Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kötü sonuç verdiğini kim söyledi.şimdi yine resim koyacağım ama yanlış anlayanlar vs.. olanlar olabilir.evvelki sayfalarda mumya filmindeki görüntü 4 fresnelli plandır.kenara bırakmadım kutu boyutunu ufak isteyenler için yapıyorum.
    selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: ProBox

Merhaba,

Anlayamadigim bir sey var arkadaslar. Ve hakkaten anlamadigim için soruyorum:

Bu 4 fresnelli sistem bu kadar kötü sonuç veriyorsa, neden kondenserli sistemi yapmiyorsunuz?
    Zaten görünen o ki Serdar Bey de 4 fresnelli sistemi kenara bırakmış.

Probox

• EVET BU PLAN BANA AİTTİR.ARKADAŞLAR BU PLANDA OBJEKTİFE ODAKLAMA YOK..DEFALARCA YAZDIM..BU SİSTEM DE LCD DEN SONRADA LENS YOK .LAMBANIN ÖNÜNDEKİ İLK İKİLİ LCD ARKASINDAKİ İKİLİ FRESNELİN ODAK UZUNLUĞUNU YARIYA DÜŞÜRMEK İÇİN .BUNUN İÇİN KUTU EBATLARI UFAK.PVC LENSİN ODAK UZUNLUĞU 30 CM BÖYLELİKLE KUTU BOYUTU 15CM DAHA KISALIYOR.SİZ HALA KAZIKLAMADAN BAHSEDİYORSUNUZ NEYİ KAZIKLIYOR KİMİ KANDIRIYORUM.BÖYLE BİR PARAYA İHTİYACIM MI VAR ZANNEDİYORSUN??BENİM ELİMDE LENS AZALDI ANCAK BENİM SİPARİŞLERİME GÖRE VAR .PROJEKSİYONDA KULLANMAK BENİM İÇİN DAHA AVNTAJLI.!!KABAHAT BENDE PLANLARI SİZLERLE PAYLAŞMAMDAN !!KİŞİ PLANI YAPAMADI İSE SUÇ KİMDE BUNUN KAZIKLAMA ,KAZIKLANMA NERESİNDE AYRICA TERBİYE SINIRLARINI DA AŞIYORSUN ???BUCİHAZDAN ALAN 15 KİŞİ VAR .İLKİNİ 3 YIL ÖNCE SATTIM.HALEN SORUNSUZ ÇALIŞIYOR.ARKADAŞLAR BIRAKIN BU SATAŞMALARI ???LCD ÖNÜNDE LENS VARMI YOKMU İYİCE BİR BAKIN.GÖRMEDEN AFAKİ KONUŞMAYIN RESMİ İNCELEDİKTEN SONRADA BENDEN ÖZÜR DİLEYİN...
    quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Dostlar, şimdiye kadar turkpro'ya laf etmedim, ekmeğini kazanıyor. Ama ne zaman "4 freşneli ben icat ettim" derse, karşısında beni bulur. Evet 4 freşnel kendisinin icadıdır, bir şeye de yaramaz. Çünkü, daha önce de söylendi, eşyanın doğasına aykırı. Freşnel denen mercek ışığı paralelleştirmek için kullanılır. Hemen ardına ikinci bir freşnel koyarsanız, bir öncekinin yaptığını tam tersine çevirir. Işık kaynaktan çıktığında bir konidir, (Küreyi kırdık, bize yarayacak ışığı ayırdık) kondenser ve 1. freşnelin görevi, onu silindire çevirmektir. İlk freşnelden sonra koyacağınız ikincisi olayı tam tersine çevirir.
    Sorum turkpro'ya, benim daha önce yayınladıklarım kadar basit olsa da, açıklayabilir mi, ikinci freşnel ne işe yarıyor? (Aynı zamanda LCD'den sonraki freşnel çifti.)
    Ticareti herkes yapabilir, yollar açıktır. Ama göz göre göre amatörlerin kazıklanmasına göz yumamam.
    Ben de bir amatörüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 8 Aralık 2004, 19:54:13 >

