|
Bildirim
|
Japonlar ve vw hak ettikleri yerdeler.
|
Doğuş Otoyu tebrik etmek lazım. Bu kadar sorun çıkaran arabaları, bu kadar pahalı fiyatlara, bu kadar çok satmayı başarabiliyor. Üstelik bakım ve serviste de geçirmeye devam ederek.
|
Sanayiye gittimmi hep opel ford vw goruyorum ne bir toyota honda nede nissan mazda mitaubishi gordum. daha onceden golf4 polo focus astra corsa tarzi alman araclari kullandim haftada bir sanayi servise gidiyordum ya bogaz kelebegi yok rolanti valfi yok beyin den ariza koduymuş yok hiz sensoruymus krank sensoruymus birsuru sey...tekleme oksurme calismama gibi problemler yasadim ..tecrube iste simdi civic var no promlem kaputu acmiyorsun calistir bin git arabasi uzakdogu isi biliyor .avrupa almam bu saatten sonra bak amerikaya adamlar hep mazda toyota nissan mitsubish tarzi araclar kullaniyor isi biliyorlar japonlar yapiyor yani mekanik-motor gercekten iyi ayrica herkesin faceebook u var markalarin reklamlatinin altindaki yorumlara bakin hep bir sikayaet adam sifir corsa almis ooo olandan hemen ariza vermis baya bi sikayet var.tabi hepsini kotuleme yapmayayim benim yasadiklarim bunlar.
|
2001 Mazda ve 2005 Opel sahibiyim.
2005 Opel, Mazda'nın 8 yılda çıkartmadığı arızayı 2 yıla sığdırdı. Teşekkürler Mazda |
Bu listelere takılma piyasada her kaynak farklı liste çıkarabiliyor. Kaynaktan kastım pazarlama reklam lobileri... araç alırken piyasada genel kabul görmüş otoları tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.
|
toyota dayanıklı araba mazdayı bilmem binmişliğim yok ama toyota gerçekten çok az sorun çıkarıyor.
|
Çünkü biz 3. Dünya ülkesiyiz ve bunun sebebi işte bu tarz insanlar.
Abd gelir düzeyi yüksek sanayi olarak gelişmiş bir ülke. İnsanları zengin olmasına ve araçlar kazançlarına kıyasla bize göre ucuz olmasına rağmen vw passatın abd versiyonu otomatik vitesli atmosferik motorluydu. Japonların da en büyük pazarıdır ABD. Peki ya ülkemiz. Milli gelir diye bahsedilen şey bile borç. Araç alanlar aracı krediyle alıyor. Bu fakirliğe rağmen bize gelenler hemen bozulan araçlar. Üstelik sahipleri bunu öve öve bitiremiyor. 1.4, 1.2 hatta 1.0 motorlu araca binen adam 3.5 v6, 5.0 v8 binenenlerin tercih etmediği ya da ederse onların tercih ettiği şanzımanı bozulunca 5 bine yapıyorlar diye sevinerek alıyor ( ABD'de çok daha fazla hak tanınıyordur müşteriye, ama yine de müşteri patlayan çatlayan şeyleri tercih etmiyor. Neden adam binmek kullanmak için alıyor. Arkasından serviste dolaşıp kutu motor, kutu şanzıman talep etmek için değil). 1.0 motor arbaya binen adam saniyenin onda biri/ikisi farkları arıyor şanzımanında. Başka ülkelerde Millet aldığı aracı o kadar kullandığı halde sıfır fiyatına geri fabrikaya satrken bizde distribütör "ülkemizdeki emisyon kurallarına göre o motorlarda sorun yok" diyor. Buna da tepeden tırnağa kimse içerlemiyor. |
Mitsubishi sahibi olarak listedeki yerini beğenmedim açıkçası. Sanki ilk üç arasında olmalıydı. ;)
|
22.Alfa Romeo %54
Bu doğru. Nedense hiç şaşırmadım. Bir Alfa ile asla istediğiniz yere gidemezsiniz. Oda gitmek isterse ona eşlik edebilirsiniz. |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 23 Eylül 2009; 2:26:32 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wurtz -- 23 Eylül 2009; 2:23:30 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 23 Eylül 2009; 8:55:44 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 23 Eylül 2009; 10:36:53 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 23 Eylül 2009; 13:08:37 > |
|
|
|