Şimdi Ara

Elektrikli veya hibrit araç almak mantıklı mı?sanl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum benzın fıyatları uctu gıdıyor. Elektrıklı veya hıbrıt arac almak sızce ne kadar mantıklı? alınacak olsa hangı arac alınmalı?

• Elektrikli araçlar şuan çok az menzil sundugu için ve şarj istasyonları yaygınlaşmadığı için tercih edildiginde sadece şehir içinde 150 km kullanılabilecegi ve şehir dışına çıkılamayacağı göz önünde bulundurulmalı. Hybrid araçlar ise daha oturmuş bir sisteme sahip ve bence şuan hybrid tercih etmek daha mantıklı. Hybrid araçlar da japon markaları öne çıkıyor ülkemizde Toyota Yaris ve Honda Crz en uygun fiyatlı hybrid araçlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Uzun yolda normal benzinli aractan daha fazla degil de ayni yakiyor.

Ama sehir icinde yakit tüketimi 4,5 - 5 lt / 100km arasinda

Dizel araclara göre pek bir tüketim avantaji yok ama cok daha konforlu (ses, titresim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirdiesel

Imzamdaki Toyota arac neredeyse bir yildir bizde.

Uzun yolda normal benzinli aractan daha fazla degil de ayni yakiyor.

Ama sehir icinde yakit tüketimi 4,5 - 5 lt / 100km arasinda

Dizel araclara göre pek bir tüketim avantaji yok ama cok daha konforlu (ses, titresim)

Forumda detaylı bir incelemeniz var mı? okumak isterim.
    Bir de sormak istediğim bir şey var, bakımalarda yada diğer aksamlarda bir parça / fiyat sıkıntısı çektiniz mi?
  • Gunumuz sartlarinda elektrikli tasitla yol almak daha ucuz. Ancak bu araclarin bataryasi kiralari ve ilk yatirim maliyetleri cok yuksek. Bunlarin ivedilikle azaltilmasi gerekmekte. Buda ancak seri uretime gecmekle olur diye dusunuyorum.

Sarj olayini Cozmek kolay. Bknz inductive charging of electric vehicles.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır araç için Hibrit mi?
    geçen yıl açıldı
    Hibrit araç alınır mı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında basmazsan yakmıyor :)
    bence şuan bu araçların hiç birini almak mantıklı değil stabilite kazanamadılar daha hybrid sorunsuzluğunu kanıtlarsa iyi satar ama şimdi vatandaş kuşkulu cesaret edip alamıyor.

• Elektrikli arabalarda menzil olayini klima, farlarin acik olmasi, teyp acik olmasi vs. Vs islemler etkiliyor mu? Dusunuyorumda telefoblarda oldugu gibi ekrani kis 3g yi kapat arka planda fazla uygulama olmasin fabrik verilerine ancak yetisiliyor. Peki arabalada nasil olacak. Klimayi kapat, farlari en az kademede ac, cok fazla sinyal verme teyp acma vsvs gibi islmeleri yapmak zorunda kalacakmiyiz.
    Mesela evimden isime gidis gelis yol 70 km.
    Menzili 150 km olan elektrikli araba ile burayi 2 gun gidip gelmem gerekir. Ama bunun trafigi var, klimasi var, yagmurlu havalarda silecekler var. Bu menzil neye gore belirleniyor acaba

Orijinalden alıntı: EneSerhat

Elektrikli arabalarda menzil olayini klima, farlarin acik olmasi, teyp acik olmasi vs. Vs islemler etkiliyor mu? Dusunuyorumda telefoblarda oldugu gibi ekrani kis 3g yi kapat arka planda fazla uygulama olmasin fabrik verilerine ancak yetisiliyor. Peki arabalada nasil olacak. Klimayi kapat, farlari en az kademede ac, cok fazla sinyal verme teyp acma vsvs gibi islmeleri yapmak zorunda kalacakmiyiz.
    Mesela evimden isime gidis gelis yol 70 km.
    Menzili 150 km olan elektrikli araba ile burayi 2 gun gidip gelmem gerekir. Ama bunun trafigi var, klimasi var, yagmurlu havalarda silecekler var. Bu menzil neye gore belirleniyor acaba

Klima menzili etkiliyor.
    Ancak, radyo farlar vs klasik aküden besleniyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 20 Temmuz 2013; 2:26:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha önce diger konularda yazdigim seyler oldu ama insallah gelecek aya bol fotografli bir inceleme yapmak istiyorum ben de.

