Şimdi Ara

Elektrik ve doğal gaza yüzde 25'lik dev zam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
1
Favori
3.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
25 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrik ve doğal gaza yüzde 25'lik dev zam
    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji maliyetlerindeki yükselişi gerekçe göstererek elektrik ve doğalgaz tarifelerinde artışa gidildiğini duyurdu. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni fiyat tarifeleri 4 Nisan 2026 itibarıyla geçerli olacak.

Elektrikte farklı abone gruplarına farklı oranlar

EPDK’nın yayımladığı bilgilere göre, elektrik fiyatlarındaki artış tüm abone gruplarını kapsamakla birlikte oranlar kullanım türüne göre değişiklik gösteriyor. Buna göre mesken aboneleri için yüzde 25 oranında zam yapılırken, alçak gerilim hattına bağlı kamu ve özel hizmetler sektörü aboneleri için artış oranı yüzde 17,5 olarak belirlendi.

Sanayi tarafında ise orta gerilimden bağlı aboneler için daha sınırlı bir artış uygulanarak yüzde 5,8 seviyesinde tutuldu. Tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektrik için ise artış oranı yüzde 24,8 olarak açıklandı.

Yapılan düzenleme sonrasında, aylık 100 kWh elektrik tüketen bir konut abonesinin ödeyeceği tutar 323,8 TL’ye yükseldi.

Doğalgaz fiyatları da yükseldi

Elektrik tarifelerinin yanı sıra doğalgaz fiyatlarında da artışa gidildi. EPDK, BOTAŞ tarafından ilan edilen toptan satış fiyatlarını temel alarak nihai satış fiyatlarının güncellendiğini belirtti. Buna göre konut tüketicileri için doğalgaz fiyatları ortalama yüzde 25 artırıldı.

Ayrıca Bkz.Küresel yenilenebilir enerji kapasitesinde rekor artış: 692 GW eklendi

Sanayi kullanıcıları için bu oran yüzde 18,61, elektrik üretim santralleri için ise yüzde 19,42 olarak açıklandı.

Konutlarda kademeli tarifeye geçildi

Yapılan düzenlemenin dikkat çeken bir diğer unsuru ise doğalgazda yeni fiyatlama modeli oldu. EPDK açıklamasında, konut tüketicileri için kademeli fiyat uygulamasına geçildiği bilgisine yer verildi. Bu sistemle birlikte tüketim miktarına göre farklı fiyat dilimlerinin uygulanması hedefleniyor.

BOTAŞ’a göre düşük tüketim yapan birinci kademede doğalgaz fiyatı metreküp başına 10,625 TL, yüksek tüketim yapan ikinci kademede ise 18 TL oldu. Şehit ailesi ile muharip ve malul gazilere ise 5,3125 TL'lik indirimli tarife uygulanacak. İllere göre doğalgaz kademe limitleri şu şekilde:

Elektrik ve doğal gaza yüzde 25'lik dev zam

Tabloyu incelemek için tıklayın

Kaynak:https://www.dha.com.tr/gundem/elektrik-ve-dogalgaza-yuzde-25-zam-2848752

• yetmez ama evet...

zamanında bunu gevşek gevşek dillendirenlere selam olsun

bak bir tanesi burada mesela, bu makarnacı ne düşünüyor şimdi diyeceğim de düşünme yetisi yoktur

Abdulhamit Han'ın yalnızlığına bırakmadık!

ha bir baktım da şöyle başlığa, burada da üstteki modelden bolca varmış. Herif savaş cart curt geveliyor. Ona yoruyor halimizi hala...Zeka ve omurga ara ki bulasın bu modellerde

• O esnada enflasyon aylık 2 çıkıyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Zamla, vergiyle yürüyen ekonomi nereye kadar gidecek.

• Bu kadar vergi bu kadar zam. Bu devlet nereye kadar devam edecek.

Halk itiraz edene kadar gidecek.

• Asgari ücrete zam verirken enflasyonu hortlatıyor, bu kalemlere zam geldikçe dezenflasyon sürecimiz tam gaz devam ediyor!!

• Başkanlık sistemiyle uçuyoruz. 2023'te Lozan'ın gizli maddelerinin geçerliliği kalmadığından beri uça uça galaksi değiştireceğiz neredeyse. Verdik yetkiyi, görüyoruz etkiyi.

• Sosyolog vedat broma dedim,zamları kademeli ve dönüşümlü yapsalar,daha iyi olmaz mı?İlk ay elektrik 3 ay sonra doğalgaz ondan 3 ay sonra elektrik sonra 3 ay sonra doğalgaz,böyle döngü toplumu daha çok gerer dedi.Sanki sürekli herşeye zam geliyormuş gibi.Bunun yerine bir seferde vuracaksın sonra soğumaya bırakacaksın dedi.Halbuki ben vatandaş ekonomisini düşünürken o konuyu mesleği üzerinden toplum sosyolojisine getirdi.Birde zam değil,fiyat güncellemesi diyeceksin dedi.Haklı aslında.Çünkü son 25 yıldır mesele cepten çok algıya dönmüş durumda.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • "meskenlerde kullanılan doğalgazın santimetreküp birim fiyatı yani Kadame-1 fiyatı 10,625000 TL oldu. Limit aşılması halinde uygulanacak zamlı tarife ise bunun yüzde 69,41 oranında daha yüksek seviyede, 18,000000 TL olarak tespit edildi."
    Kademe 1 e %25 gelmiş!
    Kademe 1 i geçerseniz, +%69 gelecekmiş.
    Dua edin kış çetin geçmesin :))

Astınız! Kestiniz! Yedirmeyiz!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zam değildir o güncellemedir, Kars in değerleri ilginç sanki yaz şehri.

• Kendini bilen ve benim engellemekten keyif aldığım tayfa şu an dans ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 4 Nisan 2026; 00:29:46 >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Doğal gaz ile elektrik üretimi de söz konusu...

"...2025 yılında elektrik üretimimizin, %33,6'sı kömürden, %23'ü doğal gazdan, %15,8'i hidrolik enerjiden, %10,9'u rüzgardan, %10,5'i güneşten, %3,2'si jeotermal enerjiden ve %3,1'i diğer kaynaklardan elde edilmiştir..."

• Halk buna başkanlık sistemi ile kendi karar verdi -tek adam bizi daha iyi yönetir, ne o öyle çoğulcu demokrasi/ortak akıl, tartışma vs.-, kendi düşen ağlamaz; vur Joker vur, ellerin dert görmesin!

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.