Şimdi Ara

En Tehlikeli Acemi Davranışları Top 100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir liste hazırlayalım derim Herkes kendi tespitlerini yazsın, hem en tehlikelisini seçelim hem de oyuncu kardeşlerimize rehberlik etsin :D

Tespitler geldikçe tespit sahibini ve tespitini listeye ekleyeceğim

Edit: Manyak tespitler geliyor

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mesela benim en tehlikeli bulduğum acemi davranışı, 2 vs 3 veya 5 vs 5 gibi tf lerde aslında tf 'ye hiç katılmamasıdır. Bence en yanıltıcı olanı ve en tehlikelisi budur.

Peki bu acemi kardeşimiz ne yapar;

Tf'lerde orada bulunur ama nedendir bilinmez hiç skill kullanmaz, bazen düz vuruş yapar, çoğu zaman tek otomatik vuruş yapıp geri çekilir. Orada sadece kalabalık oluşturur. Bunun bir benzeride örneğin khazix'le rakibin üzerine zıplayıp base'e kadar geri çekilmektir. Rengar ile çimden zıplar ama başka skill kullanmaz. Sende allah allah o kadar hasar bıraktım nasıl alamadılar diye şaşırırsın. Sonra maçını tekrar izlediğinde aslında adamın hiç vurmadığı skill bile kullanmadığı anlaşılır.

Bir diğer tehlikeli acemi davranışı ise, size fırsat vermeyen atarlı oyunculardır. Bu oyuncular genellikle yasuo, master yi, lb, gibi oyunculardır. Aslında bir çoğu böyledir. Bu tr server'a özgü hastalıktır. Bu arkadaşların champ hakimiyetlerinde sorun yoktur, lakin düşüncesizden de öte oynarmaktadırlar, yani vizyonları sıfırdır.

Takımda bir morgana, blitz ne bileyim malp falan varsa ve tam tf başlatmak için uygun fırsatı bulduysa bu acemi arkadaşlar bir anda saldırıp tüm tezgahın içine ederler. Bu arkadaşlar blitzin çekmesine morgananın stunlamasına asla izin vermezler. Adamı teemo mantarının üstüne çekerken bir anda saldırır ve adamı kaçırtırlar.

Aynı davranışı adclerde de bolca görürüz. Rakip yarı canlı morgana ile level 6 olmuşsun sıçta ulti e q w ile rakibi paketleyip adc'e sunacaksın. Bir bakıyorsun adc rakibi az canlı görüp çoktan dalmış ve ölmüş. Kurtar kurtarabilirsen.

Bir diğer tehlikeli hareket ise baron etrafında gerçekleşir. Az totem temizleyem kendi totemlerimi yerleştirem dersin ama o arkadaş çoktan barona başlamıştır. Üstelik rakibin geldiğini bile bile.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Böyle tespitlerini yazın işte :D

