Şimdi Ara

EN İYİ MOTOR YAĞI HANGİSİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
152.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: noss

Ben bir otomotiv öğretmeniyim, kimya veya petrol mühendisi değilim, bu yüzden ben sadece bu soruyubir yere kadar cevaplayabilirim. Benim anlayamadığım nokta şu ben bu motor yağlaması ve motor yağlarıyla ilgili haftada 3 saatten 1 sene ders gördüm, fakat ben bu şu yağ iyidir diyemiyorken, yağın daha ana özelliklerini, içindeki katkıları, mineral yapısını bilmeyen insanlar şakır şakır konuşuyor.

Adezyon dediğimiz yağlardaki katsayı yağın farklı moleküllere arası çekim kuvvetidir. Yağın yapışkanlık özelliğini gösterir, iyi bir yağın adezyon oranı yüksek olmalıdır.

Kohezyon kuvveti aynı moleküller arası çekim kuvvetidir, buda motorda hareketli parçaların üstünü kaplayan yağ filmi dediğimiz tabakanın kuvvetini belirler. Kohezyon kuvveti ne kadar yüksek olursa yağ filmi yırtılmaya karşı o kadar dayanıklı olur, iyi bir yağın yine kohezyon kuvveti yüksek olmalıdır.

Yukarıda belirttiğim 2 kavram yağlarda ilk bakılan özelliklerdir, ve yağların daha bir çok farklı özellikler taşıması istenir.

Gerçekten kendi çevremde de bu sıkıntıyı çok yaşıyorum, otomobil konusunda direksiyona her oturan arabadan da anlıyor, motordan da anlıyor, aerodinamiktende anlıyor.

Valla ben Otomotiv öğretmenliği mezunuyum otomotivde 5. senemin içerisindeyim Fiat, Opel ve son olarak 3.5 senedir Mercedes-Benz bünyesinde serviste çalışma hayatıma devam ediyorum fakat o kadar çok eksiğim var ki, ama kendi arkadaşlarımda bir çoğu ve buradaki bir çok insan benden çok daha kesin yorumlar yapıyorlar. Bunu anlamıyorum.

öncelikle vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim .
    Maalesef ki biz erkeklerin tutkusu haline geldi otomotiv ,bilip bilmeden yorum yapmayı da çok seviyoruz şahsen yag konusunda bildigim şey mobil 1 süper dir daha ötesini bilmiyorum cünkü kulaktan duyma bilgilerle hareket ediyoruz ,aslında bir nevi ego tatmini diye bilirim .

• elf i tek geçerim tabiki Renault da diğerlerini bilmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 litre ortalama yakıt sarfiyatın var bu zamlarda hala az yaksın diyemi bakıyon yaaa tuhaf bence yazdıklarında düşündüklerinde benim araba 300 400 tl yakıy km de senin araba 150 yakıyo km de
  • haydia kullanıcısına yanıt
    devir hesap devri
    dedem derdi ki
    işini bilmedi kasap, ..........
    sonrası da masat diye bitiyordu
  • net w kullanıcısına yanıt
    çok okuyan mı çok gezenmi derler yaş 51 30 yıl aşkın lojistikle geçti hayatım bir tıra 2 adet 20kg +5 lt castrol 10x40 tam sentetik yağ kullanırdık 50 bin km yağ çubuğuna bakmazdık yanlış değil tam elli bin kilo metre bir milyon kilometrede arabaları satardık motora el değmeden
  • En iyi yağ zamanında değiştirilen yağdır. Normal bir araç kullanıcısının yağlar arasındaki performans farkını anlayabilmesi çok güçtür.

Ama tabiki 4 litresi 50 lira olan yağ ile 150 lira olan yağ arasında mutlaka arge açısından, geliştirilme açısından farklar vardır, bu farkları ancak uzun kullanımlar sonrası motoru indirip görebiliriz. Evet kötü yağ kullanımı motor ömrünü azaltır ama bu hemen birkaç yılda olacak veya 10-20 bin km de ortaya çıkacak şeyler değildir, uygun km aralıklarında değiştirilmeyen yağ ve yağ filtresinin ortaya çıkaracağı sonuçlar çok daha belirgindir ve genelde acı sonlarla biter.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    hocam shell yağ nasıldır castrol magnatec edgeden daha iyi geldı bana o yzuden castrol bu sefer koymam
  • shell i hiç denemedim castrol 1 numara diye bakıyorum kullanıyorum ama yağ eksiltmesi var mobilde senelerin mrkası oda güzel bu sefer mobil süper 10 40 koyucam bakalım nası olucak gidiş motor titremesi sesi
     EN İYİ MOTOR YAĞI HANGİSİ?
  • en iyisi heck-oil
    yüzde yüz alman malı katkısız
    mobil dediğiniz artık malezyadan katkı getiriyor işi bozdu
    castrol un kaliteli olanları piyasada yok ucuz malları var kaliteli olanlarıda çok pahalı
    hem fiyat bakımından hem kalite açısından heck-oil derim ben

internet sitesi

www.heck-oil.de
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydia

shell i hiç denemedim castrol 1 numara diye bakıyorum kullanıyorum ama yağ eksiltmesi var mobilde senelerin mrkası oda güzel bu sefer mobil süper 10 40 koyucam bakalım nası olucak gidiş motor titremesi sesi
     EN İYİ MOTOR YAĞI HANGİSİ?

castrol 10/40 koydum bide motor silk koydum tereyağ gibi oldu araba ne vuruntu ne uğultu ne yağ eksiltmesi kaldı titresim kalmadı ilk çalısmada bi sallalıyodu motoru oda gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

En iyi yağ zamanında değiştirilen yağdır. Normal bir araç kullanıcısının yağlar arasındaki performans farkını anlayabilmesi çok güçtür.

