Şimdi Ara

EN İYİ MOTOR YAĞI HANGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
152.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • piyasada binbir türlü motor yağı markası var.insan hangisine karar vereceğini bilemiyor.bu yağların birbirinden çok farkları var mı?bilen varsa yardımcı olsun lütfen!

• Yapay Zekanın Yanıtı

En İyi Motor Yağı Hangisidir?

Motorlu aracınızın düzgün çalışması için en iyi motor yağını seçmek çok önemlidir. Piyasada çok sayıda marka ve türde motor yağı bulunduğundan, doğru kararı vermek zor olabilir. İşte en iyi motor yağını bulmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:

Dünyanın En İyi Motor Yağı Markaları

En iyi motor yağı markaları arasında şunlar yer almaktadır:

• Mobil 1
    • Castrol
    • Pennzoil
    • Valvoline
    • Shell

En İyi Motor Yağı Sıralama Listesi

Farklı kuruluşlar, en iyi motor yağı markalarını sıralayan listeler yayınlamaktadır. Bu listeler, performans testleri, müşteri yorumları ve diğer faktörlere dayanmaktadır. En iyi motor yağı sıralama listesi için güvenilir kaynaklara başvurabilirsin.

Motor Yağı Türleri

Motor yağları sentetik, yarı sentetik ve mineral bazlı olmak üzere üç ana türe ayrılır. Sentetik yağlar en iyi performansı sunar, yarı sentetik yağlar sentetik ve mineral bazlı yağların bir karışımıdır ve mineral bazlı yağlar en ekonomik seçenektir.

Aracınıza Uygun Yağ

Her araç, belirli bir viskozite ve API derecesine sahip motor yağı gerektirir. Bu bilgiler araç kullanım kılavuzunda bulunabilir. Uygun olmayan bir motor yağı kullanmak aracınıza zarar verebilir.

En İyi Motor Yağını Seçme

En iyi motor yağını seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Araç modeli ve yılı: Farklı araçlar farklı motor yağı türleri gerektirir.
    • Viskozite: Viskozite, motor yağının akışkanlığının bir ölçüsüdür. Doğru viskozite, motorunuzun düzgün çalışmasını sağlar.
    • API derecesi: API derecesi, motor yağının performansını gösterir. Daha yüksek bir API derecesi, daha iyi performans anlamına gelir.
    • Sentetik veya mineral bazlı: Sentetik yağlar daha iyi performans sunar ancak daha pahalıdır.
    • Fiyat: Motor yağları çeşitli fiyat aralıklarında mevcuttur. Bütçenize uygun bir seçenek bulabilirsin.

En iyi motor yağını seçmek zaman ve araştırma gerektirir. Bu ipuçlarını izleyerek aracınızın düzgün çalışmasını sağlayacak en kaliteli motor yağını bulabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aracının kullanma kılavuzunu bul orada hangi yagı kullanman gerektigi yazar
  • Araba için ideal yağ kullanma kılavuzunda bellidir ve en o araba için en iyi yağda odur.
  • selenia-castrol
  • arkadaşlar slm ben yeni üye oldum.yaklaşık 20 gün önce megane 2 1.4 hb aldım kampanyadan bu arada uygunmu aldım bilmem 26.500 ytl.megane kullanıcıları varsa aranızda bi sorun yaşıyorum 3 gündür.
    yol b.sayarı zaman zaman akü şarj olmuyor uyrısı veriyordu.dün renault yardımı çağırdım aküye baktılar şarjını ve bir takı değerlerini ölçtüler herşey normla dediler kutup başı biraz gevşekidi onu sıkıştırdılar belki ondan olabilir dediler.fakat bugün iki sefer yine aynı sorunu yaşadım.aynı uyarıyı veriyo fakat araba istop etmiyor stop ve akü işareti çıkıyor bir süre sonra normale dönüyor fakat farlarda sürekli voltaj inip çıkıyo konu hakkında bilgi sahibi olan olup yardımcı olursa sevinirim servise götüreceğim gerçi ama sıfır araba böyle bir şey olması üzdü beni açıkcası...
  • En iyi motor yağ markaları:
    Mobil
    Shell
    Castrol
  • Alternatorde sorun var gibi gozukuyor, alternatoru kontrol ettir.

quote:

