Şimdi Ara

Emeklilik sistemimiz avantajını yitirmiş gibi görünüyor. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
6.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah gecinden versin. Öyle bir durum olursa da abim yetişir o zamana. O emekli olmuş olur bu sefer. O olmasa, kuzen olur. Emekli çok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günah olmasa at faize diyecemde. resmen piyasada at izi it izine karışmış adaletsiz bir düzen var. düzgün bir savaş çıksa bundan daha yeğdir.

• google'a retired yazın bir de emekli yazın. Çıkan fotolardaki fark çarpıcı.

• asau kullanıcısına yanıt

Yunanistan’da ortalama emekli maaşı bin euro

Gayet rahatlar. Hele ki Edirne’den bu tarafa geçenler var ya piyuuu

bozuk paralarıyla felekten bir gün geçirip, aylık ihtiyaçlarını alıyorlar.

• Eskiden bu ülkede emekliler, asgari ücretlinin 1.5 katı maaş alıyordu. Eskiden dediğim de çok değil 6-7 sene önce. Sonradan bu fark kapandı, eşitlendi ve tam aksine 1.5-2 kat daha az hale geldi.

Eskiye göre çok çok süper müthiş güçlenen dünyaya racon kesen devletimiz noluyor da şimdi maaşlara üç beş zam yapınca telafisi olmayan yüklerin altına girmiş oluyor?

Hiç ama hiçbir şey vatandaştan yana iyiye gitmiyor bu ülkede. Emeklisi, çalışanı, öğrencisi vesaire hepimizi çatır çatır silkiyorlar belli bir grup felaket zenginleşmeye devam ediyor.

Bu kavga sağcı/solcu kavgası değil zengin/yoksul kavgasıdır. Bu kavga bitmeyecek ve bu sözü hayatınızın hiçbir döneminde unutmayın. İktidar ister sağ ister sol, adına ne derseniz deyin…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim sektörde 50 yaşında adama iş vermedikleri için muhtemelen mendil satarım yada ayakkabı boyarım. Yalaka olmadıgım içinde muhtemelen yükselemem. Yada 50 55 olunca direkt intihar ederim herhalde aklıma bir tek bu geliyor. Başkasına muhtaç yaşamak zor iş olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 1 Ocak 2022; 17:44:49 >
  • derlemeler kullanıcısına yanıt

Devletin bu duruma müdahale etmesi lazım, belirli yüzdelerde 50 yaş üstü çalışan kotası koyması lazım. Hapise girmiş çıkmış adamı eski hükümlü diye işe sokan devlet 50 yaş üstünü kaderine terk edemez. Garantiye alması lazım.

• XanthiN kullanıcısına yanıt

İlk sayfalarda, 20 tane jetskiye binen güneşlenen yüzen dağa tırmanan herifler var retired kısmında, emekli kısmında çöpten bişeyler toplayan, bankamatik hastane kuyruğu bekleyen herifler var.

• Çulsuz adamı düşünmeleri tamam da çalışanların da hakkını güzelce vermeleri lazım. Zamlar ile her şey büyüdü, emeklilerin maaş çürüdü.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Demekki çulsuz adam seviyesi 1500 lira. Çalışan adamın bu seviyeden üstte olması gerekir.

• Ne emekliliği şu an plansız ve umutsuz bir gelecek var.

• Emeklilik daha öncede saçmalıktı ve akıldan yoksundu halen öyle.

Bakın arkadaşlar birşeyin miktarından ziyade devamlılığı çok büyük bir güçtür. Her ay 1500 2000 lira düzenli olarak devamlı olarak bağkur yada sigorta ödemek yerine düzenli olarak yatırım yapsanız ki 2000 tl ile bile yapılacak bir sürü yatırım var inanın emekliliğin size vereceği maddi imkandan kat kat fazlasını alırsınız. Bakın yakınlarımdan biri 28 bin liraya 1 dönüm toprak aldı bir süre sonra oradan imar geçti ve zaman içersinde değerlendi 28 bin liralık yatırımı 4 sene içersinde 250 bin lira bandına oturdu. Açın altın grafiğine bakın geçmiş yıllara oranla. Bundan 10 sene önce altın neymiş şuan ne olmuş. Değerli metaller hiç bir zaman kaybettirmiyor. Kısa vadede zengin etmiyor ama biz zaten 30 sene sigorta ödemekten bahsediyoruz.

30 senelik bağkur saçmalığını ele alalım bu bağkura hiç zam gelmezse 600-650 bin lira bandında bir ödemedir arkadaşlar. Hiç yatırım yapılmasada o para kenara atılsa zaten bir ev satın alınıyor o paraya lakin ben bugün emekli olan bir insanın o maaşla ev alabilme ihtimalini kesinlikle göremiyorum.

Pekala bu 30 sene içersinde bağkura hiç zam gelmediğini varsayarsak eldeki 600-650 bin lira bağkura bireysel emeklilik sistemlerine sigortalara oralara buralara şuralara yatırılıp kuş kadar maaş beklentisine heba edilmese yahu 30 seneden bahsediyoruz ağrı dağının tepesinden arsa alsan 30 senede ordan bile imar geçme değerlenme ihtimali var e sende odun değilsen birazda mantıklı yerden arsa al bu paranın bir miktarı ile ve emekliliğine kadar bu arsayı unut.