• FORUMdaki eski arkadaslar lutfen bı el atalım olaya SERDAR abiyi küstürmeyelim ,abinin bizle paylaştıgı bılgıler degerliydi bazı arkadaslar yaptı bazıları deneme asamasında...
  • zaten nerde bi yararli adam ciksa hemen taslariz dogamizda var bu,kardesim adam isin profu olmus ne gerek var sidik yaristirmaya,bizde basladik projeye ama bi turlu fresneller gelmedi alifree kardesten yani kargodaymis:))serdar bey kardesim burasi senin sayende gelisti bilgilendik sagolasin yanii yigidi oldur ama hakkini yeme,hakkini helal et bu arada
  • SELAMLAR

Oncelikle turkpro ya bukadar asabi oldugu icin uzuluyorum. Neden bu kadar yazılanlardan etkileniyorsunuz. Neden bazı seyleri anlamadan farklı dusuncelere kapılıp KENDİNİZİN dusmanı oldugunu zannediyorsunuz.Sizin icinizden insanlara yardom etmek geliyorsa onu yapın. Sizin moralinize ters gelen seyleri gormezlikten gelin. İnsan ne istiyorsa onu yapmalı. Aramızda gecen ufak tartısmadan dolayı kendimide sorumlu tuttum simdi. Ayrıca size ters olsun diye konusuyorlar diye bana da diyorsanız. asla ben sadece dogru bildigimi sonuna kadar savunurum. eger biri cıkar yok arkadas o oyle degil dogrusu budur derse yasım olmus 31 bu saatten sonra affedersiniz ama si....yarısına girmem dogrusunu alıp uygularım.Cunku ben burda bildigimi paylasmak bilmediklerimide ogrenmek icin burdayım.

bazı arkadaslar gibi sonradan gelipte satıs yapmak icin uye olmus biri degilim..( bakınız ilk mesajıma ..)

SAYGILAR
    Bu yazıdan sonra asagıdaki hatırlatmayı yazarken bile utandım..Ama varsa daha ucuz satan !! oradan alabilirsiniz arkadaslar.!!

BU ARADA FRESNEL LENSLER STOGA GİRMİSTİR.

• Neden guldugunuzu anlamadım.?? Diyarbakırdan karpuz getirtmiyoruz herhalde!!! Taiwan ve USA den geliyor urunler ve yavas yavas gelmeye basladı isterseniz €100 verip hazır burda olanlardan alabilirsiniz.

SAYGILAR

quote:

Orjinalden alıntı: snatc10

zaten nerde bi yararli adam ciksa hemen taslariz dogamizda var bu,kardesim adam isin profu olmus ne gerek var sidik yaristirmaya,bizde basladik projeye ama bi turlu fresneller gelmedi alifree kardesten yani kargodaymis:))serdar bey kardesim burasi senin sayende gelisti bilgilendik sagolasin yanii yigidi oldur ama hakkini yeme,hakkini helal et bu arada
  • dostum diyarbakirdan karpuz getir diyen yok sana ama fressneller bi turlu ulasmadi yani bu isi yapacaksan siparis usulu olmaz hazirda stokta bulundurcaksin,ticarete usulune gore yapmak lazim
  • snatc10