Orjinalden alıntı: esmer582

arkadaşlar slm ben yeni üye oldum.yaklaşık 20 gün önce megane 2 1.4 hb aldım kampanyadan bu arada uygunmu aldım bilmem 26.500 ytl.megane kullanıcıları varsa aranızda bi sorun yaşıyorum 3 gündür.
    yol b.sayarı zaman zaman akü şarj olmuyor uyrısı veriyordu.dün renault yardımı çağırdım aküye baktılar şarjını ve bir takı değerlerini ölçtüler herşey normla dediler kutup başı biraz gevşekidi onu sıkıştırdılar belki ondan olabilir dediler.fakat bugün iki sefer yine aynı sorunu yaşadım.aynı uyarıyı veriyo fakat araba istop etmiyor stop ve akü işareti çıkıyor bir süre sonra normale dönüyor fakat farlarda sürekli voltaj inip çıkıyo konu hakkında bilgi sahibi olan olup yardımcı olursa sevinirim servise götüreceğim gerçi ama sıfır araba böyle bir şey olması üzdü beni açıkcası...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en iyi dizel motor.
    18 yıl önce açıldı
    En kötü Dizel motor hangisi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben ilk önceleri aracımda klavuzda yazan yagı kullandım az km ömrü var diye visko 7000 e geçtim 20000 km de bir yag degiştiriyorum daha iyi en azından daha hesaplı oluyo her 10000 de git ustaya ya al filtre al bu sayede hem daha kaliteli hemde daha hesaplı yıllarcada kullanıyorum hiç sorun yok......
  • yaklasik iki hafta once 2003 model megane2 hb 1.6 ya castrol egde koydum, 4,5 litreye yakin yag aldi, memnunum... ama yol bilgisayarinda yag gostergesini 10000 e ayarlamayi beceremedim, 15000 de kaldi, artik 15000 sonra degistirecegiz yagi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

En iyi motor yağ markaları:
    Mobil
    Shell
    Castrol

Evet en iyi yag Mobil de, daha dogrusu Mobil 1. O dandik Mobil SLX degil tabii, bu sadece siradan bir yag.
    Mobil 1 alirken üzerinde "SuperSyn" yazmasi gerekiyor, sadece bunun icinde motorlar icin cok faydali olan Additivler mevcut.

Piyasadeki diger yaglarda da mutlaka Additivler var ama cok az miktarda, yag üretiminde parayi tutan bu Additivlerdir, tasiyici madde degil.

Shell, BP e Castrol zaten ayni sebeke yani sirket. Sattiklari yaglar fiyata göre hic ise yaramaz. Castrol da güzel ve kaliteli sanziman yaglari var onlari kullanin. Ama bu da 100.000 KM de bir ancak degistirilir.
  • kullanma kılavuzunda hangi yağı kullanacağınla ilgili hiçbirşey yok sallamayın kafadan.Yağ sitelerinde araç modelini girip uygun yağı bulabilirsin.Ben 0w-30 kullanıyorum en ufak yağ kaçırma vs yok.
  • Neden sallayalim? Elimde olan Renault ve Opel kitapciklarinin ikisinde de en soguk gecen kis mevsimi sicakligina gore tercih edilmesi gereken yag viskozitesi yaziyor.
  • arkadaşlar ben geçen 4bin500 de değiştirdin yağı castrol 10 40 aldım.motorun sesi inanılmaz azaldı.gürültülü çalışıyuordu önceki yağda.castrol iyi baya seside azaltıyor.çalışma sıcaklığına çabuk gelıyor buda yakıt sarfıyatınızı azaltıyor aynı zamanda.mobil deneyim bir dahakinede madem öneriliyor çokca.yıkama yağlamada yaptırmıştım onlarda castrol bayisiydi yağı vakumlayıp 4.5lt koydular tam süper oldu
  • kalitesi genellikle, fiyatıyla doğru orantılı olarak değişiyor, bildiğim kadarıyla opel vw gibi düşük devirli motorlarda orta kalite yağlar yeterliylken, honda renault toyota gibi markalrın motorlarında en kaliteli yağlar kullanılmalı.

