Şimdi Ara

Elektrikli fluence alınır mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
4.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi ikinci ellerine bakıyorum da 40 bin lira civari, pil kirasıda yok yazıyor ilanlarda, ekşide pil kirası kalktı felan yazmışlar.Şehir içine ikinci araba olarak almak mantıklı değil mi sizce? Birde merak ettiğim bir şey var telefon bataryaları gibi bir süre sonra aküler arıza vs. verir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pil kiralama olayı kalktıysa alınır,şehir içi 120 km menzil ile ekonomik dolaşılır. Pillerin belli bir ömrü var, belli bir kullanımdan sonra yenilensmesi gerekiyor. Fluenceda sanırım ömrü 10 yıldı.

• dostum nedense ben hala alışamadım araca binerken bile korkuyla binerim(hiç binmedim bu arada) birde acil bir işiniz cıksa ve şarjınız yarım ise nasıl gideceksiniz?
    örnek eminönünden gebzeye gitmelisiniz nasıl olacak bu iş? ama mazotlu yada benzini hatta gazlı olsa bunu düşünmessiniz bile...
  • Mtv derdi yok, pil kirasi yok, yakit masrafi cok az. Bence 2. Arac icin mantikli bi secenek. Kapali garajiniz varsa heleki hic dusunmeden alin bence. Ama sıkınti sehir icinde max 120 km gidicek olmasi. 8 saatte dolan bi yakit deposuyla gunde sabah aksam toplamda 240 km yol yapilir anca.

• İkinci araç olarak iş yapar bence mantıklı ama son sahibi olma ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız. Konya Valiliği'nde 3-4 tane var gece şarj edip gündüz biniyorlar.
  • pil kirası muhabbeti kalktıysa güzelmiş düşünülebilir şehir içi için
  • alınmaz tabiki, o arabalar sadece özel tesisler içinde kullanmalık araçlar, çıkarıp da yol yapılmaz, üstelik o menzil optimum kullanım için, daha fazla güç gerektiren durumlarda daha az yol yapabilecektir, e oldu da kaldın yolda ya da şarjın bitmek üzere ne yapacaksın? arabayı oldu da park etmeyi başarsan bir yere şarjı bitmeden sonra nasıl tekrar şarj edeceksin? varsa mobil şarj istasyonun al yoksa hiç bulaşma paranı da sokağa atma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI ? 2012 PASSAT
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 yıl önce pil kirasının kalktığı yeni yeni duyulurken 25 binden bir sürü satılık ilanı vardı. 2 yılda %60 değer kazanmış.
  • 0/100 kaç hocam bunlarda ?

• Üstüne 10 k daha atsan az kmli güzel bir icon alabilirsin elektrikli arabada tesladan başkası yalan onunda fiyatları belli çok meraklısı iseniz yarı benzin yarı hibrit şeklinde var hondada ondan alabilirsiniz

• Hibrit bi model bakın.

• En büyük sorunu bataryası ve menzili bence.

Batarya'nin 10 sene dayanacagini bilsem, bir de menzili 250 km civarı olsaydı ciddi ciddi düşünürdüm almayı.

En azından yeni batarya fiyatı makul olsaydı yine düşünülebilirdi ama bu şartlarda maalesef hiç mantıklı değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulda kullanamazsın,ümraniyeden kadıköye bile bazen 2 saatte gidiliyor.nerede şarz ediceksin

• Sarj ile 120km gidiyor demissinizde dur kalkda daha fazla yakmiyor mu bu arac, 120den az olmaz mi? Bilmedigim icin soruyorum elektriklide dur kalk muhabbeti yok mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 120km menzil kabaca belirtilmiş. Mesela soğuk havalarda pil tam dolum yapamıyor olmalı, o zaman da menzil 80-90km'ye düşer. Hadi düştü diyelim, asıl en büyük handikap kabin ısıtmasıdır. Isıtma ve soğutma için elektrikli araçlarda pil enerjisinin %20-25'i kullanılabilir. Kışın ve yazın menzil olur 60-80km.

Mesela BMW i3'de Preconditioning denilen şarj esnasında pili ve kabini ısıtan/soğutan bir sistem var. Buna rağmen 99mil belirtilen menzil gerçekte soğuk havalarda 50-60mile kadar düşüyormuş. 160km'den 90km'lere... Yarı yarıya neredeyse...

Varsa Renault Z.E kullanan biri samimice belirtsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.