Şimdi Ara

EN İYİ MOTOR YAĞI HANGİSİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
152.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motorunuza uygunsa Castrol Formula slx 0w-30 tavsiye ederim.Ekonomi ve performans sağlar.Ömrü de çok uzundur.
  • piyasada çok çesitli yağ vardır ancak ben katalogda size tavsiye edilen yağ efsafında ancak sık sık değiştirebileceğiniz kadar ucuz yağı öneririm. Her 4-5 bin kilometrede yağ değiştirmeniz 10-15binde yağ değiştirmenize göre daha uzun motor ömrüne neden olacaktır.En kalitesiz motorda bile sık yağ değişimi motor ömrünü ikiye katlar.Ancak hava şartları dolayısıyla çok soğuk havalarda 0w veya 10w ile başlayan yağlar kullanılması zorunludur .Bunun dışında orta kalite bir yağ her işinizi görür.
  • castrol txt 5050.01 5w30 litre fiyatı 30 ytl
  • Önceki arabamda shell helix kullanmıştım çok da memnun kalmıştım..Şimdiki arabamda ise servisim mobil 1 kullanıyor,ondan da memnunum..Motor yağının mutlaka kendini ispatlamış marka kullanılması gerektiği kanaatindeyim..
  • castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 (a, b, c) bence buda sadece km ye göre deyişmeyin 10000 se km 8000 de deyişin 10000 i beklemeyin yani bu sabahları boşta çalısmayı ve beklemeyi de hesaba katmak gerekir sonuçtaaraç çalısıyo ve motor işliyo yağın ömrü azalıyo ...
  • Arkadaşlar merhaba, son bir yıldır işim gereği motor yağları ile çok fazla içli dışlı oldum. Bu konuyu görünce de yazma gereği hissettim. Gözlemlerim gereği şunu açıkça söyleyebilirim ki araçlar için (özellikle aşırı soğuk, aşırı sıcak, aşırı yük vb. gibi zor şartlarda) kullanabileceğiniz en iyi yağ Mobil 1.
  • Tüm dünyada baz yağı üreten şirket zaten ExxonMobil. Dolayısıyla diğer hiç bir yağ mobil 1 kalitesinde değil. Bir çok yabancı videolardan, yabancı sitelerdeki testlerden, analizlerden bunu görebilirsiniz.
  • en iyi yağ en sık değiştirilen yağdır.

• Enteresan,tabi videoda hile,hurda yoksa
  • bende bir video izledim -30 derece bir test 6-7 adet marka var. castrol var bilinmiş bilinmemiş tanınmamış bir yağ daha erken akıyordu aşağıya 0-40 ları test etti.
  • Mobil 1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soruya Mobil, Shell şu model bu model diye yazanlar neye göre cevap veriyor ben anlamıyorum? Kıstasınız nedir bu konuda görüş bildirmek için neye dayanarak konuşuyorsunuz? Adezyon oranı mı? Kohezyon kuvvetimi ? Yanma karşı direncimi?

Bunlar laboratuvar şartlarında ancak ölçülebilecek şeyler, siz gündelik hayatınızda kullanarak nasıl yorum yapıyorsunuz merak ettim ?
  • 10-40 Castrol magnetec motor yağı aldım. Üzerinde BP nin Bursa/Gemlikteki fabrikasında üretildiği yazıyor. BP nin 10-40 motor yağı ile Castrolun 10-40 motor yağı aynı mı oluyor? Beko-Arçeliğin herşeyi aynı olan modelleri gibi.
  • Motul
    Castrol....
  • quote:

Orijinalden alıntı: noss

Bu soruya Mobil, Shell şu model bu model diye yazanlar neye göre cevap veriyor ben anlamıyorum? Kıstasınız nedir bu konuda görüş bildirmek için neye dayanarak konuşuyorsunuz? Adezyon oranı mı? Kohezyon kuvvetimi ? Yanma karşı direncimi?

