Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben aslında serdar beyi burada insanlara yardım ederken gördüğümde şaşırmıştım.

Nede olsa bu işin yıllardır ekmeğini yiyen birisi.

Ama bazıları ( bu işten ekmek yemeyi düşünen yeni aklı evveller) serdar beye yerli yersiz sataşarak akılları sıra (ben daha iyi biliyorum) vs gibi bir görüntü sergilemeye çalışmışlardır.

en basit örnek ayna mesafesi hani şu önden simli ayna meselesinde olduğu gibi.
    bu arada birileride çıktı inmi cinmi belli değil birkaç parça şeyin birkaç merceğin resmini çekmiş bunları satıyorum diyor.
    Ürünüde alan toplayacakmış 600$ mış

Yaaa beyler bırakın bu ayakları.

Serdar Beye bugüne kadarki foruma katkılarında dolayı teşekkür ediyor,
    Anlamsız sataşmalar maruz kalmamak için bir daha bu sataşmalara cevap yazmama kararını son derece haklı buluyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuggi

şimdi burda bazı arkadaşlar bilimsel konuşuyoruz falan diyor ya... bende teknolojiyle içiiçe olan biri olarak bilime saygı duyuyorum ama... hatta ammmaaa... bi bilen var, bide uygulayan... ha bide bilipde uygulayan var... ahkam kesmek kolay uygulamak zor, konuşmak kolay icraat zor ;) ticari olsun olmasın serdar beyin çalışmalarına saygı duyuyorum, başarılar diliyorum kendisinede.

değişik ve enteresan fikirleri paylaşalım ama ne kadar bilimsel dayanağımızda olsa pratikte tecrübe etmeden yorumlamayalım veya en azından eleştiriden kaçınalım...

Bilimsel bir iş yapmak istiyorsanız bir tek yolu vardır: Önce teoriyle başlarsınız. Meşhur Türk aklının farkı da burada başlar. "Ben yaptım oluyor, nasıl çalıştığı beni ilgilendirmez!"
    Derdimiz hazır kit alıp plana göre kurmak olsaydı, elbette gerek yok tartışmaya. Oysa herkesin elinde farklı malzemeler var, Teorisiz yaparsınız belki ama, bir günlük işi on günde.
    Neden eleştiriden kaçınalım? Bilim adamının ilk özelliğidir: Herşeye şüpheyle yaklaşır, gözlerinin gördüğüne bile.
    Tez-antitez-sentez sıralamasıyla gider. Her sentez yeni bir tezdir ve zincir böylece uzar, ta ki tatmin edici sonuca ulaşılıncaya kadar.
    İnsanlar eleştirilmekten neden rahatsız oluyorlar? Erdem olan üslubunu bozup sesini yükselterek hakaretler savurmak değil, varsa hatasını kabullenmek, hatası olmadığına inanıyorsa da bunu bilimsel yoldan kanıtlamaktır. (Bilimsel birikimi varsa tabi.)
    Optik kurallar konusunda basitçe yaptığım çizimlere kimseden itiraz gelmedi, yanlışsa buyrun kanıtlayın. Temel olarak söylediklerime hiç itiraz gelmedi, "Işık her geçtiği ortamdan soğurularak geçer." Mümkün olduğu kadar az bileşen kullanmanın, ışığın daha az kayıpla ulaşacağı anlamına geldiğini, bilmiyorum başka nasıl anlatabilirim?
    Aramızda para kaygısı olmayan kaç kişi var?
    "İki merceği odak uzaklığını düşürmek için yapıştıracağımıza, neden kısa odaklı mercek kullanmıyoruz, piyasada bulunabilen fresnellerin odak uzaklığı sabit midir?" diye sordum yanıt yok!
    Benim hiçbir mesajımda laf kalabalığı yoktur, herşey açık ve net anlatılır. O kadar laf edileceğine yapılan düzenekte ışığın izlediği yol elle çizilip gönderilseydi, bir bakışta herkes anlardı.
    Öğretim üyesi ve optikle uğraşan arkadaşlar: Yok mu foruma katacağınız bilimsel birşeyler?
    Forum o zaman adam olur!

