Şimdi Ara

Petlas Velox Sport Pt741 kullanıcı yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
4
Favori
69.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracıma önümüzdeki yaza girerken bu lastiği almayı düşünüyorum inşallah.
    Sizlerden ricam bu konuya sadece bu lastiği bilen ve kullananlar yorum yapsın.Yok efendim bu marka dan lastik mi alınır?Falan filan marka daha iyi gibi yorumlara gerek yok ben hepsini her yönlü araştırıyorum zaten.
    Bu lastik nasıldır? Yol tutuşu,frenlemesi,ses durumu,saglamlığı,ömrü nasıldır?
    Şu anda aracımda karın çok yağdığı bir bölgede petlas kış lastiği kullanıyorum ve çok memnunum.

    Şu anda bu lastiğin fiyat durumu hepsi burada.com da tanesi 169 tl.

    Petlas Velox Sport Pt741 kullanıcı yorumları

    http://www.hepsiburada.com/petlas-velox-sport-pt741-rf-205-55-r16-94-w-yaz-lastigi-uretim-yili-2016-pm-otozsu23973

    Lastik ebatım:205/55/16



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrullahberat46 -- 5 Kasım 2016; 1:32:2 >







  • Bu lastiği ilk çıktığında,az km.yapan evin ikinci aracına almıştım.Yıl 2014 veya 2015 ti.
    Onca şüpheye karşın lastiği elime alıp yumuşaklığına,kauçuk dokusuna,baskı karşısında iskelet mukavemetine ve elbette beni en çok etkileyen desenine bakarak almıştım.Ve şu algı ile kendimi almaya ikna etmiştim.1/2 fiyatına senelik 5-6 Bin Bin Km bile yapmayan araca prime marka lastik alıp 5 sene sonra çatlamış doku nedeni ile yeniden değiştirmektense bu lastiği denemeye değerdi.Hemde Milli duygularla Yerli olması da etken olmuştu.
    Sonuçta, ilk sürüşte yanılıyor olabilirim biraz daha farklı yollarda sürdükten sonra karar vereyim dedirten düzeyde pozitif bir fark vardı bir önceki Conti.lere bakarak.
    Bu arada iş aracımda senelik 30-35 Bin Km yol yapıp, 3 yılda bir araç değişimi ve 2 senede lastik değişimi yapılan bir periyotta; piyasanının hemen hemen tüm prime lastiklerini deneyimleme şansı buldum.Ankara trafiği yoğun olarak.
    15 yıllık bu yoğun yol deneyimi sonrası hayal kırklııklarım Pirelli ve Lassa nın kış lastikleri, "en"lerim ise Kışlıkta Conti,Yazlıkta Good Year Effi. Lerdi.
    Bir lastiğe iyi yada kötü derken ; en önemli etkenlerden birisinin, bir önceki çıkarttığımız eski lastikten ,yep yeni sertleşmemiş kauçuktan mamul yeni lastiğe geçerken,eski lastiğe haksızlık etme riski hep vardır.Bunu da göz önünde bulundurum hep.
    Şimdi dönelim asıl mevzumuz olan PETLAS VELOX lara.
    5 yılını dolduran diş bakımından %60lar seviyesindeki yeni aracımdaki orj.Contileri değiştirme vakti geldi.Bir lastikte yanaktan yıpranma ve genel 5 yıl kuralından taviz vetmediğim için yeni lastik zamanı....Birde bu Conti.ler şansızlık mı demeliyim bilmiyorum ama yoldaki bütün çivileri içine aldı neredeyse desem abartı olmaz.

