Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://mehmet_cavas.sitemynet.com/ERENGROUP/

Bunu kopyalayıp adres kısmına yazıp enter larsan siteye giriliyor.
  • merhaba
    fresnellerin odak uzaklığı nedir?.f30 cm ise (yani pvc lens iki düz tarafı dışarda kalıp ortasında flexi glass olan ) kullanıyorsan)ışı kaynağı başlangıcı (lambanın ayakları hariç.) ile fresnel lens arası 31 cm .Kondenserin odak uzaklığını hiç hesaba katmayınız. condenser mercek lambadan 3-5cm uzakta ısdan az etkilenecek mesafede olamalıdır.f 20 fresnel kullanacaksanız:bu mesafe 21 cm olmalıdır.lcd önüne fresnel lens koymayınız(bunu yazmaktan bıktım.lcd önüne koyacağınız fresnel lens cam olmadıkça görüntü kalitesini % 10 da olsa bozar..ikici fresnelide görüntüden evvel kullanınız.yurt dışındaki sitelerde gördüğünüz lcd önündeki fresnel lens li plan nı aklı evvel bir kişi hangi akla hizmet ederek böyle yaptığını anlamıyorum..göyya lcd den sonra koyarak ışık gücünü arttıracak .yok böyle bir şey...ve herkesde bu planı yapıp o zati muhterimi izliyor.görüntü objektifn cam yüzeyine gelip zımba gibi resim verecekken araya flexi glası fresnel koyarak görüntüyü kirletiyorlar...!!!!!ARKADAŞLAR TEKRAR EDİYORUM LCD ÖNÜNE FRESNEL LENS KOYMAYINIZ...FRESNELLERİ GÖRÜNTÜDE DEĞİL IŞIKTA KULLANINIZ........
    quote:

Orjinalden alıntı: snatc10

arkadaslar 2 fresnnelle 1 kondanser kullanacam kutunun ebadi ne olmali

• merhaba
    uyguladım planlar daha evvelki sayfalarda var
    selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Kavram kargaşasını engellemek için:
    1. Lens tekil optik elemandır, bir mercek olabileceği gibi, yakınsamasız bir filtre ya da koruyucu bir cam olabilir.
    2. Objektif veya oküler birkaç mercekten oluşur. (Triple obj. yapısı daha önce anlatıldı.) Basit merceklerden oluştuğuna göre, siz de bunları biraraya getirebilirsiniz. Kullandığınız merceklerin kalitesiyle orantılı bir obj. elde edersiniz. Konunun teorisini almadan bunu ortaya koymanızsa çok zor. (Turkpro yaptırdığı obj.'i kullanıyor, yapısını açıklamasını da beklememek gerek!)
    3. Ticari sinema makinesi 4 bölümden oluşur; reflektör, ışık kaynağı (Arklı), film ve objektif. (+ gerektiğinde sinemaskop obj.) Bir sinema makinesi bu kadarcık donanımıyla 20-40 m. öteye görüntü düşürür. Kalite bir çukur ayna, güçlü bir ışık, kalite bir obj. Tüm yenileştirme sadece ses sisteminde, kalanı klasik.
    Herkes farklı malzeme kullandığına göre, sabit bir ölçü yok.
    Yeteri kadar bilgi sahibi olduğunuzda siz de başaracaksınız, sabır.
    Murphy'nin dediği gibi: "Üzerinde yeterince çalışılan her alet, çalışır!"
    Şimdiye kadar kelimeyle uğraşmamak için değinmedim ama, Türkiye'de o tip merceğe "Freşnel" deniyor. Fransızca telaffuzdan anlayanlar nedenini bize açıklayabilir belki.
    Daha iyi anlaşabilmek için: Düzeneği: reflektör+ışık kay.+kondenser+1. freşnel+LCD+2. freşnel+objektif olarak adlandırmayı öneriyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: alifree2
    En az $1500 lık makine yapıyoruz.]

