|
Özellikle otomatik olanlara bakıyorum alırken nelere dikkat etmeliyim hangi motor seçeneği en iyisidir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
Özellikle otomatik olanlara bakıyorum alırken nelere dikkat etmeliyim hangi motor seçeneği en iyisidir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Eksileri: - boş paketi, tam takır boş - kapılarda olan kumaş döşeme dandik ve sarkıyor - tavan döşeme sarkabiliyor - şehir içi 11-12 lt altı yakmaz - performans doğal olarak zayıf - sensör hataları çok sık ortaya çıkıyor Artıları: - motor sağlam ve LPG uyumlu - şanzıman tam otomatik - Süspansiyon sistemi çok iyi ve tam bağımsız - Özellikle motor bölümü, yerleşimi vs cok iyi her şey kutu içinde konumlandırılmış - iç hacim fena değil O yaşta bir araç alınca artık her türlü sürprize açık olun. Ben şahsen begensem de daha yeni model başka araçlara bakardım. |
Golf 5 Alınır mı?
Volkswagen Golf 5, 2003-2009 yılları arasında üretilmiş, popüler bir hatchback modelidir. İkinci el piyasasında da sıkça bulunan Golf 5, farklı motor seçenekleri ile sunulmaktadır.
Motor Seçenekleri:
Otomatik Şanzıman:
Golf 5, otomatik şanzıman seçeneğiyle de mevcuttur. Otomatik şanzıman, özellikle şehir içi kullanımda konfor sağlar.
Alınır mı?
Golf 5'in alınıp alınmayacağı, çeşitli faktörlere bağlıdır:
Genel olarak, Golf 5 güvenilir ve pratik bir hatchback modelidir. Ancak, almadan önce bütçenizi, kullanım amacınızı ve aracın bakım geçmişini dikkatlice değerlendirmeniz önerilir.
|
temiz bulursan 1.6 düz motor tavsiye ederim. oynanmış ve kazalı araçlardan uzak durun |
|
|
|
|
2007 sonrası 1.4 TSI 140 Hp BMY motor kodlu olan tercih edilmelidir. Bu mümkün değilse 122 Hp olan tercih edilebilir. BMY kodlu motor hem tüpe uyumlu, hem de 7 Litre ortalama tüketim yeterli olacaktır. 140 Hp olan reelde 122 Hp'den daha az yakıyor. 1.6 tüplü 102 Hp çekmez, dyno testlerinde 80 hp çıkıyor. FSI hiç bir türü ASLA alınmaz. |
|
FSI temizlerine 250-280bin para isteniyor... Haziran 2022 önerilen TSI motorlar en sıkıntılı olan versiyonları 2008 model Touran 1.4 TSI 160'lığın turbosunu 77bin km'de kucağıma almıştım ki aşırı titiz kullanıcıyım ama ilk sahibi arabayı çok güzel hakkında geldiği için 2013 yılında 5000tl'lik masraf çıkmıştı (Allahtan iyi niyet garantisi devreye girdi felan) ben 1.4 TSI almandansa sorunsuz atmosferik bak derim başın daha az ağrır... FSI'ı herkes öldürmüş ama TFSI'ın turbosuz olan atası ve sorunsuz bir motordur 2004 model 1.6 FSI düz vitesi yaklaşık 150bin km kullanıp satmıştım, dikkat edersen şehirler arası yolda 5-5litre...şehir içinde 8-9litre arası dur kalk yakardır... km'si düşük temiz bakılmış 250bin tl gibi bir para çıkaracak isen al... (ki GOAL paket çıktığı yıl sunduğu paketle öncü idi (10 havayastığı, özel koltukları gibi) |