Şimdi Ara

Emekliliğe Daha 8 Yıl Var Nasıl Geçecek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5400 prim gününü doldurmama daha 8 yıl var. Prim günüm dolunca çalışmayı bırakmayı düşünüyorum ama ona bile daha çok var. Çalışmak sıkmaya başladı.

Edit: Prim günü dolunca maaş almayacağımı biliyorum. O vakte kadar finansal özgürlüğümü sağlamış olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 16 Mayıs 2025; 20:18:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de Allah nasip ederse erken emekli olmayı planlıyorum. 25 Yaşındayım ben emekli olana kadar köprü altından çok su akar...

Bes ile veya emeklilik maaşıyla geçinmeye çabalamak = sıtmaya razı olmaktır bana göre.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hayattaki amacın emekli olmakmı?

• O zamana kadar birikimimi yapmış olacağım zaten de bir yandan da emeklilik için odedigim primleri maaş olarak alabileyim isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xyro

hayattaki amacın emekli olmakmı?

Yapmak istediklerimi yapıp yapmak istemediklerini yapmamak. Örneğin çalışmak istemezken çalışmak sorunda kalmamak.

• 8 sene sonra prim dolsa bile onun sonrasında bi 25 sene daha bekliyorsunuz maaş için. yani max 30 olduğunuzu tahmin ediyorum? 4a ise 16500 bu parayla geçinilmez.

5400 Gün ile Emeklilik Şartları ve Maaşı (2025) | SSK

benim 7300 günüm var %40 engelli olunca 6480 gün gerekiyordu son baktığımda? kazanılmış hak değişmediği için kanun değiştiyse bile bana aynıdır geçtim yani primi şimdi çıkıp da o 8000 gün oldu diyemezler. ancak yaş beklemiyorum ben salı dilekçe versem 1 1.5 ay sonra işlemi biter maaş almaya başlarım. benim 4c ve 16500 değil 25 falan olur. şu seyyanen zam dedikleri 8 bini emekli memura vermediler sırf onun düşmesi yetiyor. o bir zam değil aslında kanun hükmünde kararname maaşa eklenen ve sürekli zamlanıyor 14.5 mu 15 mi ne şu anda? emekliye de 4 bin bile verselerdi bunu şimdi 7 8 olmuştu 25 yerine 32 33 olurdu. 45 bin çalışma maaşına göre kabul edilebilirdi ama ben zaten canım sıkılmasın diye gidiyorum 120 bin liralık sistem kurdum iş yerinde. para olsa istifa eder muhasebe bürosu açarım smmm ruhsatım var. bu maaş dediklerinin bi 3 katını yatarak kazanmazsam başka da bir şey bilmiyorum ama stress yüzünden memur oldum zaten ben 2017'de 12 sene mali müşavirlikten sonra. bence seveceğiniz bir işe girin parasını pulunu düşünmeden. yazarın biri demiş ki hayat çok uzun. ben 48 yaşındayım bıktım mesela yapmak istediğim de yapamadığım bir şey kalmadı.

• Emekli maaşı almam için 16 yıl daha beklemem gerekiyor!

Emekliliğe Daha  8 Yıl Var Nasıl Geçecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 16 Mayıs 2025; 20:18:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Zaten geçinmek için kullanmayacağım emekli aylığını ki sizin de anlattığınız gibi mümkün değil.. O zamana kadar (8 senelik sürede) da finansal özgürlüğümü sağlamış olacağım zaten on yıldan fazladır bunun planını yapıyordum. Türkiye'de çalışma şartları ve çalışana verilen değer avrupadaki gibi insani seviyelerde olsaydı çalışmaya devam etmeyi düşünürdüm ama malesef öyle değil. O zamana kadar bir el becerisi edinebilirsem veya sevdiğim bir hobiyi işe dönüştürebilirsem eğer, prim günümü doldurduktan sonra serbest olarak o işi yapabilirim belki zaman zaman.

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

Maaş almak için benim de öyle. Ama prim gün sayınız dolmuştur muhtemelen. Benim nyietim prim günü doldurunca çalışmayı bırakmak. Veya freelance çalışmak.

• Kassady kullanıcısına yanıt
    Ben 1 Temmuz 1999 da işe giriş yapmıştım, ancak iş verenim sigortamı yaklaşık 6 ay geç başlatmış. O yıllarda bilgisizlikten sorgulamadım bile, yoksa şu an eyt’liydim.

Bu kadar prim gününe karşılık tek avantajım, iş yerimden kendi isteğim ile ayrılırsam tazminatımı alabiliyor olmam. O da 46.500tl x 25 yıl desek kuş kadar para yapıyor. Ev bile alınmaz o para ile. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 16 Mayıs 2025; 20:40:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

Akp sagolsun kıdem tazminatına üst sınır getirdi. Sizin bilginiz varmış ama çoğu çalışanın bilgisi yok. Herkes aşağıdaki hesapla kıdemini alacağını sanıyor. Şöyle bir kanun Avrupa'da meclisten geçse insanlar o meclisi yıkar. Bizde milletin haberi bile yok.

