Şimdi Ara

Sarı Sitede ki 6.001 Km Yazılan Ancak Aslında Sıfır Km Olan İlanları Şikayet Ediyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
10.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
195 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sarı Sitede de tesbit ettiğiniz aslında sıfır olup km bilgisi 6.001 ve benzeri yazılan ilanları şu adresten,

https://www.sahibinden.com/destek

İlgili Alanları Dolduruyoruz

Sarı Sitede ki 6.001 Km Yazılan Ancak Aslında Sıfır Km Olan İlanları Şikayet Ediyoruz.

İlan görüntüsü alarak ( mümkünse ilan sahibine mesaj atıp aracın sıfır olduğunu itiraf ettirerek ) bunun gibi.

Site yönetime ilan numarası ile birlikte şikayet ediyoruz.

Mümkünse aynı şekilde , ilan ekran görüntüsü ve mesaj içeriği ile birlikte e devlet üzerinden

Şu adresten Ticaret bakanlığı e-posta şikayeti ile ekran görüntüleri şikayet ediyoruz .

https://tiss.gtb.gov.tr/TISS/gtb/taahhut_oauth.xhtml?error_description=sunucuda+hata+olu%C5%9Ftu&state=tiss%3B-358826629&error=error

Aynı şekilde ilgili alanları dolduruyoruz

Lütfen konuyu üst sıralara taşıyalım herkes görsün.

Bu bir sosyal sorumluluk görevidir.

Herkesin emeğine sağlık şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S1000XR -- 19 Eylül 2022; 16:56:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen adamsın, ellerin dert görmesin hacım.

950 bine bayide araç var, beyimiz şehzademiz 1.090.00 bin yazmış, kuruş inmiyor.

Araç fotoğraflarda 7 km de, ilanda 6007..

O araba dünyadan kalksa gidip galeriden almam..

Şahıslara da sınır getirilmeli, kimse yüzbinlerce lira verip binmeyeceği arabayı almaz.. Ticaretini yapıyorsan, aç dükkanını öde vergini adam gibi fatura kes, ne yapıyorsan yap..

Bak şimdi bunlar sattıkları bedel üzerinden fatura da kesmezler.. neden çünkü KDV çıkacak.. Aldığı maliyetten faturalarsa ne güzel memleket, gram vergi ödemez denkler her şeyi..

Daha ne diyeyim bilmiyorum.. Haydi selametle..

Böyle saçma bir şeyi neye dayanarak yazıyorsunuz?

''Şahıslara da sınır getirilmeli, kimse yüzbinlerce lira verip binmeyeceği arabayı almaz.. Ticaretini yapıyorsan, aç dükkanını öde vergini adam gibi fatura kes, ne yapıyorsan yap..''

Yüzbinlerce lira diyorsunuz sanki yüzbinlerce lira olmayan sıfır araba varmış gibi. Farzedelim ki aracı satın aldım, bir hafta sonra kiracı olduğum dükkan satışa çıktı, aracı satmamı neden ticari bir satış olarak görüyorsunuz? Devletlerin insanların tercihleri üzerinde bu kadar fazla söz sahibi olması sizi neden rahatsız etmiyor? Kendi muhakemenize güvenmediğiniz için bir baba figürü gibi birinin sizin adınıza yönlendirme, sınırlama yapması ihtiyacı mı hissediyorsunuz? Arabayı bacıma aldım beğenmedi başka araç almak için satıyorum, devlet zaten sizin kadar baskıcı olmadığı için şahısların yılda üç araç satmasını ticari amaçlı faaliyet olarak görmüyor. Sizin yazdığınız şey muhtemelen araç sahibi olamadığınız için suçu kendinizde aramak yerine üçüncü şahısların eylemlerine bağlayarak kendinize acımanıza engel olan bir coping mekanizması kurmak olarak yorumlanabilir mi? Hatta kendinize daha fazla acıyıp özgüveninizi yitirmemek için yarın çıkıp sıfır araba alan insanlar araçlarıyla beraber her haftanın ilk günü karakola gidip imza atsın gibi daha otokratik uygulamalar önerecek misiniz? Bir sonraki talebiniz ne olacak? Hükümetlerin bugüne kadar koyduğu buna benzer uygulamaların hangisi sizin derdinize derman oldu? Serbest piyasa ekonomisine bu kadar müdahele yapılıp da sizin istediğiniz gibi piyasanın rahatladığı araç fiyatlarının düştüğü bir ülke gördünüz mü?