Bunlar laboratuvar şartlarında ancak ölçülebilecek şeyler, siz gündelik hayatınızda kullanarak nasıl yorum yapıyorsunuz merak ettim ?

siz bu konuda bilgilisiniz sanırım bilgilerinizi paylaşırsanız ciddi manada istifade ederim ,öncelikle sordugunuz soruların cevabını ben çok merak ettim cevaplayanda olmamış zaten .
  • net w kullanıcısına yanıt
    Ben bir otomotiv öğretmeniyim, kimya veya petrol mühendisi değilim, bu yüzden ben sadece bu soruyubir yere kadar cevaplayabilirim. Benim anlayamadığım nokta şu ben bu motor yağlaması ve motor yağlarıyla ilgili haftada 3 saatten 1 sene ders gördüm, fakat ben bu şu yağ iyidir diyemiyorken, yağın daha ana özelliklerini, içindeki katkıları, mineral yapısını bilmeyen insanlar şakır şakır konuşuyor.

Adezyon dediğimiz yağlardaki katsayı yağın farklı moleküllere arası çekim kuvvetidir. Yağın yapışkanlık özelliğini gösterir, iyi bir yağın adezyon oranı yüksek olmalıdır.

Kohezyon kuvveti aynı moleküller arası çekim kuvvetidir, buda motorda hareketli parçaların üstünü kaplayan yağ filmi dediğimiz tabakanın kuvvetini belirler. Kohezyon kuvveti ne kadar yüksek olursa yağ filmi yırtılmaya karşı o kadar dayanıklı olur, iyi bir yağın yine kohezyon kuvveti yüksek olmalıdır.

Yukarıda belirttiğim 2 kavram yağlarda ilk bakılan özelliklerdir, ve yağların daha bir çok farklı özellikler taşıması istenir.

Gerçekten kendi çevremde de bu sıkıntıyı çok yaşıyorum, otomobil konusunda direksiyona her oturan arabadan da anlıyor, motordan da anlıyor, aerodinamiktende anlıyor.

Valla ben Otomotiv öğretmenliği mezunuyum otomotivde 5. senemin içerisindeyim Fiat, Opel ve son olarak 3.5 senedir Mercedes-Benz bünyesinde serviste çalışma hayatıma devam ediyorum fakat o kadar çok eksiğim var ki, ama kendi arkadaşlarımda bir çoğu ve buradaki bir çok insan benden çok daha kesin yorumlar yapıyorlar. Bunu anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noss -- 1 Kasım 2013; 11:37:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a.berge

10-40 Castrol magnetec motor yağı aldım. Üzerinde BP nin Bursa/Gemlikteki fabrikasında üretildiği yazıyor. BP nin 10-40 motor yağı ile Castrolun 10-40 motor yağı aynı mı oluyor? Beko-Arçeliğin herşeyi aynı olan modelleri gibi.

Bp castrolu aldi
    Ortak film ceviriyorlar anlayacagin
    bursa da uretiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Enteresan,tabi videoda hile,hurda yoksa

Motor sicakligi 80c derece diye biliyorum
    400 derece nerden cikti?

Yoksa motorun yanma odasinda sicaklik daha mi yuksek?

• Castrol edge 5w 40 aciklamasinda rakip sentetik yaga kiyasla yuzde 10 yakit tasarrufu yaziyor.

Ben de bu yagi kullaniyorum
    1.3 multijet sehirdisi 3.3 litre 100 km de (saatte 72 km sabit hizla yol bilgisayari verisi)
    Sehirici 25 km yaptim 4.3-4.8
    cok dur kalk olursa 6+ (motor isinmadan)

Fabrika verisi
    5.6 sehirici
    3.9 sehirdisi

Acaba daha az yaktiran yag var mi
  • sizce 5/30 Castrol Edge mi , 5/30 Mobil esp mi ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.