Şimdi Ara

Elindeki Skylake ve Haswell I5 I7 Islemcileri Elden Çıkarmak İsteyenler Yanlış Yoldasınız... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
5.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İntel fanboyu konuştu

    Arkadaşlar siz umursamayın eğer hevesiniz varsa ryzen alın intelin bu kadar pazarı domine etmesi gelecekte hepimizin zararına olacak herkesi ryzen işlemci almaya çağırıyorum ki bende alacağım eğer Pazar rekabeti artarsa iki firmada ellerinden gelenin en iyisini yapıp mantıklı fiyat politikaları üretecektir yani ryzen işlemci almak aslında hepimize birçok fayda getirecek

    Durumu olan arkadaşlara ryzen işlemci almasını tavsiye ediyorum

    Başlığı dinlemeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bana herhangi bir aio sıvı soğutucuyla 5ghz seviyesini gören i7 6900k, 5960x model işlemci örneği verebilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen r3 4cekirdek olanlari 7700k ile ayni yada daha yuksek performans vermeyecekse amd inteli tokatlamis olmayacaktir.



    Ama tabi tek cekirdek performansinda neredeyse kafa kafaya olduklari bu durumda yeni alacak insan her turlu daha cok cekirdegi ayni fiyata almalidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    R3 lerde sanal izlek yoktu yanlis hatirlamiyorsam. Onlar i5 rakibi olur. Giris seviye r5 ler 4 cekirdek 8 izlek deniyor ve 7700k ya karsi nasil bi pozisyonda olacak ben de merak ediyorum. Ama ya yakin ya da daha iyi olur muhtemelen. Beklenen fiyat da 180 200 dolar. Yakin bile olsa o fiyatla 7700k biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

    Ryzen işlemciler sanırım oc konusunda çok kötü olacaklar gibi.Zaten 1800x-1700x-1700 bu 3 işlemciyle bile kıllanmıştım.Sadece ghz farkı bu kadar fiyat farkı yaratamaz.İntel işlemcileri sıvı sogutmayla rahatça 5-5.2 ghz olmakta.Oc düşünenler için ryzenler pek iyi tercih olmayacaklar gibi.Amd bu açığı thread sayısıyla kapatması gerekir.

    Mesu&Erdi ikilisi normal bir soğutma ile hatrı sayılır OC yaptık diyor, uyduruk düşüncelerinizi kendinize saklayın, güneş balçıkla sıvanmaz
  • Millet bir ryzen ryzen tutturmuş gidiyor. Herkez sanki 1060, 1070, 1080 kullanıyor. Yeni sistem kuranlar için önerilebilir tabi ama benim gibi asgari ücretle çalışan orta seviye oyuncular için sistemi komple değiştirmek hiçbir anlam ifade etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşey mantık çerçevesinde olmalı. Oyun için pc toplamışsanız ve elinizde intel 6600k 6700k 7600k 7700k işlemciler varsa zaten 1700x 1800 x li sitemin size getirisi ortalama 5-10 fps olur( gtx 1060-1070 ayarında kartı olan)

    Yani yapacağınız ekstra 2000-3000 tl harcama çok kazanç sağlamaz.



    Ama yeni sistem toplayacaklar ya da 3-4 yıllık sistemini güncelleyecekler için çok güzel alternatifler var artık. 7700k ye 1500 tl verene kadar 1700x alırım ben mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

    Millet bir ryzen ryzen tutturmuş gidiyor. Herkez sanki 1060, 1070, 1080 kullanıyor. Yeni sistem kuranlar için önerilebilir tabi ama benim gibi asgari ücretle çalışan orta seviye oyuncular için sistemi komple değiştirmek hiçbir anlam ifade etmiyor.

    komple sistem dediğin işlemci + anakart,
    bu değişim paketi de zaten intelde kalıp model yükseltenlerin yabancı olduğu bir durum olmasa gerek..