    F/P lastiği olduğundan endişe etmediğim Velox 205/50/17 ilk tercihim.Yüzbinlerce KM deneyim ile bu lastiğin bu fiyata piyada da alınabilrcek "En" olduğunu net şekilde söyleyebilirim.
    Komplekslerden kurtulma vaktidir dostlar.Herkesin en iyisi, Cebine,Deneyinimine,Dostlarla Etkileşime,Reklam etkisine ve hiç kimse kusura bakmasın bir miktarda Egosuna ve Yerli Malına bakışına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.
    Dikkat ederseniz EN İYİ LASTİK gibi bir ukalalıkta bulunmuyor ve F/P açısından son derece rantabl bir seçim olarak görüyorum bu lastiği.
    Serde bir miktar Milli olan her şeye destek olma duygusu da var.Aslında bu memleketin havasını soluyup,ekmeğini tüketiyorsak ;çocuklarımıza iş aramaya çıktığımız da hangi firmalar kapı açıyor, bir miktarda ona bakmamız gerektiğine inananlardanım.
    Herkese kazasız belasız,keyifli yolculuklar dostlar.Sağlıcakla ama mutlaka umutla kalın
    Anladığım kadarı ile siz de bmw kullanıyorsunuz, ben şahsen aracımın bakım ve onarımlarını Borusanda yaptırıyorum, aracım sanayiye girmez. Bahsettiğiniz nokian finlandiya üretimi olup premium bir marka değildir. Memleketimizde maalesef düzgün yerli araç yok diye lastik de yok değil, var. Dünyaca ünlü premium marka lastiklere verdiğiniz paranın birçoğu, firmaların reklam maliyetleri, ithalatı ve dövizle alakalıdır. Lastik tabiki önemlidir, neticede 4 tane balonun üzerinde seyahat ediyoruz. Ama premium bir lastik ile petlasın üst model bir lastiğinin arasında canınızı tehlikeye atacak kadar bir fark kesinlikle yok. En büyük yanlışımız malın kalitesi ile fiyatını kıyaslamak. Her zaman en kaliteli mal, en pahalı mal olmuyor. Petlas şu an ciddi bir şekilde ihracat yapmakta ve uluslararası platformlarda kullanıcılarından olumlu yönde puan alan bir lastik üreticisidir.
    Yıllarca yaşadığım tecrübelerime istinaden, lastikçilerin yorumlarına çok da itibar edilmemesi gerektiğini öğrendim. Kim neyi satıyor, hangi markanın bayisi ise onu tavsiye ediyor. Bir de insanlar bilgisizlikten dolayı araçların orj ebatları dışında lastikler kullanıp hem lastikten performans alamıyor, hem de araçlarının alt takımlarına zarar veriyor.

    Lastik seçiminde lastikçinin tavsiyeleri yerine elinizin altındaki internet üzerinden araştırma yaparak istediğiniz özellikte ve fiyatta lastik alabilirsiniz.

    Nokian lastiklerini uluslarası lastik platformlarında araştırır iseniz, bir kış ülkesi olan finlandiyada üretilen bu markanın kış lastiklerinde iyi puan aldığını görürsünüz. Ancak yaz lastiği konusunda aynı başarıyı elde edebilmiş bir marka olmadığını da göreceksiniz.

    Ben burada Petlas fanatikliği de yapmıyorum, yanlış anlaşılmasın. Ebatına göre michelin, pirelli, bridgestone gibi lastiklerin yarı fiyatına aldığım Petlas ultra performans lastiklerindeki kalite farkının tıpkı fiyatına oranla 2 katı olmadığını düşünüyorum. Ben daha önce kullandım ve çok memnun kalmıştım, şimdi tekrar aldım. Olumsuzluklarla karşılaşırsam eğer eleştirisini de gayet net ve objektif olarak yaparım.

