Şimdi Ara

Emeklilik sistemimiz avantajını yitirmiş gibi görünüyor. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
6.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nasıl gereği yok abi? Enflasyon var bu ülkede enflasyon. Dolar olarak tahsil etsinler ödemeleri o zaman. Adamın değerli TL sini zorla alıp kuşa çevirmek ne anlama geliyor? Sistem sakat. Değişmeli. Böyle böyle gündem yapacağızki muhalefetin bunları görmesini ve fikirlerinin ne olduğunu öğrenmemiz gerekir. Böyle böyle bilinçleneceğiz. Amerika da sokakta yatanlar var ya hani, hah işte o sistemi getireceğiz. Senelerce çalışmış olan ben, ömürlerini sağda solda kumarda karıda kızda yemiş bitirmiş olan bu çulsuzları beslemek zorunda değilim. Eğer devlet çok acıyorsa açar bir aşevi verir bir çadır işine bakar. Yada bu senin dediğin gibi primlerini geç ödeyenlere cücük kadar maaş bağlar günü gününe borcuna sadık kalıp ödemiş olan benim gibi adamlarla aynı kefeye koymaz. Ben kendim emekli sandığı emeklisiyim. Gece demedim gündüz demedim afedersin e.ek gibi çalıştım dağlarda bayırlarda, şehirlerde karı kız peşinde koşan çulsuz yaşıtlarımın ceremesini neden ben çekeceğim???

• vicuk ben spaydi kullanıcısına yanıt

Ben de senin geçtiğin yollardan geçtim. 2-3 bin para kazanıyordum, yakalandım ve ceza yedim, yakalayan vergi memuruna dedim ben nasıl vergi ödeyeyim 2 bin gelirim var sadece masrafları çıkarsam elime -2000 tl kalıyor dedim. Bana git burgerda çalış en azından sigortan yatar dedi. Sonra ülkeden neden girişimci çıkmıyor diye söyleniyorlar. Neden acaba? Bir şeyler yapmaya çalışanın anında kafasına basılıyor . Ben de açtım bir süre sonra kapattım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi senin kullandığın cümleyi farklı kelimeler ile söyleyim

1. si aynı konudan muzdarip iz ama ifade etme şeklimiz farklı
    2. si şuan konu o dağil .. konu devlet gelirlerinin arttırılması sırasında bu toplanan vergilerin sosyal alt yapuıya aktarılması ile ilgili sorun. aynı zamanda bireysel gelir dağılımı da. misal.. bizim devlet bütçemiz birçok avrupa ülkesinden daha yüksek ama halkımız fakir. portekiz olsun yunanistan gibi ülkelerde devletleri fakir ama bireysel kazanç ve sosyal yatırım - dağılım eğrisi düzgün.

bunları neler etkiliyor ? en basiti yunanistan da portekiz de kaç yıldır yeni okul-hastane yapılmadığı gibi her sene bu yerlerin giderleri devlet bütçesinde düşüyor. nedeni ise dengesiz HIZLI nufus artışının olmadığı gibi ülke içerisinde vergi ödememenin veyahut geciktirmenin tek CEZASI var .. oda hapsedilmek. bizim ülkemizde ise eskiden YÜZSÜZLER listesi yayınlanır idi.. şimdiki hükümet onu da yapmıyor. ilk planda iktidar ve bakanlarının şirketleri o listeye girecek

zaten bu vergi - eğitim - sosyal hizmetler gibi temel konular çözülmesi halinde ister sigortalı olmuşsun ister olmamış gibi konuları tartışmaya gerek yok

sana onu anlatmaya çalıştım ama inat ediyorsun

ülkemizde maalesef PATRON OLAN kimse KAZANCININ vergisini ödememek için her türlü taklayı atıyor ve rüşver ile de borcunu sildiriyor

senin bahsettiğin zorunlu sağlık sigortası veya primlere karşılık gelen emekli maaş konusu sorunlarında bahsettiğim temel konular var

geçen başka bir konuda vergilerden bahsettim

dolaylı vergiler sebebi ile; 1 şişe içki alıyorsun ama yanındaki vergiler ile 3 şişe devlete vergi ödüyorsun.. bunu senin benim gibi halkdan biri ödüyor. ben 1 şişe içki ile ayakda duramıyorum.. hak etmediği vergiyi alan hükümet veya devlet görevlisi HAKSIZ aldığı vergilerden nasıl ayakda durabilsin ? diye hiciv yaptım

zorunlu sağlık ve emeklilik prim leri YAPILMAK zorundadır. bu dünya devletlerinin ortak kararı ve uygulamasıdır.

ek olarak da..