nasıl yani???
    Kardeşim piyasada 1000 dolara orjinal projektör satılıyor. Hem sıfır, hemde garantili. Üstelik DLP (Digital Light Proces). Sizin yapmaya çalıştığınız alet projektör değil ki...Gerçek projektörün çalışma mantığı böyle değildir... Bir görüntüyü vasat bir kalitede ve standardize olmayan bir şekilde duvara yansıtmakla projektör yaptığını düşünen arkadaşlar yanılıyor...üstelik bahsedilen maliyetler de çok yüksek. Gördüğüm kadarı ile burada bu işin ticaretini yapanlar ve onların reklamcıları, bunların yanında da tamamen amatör olup konuyu hiç bilmeyenler var. Arkadaşlar paranıza yazık. Bu derme çatma şeyle sonuca ulaşsanız bile tatmin edici bir cihaz olmaz. İllede projeksiyon cihazı isteyen arkadaşlar harcayacakları paranın üzerine biraz daha koyup gerçek bir cihaz alsınlar. Tezgaha gelmeyin...

• arkadaşlar bu forumu hazırlayanlar burada bir mantık oluşturmaya çalışmışlar yani herkes yorum yapabilir ayrıca sistemi pahalı projeksiyonlarla karşılaştıranlar bir konuda haklı bir konuda haksız haklı olduğu konu gerçek görüntü dlp teknolojisidir ancak bu cihazlar garantisi bittikten sonra cep yakıyor lamba bitince keza aynen haksın olduğu konu ise el becerisi ile de bunu yapmak mümkün şu anda burada buluşan kişiler elde ettikleri aynı plan olsa bile farklı bir görüntü elde ediyorlar istedikleri kadar hesap yapsınlar +%_= bunların yapmış olduğu hesapların dışında tuttukları o kadar çok mevzu var ki kimse farkında değil sizler devam edin hesaplamaya ben satış yapmaya başladım bile kalite önce gelir
  • merhaba

!!+surface mirror(kutunun boyunu kücültmek icin !!! diye yazdığın yazında belki yanlışlıkla yazdın ama bu ayna kutunu boyutunu küçültmek için değil yazıları düz hale getirmek için kullanılır.lcd den evvel ışıktan sonra kullanacağın ayna kutunun boyutlarını küçültür...
    selamlar
    quote:

Selamlar.

( foruma gelemememin sebebi su lanet malzeme siparisleri yüzünden USA de yasayan insanlara acıyorum ( gecikmelerden dolayı herkesden ozur dilerim.neyse)

Arkadaslar birseyden kimseler bahsetmiyor.Bakın düzenegimiz erroraesthumanum arkadasımızın dedigi gibi.

reflektör+ışık kaynagı+kondenser+1. fresnel+LCD+2. fresnel( veya degil )+surface mirror(kutunun boyunu kücültmek icin )+projection objektif ( öyle buyuteclerle olmaz bu is. Arkadaslar buyutecler double convex yapıdadır ve goruntuyu iyi toplar ama duvara yansıttıgında 4 koseside show tv nin sansürlü yayınlarına benzer bir görüntö alırsınız:).

Evet gelelim konuya.

kimse kullandıgı reflektörün.condenserin.ve fresnelin (ki bu 2. fresnelde önemli ) focusuna ( odak uzaklıgına ) dikkat etmiyor.Bu cok normal aslında.Tuggi arkadasın basına gelen herkesin basına gelecek.Cunku bu olayda kutu ve mesafeler asla sabit olamaz.Ancak yaklasık olur.Diyecegim su ki ya 1 milyarın uzerinde para verip bunu bilen birine yaptıracagız ! Yada malzemelerini alıp deneme yanılma yoluyla bu isi daha az maliyetine cozecegiz.Bunun icin hic uzelmeye gerek yok arkadaslar bu is oyle '' he malzemeler tamam kutuyuda yaptırdıkmı yerlestir gitsin '' olayı degil.Deneyecez tabii.En az $1500 lık makine yapıyoruz.İnanın bana tuggi bu isi cözmüs sayılır.Cok az bir yolu kalmıs.Ah keske su malzeme olayına para yatırmamıs olsaydımda hazır olan malzemelerle bende baslayabilseydim. Neyse arkadaslar olmuyor diye birsey olmaz diye dusunuyorum.Sadece ve sadece biraz sabır zaman ve yardımlasma.
    Adam yapmıs kardesim sıra bizde..Unutmayın butun is projection lensine kadar ısıgı asagıdaki gibi tasımak...

