Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Alastair JR , MelikeSayar ESAU4 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (5 Mobil) - 12 Masaüstü6 Mobil
5 sn
36.061
Cevap
1.129
Favori
3.524.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
96. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 11181119112011211122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bogazkoy83

Koç inşaat (izmir - gaziemir) ile almak istediğimiz ev üzerine sözlü mutabakat sağladık. Kendi evimizi satmak istedigimizi söyledik, "evinizi hemen satin, ev sizin, opsiyon sizde" dediler. 2-3 gun içerisinde evimizi sattiktan sonra ve anlaşılan fiyattan (470 bin lira) hemen sonra binbir yalan söyleyip, tapunun ellerinde olmadığını toprak sahibine ulaşırsak bize haber vereceklerini söylediler. Ancak sahibinden.com'da ilanlarının fiyatini şişirdiler. Şikayet edeceğimizi söyledikten 1 saat sonra arayıp "işinize gelirse bugün 270 bin lira falan kapora getirin sözleşmeyi yapalım" dediler. "0.64 orani krediye basvurabilecegimizi sadece 5 bin lira kapora vermeniz yeterli demistiniz" dedigimizde "o isler değişti 470 bin liralik ev icin bize 270 bin lira kaporayı bugun getirin, kredi fazla çıkarsa iade ederiz" dendi. Tüm ses kayıtlarını aldım
    Uzak dur bunlar daha başını çook ağrıtacak tip.piyasada ev mi yok.yarım milyon tl para dökeceksin muameleye bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bogazkoy83 B kullanıcısına yanıt
    KAÇ !

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bogazkoy83 B kullanıcısına yanıt
    270 kapora mı?? 473 bine anlaştım ben de, satıcı abimiz 3 bin ver yeter yuvarlak hesap olsun dedi. Kapora 10 bini geçmez.

• 7 ay önce 0,99 dan ziraatten 230 bin konut kredisi çektim. Dün banka ile görüştüm, yapılandırma yapamayız dedi. bende enpara dan eşim benim ve kardeşim üzerinden 3 ayrı ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünüyorum. en paradan çekip ziraat konut kresini kapatabiliyorum. o da 0,99 nasılsa. taksit tutarı yine eskisi gibi olacak. en azından elime fazla para geçtikçe enpara dan anında fazla tutar yatırıp erken ödeme indirimi alıyorum. ing de faizler düşük ama enpara direk kredi veriyor.. yapsam mı böyle bir girişim ne dersiniz. bu şekilde yapsam bile 13 bin lira kar ediyorum. taksit sayım 76 dan 60 aya düşüyor hemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparcoo -- 13 Haziran 2020; 11:38:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sparcoo

7 ay önce 0,99 dan ziraatten 230 bin konut kredisi çektim. Dün banka ile görüştüm, yapılandırma yapamayız dedi. bende enpara dan eşim benim ve kardeşim üzerinden 3 ayrı ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünüyorum. en paradan çekip ziraat konut kresini kapatabiliyorum. o da 0,99 nasılsa. taksit tutarı yine eskisi gibi olacak. en azından elime fazla para geçtikçe enpara dan anında fazla tutar yatırıp erken ödeme indirimi alıyorum. ing de faizler düşük ama enpara direk kredi veriyor.. yapsam mı böyle bir girişim ne dersiniz. bu şekilde yapsam bile 13 bin lira kar ediyorum. taksit sayım 76 dan 60 aya düşüyor hemde.
    Bence borcu bölme. Ayrı ayrı yerlere karışır hesaplar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: papkide

hocam bes i ne yaptiniz. bir de hayat sigortasi ne kadar cikti. yillik.

Alıntıları Göster
    Hocam bes'den hiç bahsetmedi, bes şartı yok dedi, hayat sigortam ise 520 lira çıktı, o da yaşa göre avantaj sağlıyor dedi, yaşı fazla olanların çok fazla çıktığı için genelde yapmıyorlar dedi hoş ben de çok küçük değilim 40 yaşındayım gerçi:)

Kredi kartı ve hayat sigortası 0.76 için mecburi dedi zaten kredi kartlarının da aidatı felan yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ziraat krediye başvuran basvuran var mı? Orada yıllık maliyet yazıyor. Yani 0.64 yazmıyor bende yıllık maliyet 7,68 yazıyır. Sizde durum nasıl?
    7.68/12 :0.64 ediyor gerçi.

• sparcoo kullanıcısına yanıt
    Beklemeni tavsiye ediyorum. Kamu bankalarını mevcut hükümet yönlendiriyor. Her düşüş sonrası yapılandırmalar açıldı. Şimdi özel bankalar bile aynı orandan konut kredisi veriyor. 1 ay içinde yapılandırmanı açılacağı düşünüyorum.

• kutay2455 kullanıcısına yanıt
    Ben ne akbank’ta ne garantide başka özel bankada 0.74 görmedim başlayan faiz’lerle diyorlar yüksekten geçiriyorlar gene birde 15 sene maaşı az olup ödeyebilecekler için büyük avantaj.

