Şimdi Ara

Türkiye, ABD’nin en büyük silah ihracatçısı konumunda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye, ABD’nin en büyük silah ihracatçısı konumunda!
    Covid-19’la birlikte ABD’de artan enflasyon ve pandemi kısıtlamaları nedeniyle bazı ABD’li tabanca üreticileri üretimi durdurdu. Bu süreçte ABD’deki silah talebi yurt dışından karşılanmaya başladı. Türk silah üreticisi Canik’in 9mm tabancalardaki rekabetçi fiyatları, Canik’i ABD’nin en çok satan yabancı silahı konumuna yükseltti. ABD'de federal yasalara göre tabanca satışı serbest. California, New York, Illinois gibi bazı eyaletler dşında tabancalar kolay bir şekilde satın alınabiliyor.

ABD'nin En büyük Silah İhracatçısı Türkiye

Foreign Policy'nin haberine göre, 2021’den beri ABD’nin en büyük silah ihracatçısı Türkiye oldu. 2023 yılında Türkiye’den 1 milyon 234 bin 303 silah ithal edildi. Türkiye’yi sırasıyla Avusturya, Brezilya, Almanya ve İtalya takip etti.

Canik tabancalar neden ABD'de popüler?

Foreign Policy, Türkiye’nin birinci olma nedenleri hakkında detaylı araştırma yaptı. Samsun Yurt Savunma şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Canik, düşük kaliteli silahlarla aynı fiyata yüksek kaliteli silahlar geliştiriyor. Recoil Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Iain Harrison, Türk üreticilerin düşük fiyatlarına rağmen kalite açısından Avrupalı rakipleriyle aynı kalitede olduğunu belirtiyor.

Samsun Yurt Savunma yılda 460 bin adet 9 mm tabanca üretim kapasitesine sahip. SYS, bu üretim sayısıyla Alman tabanca devi Sig Sauer’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Canik tabancalar Sig Sauer tabancalardan yarı fiyata satılıyor. Ayrıca Samsun Yurt Savunma, ABD Florida'da kurduğu silah fabrikasında üretim yapıyor. Canik METE MC9 PRIME modeli Florida'da üretiliyor.

ABD’de silah satışları 2020 yılında zirveyi görmüştü. Satışlar son yıllarda düşüşe geçti ancak Canik, pandemi dönemine kıyasla büyümesini sürdürüyor. Canik’in rakiplerinin satışları büyük ölçüde daraldı.

Foreign Policy, daha önce ABD’de ucuz silahların ABD’li üreticilere kıyasla daha iyi performans gösterdiği durumlar yaşandığını ancak bu kadar genç bir firmanın bu kadar düşük üretim maliyetlerine sahip bir ülkenin bu kadar iyi performansı ilk kez gösterdiğine vurgu yapıyor. Ayrıca ABD’de Trump’ın açıkladığı gümrük tarifelerinin silah fiyatlarını genel olarak artırması beklenirken Türk silah üreticilerinin bu fiyat artışlarından daha az etkilenebileceği belirtiliyor.

ABD'nin en büyük ithalatçısı Century Arms'ın en çok satan markası Canik

Samsun Yurt Savunma, 2012 yılında Las Vegas’ta düzenlenen Shot Show fuarında ABD’nin en büyük silah ithalatçısı Century Arms ile iş birliği anlaşmasına vardı. Century Arms, ABD pazarındaki taleplere göre Samsun Yurt Savunma’ya bilgilendirmelerde bulundu ve ABD pazarına yönelik Canik tabanca modelleri geliştirildi. Kısa sürede Canik tabancaları Century Arms’ın en çok satan tabancaları oldu. Birden fazla endüstri ödülü kazandı. ABD’de Canik’in hayran grupları ve özel forumları oluştu. Silah fuarlarında kalabalık kitleler tarafından ilgi gördü.

Century Arms'ın pazarlama ve iş geliştirme başkan yardımcısı Adam Ruonala Foreign Policy’e verdiği demeçte, “Bence bu simbiyotik ilişkinin çok güzel bir örneği,” dedi. Simbiyotik ilişki, iki canlının tek bir organizma gibi birbirleriyle yardımlaşarak bir arada yaşaması anlamına geliyor.

Kaynak:https://foreignpolicy.com/2025/05/26/turkey-gun-firearms-united-states-import-export-sales-canik-sys/

• muhalefet olacağım diye kasıp cahillikle eleştirmeye çalışmak, aslında oldukça komik bir durum.

abdde, tam detaylarını hatırlamadığım, neredeyse 50-100 yıllık yasalar var, belirli namlu uzunluğun altında silahları ithal etmek yasak.
    bu durumda canik, namluları orada üretmek zorunda. bu yasalar olmasa bile, bir diğer olası sebep, 10 bin km nakliyeden kurtulmak dahi olabilir.
    apple işlemcileri tayvanda, üretimin kalanını çinde yapıp almanyaya satınca bazı abdliler çıkıp "amerikada üretmedi, bu ithalat değildir" demiyorlar...

ayrıca hali hazırda yolcu uçağı üreten şirket sayısı 3ten oldukça fazla olduğu için cahilce