SAYGILAR

• ARKADAŞLAR İŞLEMSİZ F 20 OBJEKTİF BENDEN KİM İSTEMİŞTİ ??SÖZ VERMİŞTİM .. 1 TANE AYIRDIM ..GELDİ ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 7 Aralık 2004, 22:48:46 >
  • condenserin fresnelin ışık kaynağına olan uzaklığını etkilemediği nerden çıktı? yabancı forumlarda böyle bişey okumadığım gibi, aklım mantığım da almıyo bu durumu...

ikincisi yurtdışındaki sitelerde dört fresnelli projeden de bahsedildiğini görmedim. genelde herkes çift fresnel kullanmış:

FRESNELLERDEN BİRİ LCD NİN ÖNÜNDE DİĞERİ ARKASINDA (her ne kadar turkpro aksini iddia etse de)

- lcd yel ışık kaynağı arasındaki önündeki ışığın lcd ye dik girmesi için( ışık lcd ye dik gelince görüntü başarılı oluyo?
    - ikinci fresnel de condenser olarak kullanılıyo yani lcd den çıkan görüntünün tamamının objektife düşmesi için

aksini iddia etmeyin lumanlabın dosyasında böyle yazıyo ki (inanmıyanlar baksın; 7nci sayfa) lumenlab bu lcd projeksiyon olayının 1 numaralı sitesi sayılır.
    (inanmıyanlar "Lumenlab_S_15_Projector_Guide_rev3.pdf" diye bi arama yapsın)
    beyler, gerçekten bu işi yapmaya çalışanlar, biraz yurtdışı kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim

dezenformasyona bakılırsa, ortada bi komplo var galiba...
    hatta bariz var..

herkese iyi çalışmalar;

(dipnot: herkese lumanlabın dosyasını indirmesini tavsiye ederim, herkesin her söylediğine inanmayın.. olayın mantığı zaten çok basit pratikte de fresnel lensi ileri geri alma, lcdyi parçalama ve kutuyu tasarlamadan ibaret..)

• merhaba
    1- telefonla görüşmemizden sonra internet kafeden yanıtlıyorum 3 gündür bağlanamadım.kapalı ahşap kutudan size cereyan çarpmaz.ancak trafoya giden cereyen hattını ters çevirerek sorunu halledersiniz.2-kutuyu cereyan varken açmamalısınız fazla kurcalarsanız elinizde olmadan fan kablolarını perveneye değdirmiş olabilirsiniz. ses ondan oluşmuştur.....Ateşleyici trafo lambaya giden anahtar kapalı olduğu zaman görevini yapar bu tüm metal halide lerde böyledir.bu bir arıza değildir...lamba yanınca otomatik olarak görevini bitirir ve susar...condenser merceğin görüntü büyütme gibi bir görevi yoktur.ışığı toplamak ve lcd arkasındaki fresnele göndermektir.condenser mercek lamba önüne konur.daha sormak istediğiniz bir şey var ise sorun yanıtlayayım...
    selamlar....
    quote:

Orjinalden alıntı: newrelease

Sayın turkpro (serdar bey)
    150W, metal halide, leather cihazım var.
    telefon da edecem de bir sorunum var; lambanın ateşleyici trafosu dışına elektrik veriyor. bu tehlikeli değil mi? ve böyle olmaması lazım değil mi? Ses yapan fanlardan birini sıkıştırayım dedim Allahtan elimde tornavida olarak kontrol kalemi vardı. Ateşleyici trafoya değince yandığını gördüm. Daha net deydirdiğimde hiç de normal bir sızıntı olmadığı fikri oluştu bende ama Voltmetreyle ölçmedim. Bu tehlikeli bir durum değil mi?
    Diğer nokta lambayı kapattığımda Ateşleyici trafo zırlıyor ve bu zırlama lamba soğusa da susmuyor. Trafonun zırlaması sadece lamba yanık ise kesiliyor. Benim ateşleyici de mi problem var bunlar normal mi!?

Ayrıca arkadaşlara da lambanın ateşleyicisi için dikkat diyecem, çarpılmayın sakın.

"savastek" keystone resminden doğrusu fazla birşey anlamadım benim beynim mi durdu yoksa acaip bir perspektif mi kullanılmış bilmiyorum ama evet, dediğiniz şekilde olursa çok güzel ve gayet mantıklı.