Tespitler

1- Eulogy
    Tf'de bulunup hiç skill veya otomatik vuruş yapmayan acemiler, Sadece kalabalık gösterip sizi yanıltırlar. Bu pisliğine de yapılıyor.
    2- Eulogy
    Tf başlatabilecek champlara fırsat vermeden dalan, rakibi kaçıran acemiler. Bu tarz oyuncular Morgana, Blitz , Thresh, annie gibi chaplara tf başlatmak için fırsat vermezler, hemen koşarak dalarlar.
    3- Eulogy
    Barona hazırlık yaparken (totem falan) direk barona dalıp başlatan acemiler.
    4- Slow-Step, rydric
    Gerekli gereksiz kule altı dalıp sizi de sokmaya mecbur bırakan acemiler. (Bunun çözümü önce sizin kule altı dalmanız ve bir miktar tanklamanızdır. Bence böylece aceminizi de kastırıyorsunuz.)
    5- casablancaaaa
    Destek oyuncusunun bitkinliği adc'si ölmek üzereyken kullanması.
    6- PureMusic
    Oyunun erken safhalarında riven gibi akali gibi şampiyonlar ile killer alıp sonrasında 1 vs 5 kazanabileceğini sanıp dalmak. Oyunun orta bölümünde başına buyruk ve bireysel davranarak oyunu rakibe teslim etmek. Yani özetle kasılan assasin şampiyonun bireysel ve başınabuyruk davranması
    7- calibrane
    Koridoru görüş olmadan ittirmek, verilen ss'lere dikkat etmemek. Buna bir tavsiye de ben ekleyeyim. Takımınızda bu tarz ittirmeleri yapabilecek tehlike acemi oyuncuyu hissettiğiniz an mümkün olduğunca rakip kuleleri geç almaya çalışın. Çünkü eğer erken safhalarda kule alırsanız emin olun adamınız uyarmalara rağmen ikinci kuleyi tek başına pushlamaya çalışacak ve bir 8-9 dakika boyunca 2. kulede rakibe 1 vs 3 gibi yakalanıp ölecek. Tr serverda dereceli liglerde bile çoğu oyuncu, rakibin ölen oyuncularının doğduktan sonra ilk iş olarak sizin takımda 2. kuleyi pushlayan şampiyona doğru yöneleceğini bilmez ya da unutur.
    8- Gecgelen kuruit
    Belki de en popüleri adam kovalamak. Kaçan rakip aceminizi veya acemilerinizi güzelce kendi ormanına doğru çeker, zaten rakip doğmuştur hemen pusularını kurar arkadaşlarına yetişir ve afiyetle acemilerini öldürür.
    9- JackGhosen
    Kule altı girmeyi planlarken rakibin kitle kontrol etkilerini hesaba katmamak. Örneğin Morganaya kule altı girmek bir nevi ölmek demektir. Size belki bir skilinizi kullandırır, kullandırmaz. Öylece kule altında hem kuleden hem diğer rakiplerden dayak yersiniz.
    10- SleepyPanda
    Tf'lerde ısrarla tanka odaklanmak. Heralde bu da tr serverın hastalıklarından biri.

Edit: Neden herşeyi yazmıyorum, çünkü bilindik acemi davranışlarından bahsetmiyoruz burada. Örneğin destek oyncusunun keşif taşı almaması sizi yanıltmaz, ona göre oyun oynarsınız. Burada acemi oyuncunun yeteneksizliğinden ziyade akılsızlığından bahsediyoruz. Burada oyuncunun reflekslerini, şampiyon üzerinde hakimiyetini konuşmuyoruz, burada sadece oyuncunun düşünsel verdiği kararları konuşuyoruz.

Çünkü hakkatten noobluk başka aptallık bambaşka...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 1 Mart 2015; 12:49:55 >

• vladimir'e 435'lik kitapla başlamak

• Ping yaparsin girme diye elli kere , kule dibi girer ve ölür sonra da

-niye gelmiyorsun ##%#&#&#+

Amaaaaa dostlarim en bombasida 3 tane ayakkabi cikip niye onlari ciktin lan dediginde

-pasifleri saglam ;)) cevabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SlimUltimate -- 1 Mart 2015; 0:10:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Crimson Reaper

vladimir'e 435'lik kitapla başlamak

Dostum güzel ama bunun TEHLİKELİ bir acemi davranışı olduğunu sanmıyorum. Bu normal acemilik

Tehlikeli acemi derken oyunu bir zamandır oynayan bir şeyler kapmış ilk acemiliği atlatmış kişilerden bahsediyoruz. Çünkü oyuna yeni başlayan acemilerin hareketleri tahmin edilebilir. Fakat bunlarınki asla...
  • Totem almamak
    Support'un keşiftaşı almaması
    Bot lanede iki şifa bulunması

• Bende şu adc iken arkayı kurtarmak için pek savaşa yaklaşmazdım. Sonra hatanın farkına varıp daha içeri ama yakalanmayacak şekilde pozisyon almayı öğrendim. Daha iyi iş çıkarıyorum diyebilirim.

