|
Bildirim
Diğer araçları çok bilmiyorum ama Q4 etron fiyatını hakeden bir araba değil, en azından Türkiye'de. Bir kere ergonomik tasarım hataları var. Bardaklık sürücüden çok aşağıda, resmen eğilip alıyorsunuz. Keza telefon şarj alanı da öyle. Infotainment arayüzü çok eski, ekran kalitesi kötü, 360 kamerasının olmayışı sıkıntı... Yani rakiplerine göre büyük eksiklikleri var. Şarj hızı da rakiplerinin gerisinde aslında. Platformun eski oluşundan da kaynaklanıyor sanırım. Muhtemelen Avrupa'da ucuza satıyorlar ki alıcı buluyor.
Türkiye tarafında en başta uygulaması Türkiye'de çalışmıyor bildiğim kadarıyla. Yani uzaktan şarj durumuna bakayım, kabini ısıtayım/soğutayım gibi fonksiyonların hiçbiri yok. 55 Quattro olmadığı sürece adaptif hız sabitleme de bulunmuyor diye biliyorum. Hangi versiyonu alırsanız alın arka frenler kampana. Evet, kampana! 1.8 milyona Tesla satılırken, boşunun 3.4 dolusunun 4.8 milyona satıldığı bu arabada kampana fren var. Üstelik Quattro alırsanız yıllık mtv de 52bin tl. Türkiye'de tercih edilmemesinin çok mantıklı nedenleri var yani... Altyapısı ve ergonomisi çok daha iyi olup daha ucuza satılan çok alternatifi var. Ayrıca Vag grubunun sıkıcı ve kullanışsız iç tasarımlarını da şahsen sevemiyorum. İçten yanmalı olduğu için söylüyorum, Golf'te bile fiziksel tuş kullanmamış olmaları çok berbat. Cupra'larda da tavandaki dokunmatik tuşların işlevini yerine getirememesi gibi kronik sıkıntılar olduğunu duyuyorum. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 10 Temmuz 2025; 11:04:32 > |
Geçen sene her hafta battı, EV konusunda geç kaldı haberleri çıkıyordu burda da Nokia cılar cirit atıyordu ne oldu sihirli değnekle mi dokundular VW'ne :) Türkiye'de EV konusunda pek istekli değiller ama pazar payı büyüyor bir atılım yapacaklar herhalde. Bu arada ID.2 beklediğim bir model şehir içi kullanım için. |
Bardaklık konusunda haklısınız, ergonomik sorunlar da var ama sonuçta Audi kaç para ki diyecektim tam yazının devamını okudum ![]() |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 10 Temmuz 2025; 16:35:10 > |
|
Elon Musk'un eseri. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
VW en boş araçlarını bizim ülkemizde satıyor. Bu kadar yüksek fiyatlara peynir ekmek gibi kapışılıyor. |
|
vw bir şekilde piyasada olmalı, bizim ülkede her zaman olacak gibi de görünüyor |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |