Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir - 13 Masaüstü
5 sn
36.048
Cevap
1.129
Favori
3.522.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11141115111611171118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 yıl ertelemeli maliyet hesaplarken ödeyeceginiz toplam ödemeleri kıyaslayıp hesaplama yapın.

Ben önceki paylaşımlarda bankaya bir tane hesaplama yaptırıp buraya yazmıştım.

300. 000 tl 1yıl erteleme, 9 yıl ödemenin toplam ödemede farkı 20.000 tl civarındadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goldman61

Arkadaşlar yok mu bilgilendirecek birisi

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/bireysel-tuketici-heyeti-masraf-iadeleri-geri-alma-konusu--140252864

• Bugün sabah imza için gitmiştim 183bin 7 yıl vade 1 yıl erteleme olunca hesaplattırdım seneye aylık taksitin 3.375 olacak dedi çok geldi ben de 8 yıl vade 1 yıl erteleme ne oluyor dedim 2.990 oluyor dedi ona karar verdim tekrar sistemden gönderdi bugün içinde ararım dedi bakalım. Yani bu şekilde yaptı hesabı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şubat ayında 0.79 dan kredi çekip ev aldım, ilgili bankaya gidip yapılandırma istedim fakat bizim kredilerin ( El değiştirmemiş Sıfır Ev şartı ile 0.79dan aldım) yapılandırmaya kapalı olduğu cevabı aldık fakat sözleşmede bununla ilgili bir beyanla da karşılaşmadım.Bende Cimer e yazmayı düşünüyorum fakat bu konuda ses getirecek bir adım atmadığımız takdirde çokta dikkate alınacağını düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: S a m m y

Şubat ayında 0.79 dan kredi çekip ev aldım, ilgili bankaya gidip yapılandırma istedim fakat bizim kredilerin ( El değiştirmemiş Sıfır Ev şartı ile 0.79dan aldım) yapılandırmaya kapalı olduğu cevabı aldık fakat sözleşmede bununla ilgili bir beyanla da karşılaşmadım.Bende Cimer e yazmayı düşünüyorum fakat bu konuda ses getirecek bir adım atmadığımız takdirde çokta dikkate alınacağını düşünmüyorum.
    Su an yapılandırma yok. zaten onun CİMER e yazalım dıyoruz. burada yazmakla bır sey olmaz twıterdakı hashtag lere ve ozellıkle cımere yazmamız lazım. Bu kadar cok ınsanın ıstegıne yuz cevrılmez. kaldı kı haksız bır sey ıstemıyoruz. devlet bankalaraı su an nasıl 074 kredı verıyorsa bızde aynı orandan kredı ıstıyoruz. 064 yenı evlerı tesvık ıcın hadı onu subvanse edıyor devlet dıyelım, ama 074 hakkımız, bırıne verıp dıgerıne vermıyom denilemez. bundan oncekı faızlerı zaten cektıgımız orandan odedık, kalanı ıcın de 074 hakkımız.devlet vatandasları arasında ayrımcılık yapmamalı. sunu da unutmayalım bıze yapılandırma yapılmaz ise yenı kredı cekeceklerde tedırgın olur. yarın enflasyon yuzde 5 e dustugunde kredı faızlerı 050 lere dustugunde bugun cekenlerde yarın bana yapılandırma yapılmazsa ne olacak dıyebılır. bızler kredı cekerken yapılandırma ıhtımalını dusunurek kredı cektık. kredı yuku yıllar gectıkce hafıfleyecek dıye kredı altına gırdık. lutfen kredı cekenler bırlık olalım edevletden cımere ıstekte bulunmak 2 dakıka. kendı adıma soyleyım 0,74 oran gelse 20 bın lıra daha az odeyecegım toplamda. hakkımız olan bır seyı neden ıstemeyelım. nedn daha fazla faız odeyelım?

• serkan_gldrn S kullanıcısına yanıt
    57 bin extra faiz mümkün değil. Ödeme yapılmayan 1 yıl için bit miktar faiz oluyor ama 57 bin falan değil. Bak çok basit şekilde 1 yıl erteleme maliyetini hesaplayabilirsiniz.

Ertelemesiz taksit tutarı*vade

Ertelemeli taksit tutarı*yeni vade

120 ay vadeli kredi için ertelemeli durumda yeni vade 108 ay oluyor.

Bu ikisinin farkı size 1 yıl erteleme maliyeti verir.

• Bugün içinde yazacağım CİMER e ,umarım işe yarar benim de 27000₺ karım oluyor, 3 ay için çok iyi bir meblağ.

• Çok fark ediyor mu yapılandırsanızda 0,74 olacak, extra masraftan alacaklarsa çok fark etmez bence

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Şunu göz ardı ediyorsunuz. Yeni durumda 12 ay eksik ödeme yapıyor. Yani ilk durumda 120 ay ödüyorsa ertelemede 108 ay ödeme yapacak.

• educationist E kullanıcısına yanıt
    0,64 olacak yapılandırma yapılırsa o da 27000₺ denk geliyor.