"Türkiye Airbus ve Boeing'ten sonra kendi yolcu uçağını geliştiren 3. ülke oldu" şeklinde haberi, matematiksel olarak sonsuza kadar beklersin...

son olarak, caner karanın bugünkü yayınından öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım:
    kılıçdaroğlunun kurucu üyesi olduğu tesev vakfında (george soros türkiye şubesi) staj gören, tayyip erdoğanın, beratla evli olan kızıymış.

bu bilgi ve daha onbinlercesi varken, "Malum 2 partinin" demen, chpnin de o 2 parti ile işbirlikçi olduğunu görememen de, aşırı düzeyde halk tv ve tele1 izleyenlerde yaygın görülen bir durum...
  • Umarım markayı ABD'lilere satmak gibi bir hata yapılmaz...

• 😂😂😂😂😂😂😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bireysel silahlanmayı serbest bıraksalar da elin conisinin fuarda beline dolayıp gittiği silahları biz de alabilsek

Adamlara diyoruz ruhsatlı sahip olalım

Bizimkiler diyor "yoooooooook, elin conisine serbest size horemdir"

Kısa namlu pompalı içimde ukde şu slak yasalar yüzünden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 28 Mayıs 2025; 23:7:55 >
  • Şu konuda bile siyaset yapıyorlar. Toplumda bölünme yaratmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dikiştutmazsabri kullanıcısına yanıt
    Diyordum kesin gene birisi saçma sapan yorum atar diye şaşırtmadın beni. Kimsenin kalbine inmez aksine sevindirir asıl siz bu saçma sapan komplekslerden ne zaman kurtulacaksınız acaba.

• Silahlarını Florida'da üretmesi ülkemize katma değer kazandırıyor mu? Yani bu silahların parçaları buradan oraya gidip orada mı toplanıyor? Yoksa orada sıfırdan mı üretim yapılıyor? Ya da bir kısmını orada üretip talebe göre buradan takviye mi yapıyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mert1907 kullanıcısına yanıt

Malum kesim böyle haberlerin altinda herzaman kuduran mesajlar atiyorlar.

Dur aynı seviyeden saçma bir yorum da ben sana yapayım: Katil İşrayil'e de satıyonuz mu kanka?

• canik milyar dolarlar kazanıyordur umarım bilgi var mı

O malum kesimden her tarafta var. Birileri de işlerine gelmediği zaman yok heykel yok bilmem ne diye yazıyorlar ama ben kimseyi genellemiyorum sizin gibi.

• Khoradasein kullanıcısına yanıt
    katil derken ,

hdp ile kent uzlaşısı yaptınız.

pkk terör ve hdp ye sessiz kalıp , katil israil diyenler genel de " yahudi rum yunan ermeni sevici " oluyor bu arada.

Zaten sarı torbalar için de üzülenler hep , kent uzlaşısı sandık arkadaşları.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bunlar amerika'da üretilmesi sebebi, glock için lisans muhabbetidir.

bunların yerli üretimi çok tekinsiz. burada yine "yerlı mıllı" övücüleri gelmiş ama bizim FBI Erdal'ın geçen sene konuk ettiği "asayiş berkemal" kullanıcısının yani bir polisin konuşmasını dinleyin.

Amerika'da polisler silahlarını sıkıma hazır kurulu bırakıyorlar. Türkiye'de bunu yapamıyorlarmış. çünkü bu "yerlı ve mıllı" silahlar kendilerince ateş alıyorlarmış.

inanmayan bakar burada "hiykeeeeelllll" diye ağlamaya devam eder :)

amerika'nın almanın malı ile amma çene çalıyorsunuz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 29 Mayıs 2025; 0:26:18 >
  • hiçbirzaman silah kurulu bırakılmaz. amerikada silah çekiliyorsa kullanılır genelde bizdeki gibi havaya ateş et önce silahı hazırla karşıyı korkuy yok orada. ilk uyarı bacağadır. amerikada. zaman kazanmak için kurulu bırakıyorlar.

• doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Bu devlet vatandaşını iyi tanıyor.

• Mylevi M kullanıcısına yanıt

Yav hee hee :) :)

Devlet kadrolarının çoğu belli bölgelerden doldurulduğundan ve o bölgelerde kaçak/ruhsatsız her türlü silaha (yivli dahil) rahatça ulaşabildiklerinden

"Aman tadımız kaçmasın Ali Rıza bey" modunda takıldıklarından değil de

Devlet tanıyormuş :) :)

Hee hee, tanıya tanıya bi hal olmuş dövlet :) :)

• Bu konuda Amerikalıların olumlu görüşlerini okumuştum tanıtım videolarında. Şaşırtıcı değil.

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    Ebıl'ın tüm ürünlerini Çin'de üretmesi Amerika'ya katma değer kazandırıyor mudur sence Muhterem?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Öncelikle saygılı üslubunuz için sizi tebrik ederim(!) O sebeple aynı şekilde cevap alacaksınız. Bilmediğim için soruyorum. Eğer sende bilmiyorsan boş yapma. BAN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 29 Mayıs 2025; 10:10:14 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.