Önceden böyleydi:

çalıştığı yıl sayısı x son brüt maaş tutarı.

• 8000 gün ama Mezarda emekli olurum…

• Kassady kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Zaten geçinmek için kullanmayacağım emekli aylığını ki sizin de anlattığınız gibi mümkün değil.. O zamana kadar (8 senelik sürede) da finansal özgürlüğümü sağlamış olacağım zaten on yıldan fazladır bunun planını yapıyordum. Türkiye'de çalışma şartları ve çalışana verilen değer avrupadaki gibi insani seviyelerde olsaydı çalışmaya devam etmeyi düşünürdüm ama malesef öyle değil. O zamana kadar bir el becerisi edinebilirsem veya sevdiğim bir hobiyi işe dönüştürebilirsem eğer, prim günümü doldurduktan sonra serbest olarak o işi yapabilirim belki zaman zaman.

bence bir erkek için para kazanmak hiçbir zaman esas mesele olmamalıdır eğer öyleyse daha erkek olmamıştır. dediğiniz gibi el becerisi hobi her şeyi paraya çevirebilir bir erkek isterse. çalışma şartları güzel değil işi değiştirsem yine aynısının laciverti olacak diyorsunuz ve maalesef çok haklısınız bu ülkede çalışmak isteyeni bile yıldırıyor özel sektör. ben memur olmama rağmen kpss'ye girmediğim 70 gerekiyor ve bir dil sınavına girmediğim için TÜİK'e başvuramadım geçen sene dedim niye böyle oldu bilseydim de yapsaydım bunları kesin girerdim. sürekli kendini geliştirmek yani mesele ve kamuda da açılan sınavlara başvurulabilir illa kpss ile girilmiyor. torpil mevzusu diye düşünülebilir ama bir yerden sonra artık kalifiye insana bakıyorlar o TÜİK IT personeli öyleydi mesela 26 kişi. engelli raporu alabiliyorsanız ekpss işi de düzelmiş. çevremde yıllardır bekleyip de geçen sene atananlar oldu. korona zamanı durmuştu o iş ben 2016 sınavı ile atandım onu da doktorum tavsiye etti boş oturma diye yani tekrar diyorum para değildir mevzu. o paranın hayrını görmek için rahat huzur gerekir önce. ben doktorumdan duydum siz de birilerinden bir şeyler duyarsınız hayırlısına varır niyet olursa. olmazsa davul zurna az dedikleri olur. bu dünya geçici ama birbirimize vesileyiz siz bizden biz sizden görüp duyacağız bir şeyler.

• hökümet emekli yaşını yukarı çekmeye çalışıyor. o zaman mezarda emekli oluruz sanırım

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    la senin mezarın bile plajda olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 20 sene var. Doğru düzgün çalışmadığım daha doğrusu yıllarca sınavlarda hak yedikleri için atanamayıp bezmiştim kenara çekildim.

Özel sektörde ise millet ayağı kaydırma derdinde. İş öğretmek istemezler, sorun çıkarırlar. Yaşadım bir daha bu ortama girmek istemedim. Gerçi emeklilikte anlamsız geliyor. 14 bin maaş verseler kaç yazar? Hastaneye devlete gitsek bakmazlar, özele para yetmez. Berbat bir düzen.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Geçen emekliliği versem mi diyordun neden vazgeçtin ?

• Konuyu açanın ve konuya dair yazanların ellerinde yıllarca hedeflediği emeklilik yaşına garantili olarak canlı şekilde ulaşacaklarına dair bir senet varmış gibi çok rahat konuşup, yazıp çizmeleri beni şaşırttı.. Bir insanın yarına dahi canlı çıkmaya elinde garantisi senedi yokken, nasıl oluyor da yıllarca yaşayıp emekli olacağınıza dair kesin ve net şekilde konuşabiliyorsunuz.. Ölüm, her insanın ensesinde, işleme konulacağı zamanı bekliyor...

Mezarlıklar, sizler gibi emekli olmayı hayal edip de emekli olamadan vefat etmiş ölülerle dolu... Bu yüzden hiç kasmayın, herşeyi oluruna bırakın, suya karşı kürek çekmeyin, bırakın kendinizi akıntıya... Herşey olacağına varır...Plan program yapmayalım, hayaller kurmayalım, ânı yaşayalım ve şu birkaç günlük ömrümüzde Allahü tealanın emir ve yasaklarına riayet edelim...

• dekareme kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Allah razı olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xyro kullanıcısına yanıt

Sonsuza dek çalışmak kim ister ki öleceğiz zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.