• erteleme ısıne gerektıgınden fazla kafa yormussunuz hesap acık ortada,
    0,64 için 1 yıl beklettın 100 bın x 1,0064 x 1,0064....(12 tane) x 1,0064 =107,956 tl yapar
    bu rakam uzerınden 1 yıl ertelemelı 108 ay da kullabılırsınız 1 yıl ertelemelı 120 de sıze baglı.
    dıyelımkı 10 yılda bıtırmek ıstıyorsunuz

1. hiç erteleme yapmadınız 120 ay için aylık 1196,43 odersınız toplamda 143.572,22 odersınız.
    2. 1 yıl erteleme yaptınız 10 yılda bıtsın dedınız yanı 1 yıl sonra 108 ay daha odeyeceksınız
    1 yıl sonra baslarsınız ayda 1387,61 tl odersınız 10 yıl sonunda 149.861,38 lira odersınız

3.hem 1 yıl erteleyecem hemde 10 yıl topamda 11 yılda bıtırecem
    1 yıl sonra baslarsınız ayda 1291,62 odersinız 11 yıl sonra yılı odemesız toplamda 154,994,56 odersınız.

özetle 100 bın erteleme yapan toplamda 6300 e yakın fazla para oder, tabi sunuda unutmayın 1 yıl sonra her ay 200 lıra odeme yapmayandan da fazla taksıt oder.

anlasılır oldu sanırım. 074 cekende aynı hesabı 0,74 e ggore yapsın. veya 200 bın ceken 2 ıle carpsın 250 ceken 2,5 ıle carpsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9ED15FB90

erteleme ısıne gerektıgınden fazla kafa yormussunuz hesap acık ortada,
    0,64 için 1 yıl beklettın 100 bın x 1,0064 x 1,0064....(12 tane) x 1,0064 =107,956 tl yapar
    bu rakam uzerınden 1 yıl ertelemelı 108 ay da kullabılırsınız 1 yıl ertelemelı 120 de sıze baglı.
    dıyelımkı 10 yılda bıtırmek ıstıyorsunuz

1. hiç erteleme yapmadınız 120 ay için aylık 1196,43 odersınız toplamda 143.572,22 odersınız.
    2. 1 yıl erteleme yaptınız 10 yılda bıtsın dedınız yanı 1 yıl sonra 108 ay daha odeyeceksınız
    1 yıl sonra baslarsınız ayda 1387,61 tl odersınız 10 yıl sonunda 149.861,38 lira odersınız

3.hem 1 yıl erteleyecem hemde 10 yıl topamda 11 yılda bıtırecem
    1 yıl sonra baslarsınız ayda 1291,62 odersinız 11 yıl sonra yılı odemesız toplamda 154,994,56 odersınız.

özetle 100 bın erteleme yapan toplamda 6300 e yakın fazla para oder, tabi sunuda unutmayın 1 yıl sonra her ay 200 lıra odeme yapmayandan da fazla taksıt oder.

anlasılır oldu sanırım. 074 cekende aynı hesabı 0,74 e ggore yapsın. veya 200 bın ceken 2 ıle carpsın 250 ceken 2,5 ıle carpsın
    1 yıl sonra her ay 200 lıra odeme yapmayandan değil erteleme yapmayandan olarak duzelteyım.

3. numaralı baslıgıda 1 yıl erteleme uzerıne 10 yılda odeme toplamda 11 olarak duzelteyım daha anlasılır olsun

• educationist E kullanıcısına yanıt
    Başvurumun üstünden 4 gün geçti daha haber çıkmadı. Bankaya gittim onayda görünüyor dedi. Başvuru tarihimi sordum dün dedi...
    Başvuru belgelerimi alıp masa üstüne koyup unutmuşlar... Dün akıllarına gelmiş sisteme girmek. Benden sonra başvuranlara hep dönüş yapılmış...
  • spiee S kullanıcısına yanıt
    Aynısını bende halkbankda yaşadım 2 sinde başvurmuştum 3 gun ses cikmayinca internet bankaciligina bakayim dedim basvuru tarihi 4u gorunuyordu. 4unde de bankaciyi arayip sormasam yine aklina gelmeyecekmiş.

• Puanı kötü olupta başvuran var mı ?

• 183bin 8 yıl vade 1 yıl ertelemeli kredi çektim şükür işlemler bitti, tapudan bugün veya yarın sms gelecek takip edin dedi görevli. Şimdi hesap hareketlerine baktım;

814 Ekspertiz
    915 Kredi Tahsis Ücreti

325 Konut Sigortası
    150 Hayat Sigortası
    43 Dask

Çekmiş, bir de 298 TL sigorta yazıyor bu nedir acaba?

• Şahıs ile anlaşılan ev için sözleşme nasıl yapılmalıdır ? Malum bazıları keyfe keder vazgeçebiliyor

• 0,64 olursa tamam da ikinci el gibi değerlendirme yaparlar sanıyorum.

• arkadaşlar selam,
    bugün sırf can sıkıntısına halkbankı aradım yapılandırma için,
    şuan yapılandırma gözükmediğini çıkcağınıda sanmadığını belirtti benim şube yetkillisi
    innşallah olur yinede ama şuan için durum böyle
  • Krediyi erken kapatmak istesem cektigimiz subeye mi gitmem lazim biliyor musunuz? Sehirdisindayimda..
    Cagri merkezi yarim saat cevap vermiyor halkbankta

• 
Sayfa: önceki 11141115111611171118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.