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

Fp'den mid almak

Bu ne demek?

Orijinalden alıntı: eulogy

quote:

Fp'den mid almak

Bu ne demek?

İlk pickten mid alıp ctlenmek demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodNightKiss -- 1 Mart 2015; 0:25:32 >

quote:

quote:

Fp'den mid almak

Bu ne demek?

Dostum dünya şampiyonu ssw'de ilk pick'ten genellikle mid seçerdi. Şimdi Snake ve vici'de öyle yapıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fp'den mid almak

Bu ne demek?

Dostum dünya şampiyonu ssw'de ilk pick'ten genellikle mid seçerdi. Şimdi Snake ve vici'de öyle yapıyor.

Bu neyi değiştirir

• Vayne alıp gosuya özenmek daha üstü olamaz.

quote:

quote:

quote:

quote:

Fp'den mid almak

Bu ne demek?

Bu neyi değiştirir

Yani demek istediğim ilk champ olarak mid seçmek bir acemilik değildir. Hele bir taktiğin var ise. Ayrıca derecelide mecburen adam oynamak istediğini oynuyor, başka şansı yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fp'den mid almak

Bu ne demek?

Bu neyi değiştirir

Yani demek istediğim ilk champ olarak mid seçmek bir acemilik değildir. Hele bir taktiğin var ise. Ayrıca derecelide mecburen adam oynamak istediğini oynuyor, başka şansı yok.

Acemi isen birde dr yediysen yandın

Edit: Takas da yapabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursalıtimsah -- 1 Mart 2015; 0:37:24 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fp'den mid almak

Bu ne demek?

Bu neyi değiştirir

Tabi istediğin champ varsa takas yapabiliyorsun. Ya ben seni haksız bulmuyorum sadece ilk seçim olarak mid herosu seçmek mantıklı da olabilir. Bunu demek istedim.

• Jarvan, Xin, Amumu gibi gap closeri olan savaş başlatan championların tüm takım gerideyken bir anda 5 kişinin üstüne atlaması.
    Kendisine en yakın duran tank diye ona yönelen carryler.
    Oynadığı şampiyonun pasifini, skillerini bilmeyen prolar.
    Lanede fb alıcam diye minionları üstüne çekip fb veren sonra da jungle a sövenler.
    Nerf yiyen şampiyonun artık oynanmayacağını düşünen prolar.

CPU: AMD Ryzen 5 1600 MOBO: Gigabyte AB350-Gaming 3 RAM: GSKILL TridentZ RGB DDR4 3200MHz CL16 2x8GB GPU: Palit GTX 1060 JetStream 6GB 192Bit HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: Samsung 860 EVO 250GB PSU: FSP Hydro 600W 80 Bronze CASE: Phanteks Eclipse P400S Monitor: Asus MG248QR 24' 1ms 144Hz Mice: Corsair M65 PRO Keyboard: Corsair K70 LUX Red LED

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fp'den mid almak

Bu ne demek?

Bu neyi değiştirir

Tabi istediğin champ varsa takas yapabiliyorsun. Ya ben seni haksız bulmuyorum sadece ilk seçim olarak mid herosu seçmek mantıklı da olabilir. Bunu demek istedim.

Anladım kardeşim ben de mantıksız bulduğunu anlatmak istemiştim

• ss verdigin halde koridoru wardsiz pushlayan tipler. Bunlar 2 cesit. Bi tanesi kill verince sana sover. Ilki ss vermedin diye sana sover. 2.si kill verdim ne olmus yani der. Daha sonra senin koridorda kapistigin adam 2-3 killden sonra snowball olur ve bu sefer alldan senin adini yazarak report yazar. Her oyun basima geliyor. Kata bota gidiyor gozumun onunde. Surekli ses veriyorim uyari cekiyorum yok arkdqs. Katarina gider asistler v.s alir 10 dk sonra bi triple quadra atar hemen seni suclamalara baslarlar.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.