    Netice itibariyle demek istediğim şey; lastikçim öyle dedi, şu bu böyle dedi diye marka karalamak veya yerli malını nasılsa beceremeyiz, yapamayız şeklinde beğenmemek yanlış.
    ben insignia aracımda kullanıyorum 245-45-18 ebatlarındaki modelini. Gayet güzel lastik ıslakta da kuruda da sorun yaratmadı bana. 4000 km falan oldu ses konusunda da gayet iyi. Önceki lastiklerim çok kötü bir markaydı ve V desenliydi ayrıca eski olmalarından ötürü çok fazla uğultu yapıyorlardı ama bu lastikler asimetrik desenli olduğu için ses yok. Tabi şu an daha yeni sayılırlar ileride ne olur bilemem ama şu anda memnunum. Fiyat olarak ta gayet iyiler. 1 takım lastik için conti-michelin-lassa-pirelli gibi markalar en az 2000 lira fiyat verirken ben 1000 liraya aldım.
  • lastik boyut ön 225 40 18 arka 255 25 18 kullanıyorum bunu, sonuçta şehiriçi genel olarak ancak düşük sürat ani ivmelenmede tutunamıyor gibi,yüksek sürat sorun vermedi, yakıt-ses yönünde olumsuzluk görmedim, bi pirelli değil belki ama sanırım asya mallarının çoğundan da iyi,
  • 205/45/17 ebat 2015 mayıs ayında hepsiburadadan almıştım. İlanda eski tarihli yazıyordu ama bana gelenler 3 haftalık lastikti.Hediye çeki ile çin malı lastik fiyatına gelmişti.Ozamanda yorumlara ve incelemelere bakarak almıştım kullananların çoğu da memnun.Hatta sadece Tr değil yurt dışı forum ve lastik inceleme sitelerinde iyi yorum ve puanları vardı.Yumuşak bi lastik ama michelinin meşur yumuşaklığında değil. Kaymak asfaltta sıfır ses mıcırlı asfaltta ses yapıyor. Tabi bu aracına görede değişir. Islak kuru yol tutuş iyi, atma kayma vs olmadı hiç. Sağlamlık olarak benim araç önden çeker 1.5 yılın sonunda önlerde bariz bi diş derinliği azalması yok arkalara göre. Fiyat performans olarak güzel. Bence pahalı lastik alıp 4-5 sene kullanmaya çalışmak yerine pahalı lastik parasına 2 kere lastik almak daha mantıklı yeni yenidir herzaman

    Petlas Velox Sport Pt741 kullanıcı yorumlarıPetlas Velox Sport Pt741 kullanıcı yorumları




  • 4 aydir kullaniyorum suana kadar gayet memnunum bir sikinti cikmadi.Fiyati diger markalara gore bayagi uygun oldugu icin tercih etmistim pisman olmadim.
  • 2 seneden uzun zamandır 195/55R15 - 85v ebatlı 3314 üretim tarihli Petlas Velox Sport PT741 lastikleri kullanıyorum. Lastikler üzerinde yaklaşık 30 bin kilometre kadar yol yaptım. Gel gelelim bu lastik nedir ne değildir:
    Öncelikle lastik sert bir lastik. Özellikle yanal kuvvetlere maruz kaldığı zaman yanak üzerine binme olayı çok fazla yaşanmıyor. Aracı zorlarsam biraz yanak üstüne bindiğini hissediyorum ama 55 yanak bir lastikte bu normaldir. Mesela aynı araca başka bir lastik taktığım zaman dönüşlerde yanağın üstüne yattığını daha fazla hissediyorum. Bu sertliğin bir diğer avantajı; lastikler kesinlikle balon yapmıyor. Ne çukurlara düştüm, ne kot farklarına vurdum, aracın ön takım ayarları bozuldu arka denge kolları, burçları bozuldu ama lastiklere hiç bir şey olmadı.
    Yol tutuş konusu ise, muhteşem değil. Yani güzel, düzgün asfaltta çok iyi tutunuyor, ABS ya da patinaj durumu yok, bu tür asfaltta ses de yapmıyor ama zaten bu tür asfaltı nerede bulacaksınız? Bu tür asfaltta her lastik iyi.
    Ancak iş İstanbul'un genel asfaltına geldiği zaman, ABS biraz erken devreye giriyor. Bundan önceki 3 yıllık Kumho'lara göre çok daha iyi ama ABS devreye giriyor. Patinaj ise 2.0 bir araba kullanmama rağmen pek o yönden sıkıntı yaşamadım. Gerçi arabaya alışmış olduğum için devirsiz kaldırabiliyorum ama yine de pek sıkıntı yaşamadım o konuda.
    Panik frende ise ABS kolayca devreye girse bile anormal bir durum yoksa freni aşağı doğru ittirdikçe araba duruyor. Yani durmuyor diye bir şey yok.
    Islakta ise, kuruda nasılsa ıslakta da öyle. Su tahliyesi ise ya çok iyi, ya arabanın bu konuda bir becerisi var.
    Ses konusu ise, bir kış lastiği kadar olmasa bile sesli çalışan bir lastik. Düzgün asfaltta ses yok ama düzgün asfalttan tipik eski asfalta geçince lastiklerin uğultusu aniden yükseliyor.

