Şimdi Ara

Hibrit araç kullanan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaşlar hibrit araçlar genelde nasıldır ? kullanan tecrübe eden var mı acaba ? yakın bir arkadaşım toyota yaris aldı sıfır hibrit araç 2 gün önce 380 km yol yapmış 750 TL lik benzn almış sizce nasıl azmı çok mu ? lpg li araça kıyas edilirse hangi iyi olur ? birde hibrit araçlarda egzoz emisyon ölçümü yokmuş..

• Tam hibrit diyelim; onlardan da honda veya toyotada benzin tüketimi yarı yarıya fark ediyor diyebilirim. Lpg hesaplamasını buna göre yapabilirsiniz. Egzos ölçümü yok. Şehir içinde düşük hızda benzinli motor pek çalışmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ortalama yakıtım 4.9 genelde şehir içi çevreyolu kullanımım var. Eve gidiş çevreyolu üzerinden çünkü.

çok yoğun trafikte daha da düşüyor. 3.2, 3.5 çok gördüm.

Ancak yüksek hızlarda şehirler arası otoyol gibi çok fark etmiyor. 130a sabitlersen 6 - 7 litre yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jquidd -- 9 Eylül 2025; 13:32:27 >

Ama yukarıda bir forumdaşın da belirttiği gibi uzun yolda neredeyse hiç fark etmez. Şüphesiz ki bir miktar tasarrufu olur ama attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez deyimini hatırlatır.

Japonların Hybritleri iyidir. Uzun yılların tecrübesi ile şu anda sorunsuz sistemler üretiyorlar.

Ancak emisyon kuralları nedeniyle yasak savmak için Mild Hybrit diye saçma sapan sistem kullanan markaların Hybritleri oldukça sorunlu ve kronik arızalı. Biraz araştırırsanız sizde arıza sebeplerini anlayacaksınız.

honda ve toyota dışında ki hibritler nasıl pek mesela reno ? gerçi başka hangi markada hibrit var çok bilmiyorum ???

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.