    kaldı ki kimsenin forumda giriş seviyesi bir sistem toplayacak olana/olanlara Ryzen 7 serisi işlemci telkininde bulunduğunu görmedim.
  • Tamam işlemci anakart olayı 6. 7. Nesil İnteller için geçerli 3. 4. nesil intel yada amd fx serisi kullanacaklar ram masrafıda yapacak.Hazır yeri gelmişken ryzen işlemciler için ekran kartınıda değiştirmek isteyecek başka ne kaldı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 27 Şubat 2017; 15:5:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla onca izahıma rağmen gelen cevapların %60 ı ben gibi düşünüyor %40 ı ise ülkeyi ütopyalarda yaşıyor zannediyor herkesin elinde 1080 lerle gezdigini ve sistem upgrade icin tonla parası olduğuna inanıyor gibi tuhaf bir durum

    Gönül ister ki insanımızın bir çoğu zamaninda 1080 li 144hz monitor lu sistemi almış olsun bizde önerelim ryzen lara geçin diyelim ama yok bizim insanımız akıllanmaz..

    Biliyorum arkadaşlarımızın cogunun elinde rx 480 gtx 1060 veya daha düşüğü var bu kartları %99 besleyen bi işlemcileride var ama ne hikmetse %200 olacağına inanıp ryzen için kendini her türlü ekonomik sıkıntıya sokup almaya çalışacak bir çok insan var bu ülkede o yüzden ben susuyorum artık ne halleri varsa görsünler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 27 Şubat 2017; 17:3:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6800K'nın 1700X ten %20 daha yavaş kaldığını görmek beni çok şaşırttı. AMD bu sefer beni cidden çok şaşırttı. Bir süre daha bekleyeceğim. Şu ak koyun kara koyun iyice bir belli olsun da, eğer gerçekten bu kadar fark varsa x99 ve 6800K yı satıp Ryzen 1800X e geçmeyi düşünüyorum. Render performansı çok iyi gerçekten. O Fiyatlara 1800X cidden mükemmel performans vaad ediyor benim için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Babanın.Oğlu.Kemal

    Valla onca izahıma rağmen gelen cevapların %60 ı ben gibi düşünüyor %40 ı ise ülkeyi ütopyalarda yaşıyor herkesin elinde 1080 lerle gezdigini ve sistem upgrade icin tonla parası olduğuna inanıyor

    Gönül ister ki insanımızın bir çoğu zamaninda 1080 li 144hz monitor lu sistemi almış olsun bizde önerelim ryzen lara geçin diyelim ama yok bizim insanımız akıllanmaz..

    Biliyorum arkadaşlarımızın cogunun elinde rx 480 gtx 1060 veya daha düşüğü var bu kartları %99 besleyen bi işlemcileride var ama ne hikmetse %200 olacağına inanıp ryzen için kendini her türlü ekonomik sıkıntıya sokup almaya çalışacak bir çok insan var bu ülkede o yüzden ben susuyorum artık ne halleri varsa görsünler

    Boşver parası olan istediğini yapar parası olmayan zaten elindeki sistemi değiştireceğim diye ortalıkta dolanmaz.Yeni nesil AMD sistem toplayacaklara şimdiden hayırlı olsun demek düşer bizede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekran kartını anlarımda işlemci değiştirmek nedir arkadaş ?

    Platformun kurulu olduğu en taban organa anakarta-işlemciye dokunmazsın 3-5 yıl.

    Hani 2600'ler i3'ler falan neyse de 6600k'sı 6700k'sı olan adam niye Ryzen'e geçsin ki ?

    Ayrıca sentetik testler haricinde ortada bir şey yok. Stabilite, max-min fps oranı, (8350 faciasını bilenler bilir, max fps'te işlemci sağlammış gibi duruyor ancak işlemciye yük binen noktalarda tek çekirdek performansına ihtiyaç duyuldumu 100 yıl öncesine gidiyordu işlemci) , o.c. potansiyeli ve elde edilen verim, ısıl tasarım, veri yolları, kronik arızalar-dengesizlikler (phenom kullanmış birisi olarak neler yaşadığımı anlatamam)...

    Bunlar hakkında tek kelam var mı ?
  • Ryzen son kullanıcıya sunulduktan en az 2-3 ay sonra alınabilir. AMD bu sağı solu belli olmaz, bugüne kadar hangi beklentileri karşılayabildiler? Bir sürü örnekleri var ama çok geriye gitmeye gerek yok örn; Polaris. Ama umarım Ryzen iyi olur ve Intel tekelliği bir nebze olsa da azalır.
  • Sizin zihinsel bir hastalığınız mı var yoksa bütün ülkeyi, forumdakileri falan ayda 30-40 bin lira kazanan ve çalışmayan kişiler olarak mı görüyorsunuz? Fx 6100 almak için bile kırk takla atan adamlar gelmiş 2250TL'lik işlemciden, 1200TL'lik anakarttan falan bahsediyor ve yazdığının haklı ve mutlak doğru olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor. Ne diyeyim, siz delirmişsiniz, ütopyalarda yaşıyorsunuz.

