrıntılı bir ölçüm felan yapmadım. Çünkü ev görünüşte epey büyük gözüküyor.

Salon balkonu 12 , mutfak balkonu 7 , kiler 3 , giyinme odası 6 , 2. banyo 3 metre kare gibi bir çok evde olmayan devasa büyüklükte ek yerleri var. Evin net kullanım alanı 145-150 arasında

Dask sigortasında belirtilen metre kareden büyük gözükmektedir. Buraya yanlış yazılmış gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkenarjen

Valla ben bugün 0.76 kuveyttürkten tapu işlemini bitirdim, en makulu o gibi görünüyor hocam

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun güle güle oturun.
    Masraf olarak neler aldılar acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi ben de baktım iskan belgesinde bütün dairelerin metrekareleri yazıyor benim daire orda brüt 148 net 120 yazıyor fakat dask poliçesinde 113 yazıyor bilen birisi cevaplarsa sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Hayırlı olsun güle güle oturun.
    Masraf olarak neler aldılar acaba?

Alıntıları Göster
    Valla hocam ben 120bin 36 ay vade yaptım. Toplam masraf kredili hayatla beraber çünkü 0.76 dan faydalanmak için kredi kartı ve kredili hayat sigortası şartı var...

Sonuç olarak toplamda 2920 masraf çıktı, toplam ödemem ise 136bin altı yüz doksan iki lira...

Yani masraf artı faiz 19615 oldu

• quote:

Valla hocam ben 120bin 36 ay vade yaptım. Toplam masraf kredili hayatla beraber çünkü 0.76 dan faydalanmak için kredi kartı ve kredili hayat sigortası şartı var...

Sonuç olarak toplamda 2920 masraf çıktı, toplam ödemem ise 136bin altı yüz doksan iki lira...

Alıntıları Göster
    Teşekkürler

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam sizin de İnş hayırlısıyla sonuçlanır

• Halkbankasından salı akşamı kredi başvurusunda bulundum. O gün ön onay geldi. Sabahı eksper geldi. Son onay kaç günde çıkar. Halk bankasından kredi çekenler cevap verebilirse sevinirim.

• tsufulits kullanıcısına yanıt
    Aynı durum bende şu an pazartesi kesin olur dedi banka

• Ziraat katılıma krediye ön başvuru yaparken ferdi kaza ve eşya sigortasından söz etmemişlerdi. Kredi onaylanınca 140 ferdi kaza, 70 de eşya sigortası kaktırıvermişler.

Birde benden kredi ödemeleri boyunca sigortalarımı bu bankadan yenileyeceksin dilekçeside aldılar.

• tsufulits kullanıcısına yanıt
    Bu Pazartesi exper gitti, pazartesi en geç salı günü exper onayı gelir dediler Halkbankasından, exper rapor süreci uzuyormuş ciddi bir yoğunluk olduğunu söylediler.

• Vakıfbanktan başvuru yapıpta, sonucu mobil veya internet bankacılığından takip edebilen var mı? Salı günü giriş oldu, hâlâ şubeden arayan olmadı. Çarşamba günü genel bir yoğunluk olduğu bildirildi ve değerlendirme sürecinde olduğu söylendi sadece.

• Halkbank pazartesi eksper girişi yapıldı salı eksper gitti, cuma yani bugun bamkaciyla gorustum rapor sunulmus ama onay asamasinda henuz pazartesi tekrar goruselim dedi. Süreç çok yavaşladı

• quote:

Alıntıları Göster
    hocam bes i ne yaptiniz. bir de hayat sigortasi ne kadar cikti. yillik.

• Koç inşaat (izmir - gaziemir) ile almak istediğimiz ev üzerine sözlü mutabakat sağladık. Kendi evimizi satmak istedigimizi söyledik, "evinizi hemen satin, ev sizin, opsiyon sizde" dediler. 2-3 gun içerisinde evimizi sattiktan sonra ve anlaşılan fiyattan (470 bin lira) hemen sonra binbir yalan söyleyip, tapunun ellerinde olmadığını toprak sahibine ulaşırsak bize haber vereceklerini söylediler. Ancak sahibinden.com'da ilanlarının fiyatini şişirdiler. Şikayet edeceğimizi söyledikten 1 saat sonra arayıp "işinize gelirse bugün 270 bin lira falan kapora getirin sözleşmeyi yapalım" dediler. "0.64 orani krediye basvurabilecegimizi sadece 5 bin lira kapora vermeniz yeterli demistiniz" dedigimizde "o isler değişti 470 bin liralik ev icin bize 270 bin lira kaporayı bugun getirin, kredi fazla çıkarsa iade ederiz" dendi. Tüm ses kayıtlarını aldım

• Bogazkoy83 B kullanıcısına yanıt
    270 bin kapora mi olur.
    Sakin vermeyin.

• 
Sayfa: önceki 11171118111911201121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.