< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Emeklilik sistemimiz avantajını yitirmiş gibi görünüyor. (2. sayfa)

-
-
Detayını bilmiyorum, her türlü sağlık giderini karşılıyor mu.
-
Evet sgk yatıranlar ile aynı.
-
Aslında emekli sistemimiz iyiydi. Can sıkan nokta yukarıda değindiğim dayım türevi ömrünü yatarak geçirip 3 5 kere prim ödemiş insanlarla, ömrünü çalışmaya adayıp afedersiniz eşek gibi 9 10 bin gün prim yatıranlarla aynı kefeye konulması. İkisinede aynı miktarda maaş bağlanıyor! Çalışanın farkı olmalı, tamam ihtiyarlar bizim ihtiyarlarımız aç açıkta kalmasınlar ama çalışanda birazcık farkı olsun. @Cem
-
Hayır vergi indirimli emekliyim ben malulen değilim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bi boka yaramayan devlet haracından başka bir şey değil.
bes'i kapadim zaten normalde de sigortaliliktanda ciksak guzel olacak saglik kismini özel saglik ile hallederim ayda 5-6 bin tl vergi kesiyorlar bana kalsa daha mantikli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehşetengiz -- 31 Aralık 2021; 6:12:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşçi isterse sigorta payını elden almalı. Mesela Ben bu sistemde bana sigorta yapılsın istemiyorum.
benim bacanağın babası ömrü boyunca sigortalı hiç çalışmamış,uzun yıllar önce yurtdışınıda bikaç sene çalışıp gelmiş.
burada seyyar satıcılılğ felan yaparak yıllarını geçirmiş,7-8 yıl önce bi miktar toplu para ödeyerek emekli oldu.ödediği parayı 1 yılda geri aldı maaşı ile.aldığı maaş ise çalışarak prim ödeyenlerden daha fazla.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yalnız sağlık sigortasının zorunlu olduğunu gözden kaçırıyor bazılarınız. Hastaneye gitmeseniz bile otomatik olarak GSS primi yansıtıyorlar. Bağkur yatırınca hem sigorta, hem emeklilik fonuna para yatmış oluyor. GSSye giden para buhar oluyor.
Bu ülkede emeklilik hayali kuranlari hayretle izliyorum :)
Bende vazgeçtim. 65 yaşında emekli olsam ne olmasam ne. Lan ben zaten 50 yaşını da göreceğimi sanmıyorum niye 2 bin liracık için sürüneyim?
Emeklilik sistemi zaten siz yaşlandığınız zaman refah içinde yaşamanız için ayarlanmış bir sistem değil. Oradaki amaç açlıktan çöp kutularını karıştırmayacak kadar sizin ömrünüzü devam ettirmeniz için ayarlanmış bir sistem. Heee yüksek yatırırsanız iyi alırsınız ama zaten yüksek yatıranda sigorta yerine krediyle eve girse. Hem evi olur hem de sigortadan alacağı paradan kat kat fazlasını her ay cebine alır.
Buda bir gerçek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 31 Aralık 2021; 11:38:24 > -
Aynen hocam bankaya koy daha çok faiz getirisi alırsın maaş alacağına😉👍
32 yıl çalışıp emekli olan öğretmene 146k ikramiye verdiler. Clio nun yarı parası.
-
Emekli maaşı çalışma maaşı gibi mi olmalı yani. Çalışma aktif, emeklilik pasif durumdur, doğal olarak dünyanın her yerinde emeklilik maaşı çalışma maaşının yarısıdır..
Emeklilik maaşının azlığından değil çalışma maaşının azlığından şikayet etmeliler emekliler. Asgari ücret 10 bin lira olursa, emekli 5 bin lira almak isteyebilir. 4 bin lira asgari ücrete karşılık en az 4 bin lira emeklilik maaşı istenmez.
Bu işin orta yolu bellidir. En düşük emekli maaşı en düşük çalışma ücretinin yarısıdır..
Ayrıca emekliliği salt para olarak görmek gençliğim sığ düşüncesidir. Yaşlı insanların çok paraya değil sosyal güvenceye ihtiyacı vardır . Yaşlı insan gençken ödediği sigorta pirimini yaşlandığında sadece emekli maaşı almak için değil devlet tarafından tam çepeçevre güvence altında alması için öder. salt para yaşlı insana bakamaz, yaşayamaz. 20 tane dairede böyle bir güç yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 31 Aralık 2021; 12:53:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bizdeki emeklilik sistemine ve emekliliğe sadece maaş olarak bakmamak lazım. emekli olan ile emekli olamayan bir insanın fayda ve zararlarına bakmak lazım. ve evet bağkur emekli maaşları gerçekten çok düşük.
bir kere öyle ya da böyle ne kadar hizmet alınamasa da devlet hastanelerinde sağlık hizmetleri büyük artıdır. emekli olan da olamayan da her hastalığı için özel hastaneye gidememektedir.