• Merhaba
    Beni kızdırdın şimdide üzüyorsun.Bu son mesajım derken bu konu hakkında ki son mesajım olduğunu belirtmek isterim.Hepiniz kardeşimsiniz.BENDE SENİ ÜZDÜ İSEM ÖZÜR DİLERİM .Bu arada optik aynaların geldiği zaman bana 8 adet ayırırsan sevinirim.
    Selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: alifree2

Sagol turkpro...Son mesajın oldugu icin size hoscakalın demek kalıyor herhalde.Yinede beni aydınlattıgınız icin tesekkur edrim

SAYGILAR

• Arkadaşlar sizlere göre belki çok basit bir soru ama, yardımcı olursanız sevinirim. Eski laptop ekranından yararlanabilirmiyim. yararlanabilirsem nasıl tv görüntüsünü aktarabilirim.
    syg.
  • merhaba
    Öncelikle lcd nin kolay sökülebilmesi gerekir.Eski laptopların aktif matrix özellikleri pek hızlı değil .Yapabilirsen laptopun bütün parçalaarını cihaza sığdırman gerekir..Buda büyük bir sorun .www.ebay.com da vga to video kartları var .veya direk lcd monitöre takılan üzeride tv anten girişi ve video girişleri olan cihazdan temin edip (Türkiye'de var)seyredebilirsin.
    selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: pardailan

Arkadaşlar sizlere göre belki çok basit bir soru ama, yardımcı olursanız sevinirim. Eski laptop ekranından yararlanabilirmiyim. yararlanabilirsem nasıl tv görüntüsünü aktarabilirim.
    syg.
  • tşk. ederim sn.turkpro
  • arkadaşlar, şu 18 cm odak uzaklığı olan objektifle 3,5metre mesafeden alınan görüntü ebatları nedir?
  • Puma.

NEDEMEK İSTİYORSUN SEN !!!!!! ELİMDEKİ MALZEMELERİN İSE YARAMADIGINI NASIL ANLADIN BUNLAR YURTDISINDA Kİ SİTELERDE LCD PROJEKSİYON YAPMAK İCİN KULLANILAN VE BENİM SATTIGIM FİYATLARIN UZERİNDE SATILAN URUNLER.NEDİR BU KARALAMA KAMPANYASI

UCUZ SATIYORUM DİYE Mİİ!!!!! BENİM TEPKİM KENDİMEYDİ 100 EURO DERKEN '' Ucuz satıyorum'' anlamında

BANANE SEN İSTER 100 E SAT İSTER 1000 DOGRU SOYLUYORSUN İSTER AL İSTER ALMA YANLIZ BENİM URUNLERİM SENİN SATTIKLARINDAN DAHA PROFESYONEL ONUN İCİNMİ BU SATASMA.

BUNU YAPMA!

SAYGILAR
  • TURKPRO

OZUR DİLEMENİZE GEREK YOKTU. ben dedigim gibi dogru bildiklerimi savunuyordum. Neyse hosgeldiniz tekrar:)

diger malzemeler gelince herkesle paylasacagım bunu sizin de siparisinizi aldım sayılır:)

SAYGILAR
  • metal halıdenın kendı alımınyum reflekteru var abı,aldıgım görüntü vcd ama tv goruntusude aynı ısık verıyor.
  • arkadaşlar alttaki lambalara ihtiyacım kalmadı, ancak bir objektife ihtiyacım var lamba ihtiyacı olupta fazla objektifi olan arkadaşlarla takas yapabilirim...
    metal halide 400 w ve 150w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykoz -- 10 Aralık 2004, 16:24:21 >
  • SEVGİLİ SİTE SAKİNLERİ

BURADA YAŞANAN SAÇMA SAPAN KİŞİLERİN DEDİKLERİNDEN DOLAYI BU KİŞİLERİ KINIYORUM VE AÇIKÇA DİYORUMKİ BURASI ER MEYDANI DEĞİL BIRAKIN BİLGİ PAYLAŞMAYI HALA NEDEN TÜRKİYEM BİR ŞEY ÜRETEMİYOR NEDEN YERİNDE SAYIYOR GÖRÜNCE ANLIYOR

buraya üye olduğumdan beri herkes bulunmuş geliştirilmiş hatta üretimi kaldırılacak bir proje o kadar sahip çıkmışlar ki hayal dünyasının ileri düzey zekalıları gibi kişisel duyguları ile kişilere saldırarak tatmin olmaya çalışan bana hakaret eden bu arkadaşı şu sitede sakince posta mesajlarını okuyanlara şikayet ediyorum sen getirdiğin malzeme ilemi gurur duyuyorsun duy bakalım ama unutma sen asla bir üretici değilsin olamassında üzül biraz sevindirmek istiyorsan yeni bir şey bul bir şey icat et 200 yıl önce tv yi bulanlar senin mesajlarını okusalar sana çok gülerlerdi

ONLARIN BİR SÖZÜ İLE NOKTAAA KOYALIM
    ONLAR(türkler)geçmişleri ile BİZ YAPTIKLARIMIZLA GURUR DUYARIZ

SANA BUNLAR YETER ALİFREE(ÖZGÜR ALİ)

• 6 '' lcd içinse yaklaşık 2.15 mt ye 1.80 mt civarında
    quote:

Orjinalden alıntı: bykoz

arkadaşlar, şu 18 cm odak uzaklığı olan objektifle 3,5metre mesafeden alınan görüntü ebatları nedir?
  • 1- dvd ile dene 2-metal halidenin kendi reflektörünü kullanıp önüne condenser kullandın ise lambanın sadece ön tarafındaki ışıktan faydalanabilirsin.reflektörü çıkar arkaya condenser merceğin ebatlarında reflektör ayarlamaya çalış.mesela çok kaliteli çorba kepçesi
    quote:

Orjinalden alıntı: freedom33

metal halıdenın kendı alımınyum reflekteru var abı,aldıgım görüntü vcd ama tv goruntusude aynı ısık verıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 10 Aralık 2004, 17:27:43 >
  • Sabırla her gönderilen mesajı okuyup projeksiyon konusunda bilgilenmeye çalışıyorum ama Puma arkadaşım sen salı pazarındaki "ikizlere tekkeeeeee" diye bağıran çığırtkan tezgahçılara benziyorsun... Ayrıca forumun 2. el satış diye bir bölümüde var..

Forumda bilgiden paylaşmaktan söz ediyorsuz ama senin ne yazdığın bir bilgi nede paylaşıma açık bir konun yok... Bir mesajı birden fazla gönderme terbiyesizliğinde bulunuyor, kendine rakip gördüğün, forumu başından beri takip eden zaman zaman gerek bilgisine gerekse malzeme temininde yardımcı olan arkadaşlarada laf safsatasında bulunuyorsun, uğraşmayın en iyisi bende alın benden diye piyasadaki fiyatlardan çok daha pahalı lcd si olmayan boş bir kutu vaad ediyorsun..
    Hadi Canım Sendeeeee....

Birde Türkiye'm neden yerinde sayıyor gibi bir geyik ortaya atmışsın ki, cevabını arıyorsan aynanın karşısına geçip bu soruyu kendi kendine sorucan ....?

Bu messajı PUMAA nın "şu sitede sakince posta mesajlarını okuyanlara şikayet ediyorum " yazısı üzerine yazıyorum...

Herkese Kolay Gelsin

• elimde casio marka cep televizyonu var tahminim 5 inc lik tatmin edici bir görüntü alınabilirmi (mükemmel almasına gerek yok ) bide bunları sökmesi dğerleri kadar kolaaymıdır. bilgisi olan varmı .....

-----ayıptır kardeşim bırakın millete laf yetiştirmryi forumun son 3-4 sayfasında doğru dürüst bilgiyok -------
  • Sabırla her gönderilen mesajı okuyup projeksiyon konusunda bilgilenmeye çalışıyorum ama Puma arkadaşım sen salı pazarındaki "ikizlere tekkeeeeee" diye bağıran çığırtkan tezgahçılara benziyorsun... Ayrıca forumun 2. el satış diye bir bölümüde var..

Forumda bilgiden paylaşmaktan söz ediyorsuz ama senin ne yazdığın bir bilgi nede paylaşıma açık bir konun yok... Bir mesajı birden fazla gönderme terbiyesizliğinde bulunuyor, kendine rakip gördüğün, forumu başından beri takip eden zaman zaman gerek bilgisine gerekse malzeme temininde yardımcı olan arkadaşlarada laf safsatasında bulunuyorsun, uğraşmayın en iyisi bende alın benden diye piyasadaki fiyatlardan çok daha pahalı lcd si olmayan boş bir kutu vaad ediyorsun..
    Hadi Canım Sendeeeee....

Birde Türkiye'm neden yerinde sayıyor gibi bir geyik ortaya atmışsın ki, cevabını arıyorsan aynanın karşısına geçip bu soruyu kendi kendine sorucan ....?

Bu messajı PUMAA nın "şu sitede sakince posta mesajlarını okuyanlara şikayet ediyorum " yazısı üzerine yazıyorum...

sana katılıyorum.arkadasım puma madem yardımcı olmak ıstıyosun ve tıcaret yapmak,o zaman alırsan hepsını alırsın yoksa tek satışımız yok olayını anlamadım,benım elımde malzeme varken nıye 235$ gıbı bı para verıp alayım,bana sadece kutu reflektor lazım dıyorum 235$ fıyat verıyosun yerse hesabı,önce ticareti öğren sonra burda ahkam kes,ona buna laf atma,alifree kardeş ayrı ayrı satıyo ne güzel helal olsun..

• bu forum ticarethane degil,bı kere yzarsın olur bıter yada satılık ılanıyla topıc acarsın,30 tane msj yollamanın manası yok.barış kardeş naptın ya bu arada lili yi söktünmü
  • yok yaw nerde walla ben kıyamıyom ne yapıcamı bilmiyorum yaa çok güzel duruyor çünki
  • en son çektiğim resimler

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.