Son soru : condenser lens ne işe yarıyor? daha kısa mesafeden daha büyük çıktı mı veriyor? yoksa başka bir amacı mı var? kısa mesafeden daha büyük çıktı veriyorsa alayım benim cihazın F20 objektifinin yerine onu koyayım işimize yarar..

Herkese başarılar.. tekrar söylüyorum sakın çarpılmayın.

• YABANCI FORUMLARDAKİ LER SİZDEN DAHAMI AKILLI????TABİ 4 FRESNELLİ PLANI GÖREMEZSİN ÇÜNKİ PLAN TAMAMI İLE BANA AİTTİR...BU DA TÜRK AKLI ..NE KOMPLOSU OLACAK 4 FRESNELLİ PLANLA YAPTIĞIM CİHAZLARI İNSANLAR SEYREDİYOR...
    quote:

Orjinalden alıntı: fantastico

condenserin fresnelin ışık kaynağına olan uzaklığını etkilemediği nerden çıktı? yabancı forumlarda böyle bişey okumadığım gibi, aklım mantığım da almıyo bu durumu...

ikincisi yurtdışındaki sitelerde dört fresnelli projeden de bahsedildiğini görmedim. genelde herkes çift fresnel kullanmış:

FRESNELLERDEN BİRİ LCD NİN ÖNÜNDE DİĞERİ ARKASINDA (her ne kadar turkpro aksini iddia etse de)

- lcd yel ışık kaynağı arasındaki önündeki ışığın lcd ye dik girmesi için( ışık lcd ye dik gelince görüntü başarılı oluyo?
    - ikinci fresnel de condenser olarak kullanılıyo yani lcd den çıkan görüntünün tamamının objektife düşmesi için

aksini iddia etmeyin lumanlabın dosyasında böyle yazıyo ki (inanmıyanlar baksın; 7nci sayfa) lumenlab bu lcd projeksiyon olayının 1 numaralı sitesi sayılır.
    (inanmıyanlar "Lumenlab_S_15_Projector_Guide_rev3.pdf" diye bi arama yapsın)
    beyler, gerçekten bu işi yapmaya çalışanlar, biraz yurtdışı kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim

dezenformasyona bakılırsa, ortada bi komplo var galiba...
    hatta bariz var..

herkese iyi çalışmalar;

(dipnot: herkese lumanlabın dosyasını indirmesini tavsiye ederim, herkesin her söylediğine inanmayın.. olayın mantığı zaten çok basit pratikte de fresnel lensi ileri geri alma, lcdyi parçalama ve kutuyu tasarlamadan ibaret..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 8 Aralık 2004, 0:54:31 >

• selamlar. FL 250 veya 300 mm bir objektifi lcd nin 23 veya 28 cm önüne koymamız gerektigi konusunda hem fikiriz herhalde sayın turkpro. Bahsettigim konu bu mesafeyi resimdede gordugunuz uzere yarıya indirir . Sizcede oyle degilmi!!!

Orjinalden alıntı: turkpro

merhaba

!!+surface mirror(kutunun boyunu kücültmek icin !!! diye yazdığın yazında belki yanlışlıkla yazdın ama bu ayna kutunu boyutunu küçültmek için değil yazıları düz hale getirmek için kullanılır.lcd den evvel ışıktan sonra kullanacağın ayna kutunun boyutlarını küçültür...
    selamlar

Selamlar.

( foruma gelemememin sebebi su lanet malzeme siparisleri yüzünden USA de yasayan insanlara acıyorum ( gecikmelerden dolayı herkesden ozur dilerim.neyse)

Arkadaslar birseyden kimseler bahsetmiyor.Bakın düzenegimiz erroraesthumanum arkadasımızın dedigi gibi.

reflektör+ışık kaynagı+kondenser+1. fresnel+LCD+2. fresnel( veya degil )+surface mirror(kutunun boyunu kücültmek icin )+projection objektif ( öyle buyuteclerle olmaz bu is. Arkadaslar buyutecler double convex yapıdadır ve goruntuyu iyi toplar ama duvara yansıttıgında 4 koseside show tv nin sansürlü yayınlarına benzer bir görüntö alırsınız:).

