Şimdi Ara

EN GÜÇLÜ ARAP SERMAYELERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
17.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sheikhr Mansour Bin Zayed AL Nahyan
    Manchester City 2008 tarihinde Abu Dhabi United Group kurucusu Şeyh Mansur tarafından satın alındı.Başkanlık koltuğuna ise Khaldoon AL Mubarak geçti.Kulübü satın aldığı andan itibaren City'e ciddi yatırım yapan Şeyh Mansur sadece transferler için 460milyon Sterlin üzerinde harcama yaparken kulübün üst seviyeye gelebilmesi için önemli harcamalar yaptı.Kendi ailesinin sahip olduğu Etihad Airways ile 10yıl da 400milyon Sterlin gelir getirecek sponsorluk anlaşmasını yaptı.Manchester City'e yaptığı toplam yatırım 1milyar Sterlin'in üzerindedir.Şeyh Mansur'un kişisel serveti 17 Milyar Sterlin iken ailesinin toplam serveti ise 1 Trilyon Dolar dan fazladır.
    Ayrıca İngiliz futbolundaki en zengin kulüp sahibidir.

PARİS SAİNT-GERMAİN FC

Qatar Investment Authority'nin 60 Milyar $ a yakın varlığı bulunmaktadır.Katar'ın en büyük şirketi 2005 tarihinde kurulmuştur.
    Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatçısı olan QIA 70milyon tona yakın kapasiteye ulaşmıştır.
    Katar ekonomisinin en dinamik güçlerinden birisi olan QIA nın gelirleri 173 Milyar $ dır.
    QIA nin en önemli isimlerinin başında Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jaber AL Thani bulunmaktadır.
    2008 tarihinde Everton için 200milyon Sterlin teklif yaptılar.Ancak kulüp satın alınamadı.
    18 Ocak 2010 tarihinde İngiltere Premier Lig kulüplerinden Manchester United'ı satın almak için 1.5 Milyar Sterlin lik teklif yapmalarına karşın kulüp sahipleri kulübü satmamışlardır.
    31 Mayıs 2011 tarihinde Paris St-Germain kulübünün %70 ini satın alan şirket kulübün kontrolünü ele geçirmiştir.
    Kulübün başkanlık koltuğunda ise Nasser AL-Khelaifi oturmaktadır.

PSG kulübü başkanı Nasser AL-Khelaifi

• Tribün Dergi dede yazdım burada da yazıyorum arap sermayeli süper oyunculara sahip bir takımım olucapına amatörde oynuyan bir takımı desteklemeyi tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_emir07

Tribün Dergi dede yazdım burada da yazıyorum arap sermayeli süper oyunculara sahip bir takımım olucapına amatörde oynuyan bir takımı desteklemeyi tercih ederim.

Saygılar hocam
  • Ben burda paylaşım yapıyorum bu şekil mesajlarla konuyu doldurmayın.
    Ben Arap sermayelerini seviyorum.
    Satın aldıkları kulüplere gayet iyi yatırım yapıyorlar.
  • Biz saygısızca bir şey yapmadık. Karşıt görüş olarak eleştiride bulunduk sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi London_ -- 28 Eylül 2012; 23:27:04 >
  • Ben öle birşey söylemedim.Böyle mesajlar yazılınca diğer forumdaki araplardan hoşlanmayan arkadaşlar konuyu basıcağı için önceden tedbir alim dedim.
  • endüstriyel futbola karşıyız herşey parayla olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O dönem geçeli uzun zaman oldu.
    Amerikalılar,Ruslar herkes takım satın alıyor.
    Man Utd den tut Newcastle ye kadar her kulübün sahibi var hepsininde zengin.
    He kimisi yatırım yapıyor kimisi kulübün parasını çekiyor orası ayrı
  • Desteklemiyorum bu arap paralarını futbol bu bu kadar para dönmesi yanlış haa 40 yılda bir abartı transfer olur ama her sezon 50 60 milyonlar havada uçuşuyor çıkar kardeşim altyapından adam oynat futbol bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmazingGrace

Desteklemiyorum bu arap paralarını futbol bu bu kadar para dönmesi yanlış haa 40 yılda bir abartı transfer olur ama her sezon 50 60 milyonlar havada uçuşuyor çıkar kardeşim altyapından adam oynat futbol bu.

90 Milyon Euro Ronaldo,75 M Euro Zidane,65 M Euro Kaka,

Beckam,Figo,Ronaldo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AmazingGrace;
    Manchester City nin çok iyi bir altyapısı yok.Ama bunun içinde 100milyon Paud luk bir proje var.Zamanla alt yapı daha iyi olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONERİNG67

AmazingGrace;
    Manchester City nin çok iyi bir altyapısı yok.Ama bunun içinde 100milyon Paud luk bir proje var.Zamanla alt yapı daha iyi olucak

Aslında City'nin iyi altyapısı ama yatırım güzel bi şey tabi;Sturridge,Richards falan City altyapısından. Benim derdim bu kadar para dönmesi harcasınlar tesislere,altyapılara,stadlara ama transfere harcayınca futbolun ruhunu öldürüyo;oyuncular hakketmediği paralar kazanıyo,bi takım altyapısından 1 herif çıkartıyo hoop biri gelip parayı basıp kapıyo aslında o gelip parayı basan adamın takımında da böyle oyuncudan sürüyle var hepsi oynama şansı bulamıyo o çocuk unutuluyo bide bütün oyuncular belli takımlara toplanıyo diğer kluplere aralırnda uçurum oluyo bunlar da haksız rekabeti doğuruyo bu benim fikrim konunu daha fazla bu konularla dağıtmayalım herkesin fikri bir olacak değil

• quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

quote:

Desteklemiyorum bu arap paralarını futbol bu bu kadar para dönmesi yanlış haa 40 yılda bir abartı transfer olur ama her sezon 50 60 milyonlar havada uçuşuyor çıkar kardeşim altyapından adam oynat futbol bu.

Beckam,Figo,Ronaldo

Bu transferlerin hepsi Real tarafından yapıldı o zaman bu işi yapan Real'di onları da desteklemiyorum ama onlar o dönemde istisnaydı diğer takımlarda da sürüyle yıldız oyuncu vardı tek bi örnek vericem:Alan Shearer adam kariyerini büyük bi takımda geçirmedi ama o zaman böyle paralar dönse böyle bi golcüye parayı basıp büyük bi takımda yedeek oturacağından eminim tek derdim dediğim gibi transfere bu kadar astronomik paraların harcanması ister arap ister rus ister başka birinin paraları olsun

• CL şampiyonu olamayacak bunlar, boşa kasmasınlar
  • Barcelona B.munich Real madrid Bunlar varken p.s.g cl alacak ha gülerim
  • Siz gülmeye devam edin
    Manchester City geçen sene şampiyon oldu premier tarihinde en çok gol atan takım.
    Şampiyonlar Ligindede başarı gelicek.
    City den bekliyorum ben dünyanın en sağlam kadrolarından biri var Mancini faktörü olmasa geçen sene açık ara şampiyon olucaktı.
    PSG fransa'nın yeni devi ama biraz daha zamana ihtiyacı var.
  • Tiplere bak, dünya tarihinde bu kadar şanslı bir millet daha yok..
  • quote:

quote:

Beckam,Figo,Ronaldo

Bizim para petrolden gelmedi panpa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vaudeville

quote:

quote:

Beckam,Figo,Ronaldo

Bizim para petrolden gelmedi panpa.

hocam size katıldığımı söylesem şaşırır mısınız?

• 400 milyon dolar harcamislar ama cl grupdan cikamiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.