Şimdi Ara

En iyi 4x4 sistemi hangisi: AWD, 4Motion, xdrive, Quattro, 4matic (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
76.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tiguanlardaki haldex sisteminin çalışma mantığı nasıl? sürekli 4x4 elektronik dif. kilidi %70 ön %30 arka diye duymuştum... doğrumudur?
  • Peki opel mokka lardaki 4*4 sistemi nasil bisey yani awd dedikleri videolarla beraber cvblarsaniz sevinirim ,iyi geceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferrari FF' (4RM)
    Haldex(AWD) , xDrive, 4Matic
  • en iyi 4x4 sistem=ön ve arka aksda difflock olan sistem...

edit:örnek:vx80-mercede G vs.vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 10 Mayıs 2014; 10:00:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: falken34

en iyi 4x4 sistem=ön ve arka aksda difflock olan sistem...

edit:örnek:vx80-mercede G vs.vs.

pajerolarda bildigim kadari ile diffransiyel kilitli, hatta l200 4x4 tede dif. kilidi mevcut, bu markalarin hemen hepsi paris dakara giriyor, pd yi en cok kazanan mitsubishi pajerodur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 10 Mayıs 2014; 12:01:29 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Quattro efsane hala çok iyi olabilir, 4çekerin mucidi olabilir tamam ama BMW ve Mercedes boş durmadı geliştirdi sistemlerini. Geçmişte takılmaya gerek yok. Şu an Xdrive quattro nun önünde. Yayınlanan testlerin hepsine bahane bulunmuş yok esp açık falan.
    Çekiş gücünü ön ve arka akslara sınırsız kombinasyonda değiştiren bir sistem xdrive. O %40-%60 olayı normal zamanlarda kullanılan oran. Bir tekerin boşa dönmesine saniyenin onda biri kadar zamanda tepki verip çekiş oranını değiştiren ve bunu saniyede bir kaç kez yapan bir sistemden bahsediyoruz. Videolarda BMW nin kapandan hemen çıkması Audi lerin çıkarken zorlanması bu yüzden.
    Şu an BMW ve Subaru 4 çekerin liderleri.
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    vx80 ve g serisini ben örnek verdim hocam...pajero ve L200 arka aksda standart difflock var...liste yazsaydım mutlaka onları da eklerdim.......

forumdaki arkadaşlar hala :asimetrik xdrive quattro 4motion vs.vs.karşılaştırıp hangisi daha iyi muhabbeti yapadursunlar..
    benim gözümde bunların hiçbiri tam anlamıyla 4x4 sayılmaz...
  • Subaru nedenlerine gelince;
    Nereyse tüm araçlarında 40 yıldır kullanıyor olmasının vediği tecrübe avantajı. Diğer araçlar markalarda üretiyor demeyin Subaruda neredeyse tüm araçlarda standart.
    Diğer awd'lere göre yakıt oranın özellikle yeni modellerinde önden çekişli diğer araçlar kadar düşürebilecke kadar awd'yi optimize edebilmiş oluşu bence çok büyük bir başarı. isteyen Xv ve diğer rakip araçların yakıt verilerine bakılabilir.
    Fiyatı. Özellikle rakiplerini ezen en önemli faktör.
    Herkesin kullanabilir oluşu 1.5 aracında dahi var, awd'yi lüks ve pahalı olmaktan çıkardı.
  • Bir aralar çok araştırmıştım ben.En iyisi diye bir şey yok ama kendi bütçemize göre en iyisi subaru idi.2 sene sonrası nasip olursa almayı düşünüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mitrid6tes

Subaru nedenlerine gelince;
    Nereyse tüm araçlarında 40 yıldır kullanıyor olmasının vediği tecrübe avantajı. Diğer araçlar markalarda üretiyor demeyin Subaruda neredeyse tüm araçlarda standart.
    Diğer awd'lere göre yakıt oranın özellikle yeni modellerinde önden çekişli diğer araçlar kadar düşürebilecke kadar awd'yi optimize edebilmiş oluşu bence çok büyük bir başarı. isteyen Xv ve diğer rakip araçların yakıt verilerine bakılabilir.
    Fiyatı. Özellikle rakiplerini ezen en önemli faktör.
    Herkesin kullanabilir oluşu 1.5 aracında dahi var, awd'yi lüks ve pahalı olmaktan çıkardı.

aynen katılıyorum.Diğer başka oto markalarda olmayan kendi orijinal sistemini 40 yıldır BRZ dışındaki benzinli,dizel bütün motorlarında ve modellerinde kullanmaktadır. Her modelini kendi sınıf ve segmentindeki araçlarla kıyaslama yapılması gerekir .Forester ve XV Ağır offroad aracı değildir.

bir WRX her ortamda çekici olarak kullanılabilir

1,5 motor hacmi ile ımpreza

2.0 veya 2,5 motro hacmi ile forester

1,6 ve 2.0 motor hacmi ile XV

2,0 ve 2,5 motor hacmi ile Legacy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cstadem -- 11 Mayıs 2014; 23:13:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

4x4 araclardaki cekis ile ilgili olarak arastirma yapiyordum. Anneme BMW X1 xdrive20d aldik (tabii kendisi aldi), arac herhalde bu hafta eline gecer. Umarim bu aracin cekisi iyidir.

Ben de aslinda uzun zamandir kendime 4x4 dusunuyorum. Dusundugum araclar sunlar: Honda CR-V, Toyota RAV4, Subaru Forester, VW Tiguan.

Bunlarin icinde ekonomik olarak en uygunu VW Tiguan 1.4TSI(63bin TL), anneme de onerdim ama tipini begenmedi, arac cok yuksek dedi (daha binek tarzda arac olarak X1'i tercih etti).

Honda CR-V'nin 4x4'nun ne kadar kotu oldugunu gosteren bir video buldum. Bu video aslinda Subaru'nun simetrik AWD sistemini epey bir ovuyor. Videodaki Toyota Highlander da kotu performans sergiliyor.

Gorulen o ki Passat 4motion aracin performansi aslinda fena degil, sadece tek tekerden cekis alarak hareket edemiyor, ki aslinda VW'nin iddiasi tek tekerde cekis olsa bile hareket olusurmus diye videoda belirtilmis.

http://www.youtube.com/watch?v=t09ExAUgtyE&feature=related

Tabii bu videoya gore Subaru almak gerekiyor, ancak 4motion epey yeterli ve basarili bir sisteme benziyor. Izlenimin o ki VW Tiguan'in RAV4 ve CR-V'den cok daha ciddi bir 4x4 oldugu. RAV4'u ekledim, cunku videoda Toyota Highlander'in basarisiz performansi sunulmustu, RAV4 de benzer olur diye dusundum. Peki Toyota'daki HAC ve DAC sistemleri hic bir ise yaramiyor mu?

Bir baska videoda da karli bir tepeyi tirmanan araclar var. Bu videoda da en basarili Audi Quattro oluyor. Karsisinda test edilen araclar Toyota, Nissan, BMW, Volvo gibi kaliteli araclar.

http://www.youtube.com/watch?v=MOvTSM0IC7s&NR=1

Bir baska ilginc video da Quattro ve xdrive karsilastirmasi iceriyor. Burda xdrive basarili. Benim anlamadigim bu videolarda bir hile mi var nedir?

http://www.youtube.com/watch?v=dGWsogAlZLE
    http://www.youtube.com/watch?v=t4l_tviu5Po&feature=related

Düz yolda en iyisi quattro dur ama hiç biri gerçek arazide iş görmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: theaprantice