Ama tabiki 4 litresi 50 lira olan yağ ile 150 lira olan yağ arasında mutlaka arge açısından, geliştirilme açısından farklar vardır, bu farkları ancak uzun kullanımlar sonrası motoru indirip görebiliriz. Evet kötü yağ kullanımı motor ömrünü azaltır ama bu hemen birkaç yılda olacak veya 10-20 bin km de ortaya çıkacak şeyler değildir, uygun km aralıklarında değiştirilmeyen yağ ve yağ filtresinin ortaya çıkaracağı sonuçlar çok daha belirgindir ve genelde acı sonlarla biter.

Hatta bence zamanından önce değişen yağdır. Bir de uygun özellikte olmalı. Erzurumda kışın yeni motora 10-40 iyi olmayacaktır. Ne kadar kaliteli ve temiz olursa olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mobil 1 esp ve castrol'dan şaşmayın ..
  • Yeni konu acmak yerine hortlatıyım dedım :)
    Merhaba..
    Megane 2 benzinlpg aracıma yag koydurdum bugün elf 5 40 evolutıon sxr mavi kutu olandan koydu

Birde bunun yeşil kutu olanı var elf 5 40 ın
    Hangisi iyi bunların

Yancı bu iyisi dedi ben inanmadım yeşil olan daha pahalı internette cunku????

• mobil ve Castrol

• Champion Madeni Yağları nı tavsiye ederim. Belçika ürünüdür. Piyasada teklitleri yayıldı ve bu durum ürünün gücünü ortaya koyuyor.

www.championlubes.com.tr buradan da inceleyebilir ve aracının özelliklerini girerek uygun yağı bulabilirsin.
  • Bujide
    Antrifrizde
    Benzinde
    Yagda ucuza kacmamak lazım.

A101 de yarım kg kıymayı 9.90'a alan adamla 30tl ye yag buldum cok guzel diyen adamlar ayni,uymayin onlara bozmayın midelerinizi

• ben shell diyorum
  • Eneos ta es geçilmemeli özellikle japon araçları için
  • Ойл Клуб torconyoutube
    -34 2010 Valvoline Motul 8100 Statoil Chevron Delo Ravenol 5W-40
    http://www.youtube.com/watch?v=lmkoQz4J8jU&list=PLa64dWd0XIKVvTMnJ1cZYjBguRH5_PtSc

Ben volvomda orjinali castrol kullaniyordum araba herzaman bildiginiz gibi turbo olunca azda olsa yag yakiyordu biraz sert kullanirim arabayi 3500 km de 1000 gr yag ekliyordum bir tanidigima yag yakmasindan yakinirken motulu dene dedi
    Abi motulu koydurdum yag filitresi vs degisti tabiki yag yakmayi kesti birazda sarsintisi azaldi arabanin
    60.000 bakiminda servise gittim yagini degisterecez dediler vs vs seylerde yapilacak yagi kendim alsam olurmu dedim ne alacaksiniz dedi motul dedim memnunum dedim yag yakmiyor araba birkac musteride ayni sekilde bahsetti getirin koyalim dedi parcacidan 5lt yagi aldik koyduk halen mmnunum gecenlerde yag lambasi yandi bkis kiyamet arabayi fazla isitmadan basiyorum ondan oldu heralde bir kg koyduk bakalim sikinti olacakmi 6000 devirdi zaten enson yag konmasindan sonra BIR ONCEKINDE 10000 KM GORDU YAG DEGISIMINE KADAR EK YAG KOYMADIM.

MOTUL EN IYI SENTETIK YAG DIYEBILIRIM FRANSA YAPIMI:)
    SHELL FF ENZO FERRARI ICIN URETTIGI ACAYIP BIR YAG VAR ODA SENIN BENIM ARABAMA OLMAZ ZATEN :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basbinar -- 17 Ocak 2016; 22:51:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akRaz

en iyisi heck-oil
    yüzde yüz alman malı katkısız
    mobil dediğiniz artık malezyadan katkı getiriyor işi bozdu
    castrol un kaliteli olanları piyasada yok ucuz malları var kaliteli olanlarıda çok pahalı
    hem fiyat bakımından hem kalite açısından heck-oil derim ben

internet sitesi

www.heck-oil.de
    ooooo cok iyi reklam. hemen alıyorum. :D Bide bunlar var.
    Arkadaslar 3 sayfa yorum var ama hep boş hayali yorumlar.Bence bunlar için analiz test sonuçları paylaşılmalı ve karar verilmelidir.Kimi castrol demiş kimi elf demiş bana göre de motul iyidir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.