çalıştığın dönemde ZORUNLU ödediğin primleri gidip bir dilekçe karşılığı toptan ödenmesini; emeklilik - sağlık haklarından feragat edip ödediim primlerin iadesi diye dilekçe verebilirsin

ama bunun karşılığında hiçbir kamu sağlık veya emeklilikden vs faydalanamazsın

yarın çocuk çocuğum hasta.. devlet belediye yardım etmiyor diye acıtasyon ile kimse acıtasyon yapmasın

ama çalıştığı dönemde bunları ödemek zorundasın.. bu hem seni hemde işvereni korumak için yapılmış bir güvenlik önlemidir.

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt

Popülizm uğruna feda edilmiş nesillermiyiz yani. Ülkede çulsuz çok olunca biri bişey vereyim deyince kazanmış ülkede. Sgk o kadar büyük bir A.Ş. olurduki, fon piyasasında balinaların en büyüğü olabilirmiş. Ama bizimkiler ne yapmış, erken emekli edecez diye balina potansiyeli olan bir kurumu tutmuşlar birde ödeyemeyeceği borcun altın sokmuşlar. Sağcılar bu işi beceremiyor be. Bundan sonra ne kadar sağ görüşlü olsamda oyu sol partilere atacağım artık.

• GSS çok güzel aslında, 107 lira veriyorsun bütün sağlık hizmetleri sende.

• Ben 6 yıllık emekliyim 2525 tl alıyorum. emeklilikten çok yada emekli oldugunuzda alacagınız paradan çok bu ülkede yapılan en büyük kötülük gençlerin (üniversite mezunları dahil) asgari ücrete alıştırılması vasıflı vasıfsız herkesin asgari ücretli olmasıdır. dert edecekseniz bunu edinin zira artık emeklilik çok zor ve anlamıda kalmadı.

• Güzel kardeşim herkes sagcı olur. herkes solcu olamaz malesef.

• Evet çok güzel, bundan dolayı bağkur primi ödeyenlerinde bu haktan yararlanmasına imkan tanınmalı. Bağkur ödeme şartını kaldırıp gss ödeyerek sağlık hizmeti elde edebilmeli.

• Yok abi, gerçek sağcı da olamaz. Gerçek sağcı hak bilir hukuk bilir hudut bilir. Bunların ne olduğu bile belli değil.

• Emeklilik yerine sadece gss ödeme hakkı verilmeli. Belki adam yıllarca prim ödeyip bugünün parasıyla 2000 lirayı geçmeyen bir emekli maaşı istemiyordur. Sadece gss ödeyerek sağlıktan yararlanır.

Bu hak verilmeli. 60 yaşında emekli olacağım ve yıllarca bu sisteme para ödemek işime gelmiyor. Ayrıca sistem saçma 1980 girişli adam bugüne kadar 2600 gün prim ödemiş yani doğru dürüst ödememiş 3600'e tamamlarsa emekli olacak. Ben belki 8000 gün ödeyeceğim ama maaşım onun kadar olmayacak.

• Çalıştığım yer maaşımdan fazla sgk yatırıyor her ay manasız. O paraya özel sağlık sigortasının en kralı da yapılır kalanına da yatırım yapsan emeklilikteki maaştan daha çok aylık gelir elde edersin. Boşa para ödeniyor.

• 7200 gunum var su an 26 yili gecmisim ama daha 12 kadar var yas icin. Emekli olsak ne olacak 2000tl maas anca verirler, gerci o zamana kadar sgk'nin icini bosaltirlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 31 Aralık 2021; 23:58:43 >
  • Bağkur 1500 + lira emekli olunca alacağım para anca 1500 lira .. Eee niye yatırayım ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkeyi bu hale getirenlere ve onlara oy verenlere hakkimi haram ediyorum.

