Şimdi Ara

Elektrikli vs İçten yanmalı kar marjı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler elektrikliler yükselişe geçmeye başladı. Sizce 1milyon civarinda elektrikli mi almak mantıklı yoksa dizel-benzin mi ?

Elektrikli ile yakıttan tasarruf ederken, dizel-benzinde aracı satarken kazandırır diyorlar. Elektrikli araçta yakıttan 20bin lira kar ederken araçtan 150bin zarar eder miyiz ? Rakamlar örnektir. Konuyu anladığınızı düşünüyorum. Bence ekstra bir tartışma konusu olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "dizel-benzinde aracı satarken kazandırır"

Eğer ütopik eski günlere geri dönmezsek araç piyasası pandemi vb olmazsa bu nasıl olacak hocam ? Sıfır aracı bayiden çıkar 5k km sür, kaça satacaksın sıfır fiyatından pahalıya mı ?

Yanlış anlamayın lafım size değil, bu çok garip geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 30 Haziran 2025; 7:20:50 >
  • Yo yanlis anlamadım hocam. Şu şekilde anlatayım. Çevremde ve forumda benzer yazılara ve konuşmalara çok denk geldiğim için yazıyorum.

Mesela diyor ki,

Elektrikli aldım 2 senede dizele-benzine göre 20bin TL kar ettim.

Diğer adamda diyor ki aynı fiyata elektrikli yerine atıyorum Honda Civic alsaydın evet yakıttan 20bin kar ettin ama aracı satarken 150bin daha fazla kar edecektin diyor mesela. 2 sene önce aldığı elektrikli 1milyon olmuş ise fiyatı. 2 sene önce aldığı Honda Civic 1.150bin olmuş mesela. Onu diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 30 Haziran 2025; 7:35:5 >
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa bu dediğiniz togg ve teslanın fiyat politikası yüzünden oldu. Togg ve Tesla da diğer firmalar gibi aylık zam yapsaydı ikinci elleri de yükselirdi. Yakın zamanda vergi dilimi değişebilir diye bekliyor herkes. O zaman ikinci el elektrikli piyasasındaki şenliği buradan göreceğiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Örnek veriyorum 2029 yılında Çinli x firması 1800-2000 km menzilli (teknoloji gelişimine göre artırabilir değiştirebilir batarya teknolojisine sahip) boyası sorunlu çarpışma testi 4 olan soğutmalı masajlı 4 koltuğa sahip otopilotlu full donanımlı bir suv araba çıkaracak şu zamanın parasiyla 2.5 milyon liraya satacak aynı yıl Tesla bu yıla göre 3. Kez yeni model çıkararak 1000km menzilli araba çıkaracak

Senin 2025 model aracın en iyi ihtimalle 4-5 en kötü ihtimalle 1 senesi kalmışken garanti süresine 2029 yılında iPhone 11 muamelesi görür piyasada ikinci el ne olarak saticaksin hele 10 yıl elinde tut elektrikli Fluence gibi olur araban istersen Tesla istersen togg olsun bu birinci ve en önemli değer kaybı sorunudur

Fosil yakıtların şöyle bir avantajı var arabası olan insanların %70inin araçları park halinde iken şarja kablolu olarak erişimi imkanı yok 2030da bu durum en fazla %65e geriler yani arabası olan 3 kişiden 2si şarj imkansızlıklarindan dolayı elektrikli araba almaya yanaşmaz manyak değillerse ne yapacaklar ki 10km ötedeki şarj istasyonuna pahalı pahalı hızlı şarjla mi uğraşacaklar hergun

imkanı olanlarin yarısının kafa rahat olur evden ucuza şarj diğer yarısı ise ortak yada ricali olarak şarj kullanıyor sitede hergun şarj sırasıyla şarj kavgası mı verecek yoksa apartmandan yada alttaki dükkandan rica minnet parasıyla şarj mı dolduracak bıkar millet

Elektrikli araçlar devrim niteliğinde bir teknoloji kabul ediyor herkes ama menzil ve şarj imkanı bakiminda kullanım konforu yok

İstediğiniz hesabı yapın 5 senede bugünün parasıyla 100bin km'de Max 300bin fazla verirsiniz arabanız çöp olmaz benim düşüncem bu

• 85 konu daha aç söylerim

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

tl bazında olursa olabilir ama, batarya ömürleri telefon gibi değil ki, dün biraz inceledim, 10 yılda çatır çutur dikkatsiz kulalnımda %90a düşüyor batarya, hunharca içten yanmalı bir arabanın motorunda 350 bin kmde aşağı yukarı şu an sağlam bi tamir ister herhalde diye düşünüyorum. Ben 3 gündür elektrikli araba sürüyorum çok yorum yapamam ama bir daha içten yanmalı alacağımı düşünmüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektrikli araçlar vergiden dolayı epey avantajlı konuma geldi. Fakat 2. el sıkıntılı. Çünkü kimse 2.el elektrikli araba almıyor.

• Fakirlik ve zenginlik arasındaki fark, parayı kazanmaktan çok harcamakla ilgilidir.

Fakirlik bazı insanların ruhuna öyle bir işlemiş ki, daha arabayı almadan nasıl satacağının kaygısını yaşıyorlar. Bunlar hasbelkader dünyanın parasını da kazansalar en fazla "çarıklı" dan, "çarıklı milyoner" mertebesine terfi edebilirler.

Elektriklideki ÖTV, ister 10% olsun, ister daha üst dilimlerdeki araçlar olsun, şu an bu ülkenin vergi sistemindeki bir bug. 2. elde satarken zorlanırım korkusu ile bu bug'ı değerlendirmeyen, açık açık kendi parası ile kendisine eziyet ediyordur. Bugün Model Y'nin sunabildiği teknolojiyi, içten yanmalı bir arabadan almak isteseniz, on milyonlar ödemeniz gerekecek. Yine iX'in, EV9'un konforunu, EV6'nın performansını içten yanmalı arabalarda arasanız, 7-8 katı fiyattan aşağıya bulamayacaksınız.

Üstelik ödediğiniz bu fark da, arabaya, o arabayı geliştirene değil, devlete gidecek.

Elektrikli ikinci elde istediği kadar değer kaybetsin, isterse 3 sene sonra değeri tamamen sıfırlansın. İçten yanmalıda, o parayı çok çok daha azına vererek en başında kaybediyorsunuz. Hayatınızı, bom boş külüstürlerin içinde geçirip, sattığınızda kara geçtiğinizi sanıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerakar -- 30 Haziran 2025; 13:9:2 >

• Trafikte elektrikli araç sayısının içten yanmalılara göre ağırlıklı hale gelmesiyle elektrik fiyatı ve vergilerinin yükseleceği kesin.%10 diye birşey de zaten kalmaz.Buna karşılık azalan benzin,dizel talebinin petrol ithalatçısı bir ülkede fiyatlarda düşüşe yol açacağını düşünmek de hayal olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.