    7700K ölmüşmüş, bitmişmiş, satıp kurtulmak gerekirmiş... Bak bak bak... Oldu ağam, başka emrin? 7700K bugün 300$'a ABD'den alınabiliyor, 1500TL'ye Türkiye'den alınabiliyor. Z270 anakartı, x370 anakartlardan daha ucuz. Oyun için, AMD'nin kıyasladığı tüm işlemcilerden bariz daha hızlı.AMD işine gelince 6900K ile işine gelince 7700K ile kıyaslıyor. Oyun testinde 7700K ile kıyaslasa ya? Ne diye gidip render için olan 6900K ile kıyaslıyor? TEKEL olmasına izin verdiği intel'in fiyatları rakip yok diye şişirmesini kullanıp bakın yarı fiyatına, üçte bir fiyatına diyor? AMD de sütten çıkmış ak kaşık değil ve daha önce attığı kazıkları biliyoruz. Ki bu yüzden hatırı sayılır sayıda kullanıcı AMD'ye temkinli yaklaşıyor. Bize Cinebench skorları lazım değil. Varsa cinebench kasıp orgasm olan, alsın bir dual Xeon E7 workstation, sabahtan akşama kadar cinebench kassın. Bana oyunlardaki performansı, güç tüketimi, günlük kullanımdaki tarayıcı vs. performansı lazım. AMD bu alanda daha uygun fiyata intel'i geçiyor mu? Ve bunu bize intel'e göre ne kadar daha ucuza, ne kadar maliyetle sunuyor? 2700TL'ye işlemci+anakart+ram alan kaç kişi var la bu forumda? Biraz zorlasak tek tek sayarız hepsini. Ama bu konuda herkes sanki alacakmış gibi konuşuyor. AMD tanıtımlarında hep aynı şeyler oluyor. GTX 1080'iniz mi var, Titan'ınız mı var SLI'ınız, CrossFire'ınız mı var? Tüm sisteminizi SSD'ye kuracak kadar SSD'niz mi var? Bunların hepsi ve 2700-5000TL paranız da varsa ve işlemciye ihtiyacınız varsa buyrun da, bunlar yoksa bir zahmet kendi şirketinizmiş gibi savunmayın şunları. Ryzen'ın şu anda ön siparişteki en ucuz modeli 1400TL'nin üzerinde, x370 anakart 780TL civarı olduğunu hatırlatırım.

    2. nesil ve sonrasındaki i7 +NVM-e SSD'ye kurulu sistem+1070-1080 > 1800X+HDD+1060. olay biter. Balıkla kediyi kıyaslıyorsunuz sonra tepki görünce cemkiriyorsunuz. Neyle neyi kıyaslıyorsunuz, bütçeniz neye el veriyor, tavsiye isteyenlerin bütçesi ne kadarmış falan kimsenin umrunda değil, herkes sidik yarışında öne geçmeye odaklanmış.

    Bize ne lazım genel olarak? Oyunlarda/uygulamalarda iyi performans veren, uygun fiyatlı, serin ve sessiz bir sistem. AMD bunu Intel'e kıyasla ne kadar daha iyi yapabilecek kullanıcılar için? Chrome'u daha mı hızlı açacak? Oyunlarda ne kadar fazla performans verecek? Ve en önemlisi bunu ne kadar maliyetle sunacak? Bana 3-5fps fazlasını 2500 liraya sunuyorsa benim için alınmaya değmez olur. Olay da benim için bitmiş olur.




  • 4790K ve 4690K ve üstü olup satan aptaldır.
  • Uygun bir vakit tüm mesajları okuyacağım. Çok komik. Olmuyor böyle.
  • bence amd geç kaldı
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Ufak bir meblağ dediğiniz neredeyse bir kişinin bir ayda kazandığı asgari ücretin yarısı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.