Bunun obur dunyasi da var, kul hakki kimsenin yanina kalmaz.

• Ben kendi ortağı olduğum şirkette SGK'lı idim. Yakın geçmişte kendimi işten çıkardım. 4300 gün primim yatmış. Yaşım 35. 7000 günde tam emeklilik hakkı alıyorum. Ama 62 yaşını beklemem gerekiyor. O yüzden 62 yaşına kadar kendimi ara ara işe sokup çıkaracağım.

Para çok olduğunda girerim. Az olduğunda çıkarım.

Amaç sağlık sigortası. Bir kalp ameliyatı olsan 70.000'lik olursun. O yüzden bulunsun. Emeklilikte önemli olan benim için maaştan çok sağlık. Maaş da harçlık olur lan işte. Aylık mutfak masrafını veya şımarık harcamaları öder işte.

İnsanlar emeklilik maaşına bakıyor hep hesap yaparken. Ama asıl olay sağlık sigortası. Ha, yıllar içinde sağlık sigortasını tabii ki kuşa çevirebilirler. O ayrı konu. Onu bilemem. Ama gücü yeten tamamlayıcı sigorta yaptırsın derim. O zaman dert olmaz.

Ben şirkette bağkur ödemiyorum. Şirket müdürü annem. Kendisi emekli. O yüzden bağkur çıkmıyor. Bu yöntemle yürürüm diye düşünüyorum. Bağkur falan düzenli ödemem. Kusura bakmasınlar. 7000 günü doldurduğum anda da bir daha SGK yaptırmam. 62 yaşımı beklerim. 7001 gün yapmayı planlıyorum. Bir gün de devlete hayrım olsun.

Hatun sigortalı. Ben işsizken, sağlık sigortasında kendisine bağlanıyorum. Hatun çalışsın kazansın. İşe giderken ganyanımı yatırsın. Dönüşte de bana bir ufak rakı alsın. Temiz. 🤣😂😛

Özet: bu saatten sonra beni yolamazsınız. Ülkeyi yönetenler yola gelirse, tekrar düşünürüz. Gelmezse, ben yokum. Hiç kusura bakmayın.

Ek: çalıştığım büro adresimde iki şirket kayıtlı. Bir şirketin ortağıyım. Diğer şirketin tasfiye memuruyum. Dolayısıyla SGK denetime gelse hiçbir cacık yapamaz. Tasfiye memuru olduğum şirketin adresinde bulunmamdan doğal bir durum yok. 🙂 Belgeli. Kayıtlı. SGK var mı? Yok. Niye? Çünkü tasfiye halindeki şirketin çalışanı olmaz. Tasfiye memuru olur. Ona da SGK ödenmez.

Özetle, işin bugını buldum. Yeter ki hatun SGK'lı çalışan olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Ocak 2022; 0:45:25 >

• Ben bunu 15 sene önce Lise'de muhasebe dersinde maaş hesabı yaparken keşfetmiştim siz yeni mi öğreniyorsunuz. 65 yaş muhabbeti yeni getirilmişti, haberlerde bahsedilen ülkedeki erkeklerin ortalama yaşam süresinin 68 yıl olduğuydu. Sen 40 sene devlete maaşının 3'te 1'ini vereceksin ama 3-5 sene emekli maaşı alıp öleceksin, çok mantıksız demiştim. (işçi ve işveren, sgk ve işsizlik paylarıyla beraber evet minimum 3'te 1'i)

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Gecinden versin, annem vefat etmedikçe demeyi unutmuşsun.

• Sağlık konusunun çözümü var aslında . Özel yaptırmak. Ama bu konuda da bi sıkıntı çıkıyor Gss. Gss borcun varsa özel sağlık sigortan sıkıntı olabiliyor sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında 36 yaşında emekli olanların hıncını bizim nesillerden çıkarıyorlar. Yaşı büyük olan kazanıyor, 15 gün bir yerde sigorta gösterdiyseniz akranınızdan 10 sene erken emekli olabilirsiniz.

Welcome to banana republic  

• eyoruk E kullanıcısına yanıt

Komple emekli primi ödemektense sadece gss ödeyebilmeli insanlar. Emekli keseneğini herkes kendi ne isterse onu yapmalı.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.