Bir miktarı ile altın ve gümüş al fiziki tarafta.

Sadece al beklet yaparak emin olun emekliliğiniz geldiğinde devletin size vereceği kuş kadar paraya ihtiyaç duymadan gönlünüzce yaşarsınız. 30 sene düzenli ödenen paradan bahsediyoruz çok büyük bir para ve kesinlikle karşılığınıda alamıyorsunuz.

Dün annannemin maaşını çekmeye gittim emekli maaşları nasıl hesaplanır kaç gün prim yatırmıştır ıvırını zıvırını bilmem ama annanneme verilen maaş 1770 lira arkadaşlar.

Emeklilik maaşı dedemden kalma sanırım ordanda kesinti yapılıyor nedendir bilinmez sanki dedem para yatırmamış gibi o kısmına tam hakim değilim lakin bu kadına evlatları bakmasa bir ömür prim öde karşılığında sana verilen 1770 lira olsun ankarada en kötü ev olmuş 1500 lira bu kadın açlıktan ölür.

Unutun şu emeklilik işini bu güne kadar sadece bu hükümet döneminde değil hiç bir dönemde bu ülkenin emeklisi emekli maaşı ile refah yaşayamadı emekli maaşı ile dünya turuna çıkamadı dişe dokunur hiç bir tarafıda yok. Ama ben küçükken dedemin çok zor şartlarda o emeklilik ödemelerini denkleştirmek için sıkıntı çektiğini hatırlıyorum.

Hele hele bu dönemde işsizlik almış başını gitmiş yolsuzluk arsızlık ekonomik kriz gelir adaletsizliği bozuk sistem ayyuka çıkmış ben her ay kalkıp sana 1500 2000 lira para ödücem sen de bana 2000-3000 lira maaş vericeksin kusura bakma hemşerim yerler o işi. Ben bu işte yokum.

• TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yüksek yatırsanda şuan bir para değil… Sanıyorum en fazla 7500-8000 TL’dir şuan bu para da deli etmez bir insanı.

• Sarayın günlük maliyeti 10 milyon TL mi?

• SGK önemli. Basınıza olmadık bir hastalık geldiğinde anlarsınız. Dayım 1989 yılında ara ara bagkur yatırıp çıkıyordu. Taa ki eşi böbrekten rahatsız olana kadar. Diyalize girmesi gerekti hep. 2004 ten sonra Bağ-Kuru hep yatırdı ve SGK yıllık fatura yolluyordu, bu yıl 40-50 bin fatura edildi diye, inanın eğer SGK Li olmasaydı aldığı 2 evi satardı. Şimdi hem emekli hem yengem yurtdışında böbrek nakli oldu hem de o 2 evi 4 ev oldu.

• asgari ücret %50 zam alırken emekli maaşı yalan enflasyon üzerinden zam alıyor. emekliler kuru ekmeğe talim. hoş bu halde olmamızın %90 sorumlusu +50 yaş kesim orası ayrı konu.

• GSS gerçekten emekli primlerine katkı sağlasa herkes bir şekilde öderdi zaten.Ama hem GSS öde hem hastane farkı ilaç farkı öde olunca bi anlamı kalmıyor.(evet böyle ödeme yapanlar var maalesef.)

Zaten ölü doğmuş bir sistem GSS.

• Bu emekli olayını zaten insanlar sağlık için istiyor bence.

Şu özel sağlık sigortası var olmasına rağmen GSS prim borcu olanların sorun yaşaması olayını tam bilen var mı acaba ?

• Bende Bağkur yatırıyorum senelerdir, eşimin de sigortasını ödüyoruz. Yani evet hesaplayınca o paralara ev alınabiliyor ama işte partiler başa gelmek için seçim zamanları bir çılgınlık yapıpta emekli maaşlarını normal bir seviyelere getirir diye umuyorum. Zaten ben 60'ta eşim 58'te olabilecek. O zamana şu 45 yaşından beri emekli olan tayfa da çekilmiş olursa, emekli sayısı azalırsa, belki o zaman insafa gelip asgari ücrete eşitlerler.

Ha ama daha 4 yaşında oğlum için bence de normal emeklilik yetmeyecektir, iyice saçma da olabilir. Zira 65'te mi 67 de mi ne emekli olabilecektir en erken. O işte bayağı saçma kalıyor. O yüzden olabildiğince ona ev, bes falan yapmaya çalışacağım.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

Ben eşime bi ev aldım hocam, bir ev daha alırsam niye sigorta yapayımki eşimi? Gerçi devlet memuru kendisi ama çalışmıyor olsaydı da sigorta yapacağıma kredi ile ev alıp onun taksidini yine öderdim. Yol yakınken dönün derim. Ev almaya kitlenin.

Eşiniz emekli olsa bile hatta 6 7 bin maaş alacak olsa bile mülkünü satın aldığınız evin parası kadar maaş çekebileceğide malum değil. Bunuda hesaba katın ve endişelendiğiniz çocuğunuza miras bırakabileceğinizide unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 2 Ocak 2022; 17:44:57 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.