siparis usulu yapmadım arkadasım.siteyi biraz erken yaptım bu mu kotu olan!!
  • ok no problem kotu diyen yok zatenn iyi yapmissin hic olmassa herkez aradigini bulur,sitedeki hesap numaranami cikarayim havaleyi 2 fresnel icin birde optik ayna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snatc10 -- 8 Aralık 2004, 23:13:45 >
  • Ben bir soru sordum, taş atmadım. Beklediğim yanıt daha önce gönderdiklerim gibi basit bir çizimdi. Ama yine bir sürü fotolar vs..
    En sonunda, o kadar lafın arasında söyleyebildi arkadaş, amaç odak uzaklığını küçültmek. Optiğe uzak arkadaşlara şöyle açıklanabilir; kondenserde kullanılan gibi biryüzü düz iki merceği, düz yüzleri birbirine gelecek şekilde yapıştırın. Alın size iki mercek fiyatına tek mercek, odağı da daha yakın.
    Hep içtenliğimle katkıda bulunmaya çalıştım, mesajlarımda bilimsellik dışında afaki şeyler bulamazsınız. Diyorsanız "Ben yaptım, oldu, ama nasıl çalıştığını bilmem!" Bu da bir yöntemdir, her ne kadar optik gibi kolay ve ucuz bir iki deneyle hemen anlamak kolay bir konuysa da, o zaman bulduğunuz şeyi söylersiniz, anlayan arkadaşlar açıklarlar mantığını. Herkes de bilir neyi nerde, neden kullanması gerektiğini.
    Burada sorulacak şey:
    * Hazır bir aleti söküp parçalarını kullanmadığınıza göre (Bildiğim kadarıyla siparişle yurtdışından getiriliyor) neden odak uzaklığı daha küçük fresnel getirtmiyorsunuz? ( f20 bu malzemelerde standart mıdır?)
    * İki merceği birbirine yapıştırmak yerine mercek-ayna çifti kullanmak daha ucuz olmaz mı? (LCD'den önce surface mirror kullanmanız şart değil!)

• şimdi error kardeşim ayna = değildir lens anlaşıldımı.

iki merceği peş peşe kullanmak doğru olabilir çünkü bende lcd den sonra yani ışık lcd mercek sıralamasında ki yabancı sitelerde fresnel kullanmayanlar bile var.ben mercek yerine 2 tane buyuteç lensi kullanmayı düşünüyorum.

turkpro nun sistemde ilk iki fresnel (bir ince kenarlı mercek yapar) condanser mercek yerine geçiyor bunda anlaşılmayan bişi yok sanırım.bu bir tercih meselesidir.ama tahminen aynı fiyatlara geliyor.

ikinci iki fresnelki keşke elimizde lcd boyutlarında cam lens olsada fresnel kullanmasak ama bulmak co zor ve kutunun sekli bozulur.
    lcd den onceki ve sonraki iki fresnel burda beraber kullanılmış. işte bu orjinal fikir bunun iyi sonuç verip vermediği tartışılabilir.

AMA BU İNSANLARA SALDIRARAK DEĞİL KIZDIRARAK DİİL ORF VE ADETLERİMİZE UYGUN SAYGI VE SEVGİ ÇERÇEVESİNDE ADAM GİBİ KONUSARAK OLUR.KARŞIMIZDAKİ İNSANIN KALBİNİ KIRMAK MEZİYET DEĞİL BUNU HATIRLATIRIM MEZİYET KALP KAZANMAKTIR.BU MU BENİM MİLLETİM BUMU TARTIŞMADAN UZAK BİLİMSELLİKTEN UZAK BİR MESELESİNİ BU NOKTAYA GETİRİP UTANARAK SOYLUYORUM TURK OLDUĞUMUZU YİNE İSPATLADIK MI??????????????????????????????????????????????????

İLK YAZANLARDAN BİRİYİM. FORUMA İLK YAZANLARDAN FAZLA KALMADI ZATEN.FORUMDA SİZİN OLSUN İNŞALLAH BAŞINIZA 6 FRESNELLİ YADA 8 FRESNELLİ PROJEKSİYON PLANLARI YAGAR.HADİ BANA MÜSADE BURASI BURAYA KADARMIŞ.

• Önce, Türk örf ve geleneklerini bana değil, "Birgün karşına dikilirimmm." diyenlere anımsatın. Forumu amacından saptıranlar, okuduğunu anlayamayanlar, veya okuma zahmetine bile katlanmayanlardır.
    Mercek-ayna çifti dedim, mercek=ayna değil. (Yukarıda değiştirilmeden duruyor ifade.) Bir arkadaş peşpeşe çizimler göndermişti, "Şimdi pişmiş aşa su kattın" demiştim. Çünkü iki fresnelli aynasız sistemleri kurmakta sorun yaşadı arkadaşlar, bileşen sayısını çoğaltmak işi daha çetrefilleştirecekti.
    Eğer odak kısaltmak istiyorsanız iki mercek yerine mercek-ayna çifti daha ucuz değil mi? Burada sadece uğraşanlara değil, malzeme getiren arkadaşlara mesaj var. Bundan sonra sadece fresnel değil, odak uzaklığı kısa fresnel arayacaklar. Kötü mü yaptık?
    Tekrar ediyorum, forumdan benim anladığım; en az ve ucuz malzemeyle sonuca ulaşmak için fikir alışverişi. Ben de daha ucuz yol öneriyorum.
    Hangisi kolayına gelirse onu yap, seni tutan olmaz. Ama izin ver başka olasılıkları da bilsin arkadaşlar.
    Bir zamanlar Ziya Özel kansere çare bulduğunu iddia etmişti. (Zakkumcu Dr.) Nihayet tüm dünya öğrenecekti Türk aklını. Öğrendi de. Ona ne olduğunu anımsayanınız var mı?