ileri düzey hastalık ya da hasta bakım evine yatma durumlarında emeklilik maaşları bu işler için kullanılabilmektedir.çoğu hasta bakım evi emekli maaşı karşılığı imkanlar sunmaktadır. emekli olmayan insanlar maalesef bunlara erişim sağlaması güçtür başka gelir kaynakları yoksa.
her ne kadar devletimiz ekonomik olarak güvensiz gibi görünse de emeklilik bir garantidir. ancak kira muhabbetleri vs sivil işler her zaman garanti olarak kabul edilmeyebilir ve insanların başına türlü türlü sıkıntılar gelebiliyor ülkemizde ve mağduriyetler çok sık yaşanıyor.biraz haberleri izlemeniz,takip etmeniz bunları gözlemlemek için yeterlidir. ancak mülk varsa ve satış olursa evet tek seferde yüklü gelire sahip olunabilir.buna kimse bişi diyemez.
ayrıca ülkemizde özel sigortalar da mevcuttur ve sayıları her geçen gün artış göstermektedir.
son olarak 50-60-70 vb. yaşlarında bir şekilde emekli olamamış insanlarla birlikte özel sektörde birlikte çalışma fırsatım olmuştu.o yaşlı insanların her gün ölü gibi işe gelip gittiklerine şahit olmuştum ve zamanında sigorta ödemelerini yapmadıklarına her iş gününde pişman oluyorlardı.
gençlere nacizane buradan tavsiyem mutlaka sigorta primlerini ödeyiniz ve mümkünse ufak da olsa bes ödeyiniz.
şimdiki yaş muhabbetlerine bakmayınız ilerde herşey değişecektir ve düzelecektir emeklilik şartları.
bir de mümkünse çok çocuk sahibi olmayın.bu da çalışma hayatını bitirmiyor gelecekte.emekli olunsa bile çalışmaya itiyor insanı.
-
Emeklilik sistemini popülist politikalarıyla insanları erken yaşta emekli eden Çoban Sülü bozdu. Kadınlar 38 yaşında erkekler 40-42 yaşında emekli oldular. Şimdi insanlar 38 yaşında daha yeni iş bulabiliyor. Çalışanlar yatırdıkları sgk primleri ile emeklilerin emekli maaşını öder. Sistem böyle çalışıyor. Bizde çalışanların primlerinin emeklilerin maaşını karşılama oranı düştü. Sistem tıkanıyor , açık veriyor. Açık hazineden karşılanıyor. Bu açık azalsın diye aylık bağlama oranını düşürdüler. Yıllara göre düştü. Bu yüzden emekli maaşları çok düşük asgari yaşam standardını dahi karşılamıyor. Geçmişteki popülist politikaların zararını yaşıyoruz. 38 yaşında emekli olmak ne demektir. İnsanın en verimli olduğu, tecrübe kazandığı yıllarda emekli ettiniz. Şimdi ceremesini çekiyoruz. Emeklilerin ek gelirlerinin olması mecburiyet gibi bir şey. Yoksa yaşanmaz.
-
70 yaşında emekli olmanın mantığı yok. Ben prim ödemeyi bıraktım yıllar önce. Ödeyeceğiniz primi biriktirin yine yeter. Yatırımla çoğaltın daha da yeter.
Bireysel emeklilik şu an pek cazip değil. Enflasyondan ve yüksek kurdan dolayı getirisi çok düşük. Enflasyonun altında kalıyor. Bir sigorta çalışanı düzgün takip edilmezse fonlarda avantajlı fonlara geçilmezse bireysel emeklilikten zarar bile edebilirsiniz demişti. Bizim gibi ekonomisi istikrarsız, yüksek kur, yüksek enflasyon, yüksek faizli bir ülkede tasarruf yapıp para biriktirmek imkansız. Sen biriktirdikçe paran değer kaybediyor. Satın alacağın şeylerin fiyatı uçuyor. En iyi yatırım gayri menkul yatırımı ve altın yatırımı. En büyük getiriler bunlarda. 15-20 sene önce 80.000 tlye aldığımız arsa. Bu gün 2.600.000,00 tl ediyor. başka hangi yatırım aracında böyle kazanç var. Ne bitcoin de ne faiz de ne dolarda ne altında. Zenginler boşuna mı toprak alıyorlar. Zenginleri izleyeceksin. Onlar nereden arsa,arazi alıyorlarsa sen de oradan alacaksın. Bu arada küçük bir ipucu hayat emeklilikte ölünce aldığınız tazminat vergiden muaftır. Mirasçılarınız veraset ve intikal vergisi ödemezler. Öteki türlü ev-araba vs. miras bıraktığınızda değerleri üzerinden %20 veraset ve intikal vergisi ödersiniz. Şimdi zenginler ölünce metreslerine de bir şey kalsın diye hayat emeklik yaptırıp mirasçı olarak metresini gösteriyormuş. Hayat emeklilikte istediğin kişiyi mirasçı olarak gösterebiliyorsunuz. Öteki türlü adam ölünce yasal mirasçısı olamayacak. Yazık metrese de bir şey kalsın mağdur olmasın diye böyle yapıyorlarmış. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05BCBF09E -- 31 Aralık 2021; 14:46:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X