• Arkadaşlar benim kredi onaylandı, para ipotekli bir şekilde hesaba geçti, satıcı inşaat firması bankada hesap açtı ve her şey tapu aşamasına kaldı. Fakat burada bir sorun yaşadık.

Müteahhit tapuya satış başvurusu yapmaya giderken bana ipotek belgesini sordu, ben de bankayı aradım ama bana belgeler artık online gidiyor dediler. Satış başvuruları da artık tapu sisteminden online olarak yapılıyormuş. Müteahhit dün satış başvurusunu yapmış ama sistem ipotek belgesini sisteme yüklemesini istemiş. Bu aşamada eksik olan ya da yanlış olan ne acaba?

Bankadaki personel şu anki kredi ile birlikte sürecin değiştiğini söyledi. Artık doğru mu bilmiyorum. Son zamanlarda kredi ile ev satın alma işlemini tamamlamış birileri bana bir fikir verebilir mi lütfen? Malum banka kapalı.

• Delpo41 kullanıcısına yanıt
    Dün aldık tapuyu şükür, süreci anlatıyım. Perşembe akşamı mesaj geldi tapudan (banka ayarlıyormuş randevu işini) müteahhit ile gittik ön başvuru yaptık öğlenden sonra mesaj geldi harç parasını yatırın diye yatırdım tekrar birlikte tapuya gittik imzaları attık tapu senetini aldım ben, görevli sistemden otomatik bankaya ipotek bilgileri gidecek dedi. Bankaya uğradım hesabımdaki para müteahhite aktarıldı. Bu şekilde oldu hocam

• 0.64 sadece anlaşmalı firmalardan alınan evler için yoksa tüm 0 konutlarda mı geçerli? Bilen biri yanıtlarsa çok acil

• quote:

Orijinalden alıntı: efsane190789

Dün aldık tapuyu şükür, süreci anlatıyım. Perşembe akşamı mesaj geldi tapudan (banka ayarlıyormuş randevu işini) müteahhit ile gittik ön başvuru yaptık öğlenden sonra mesaj geldi harç parasını yatırın diye yatırdım tekrar birlikte tapuya gittik imzaları attık tapu senetini aldım ben, görevli sistemden otomatik bankaya ipotek bilgileri gidecek dedi. Bankaya uğradım hesabımdaki para müteahhite aktarıldı. Bu şekilde oldu hocam
    Hocam müteahhit ile tapuya ön başvuruya gittiğinizde yanınızda ipotek belgesi götürdünüz mü?

• HrTomK H kullanıcısına yanıt
    Anlaşmalı mevzusu ilgili firmanın/ şahsın o bankada hesap açması ile çözülen kolay bir formaliteymiş vakıfbank personelinden öğrendiğime göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: sparcoo

7 ay önce 0,99 dan ziraatten 230 bin konut kredisi çektim. Dün banka ile görüştüm, yapılandırma yapamayız dedi. bende enpara dan eşim benim ve kardeşim üzerinden 3 ayrı ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünüyorum. en paradan çekip ziraat konut kresini kapatabiliyorum. o da 0,99 nasılsa. taksit tutarı yine eskisi gibi olacak. en azından elime fazla para geçtikçe enpara dan anında fazla tutar yatırıp erken ödeme indirimi alıyorum. ing de faizler düşük ama enpara direk kredi veriyor.. yapsam mı böyle bir girişim ne dersiniz. bu şekilde yapsam bile 13 bin lira kar ediyorum. taksit sayım 76 dan 60 aya düşüyor hemde.
    Tüm dünyada faizler düşüyor hatta 0 a yaklaştı. Fed başkanı 3 yıl faiz artirmiycaz dedi geçen hafta. Ben ilerleyen dönemlerde yapılandırma geleceğini düşünüyorum. Bana kalırsa 1 ay kadar en azından bekleyin.

• Özel bankalar hangi cesaret ile 0.90 altına hala düşmüyorlar anlamış değilim, en azından 0.81 felan beklerdim yüksek puan şartı koşmaksızın...

• Arkadaşlar merhaba. Ev satış süreci ile ilgili bir şey soracağım. Kredi çekerek ev alacağım ve bu paranın 150.000 lik kısmını tapuda elden vereceğim. Problem yaşamamam için bu parayı hangi aşamada vermeliyim

• Benimde kredin 0.74ten onaylandı.Bankada tüm işlemleri yaptık.Bankadaki bayan tapudan size mesaj gelecek dedi.Bir başka arkadaş aynı bayan yardımcı oldu onun işini emlwkci halletilmis,satan alacak demiş.Simdi karıştı ortalık randevu yu satıcı mi alacak banka mi oluşturacak

• Arkadaşlar 0.74 kredi hangi bankalarda hangi şartlarda çekilebiliyor net bilgisi olan var mı?

• ufulii U kullanıcısına yanıt
    Tapuda veriniz

• 
Sayfa: önceki 11181119112011211122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.