    Bunlar dışında şöyle bir husus dikkatimi çekti; lastiklerde çatlamalar başlamış. Ama bu benim gözden kaçırıp düşüp basınçla gezmemden de kaynaklanmış olabilir diyeceğim ama dört lastik birden inik olsa mutlaka fark ederdim diye düşünüyorum. Ayrıca inik lastik çatlamasına da benzemiyor zira yanakta da benzer kılcal çatlaklar var.

    Tekrar alır mıyım? Bilmiyorum emin olamıyorum. Belki lastik değişim zamanı gelince başka bir markaya geçerim.

    Not: Diş derinliği hala güzel.




  • Hocam bende 205/55/16 var. Aracın üzerinde takılı geldi. Yaklaşık 5 bin km kullanılmıştı. Ben de 15 bin kullandım yaklaşık olarak. Kışlıkları takınca çöpe atacam. Patlasın kışlık lastiğini kullanıyorum memnunum ama bunlardan şikayetçiyim. Yol sesi yapıyor, ve virajlarda kendini hemen bırakıyor. Eve gidince fotoğraf da atarım isterseniz rezalet görünüyor zaten. O paralara daha güzel lastikler var bence bu lastiğe para vermeyin hocam
  • Yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

    Bende özellikle yerli malı olduğu için ve fiyat olarak da uygun olduğu için almayı düşünüyorum.

    Ben genelde arabayı sakin kullanırım en iyi yolda bile 110 u pek geçmem.Yalnız benim şu anki lastiklerden(aracın üzerinde gelen Toyo j48)en büyük şikayetim yol sesini çok alması.Eger bunlarda da öyle bir durum varsa tekrar düşünmem gerekir.
  • fiyatına göre çok uygun bir lastik 5.000 km dir kullanıyorum ıslaktada kurudada çok iyi geldi aracımın limitleri arttı diyebilirim eski lastiklerim kumho iyidi petlas kadar iyi değildi şahsen fiyatına göre alınıcak en iyi lastiklerden biri ses olarak rahatsız etmiyor zaten aracınızın yalıtımıda güzeldir imzanızdaki mazda ise lastikten kesinlikle memnun kalırsınız
  • Birçok şey yazılmış. Ben ek olarak uzun ömürlü bir lastik olmadığını yazacağım. 20 bin km de önlerde 5mm diş kaldı ve frenlemesi oldukça bozuldu
  • Bugün Toyo(2012 temmuz üretimi 40 bin km dir kullanıyorum) lastikleri çıkartıp geçen kışa girerken aldığım ve geçen kış boyunca 5 bin km kullandığım petlas kışlık lastiklerimi taktırdım.Kilit taşı yol üzerinde aynı yolda Toyo aşırı derecede uğultu yaparken petlas takınca o uğultu anında gitti.Kışlık petlas ile yazlık olan pt741in ses durumu nasıldır acaba?Ses durumu kışlık gibi olsa bile bana yeter çünkü bugün kışlık petlasları taktıktan sonra kilit taşı zemin üzerinde normalde önceden hergun gelen iç plastik sesleri bile büyük oranda azaldı.
  • Lastik yeniyken sessiz. İlk zamanları çok iyi, sonradan tadı bozuluyor. Sizin Toyo'lar da 4 yıllık lastik, normaldir uğuldaması.
  • mazdada toyo j48c'den sonra goodyear efficient grip performans takmıştım vaktiyle. fren iyileşti, zaten sert olan amortisörlerle lastiğin verdiği sertlik azalarak konfor arttı, yol sesi bariz şekilde düştü. lastikler 13000 km'de idi....araba gitti, toyo lastikler altea xl aracımda duruyor hala. alteadan söktüğüm hem diş hem kauçuk olarak ömrü dolmuş michelin energy e3a modeli lastiklerim daha konforlu ve sessizdi...bence petlas 741 alma; bizim ebatlarda basınç değeri olarak 40-41 istiyordu bir de diye anımsıyorum....
  • Forumda ortası olmayan bir başka konu Petlas/Starmax beğenen başka çöp diyen başka aynı lastik hakkında bu kadar farklı yorum nasıl oluyor anlamıyorum tam alaym diyorum biri gerekçeleriyle çöp diyor tamam almayım diyorum biri 30bin km dir kullanıyorum problem yok diyor
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Bende bu ikilemde kaldığım için foruma konu açıp özellikle kullanıcılardan yorum rica ettim.Diğer sitelerde araştırma yaptım net bir karara varamadım onun için buraya konu açtım.
  • ben insignia aracımda kullanıyorum 245-45-18 ebatlarındaki modelini. Gayet güzel lastik ıslakta da kuruda da sorun yaratmadı bana. 4000 km falan oldu ses konusunda da gayet iyi. Önceki lastiklerim çok kötü bir markaydı ve V desenliydi ayrıca eski olmalarından ötürü çok fazla uğultu yapıyorlardı ama bu lastikler asimetrik desenli olduğu için ses yok. Tabi şu an daha yeni sayılırlar ileride ne olur bilemem ama şu anda memnunum. Fiyat olarak ta gayet iyiler. 1 takım lastik için conti-michelin-lassa-pirelli gibi markalar en az 2000 lira fiyat verirken ben 1000 liraya aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cobra41