Arkadaşlar 1600 metre rakımlı adananın bir köyünde yaşıyorum.Bulunduğum yer sarp arazi yapısına sahip.Yükselti yarım saat mesafede tam iki bucuk katına çıkıyor. kışlarıda sert geçmekte bu yüzden 4x4 araç almak istiyorum. Malum kış şartlarında köyden çıkmak için.Burda bir başka arkadaşta 2000 model honda crv var ve işini çok rahatlıkla görebiliyor bu arabayla. Benim önümdede iki seçenek var birincisi 2004 Mdel Beyaz rav 4 İkincisi 2007 model Subaru Forester. sizden isteğim bu araçları yakıt ekonomisi ve kullanacağım arazi koşullarına uygunluk olarak değerlendirmeniz.Ve bu arabaları aldığım zaman en az 3-4 yıl kullanmak istiyorum.Bkım maliyetlerinide değerlendirirseniz sevinirim Saygılar.

Subaru Forester 2.0 T.D.Limited
     En iyi 4x4 sistemi hangisi: AWD, 4Motion, xdrive, Quattro, 4matic

TOYOTA Rav4 2.0 At

En iyi 4x4 sistemi hangisi: AWD, 4Motion, xdrive, Quattro, 4matic

Ayrı bir konu açsanız daha çok cevap gelecektir
    Rav 4 derim her yönüyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabrikatörünoğlu -- 11 Mayıs 2014; 23:38:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mence Toyota Highlander butun werait ve kecilmez yerler ucun tam uygun bir araba...
    hemde cox performansli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaspianOil_

Mence Toyota Highlander butun werait ve kecilmez yerler ucun tam uygun bir araba...
    hemde cox performansli..

Highlander bizim memlekette yok.
    Hilux ya da land cruiser olabilir mi?
  • En hızlı tepkiyi veren xDrive'dır. Bu tepkiyi en kısa sürede ve en düşük devirde verir.. Dolayısıyla bir yerden çıkmak için gaza daha fazla basma ihtiyacı kalmıyor, minimum yakıt sarfiyatı ile maksimum güç elde etmiş oluyorsunuz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdrive sistemde çekiş kontrolu sadece ön ve arka olmak üzere ikiye ayrılır. 4maticde ise her tekere uygulanan kuvvet farklıdır. xdrive ın her tekerlekten çekiş kontrolü saçmalıgı tamamen bir hayal ürünüdür. Videolarda gösterilen şey difransiyeldir. Aracın çekiş sistemi değil. Ve bu konuda eger bir sıralama yapılacaksa

quattro, subaru, 4matic, xdrive şeklinde olmalıdır.

Gene kendilerine ekmek çıkarmak peşinde olan fanboylar burada

Biraz daha video eklerseniz bu arkadaşlar x6 nın G den felan iyi oldugunu söylemeye başlayacaklar.

Hayatlarında arazi aracı üretmemiş bir firma kalkmıs audi subaru ve mercedesle yarış derdinde.

BMW çok iyi beyler konu kapanabilir garip sevindirmek sevaptır.

• 4matic in Nerseyse Hiç Arıza Çıkarmadığını Duydum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 çeker japonların işi
    top gearda yaşlı eleman jaguara bindi
    hiçbi elektronik donanım olmamasına rağmen çok beğendim dedi
    genç eleman lancer ald 4x4 olanından diğerleri tabi buna gülüyolar her zamanki gibi:)
    kayak merkezinden arabalarla aşağı indiler
    lancer birinci gelmişti
    hatta bi araba
    hem yol tutuşu iyi olacak
    hem muhteşem bir dörtçeker olacak
    hemde aile arabası görünümde olacak sa
    o lancerdir diyorlardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartışmasız 4matic.
  • Ben Subaru' dan yanayım ama şu videolar canımı sıktı, kahrolasıcalar :P :D

Strii49youtube
    Audi A6 quattro vs. Subaru Outback H6 on ice
    https://www.youtube.com/watch?v=l_xGLOA3bj0

foresterclubltyoutube
    AWD sistems wars (testing) on rollers
    https://www.youtube.com/watch?v=tpp5tW71qYI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesus2045 -- 15 Nisan 2015; 8:47:18 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.