Yazdığım şeyin neresinden çıkardın bunu? Mal sahibi olamıyorsunuz, hatayı kendinizde aramak yerine dünyanın hiç bir yerinde olmayan otokratik 1800'lü yıllarda bile yobaz kalacak saçma şeylerden medet umuyorsunuz. Ondan sonra forum köşelerinde birbirinize circlejerk yapıp ağlaşıyorsunuz. Araç fiyatlarının artmasının en küçük sebeplerinden biri al-sat yapan binici görünümlü galericilerdir. Ana sebepleri görecek kadar eğitim sahibi değilsiniz. Yeni kasa benz c300 4 matic 55 bin dolar msrp(tavsiye edilen bayi fiyatı)'si var en ucuz satan bayi 70,000 dolara satıyor market adjustment (piyasaya uygun fiyat güncellemesi yani hava parası bizdeki adıyla) sebebiyle amerikada kimse bizim gibi binicinin araç satmasına engel olacak kanunlar çıkarmıyor. FAntezi olarak kurduğunuz hayalleriniz keşke gerçekleşse de araba alamamanızın sebebinin sizin kafa yapınız olduğunu görebilseniz.Dünyanın hiç bir yerinde olmayan saçma şeylerden medet ummanız çok üzücü. Ayrıca son 10 senede sadece 1 araç sattım aynı gün başka araç aldım ona biniyorum. Benim al satçı olduğumu uyduruyorsun. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Yok öyle 2. sınıfa giden çocuk gibi laf sokmaya çalışmak.

• Kanundan önce alınan araçlar için geçerli değil. Eğer galerici bugünden itibaren aldıysa 6 ay bekleyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Eylül 2022; 21:17:28 >

Ilan numaralari: 1050948257 -1051209916 a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 18 Eylül 2022; 10:37:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

Valla devlet istese donunu bile alır

Özel mesajları genele yayamazsın. Kendi telefonunu gizlemişsin karşı tarafınki açık duruyor.

Ayrica ne demek oluyor ozel mesajlari genele yayamazsin anlamadim?

Sahibinden hicbir seye bakmadan etmeden dumduz 6001 km yazilan tum ilanlari yayinliyor, boyle bir sacmalik mi var?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

950 bine bayide araç var, beyimiz şehzademiz 1.090.00 bin yazmış, kuruş inmiyor.

Araç fotoğraflarda 7 km de, ilanda 6007..

O araba dünyadan kalksa gidip galeriden almam..

Şahıslara da sınır getirilmeli, kimse yüzbinlerce lira verip binmeyeceği arabayı almaz.. Ticaretini yapıyorsan, aç dükkanını öde vergini adam gibi fatura kes, ne yapıyorsan yap..

Bak şimdi bunlar sattıkları bedel üzerinden fatura da kesmezler.. neden çünkü KDV çıkacak.. Aldığı maliyetten faturalarsa ne güzel memleket, gram vergi ödemez denkler her şeyi..

Daha ne diyeyim bilmiyorum.. Haydi selametle..

• zx6r kullanıcısına yanıt

Valla hocam birşeyler olsun diye uğraşıyorum foruma üye olduğum günden beri bu al sat'çı ve galericiler ile uğraşıyorum.

Ama tek başına bir yere kadar.

Destek gerekiyor.

Konuyu öne çıkaralım, üşenmede. Şikayet edelim lütfen.

Öncelikle şu ekran görüntülerini kaldır istersen, telefonlar görünüyor.

bende senin gibi düşünüyorum hocam, kimse parayı kolay kazanmıyor.

Araçlar zaten pahalı bir de galeri, al sat tayfa araya girdiğinde iyice katlanıyor fiyatlar..

Cezalar biraz caydırıcı olsa etkisi olur ama değil..

@falterubbix arkadaşın mesajında olanlar görünüyor.

Senin hiç canın yanmamış besbelli.

Tiguan’cı tayfa yine zehir gibi maşallah.. ama kesinlikle zarardalar

6-7 ay önce almış arabayı çok belli.. eski maliyetli..

Hiç km yapmadan çekiciyle getirip, garajda muhafaza ettim diyor.

O parayla trend bir şirketin hissesini alsan milyonların olurdu

Altına girsen, yine köşeliksin..

Araba aldın, kredi çektin, faiz ödedin, ödüyorsun, kasko, sigorta, yıl değişti keza MTV geldi..

Üzerine eklersin fiyatın, maliyetin yükseldi tabi..

çırpın dur şimdi arabayı satmaya çalış..

3 tane 6002 km daha elendi 😁

• Galeri olmayan bireyseller niye 6001den koyuyor onu anlamadım. Onlar için bir durum gelmedi daha sanırım. Sadece artık sahibinden 1000km altını kabul etmiyor. Bir kaç tane deneme amaçlı sıfır yazılan bireysel 1000km altını şikayet ettim, kaldırdılar.

DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • _____________________________

• _____________________________

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.