Şimdi Ara

Emek yoğun işlerin daha çok kazandırması - Emeklerini ucuza satmaması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı iş kollarında daha fazla eğitimsiz insan vardır , maalesef bazıları bu işleri hakir görüyor.Mesela evde yatılı çocuk-hasta bakıcılığı , Temizlikçilik vb.İşin komiği bu işlerde asgari ücretten epey fazla gelir var şu anda.


    Yatılı çalışan bakıcılar memlekete para gönderemiyorum diye zam yapıyorlar genelde taban maaş 5000 tl min yeme-içme-konaklama işverene ait.


    Yine bir temizlikçi gündeliğe 300 tl alıyor , 24 gün çalışan bir temizlikçi 7200 tl kazanıyor.


    Bugün bu ülkede 4000 liraya çalışan eğitimli kesim var.


    İş beğenmiyorlar bakış açısı buradan çıkıyor.




  • Avukatlara 2500 verilen bir ulkedeyiz omg

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha fazla eğitimsiz insan vardır,,


    Yatılı çalışan bakıcılar memlekete para gönderemiyorum diye zam yapıyorlar genelde



    şakamısın komikmisin?? yatılı çalışan bakıcılar iste hasta ister çocuk olsun eğitim almış insanlar alanıyla ilgili, hastaya bakan 2 yıllık okuyor mınımum, iğne yapabiliyor ilaç hazırlıyor kontrol ediyor alt temızlıgıyle ılgılenıyor vb


    çocuk içinse yine aynı 2 yıllık okuyorlar ve bir çocuga 24 saat bakmak sana zımmetlenmesı ne demek ? bedavayamı yapıcak bu insanlar bu işleri dışardan lafta kolay geliyo heralde çocuk bakıcılıgı ayrıca sadece o işin içinde çocuk bakmıyor ev işleride yaptırıyorlar

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Bu bakıcı işlerine çok uzaksın galiba. Arkadaş doğru söylemiş.

    Eski sscb ülkelerinden gelenlerin eğitimi falan yok (kazak gürcü vs). Hatta ortalama bir Türk ev kadınının yarısı kadar bile çocuk bakamaz, ev işi yapamazlar. Ama 5000 civarı para istiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Eğitimli insan" tanımı da biraz göreceli. Kendim de dahil söylüyorum, bizim ülkemizde kendini geliştiren, çağa uygun olarak "eğitimli" insan sayısı maalesef çok az. Üniversiteler veya aselsan gibi kurumlarda çalışanlar da dahil olmak üzere, kendini üniversite mezunu zannedenlerin çoğu (min %95 diyelim de millet kendini bişey sansın) lise mezunu bile sayılmaz bence.

    Herşeyi güncel hükümete yıkmak doğru değil ama onların da payı çok büyük. Ben 20 sene önce üniversiteyi bitirdim ama 1-2 sene önce itüden mezun olmuş mühendisler bile benim hatırlayabildiğim fizik matematik hesabını bırak yapabilmeyi, anlayamıyor bile maalesef.

    Bilimin ve güncel teknolojinin nasıl yapılacağını ülkede neredeyse bilen yok. Yapmayı geçtim, hayal bile edemiyoruz maalesef.

    Örneğin motoru bir yerden, aküyü bir yerden, kamerayı başka yerden alıp birleştirmeyi en ileri teknoloji zannediyoruz. Bilime çok uzağız maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 31 Ekim 2021; 23:53:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • asderty A kullanıcısına yanıt

    hocam dilini bilmediğin kadını bakıcı olarak almazsın heralde ?

  • Evlere temizliğe giden kadınlar iyi para alıyorlar orası doğru ama bir avm de temizlikçilik yapan kişilere hiçte öyle iyi para vermiyorlar ki hep emekli yada yaşını bekleyen amcalar çalışıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 1 Kasım 2021; 1:33:43 >
  • Kapıcılık,tır şöförlüğü yabana atılmamasi gereken meslekler👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

    Hocam evinde bu tarz çalışan bulunan arkadaşlarım var.Durum bu.

    Bu arada konunun ana fikri eğitimli kesimin haklarını savunmaktan ve örgütlenmekten aciz olması.

  • Herşey Arz ve Talep doğrultusunda ilerler.Bu bizim Ülkemizde ne yazıkki maaşlardada böyledir.Bir işi yapacak 1000 lerce aynı nitelikte kişi varsa o işini değerini düşürüyorlar yani Asgari ücrete çalışmak isteyen birileri mutlaka çıkıyor.Çok iyi paralara çalışmak istiyorsanız kimsenin yapamadığı meslekleri yapmanız gerekiyor.Eskiden ben çok iyi bilirim çalışanlara her işyeri 6 Ayda bir zam yapardı neden 5 yıl bir insan biryerde çalışıyorsa çok yüksek maaş alırdı o devri bitirdiler şimdi maaşlar enfalasyon ve asgari ücret zammı sonrasında otomatiğe bağladılar.Maaş konusu tamamen arz ve talebe bağlanmaması gerekiyor ama yapacak birşey yok buda İnsanların caheletidir.Herkes kendi çıkarını düşünür bu Dünyada Bir kaptan gemisini yürütmek için 10.000₺ vermek zorunda kalırsa verir ama 1000₺ gemiyi yürütücek biri varsa ben kerizmiyim nie 10.000₺ veriyim der.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 17 milyon ozel sektorluyu sömürüp 5 milyon memur 22 milyon sosyal yardim alan kisiyi beslersen ozel sektorde para bırakmasın en sonunda çalışmamak calismaktan daha iyi olur

    Hukuk ozel sektorunde tam bu dedigim sey yasaniyor calismamak daha iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emek yoğun işten ziyade heryere üniversite açarsan olacak bu. Üstüne birde deli gibi enflasyon var ve paranın değeri hızla düşüyor.

    Aynı halt doğu blok ülkelerinde var. Azerbaycan'da yüzbaşı olan adam burada geçen senelerde boyacılık yapıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de normal bir çalışan 8 saat çalışıp yoruldum derken onlar 24 saat çalışıyor. Bir arkadaş da tır şoförü demiş. Ben 3 ay ev yüzü göremeyen şoförler tanıyorum.

    Emek yoğun işlerde ücret her zaman yüksek olur. Bu, dünyanın her yerinde aynıdır. Yöneticiyseniz başka tabi.

  • Genelde kayıtdışı olduğu için çok görünüyor olabilir. Asgari ücretlinin işverene maliyeti en az 4200 lira yemek -yol ücreti hariç birde haftada 1.5 gün izni var günlük çalışma saati var ama bir temizlici hasta bakicinin çalışma saati daha fazladır, izin yapmak istese para alamaz,sgk pirimini kendisi ödemek durumundadır ... Zaten resmi çalışma daha maliyetli olduğu için işverenler mülteci , kaçak calistiriyor işyerlerinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Kasım 2021; 10:59:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.