son olarak castrol gtx magnatechin normal kullanıcılar için en iyi yağ olduğunu düşünüyorum.
  • bende castrol gtx aldım sanırım motor sesini azaltttı.başka markalarda vardı ama çoğunluk bunu alıyor iyi yağ demişti oradaki arkadaş ok dedık koydurduk 45 kagıt verdk yağa ama deydi
  • motor yağları markaya göre değil üretim kriterlerine göre kaliteli veya kalitesiz olarak adlandırılabilir..üretim özellikleri aynı ise mobil de aynı kalitededir elf te,selenia da...otomobil üreticileri motorlarına uygun viskoziteyi belirlerler ve anlaşmalı oldukları firmaların yağlarını kullanırlar..bu markalarda ford için mobil,renault için elf,fiat için selenia dır..sonuç olarak elf in 5-30 tam sentetik yağı ile mobil in aynı viskozitedeki yağı kalite olarak aynıdır..bu markalara diğer markaları da ekleyebilirsiniz...
  • vereceğin parada isme nekadar veriyosunuz yağa nekadar bir inceleyin,ben buhafta sanayide farkettim içrikleri aynı ama arada küçümsenmeyecek kadar fark var,sebebini sordum isim satıyor dedi satıcı( karşılaştırmalarım total ile olmuştu) buarada yarı sentetik alacağıma TAM SENTETİK ve aynı özelliklerde yağ alın benden tavsiye
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

motor yağları markaya göre değil üretim kriterlerine göre kaliteli veya kalitesiz olarak adlandırılabilir..üretim özellikleri aynı ise mobil de aynı kalitededir elf te,selenia da...otomobil üreticileri motorlarına uygun viskoziteyi belirlerler ve anlaşmalı oldukları firmaların yağlarını kullanırlar..bu markalarda ford için mobil,renault için elf,fiat için selenia dır..sonuç olarak elf in 5-30 tam sentetik yağı ile mobil in aynı viskozitedeki yağı kalite olarak aynıdır..bu markalara diğer markaları da ekleyebilirsiniz...

hocam sadece viskozite ile bitmiyor ki iş, sentetik, yarı sentetik ve mineral yağlar olmak üzere aynı viskozite de farklı özellikte yağlar var, ayıca içeriklerinde katkı malzemeleri d var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

motor yağları markaya göre değil üretim kriterlerine göre kaliteli veya kalitesiz olarak adlandırılabilir..üretim özellikleri aynı ise mobil de aynı kalitededir elf te,selenia da...otomobil üreticileri motorlarına uygun viskoziteyi belirlerler ve anlaşmalı oldukları firmaların yağlarını kullanırlar..bu markalarda ford için mobil,renault için elf,fiat için selenia dır..sonuç olarak elf in 5-30 tam sentetik yağı ile mobil in aynı viskozitedeki yağı kalite olarak aynıdır..bu markalara diğer markaları da ekleyebilirsiniz...

hocam sadece viskozite ile bitmiyor ki iş, sentetik, yarı sentetik ve mineral yağlar olmak üzere aynı viskozite de farklı özellikte yağlar var, ayıca içeriklerinde katkı malzemeleri d var.

yanlış anlaşılacağını farkettim fakat değiştirmeye fırsat bulamadım..
    şöyle açıklayayım..mobil 5w-30 tam sentetik...elf 5w-30 tam sentetik..selenia 5w-30 tam sentetik..bu üç yağı incelerseniz eğer kimyasal yapılarının(hatta katkı maddelerinin) birebir aynı olduğunu görürsünüz..her üç yağında hangi araçta kullanılıyor olursa olsunlar maksimum dayanıklıkları 15.000 km dir..fakat bu yağlar arasında en pahalısı mobil dir..bu örneği diğer yarı ve tam sentetik farklı viskozitelerdeki yağlara uyarlayabilirsiniz..aynı özellikteki yağların fiyat farklılıkları başlarındaki markalardan kaynaklanır..onun dışında aralarında motor sağlığı açısından bir fark yoktur..son zamanlarda castrol un magnetec isimli bir yağı farklı lanse edilmeye çalışıldı..fakat tam sentetik bu yağın da günlük kullanımda diğer yağlardan bir farkı yoktur..

• Motoru(daha dogrusu yag keceleri) belirli bir cins(sentetik/madeni) yaga alismis motorlarda yag cinsi degistirilirse kecelerden kacirma yapar. Yag cinsini degistirmek istediginizde(mesela eski bir motora tam sentetik koymak istiyorsaniz) keceler degistirildikten sonra bu islem yapilmalidir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.