Hibrit sistemiyle ilgili bir parca ihtiyaci olmadi.
    Onun disinda Toyota'nin yedekparca fiyatlari her modelde oldugu gibi bu aracta da yüksek.

Simdiye kadar sadece ön fren balatalari degisti (neredeyse sadece sehirici kullanilmasina ragmen 60bin km gitti)

Arac yillik bakima girdi. Her yetkili serviste cikan bir fatura cikardilar.

AutoBild'de uzun dönem testi yapilmisti 100bin ve 200bin testleri var internetten bakabilirsiniz. Zaten bu testlere güvenip aldik araci diyebilirim. Bir de tabii Almanya'da taksi olarak da gördüm, o da güvenimi arttirdi. (Görmedim ama Viyana'da oldukca yayginmis Prius taksiler)
  • sirdiesel S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Eğer Ankara'da ikamet ediyorsanız fotoğraf meselesini ve incelemeyi beraber halledebiliriz. Bu ara boş vaktim var..

Prius'u bende meraktan dolayı sahip olmadığım halde saatlerce inceledim. Birebir kullanıcısından yorum almak istedim. Teşekkür ederim.

Youtube'da garajında bataryasını değiştiren bir adam vardı. Ya toyotada çalışmış yada başka bir şeyler vardı. Çok tehlikeli ve çok güzel bir videoydu.
    Km'sini falan da anlatıyordu...

Son olarak, güzel bir tercih yapmışsınız tebrik ederim. Dediğiniz gibi yurt dışında bolca kullanılan bir araç. Evin bireylerinin şehir içinde tercih ettikleri ikinci aracı gibi..

Ayrıca teknik konuda ve verimlilikte bizim insanımız biraz önyargıları yıksa çok güzel bir araç olduğunu görecekler.. Neyse.. İyi sürüşler diliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 20 Temmuz 2013; 3:07:56 >

• Elektrikli araç konusunda en iyi çalışan Renault galiba
    Şehir içi kullanım için düşünülebilir. Sonuçta evimizde ve ofisimizde (otoparkımızda şarj istasyonu yapılması için yönetimi baskı altına alırız) şarj imkanı olur.

Şehirler arası mesafeler içinse önümüzdeki 5 yıl tercih edilesi değil
    bugün internette türkiye tanıtımı yapılan twizy gördüm. Bakalım ne kadara getirecekler. fluence Z.E.'nin fiyatı makul seviyelerde sayılır. Zoe daha düşük bir fiyatla gelirse yine biraz satar diye düşünüyorum. fluence z.e.'yi kullanan Ankara'da bir kaç tane bireysel kullanıcı gördüm. bakanlıklarda ve belediyede zaten bayağı var.. Bireysel kullanıcı için işte tek sorunu yüksek fiyatlı pil kirası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 20 Temmuz 2013; 3:12:07 >
  • Yurt dışında olsak olur ama Türkiye şartlarında, şu an için alınmaması gereken otomobiller. Ülkemiz şartlarında yaygınlık kazanmadığı için, pek fazla sattığı ve tercih edildiği de söylenemez. Bununla birlikte, firmaların daha çok, dizel arabaları ön plana çıkartması da, ayrı bir sebep.
  • İllaki elektrikli araç alacaksanız tavsiyem Renault Zoe olur. Hibrit araçlardan uzak durun çünkü onlarda vergi indirimi olmadığı için fiyatları yüksek. ayrıca derdiniz ekonomi ise kesinlikle dizellerden şaşmayın özellikle reno ve fiatın dizelleri çok iyi tabi forduda unutmamak lazım.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.