    ben insignia aracımda kullanıyorum 245-45-18 ebatlarındaki modelini. Gayet güzel lastik ıslakta da kuruda da sorun yaratmadı bana. 4000 km falan oldu ses konusunda da gayet iyi. Önceki lastiklerim çok kötü bir markaydı ve V desenliydi ayrıca eski olmalarından ötürü çok fazla uğultu yapıyorlardı ama bu lastikler asimetrik desenli olduğu için ses yok. Tabi şu an daha yeni sayılırlar ileride ne olur bilemem ama şu anda memnunum. Fiyat olarak ta gayet iyiler. 1 takım lastik için conti-michelin-lassa-pirelli gibi markalar en az 2000 lira fiyat verirken ben 1000 liraya aldım.

    aynen piyasada dönen lastiklerin tanesi 550 lira inanılır gibi değil.Mecburen daha f/p oranı yüksek lastiklere yöneliyoruz fakat forumdakiler saolsun karar veremiyoruz.Yorumlarınız için teşekkürler.




  • megane 2 aracimda 7-8 bin km kadar 205 55 16 ebatlarındaki pt 741 i kullandım
    lastik ne iyi ne kötü
    ara ara tutarsızlıklarını gördüm hiç olmayacak yerde abs yi devreye sokuyor du
    şöyle anlatayım ayni araç aynı hız aynı kasis aynı ıslak yolda neredeyse kabak olan eski Continental ler ile abs devreye girmiyorken bunlar 500km yol yapmamisken abs yi devreye sokmuştu acayip şaşırmıştim
    bunun gibi bir kaç kere tutarsızlık yapıp sasirtmisti beni ama genel anlamda ıslak zemin yol tutuşunda sıkıntı yoktu sadece düşük hızda bir kac kez anlattığım olay oldu

    şuanki aracına 4 sıfır lastik alacak olsan alirmisin diye sorsan kelle başına 50 lira fazla verip nokian alirim derim
    ben ses yada yakita değil yol tutuşuna bakarim arı gibi uguldasin ama yol tutuşu iyi olsun nokian lastiklerde Michelin Continental gibi pahali degil petlas kadarda ucuz değil ama bir çok lastiği A etiket değerlerine sahip

    kısmetse bir iki haftaya kışlık alicam nokian wrd4 ye karar verdim




  • Kardeş bu lastiği aldınmı bende falken dunlop ve petlas arasında tercih yapmak istiyorum petlası sadece yük endeksi yüksek xl diye istedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 26 Şubat 2017; 1:48:42 >
  • özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt
    Ben lastiği almaya fırsat olmadan aracı sattım.

    Yalnız lastik ile ilgili Petlas bayii bana runflat özelliği olan lastiklerin normal araçlar için uygun olmadığını bmw Mercedes gibi firmaların runflat lastiklere göre araç yaptığını söyledi.Normal arabaya takarsan her sene ön düzen yaptırırsın dedi.Aklınızda olsun.

    Yeni aldığım araçta yazlık olarak Lassa vardı bende yine Petlas kışlık aldım ve kışlıktan gayet memnunum.Ama Petlas yaz lastiği kullanmadığım için birşey diyemiyorum.Kusura bakmayın.
  • Bugün baktım bu lastiğe çok sert resmen kaya gibi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.