• farklı yerlerde farklı fresneller satılıyor net olarak neredekinden alalım hangisi iyi sonuç verir

bi yabancı sitede kutu kolanın boyuna kesilmiş iç yüzeyini reflektör olarak kullanıldıgını gördüm bilgilerinize
  • Arkadaşlar hepinize kolay gelsin, ben mesajlarınızı okuyabildiğim kadar baştan sona okumaya çalıştım, öncelikle çok az yerde bulunan bir yardımlaşma söz konusu bu forumda.. bir arkadaşımız bir hastalık bu diyor mesajın birinde.. gerçekten öyleymiş benide sarmaya başladı bu iş... yardımcı olacak bir arkadaş olursa sevinirim. Sorum şu..
    Elimde iyi bir tepegöz var.. birde arkadaşımdan alacağım eski bir laptop olacak... Cahilliğimi mazur görün ancak eski laptop ekranını ne şekilde çıkartıp, nasıl tepegöze monte etmeli ve bu ekrana gelecek tv -cvd vs.. görüntüsünü nasıl sağlamalı...
    Saygılar..
  • Serdar Bey, forumu terk mi ettiniz bilmiyorum da, son yaptığım modifikasyonu da yazayım projeksiyonu yapmış veya yapacak olanlara yardımcı olur belki.
    Serdar beyden aldığım Leather (en ucuzu :) ) projeksiyonum var. görüntüsü idare ediyor işte.. bu fiyata bu kadar oluyor zaten.
    Ama alet (ve hepinizin aleti öyle) şöyle çalışıyor.
    gece yatarken tv seyrettiniz uykunuz geldi, zaten yatıyordunuz, uyuyacaksınız... Önce TV yi uzaktan kumandadan kapatıyorsunuz. Ama ışık hala açık kalkıp ışığı kapatmanız gerekiyor. Haydii kalktınız ışığı kapttınız diyelim.. Ama fanları kapatamazsınız, aletin içinin yeterince soğutulması lazım en az 3-5 dakika kadar fanların çalışması lazım fanları açık bırakıyorsunuz.
    Sonra yatıyorsunuz fanlar gürültü yapıyor uyuyamıyorsunuz, uyusanız gece fan sesine uyanıyorsunuz, uykulu uykulu kalkıp bir de fanları kapatıyorsunuz..
    bu bana çok zahmetli geldi, 2 küçük aletle modifikasyon yaptım.

1. 12V küçük,minik, düşük akım çeken röle. (3 milyon felan heralde daha ucuz da olabilir, ben çıkma kullandım)
    2. Fırın Isıtıcı vs. gibi cihazların parçalarını satan yerlerde olur 0-40C çift konumlu termostat, aslında 0-110 da kullanılabilir, ben lambanın uzağına koydum.. (6,5milyon daha ucuz da olabilir)

1. LCD ekranın arka aydınlatmalarını besleyen klemensten rölenin beslemesini alacaksınız. Böylece uzaktan kumandadan televizyonu açtığınızda röle de kapanacak. Rölenin kapanın uçlarına da Lambanın ateşleyici trafosunu süreceksiniz. Çok süper bir modifikasyon, sizi baya bi zahmetli işten kurtardı.