Evet gelelim konuya.

kimse kullandıgı reflektörün.condenserin.ve fresnelin (ki bu 2. fresnelde önemli ) focusuna ( odak uzaklıgına ) dikkat etmiyor.Bu cok normal aslında.Tuggi arkadasın basına gelen herkesin basına gelecek.Cunku bu olayda kutu ve mesafeler asla sabit olamaz.Ancak yaklasık olur.Diyecegim su ki ya 1 milyarın uzerinde para verip bunu bilen birine yaptıracagız ! Yada malzemelerini alıp deneme yanılma yoluyla bu isi daha az maliyetine cozecegiz.Bunun icin hic uzelmeye gerek yok arkadaslar bu is oyle '' he malzemeler tamam kutuyuda yaptırdıkmı yerlestir gitsin '' olayı degil.Deneyecez tabii.En az $1500 lık makine yapıyoruz.İnanın bana tuggi bu isi cözmüs sayılır.Cok az bir yolu kalmıs.Ah keske su malzeme olayına para yatırmamıs olsaydımda hazır olan malzemelerle bende baslayabilseydim. Neyse arkadaslar olmuyor diye birsey olmaz diye dusunuyorum.Sadece ve sadece biraz sabır zaman ve yardımlasma.
    Adam yapmıs kardesim sıra bizde..Unutmayın butun is projection lensine kadar ısıgı asagıdaki gibi tasımak...

SAYGILAR

• EVET AYNEN ÖYLE..ANCAK AYNANIN GÖREVİNDEN BAHSEDİYORUZ...AYRICA AYNADAN SONRAKİ MESAFE NE OLACAK???

selamlar. FL 250 veya 300 mm bir objektifi lcd nin 23 veya 28 cm önüne koymamız gerektigi konusunda hem fikiriz herhalde sayın turkpro. Bahsettigim konu bu mesafeyi resimdede gordugunuz uzere yarıya indirir . Sizcede oyle degilmi!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 7 Aralık 2004, 23:56:24 >
  • Aynanın gorevi yazıları duzeltmek olmadıgını soylemedimki.!! Proje kapsamında ayna kullanmamızın sebebini kutuyu kucuktmek amaclı oldugunu bilgi paylasımı acısından sundum

peki neden bana yanlıslıkla yazdınız diye bir post atma ihtiyacı duydunuz bunu pek anlamıs degilim.

Olgunlukla karsılayıp yanlıs anlayanın siz oldugunu dusunuyor ve calısmalarınızda basarılar diliyorum.

SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alifree2 -- 7 Aralık 2004, 23:55:12 >
  • AYNAYI KALDIRDIK FARZ EDELİM .KUTUNUN ÖNÜNE MERCEĞİ KOYDUN.GÖRÜNTÜDE TERS OLARAK YANSIDI.KUTU EBATLARI SABİT OLSUN.DAHA SONRA AYNI KUTUYA AYNAYI KOYDUK GÖRÜNTÜYÜ DÜZELTTİK .KUTU EBATLARIN UFALDIMI .???AYNADAN SONRAKİ MESAFEYİ KUTUNUN EBATLARINI KÜÇÜLMEK DE FAYDASI OLMADIĞINI NEDEN HESABA KATMIYORSUN??
    quote:

Aynanın gorevi yazıları duzeltmek olmadıgını soylemedimki.!! Proje kapsamında ayna kullanmamızın sebebini kutuyu kucuktmek amaclı oldugunu bilgi paylasımı acısından sundum

peki neden bana yanlıslıkla yazdınız diye bir post atma ihtiyacı duydunuz bunu pek anlamıs degilim.

Olgunlukla karsılayıp yanlıs anlayanın siz oldugunu dusunuyor ve calısmalarınızda basarılar diliyorum.

SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 8 Aralık 2004, 0:59:17 >

• Aynadan sonraki mesafe ne mi olacak. Sayın TURKPRO sizmisiniz. Kusurabakmayında sizingibi cihaz yapıp satan bir beyefendiden
    bu soruyu beklemezdim.

Normal Ayna lcd den sonra kullanıldıgında LCD ile ayna arası 10 cm farzedelim.Bir 10 cm de aynanın icine girer.Simdi 20cm oldu ve aynadan sonrada LENS arası 20 cm diyelim toplam 400mm FL bir mercege ihtiyacımız olur ki ...................

Front surface mirror de ise ::: LCD ile ayna arası 10 cm farzedelim. FRONT SURFACE MİRROR a goruntu degdiginde normal aynadaki gibi bir 10 cm lik derinlige girmez aynanın on yuzeyine deyip tekrar 10 cm olarak kalır.Aynadan sonrada LENS arası 20 cm demistik 20mm+10 mm = 300mm FL cok makul bir olcu degilmi sizcede!!!