2. Termostatı alıyorsunuz, oda sıcaklığında atacak konuma ayarlıyorsunuz. Oda sıcaklığının biraz üstüne çıkan konumdan sonra iletken olan ayakları vasıtasıyla da Fanları besleyen trafoyu sürüyüorsunuz. Lambaya yakın bir yere monte etmek gerekecek. Ben direk yakın kısma koyamadım. Serdar bey öyle bir delik bırakmamış :) ama bir sonraki aralığa yerleştirdim. Zaten lamba ortamı ısıtında burası da otomatikman oda sıcaklığının üstüne çıkıyor... Ama en güzeli lambaya yakın konuma koymak. Yalnız 0-40 termostatı lambaya çok yakın koymayın veya yapıştırmayın. Bozulur. LAmbaya çok yakın koyacaksanız 0-110 Termostat kullanın, o da güzel olacaktır. Bu da size işiniz bitince uzaktan kumandaya basıp uyuma veya sabah haberlerini seyrettikten sonra arkanıza bakmadan evden çıkabilme imkanı verecek...

Böylece bendeki aletin, lambasının gücünün düşük olması (keşke 250W olsaydı) leatherin pixelinin az olması dışında, fazla bir eksiği kalmadı. Artık projeksion tam otomatik.

Projelerinizi böyle yaparsanız en mantıklısı..

• güzel bir uygulama, vallahi bravo, bende böyle birşey yapmayı düşünüyorum, cihazı kumandadan kapatınca fanlara 5 dakikalık gecikme devresi koyacağım 5 dak. sonra otomatikman kapanacak, birde ısı kontrollu besleme devresi ilave edeceğim NTC+2 transistör eğer kutu içindeki ısı yüksek ise fanlar yüksek devirde çalışacak ısı düşünce devir düşecek
  • selam arkadaslar cok sayıda mesajım yok ama
    esas meslegım adımın oldugu gıbı fotografcı

bu sebeple bır cok optık ıle ısımız olyor ve optık yapımı dahıl derlerımızde ogrenıyoruz
    hatta su an da bu konu ıle ılgılı abant ızzet baysal unıversıtesınde ogr.gor. ve bu dersı ben verıyorum
    bastada sıze bahsettıgım
    (goruntu alan daıresı buyuk) optık en sonunda ulastım

bu mercegın gorsel olarak kullandıgınız optıklerden farkı yok ama cok maharetlı bır optık

bu optık sayesınde fresnele ıhtıyacınız olmayacak
    hemde hıc

cunku mercek ozellıgı

75cm capındakı bır goruntuyu alıp duvara yansıtabılıyor yanı fresnel ıle odaklama yapmaya gerek kalmadı
    gercı benım elde ettıgım optık bıraz pahalı bır versıyon ama bı arastırma ıle bu merceklerden bulma sansım olacak sanırım.

mercekler yavas yavas elımde toplandıkca
    bu merceklerı sızlerlede paylasacagım ...

hadı hayırlısı

bu mercek reproduksıyon ısınde kullanılıyor ve fotogarf pıyasasındada cok az bulunuyor ama bulucam sıze soz
    asagıda cok basıt elle cızdıgım proje ıle bu ısı hallettım

kutu boyutu ınanamayacagınız kadar kucuk olacak denemeler esnasında fotogrfta cekıcem yollayacagım
    bolelıkle bu ıs kolaylasıcak daha az kompanente kullanmak
    onu nereye koyım ayna kullanayımmı falan gıbı dertlerımız kalamayacak
    lcd den 15 cd cıvarı uzaklıkta kurulunca mercek duvara 2m 3m goruntu aldım
    su anda lcd olmadıghıu ıcın

16 cm e 9 cm bı asetatı yansıtıyorum ve cok ıyı sonuc aldım
    15 cd lcd mercek ve 10 cd de kondansoz lcdlampa payı falan toplam 30 cm max uzunluk genıslık max20 cm ve yukselklık 15 cm debıtıyor hesaplamalarım yanlıs degıl ıse sızlerle paylasmak ıstedım
    optık benım buldugum pahalı bısı ama denemek ıcın cok gusel pıyasadan cıkma ve uygun olanları bulunabılır.
    haber verıcegım...

• işte bu iyi haberler yüz güldürüyor. Bilgimizi yarıştırmak için değil bilgilendirmek için kullanmamız çok hoş herkese teşekkür ederim..
  • arkadaş sen yazdıklarını sorularını okumuyormusun???veya sorduğun sorunun farkında değilmisin.BAK YAZDIKLARIN ::::Ama ne zaman "4 freşneli ben icat ettim" derse, karşısında beni bulur. Evet 4 freşnel kendisinin icadıdır, bir şeye de yaramaz. ...YARAMAZ DEDİĞİN PLANIN RESİM GÖRÜNTÜLERİNİ KOYDUM .DAHA NASIL İZAH EDEYİM ???BAK BUDA YAZDIĞIN SORU ;;Sorum turkpro'ya, benim daha önce yayınladıklarım kadar basit olsa da, açıklayabilir mi, ikinci freşnel ne işe yarıyor? (Aynı zamanda LCD'den sonraki freşnel çifti.) RESİMDE LCD ÖNÜNDE FRFESNEL GÖRDÜNMÜ !! GÖZLERİNDE BOZUKLUKMU VAR????CEVAP ALAMADIM!!!!CEVAP ALAMIYORUMMMM.....CEVAP ALAMADIMMMMMMMM...SESİM GELMİYORMU????????KİMSE YOKMU?????BAK BUDA SENİN SORUN;;
    Beklediğim yanıt daha önce gönderdiklerim gibi basit bir çizimdi..MERAK EDİP EVVELKİ SAYFALARA BAKSA İDİN BU PLANIN ÇİZİMLERİNİ VE ÖLÇÜLERİNİ GÖRÜRDÜN!!!!FORMA SONRADAN KATILIP BİLİP BİLMEDEN AHKAM KESİYORSUN.BİR FORMUN EN BAŞINA BİR BAK BAKALIM BU ADAM KİMDİR NECİDİR DİYE.....BAK BUDA SENİN BANA HAKERET EDERCESİNE YAZDIĞIN CÜMLE ::Ticareti herkes yapabilir, yollar açıktır. Ama göz göre göre amatörlerin kazıklanmasına göz yumamam.ÖZÜR DİLEMEDİĞİN İÇİN BU SÖZLERİNİ AYNEN SANA !!!SONSUZ KATI!!! İLE İADE EDER BANA MAİL ATIP ABİ SENSİZ OLMAZ DİYEN FORUMDAKİ SEVGİLİ KARDEŞLERİMİN HATIRI İÇİN SANA BU CEVABI YAZMAKTAN MUTLULUK DUYDUĞUMU İFADE ADER HAYATTA BAŞARILAR DİLERİM...
    TURKPRO.
    quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Ben bir soru sordum, taş atmadım. Beklediğim yanıt daha önce gönderdiklerim gibi basit bir çizimdi. Ama yine bir sürü fotolar vs..
    En sonunda, o kadar lafın arasında söyleyebildi arkadaş, amaç odak uzaklığını küçültmek. Optiğe uzak arkadaşlara şöyle açıklanabilir; kondenserde kullanılan gibi biryüzü düz iki merceği, düz yüzleri birbirine gelecek şekilde yapıştırın. Alın size iki mercek fiyatına tek mercek, odağı da daha yakın.
    Hep içtenliğimle katkıda bulunmaya çalıştım, mesajlarımda bilimsellik dışında afaki şeyler bulamazsınız. Diyorsanız "Ben yaptım, oldu, ama nasıl çalıştığını bilmem!" Bu da bir yöntemdir, her ne kadar optik gibi kolay ve ucuz bir iki deneyle hemen anlamak kolay bir konuysa da, o zaman bulduğunuz şeyi söylersiniz, anlayan arkadaşlar açıklarlar mantığını. Herkes de bilir neyi nerde, neden kullanması gerektiğini.
    Burada sorulacak şey:
    * Hazır bir aleti söküp parçalarını kullanmadığınıza göre (Bildiğim kadarıyla siparişle yurtdışından getiriliyor) neden odak uzaklığı daha küçük fresnel getirtmiyorsunuz? ( f20 bu malzemelerde standart mıdır?)
    * İki merceği birbirine yapıştırmak yerine mercek-ayna çifti kullanmak daha ucuz olmaz mı? (LCD'den önce surface mirror kullanmanız şart değil!)

• BUDA ALİFREE ARKADAŞA SON MESAJIM.YAZDIĞI AYNEN ŞÖYLE ;reflektör+ışık kaynagı+kondenser+1. fresnel+LCD+2. fresnel( veya degil )+surface mirror(kutunun boyunu kücültmek icin )+projection objektif ( öyle buyuteclerle olmaz bu is. Arkadaslar buyutecler double convex yapıdadır ve goruntuyu iyi toplar ama duvara yansıttıgında 4 koseside show tv nin sansürlü yayınlarına benzer bir görüntö alırsınız:).
    BEN KENDİSİNE LCD DEN SONRA KONULAN AYNANIN SADECE GÖRÜNTÜNÜN YAZILARININ DÜZELTMEK İÇİN KULLANILIR DEMİŞTİM.KENDİSİ HENÜZ BİR ALET YAPMADIĞI İÇİN KUTU BOYLARINI UFALTACAĞINI HALEN ZANNETMEKTE..LCD ÖNÜNE AYNAYI KOYARSAN BU SEFER KUTU SAĞ TARAFA DOĞRU BÜYÜR.YANİ ENİ BÜYÜR. YARI YARIYA KOYARSAN 45 DERCE EĞİMLİ KOYDUĞUN AYNANIN ARKASINDA KALAN MESAFE DE SENİN KUTU BOYUTLARINI KÜÇÜLTMEZ...LAMBADAN SONRA KULLANACAĞIN AYNA SENİN KUTUNDA KULLANILMAYAN ÖLÜ BÖLÜMDEN FAYDALANABİLİRSİN.KUTUNUN SAĞINA KOYACAĞIN LAMBA FRESNEL LENSİN ODAK UZAKLIĞINI 15 CM SAĞ TARAFTAN(LAMBADAN) DA AYNAYA 15 YATIĞI İÇİN KUTUNUN BOYU 15 CM KISALIR.LCD NİN YERİ DEĞİŞMEDİĞİ SABİT KALDIĞI İÇİNDE LCD ÖNÜNDEKİ AYNA KUTU NUN EBATLARINI KÜÇÜLTMEZ.OZAMAN AYNAYA NE GEREK VAR ÇAPI GENİŞ F 10 MERCEK AL KOY LCD NİN 10 CM UZAĞA SEYRET .TABİKİ YAZILARI TERS OLARAK.AL İŞTE KUTU EBATLARI UFALDI...
    DAHA İYİ ANLAYABİLMEN İÇİN BAK RESİM!!!
    quote:

Orjinalden alıntı: alifree2

SELAMLAR

Oncelikle turkpro ya bukadar asabi oldugu icin uzuluyorum. Neden bu kadar yazılanlardan etkileniyorsunuz. Neden bazı seyleri anlamadan farklı dusuncelere kapılıp KENDİNİZİN dusmanı oldugunu zannediyorsunuz.Sizin icinizden insanlara yardom etmek geliyorsa onu yapın. Sizin moralinize ters gelen seyleri gormezlikten gelin. İnsan ne istiyorsa onu yapmalı. Aramızda gecen ufak tartısmadan dolayı kendimide sorumlu tuttum simdi. Ayrıca size ters olsun diye konusuyorlar diye bana da diyorsanız. asla ben sadece dogru bildigimi sonuna kadar savunurum. eger biri cıkar yok arkadas o oyle degil dogrusu budur derse yasım olmus 31 bu saatten sonra affedersiniz ama si....yarısına girmem dogrusunu alıp uygularım.Cunku ben burda bildigimi paylasmak bilmediklerimide ogrenmek icin burdayım.

bazı arkadaslar gibi sonradan gelipte satıs yapmak icin uye olmus biri degilim..( bakınız ilk mesajıma ..)

SAYGILAR
    Bu yazıdan sonra asagıdaki hatırlatmayı yazarken bile utandım..Ama varsa daha ucuz satan !! oradan alabilirsiniz arkadaslar.!!

BU ARADA FRESNEL LENSLER STOGA GİRMİSTİR.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.