Sorunuza gelince eger yukarda anlattıklarımdan cozulmediyse. Resimdeki LCD ile FRONT SURFACE MİRROR arası diyelim 150 mm ise AYNADAN objective e ( Objective 310mm oldugundan 310mm-150mm=160mm ) 160mm gerekir.

SAYGILAR

EVET AYNEN ÖYLE..ANCAK AYNANIN GÖREVİNDEN BAHSEDİYORUZ...AYRICA AYNADAN SONRAKİ MESAFE NE OLACAK???

selamlar. FL 250 veya 300 mm bir objektifi lcd nin 23 veya 28 cm önüne koymamız gerektigi konusunda hem fikiriz herhalde sayın turkpro. Bahsettigim konu bu mesafeyi resimdede gordugunuz uzere yarıya indirir . Sizcede oyle degilmi!!!

• sayın turkpro bir seyi atlayarak tartısıyoruz galiba.

Sizin lens 200mm FL oldugu icin dediginiz dogru aynayı kaldırıp lensinizi ( 200mm ) kutunun ucuna yani lcd nin karsısına koydugunuz zaman ( turkerdundara yaptıgınız ve resmini boarda koydugunuz projeden bahsediyorum ) LCD ile lens arası zaten yaklasık 200mm oluyor . Tabiiki goruntu alırsınız ( ama ters ) Benim acıklama 250 ve uzeri FL degerine sahip lensler icindir.Cunku yaklasık kutu boyutları sizinkinden ufak olamaz. İnsallah anlatabilmisimdir.

SAYGILAR
  • EVET TURK PRO BENİM..AYNADAN SONRAKİ MESAFEYİ KUTUNUN EBATLARINI KÜÇÜLTÜP KÜÇÜLTMEDİĞİNİ BELİRTMEK İÇİN SORMUŞTUM TABİKİ AYNADAN SONRAKİ MESAFENİN GÖRÜNTÜDE BİR ÖNEMİ YOK .SORUMU ÇOK BASİT OLARAK ANLAMIŞ VE DEĞERLENDİRMİŞSİN?????1....NORMAL AYNA LCD DEN SONRA KULLANILMAZ2. BİR DE 10 CM AYNANIN İÇİNE NİYE GİRSİN NASIL GİRİYOR.. NASIL LCD DEN SONRA 10 CM UZAĞA KOYDUĞUN AYNANIN MESAFESİNİ BİR ANDA 20 CM YAPTIN .BUNUN AÇIKLAMASINI YAPARMISIN..ÇOK TALİHSİZ BİR CEVAP ... BİRDE HİCİVLERİNE DİKKAT ET...ORTALIK KARIŞMASIN
    AYRICA BİLMİYORSAN SANA EK BİLGİ :::LCD DEN SONRA( F 30 CM OBJEKTİF İÇİN )İSTER AYNAYI LCD DEN SONRA 28 CM UZAĞA KOY (5CMX5CMAYNADA YETER) OBJEKTİFİDE AYNADAN SONRA 2 CM UZAĞA KOY;; İSTERDE AYNAYI LCD NİN HEMEN ÖNÜNE OBJEKTİFİDE 28 CM UZAĞA KOY SONUÇ DEĞİŞMEZ..HER İKİSİNDE DE GÖRÜNTÜ ALIRSIN...BİRDE YAPTIĞIN CİHAZIN RESİMLERİNİDE KOY BİZDE ÖĞRENELİM...

Aynadan sonraki mesafe ne mi olacak. Sayın TURKPRO sizmisiniz. Kusurabakmayında sizingibi cihaz yapıp satan bir beyefendiden
    bu soruyu beklemezdim.

Normal Ayna lcd den sonra kullanıldıgında LCD ile ayna arası 10 cm farzedelim.Bir 10 cm de aynanın icine girer.Simdi 20cm oldu ve aynadan sonrada LENS arası 20 cm diyelim toplam 400mm FL bir mercege ihtiyacımız olur ki ...................

Front surface mirror de ise ::: LCD ile ayna arası 10 cm farzedelim. FRONT SURFACE MİRROR a goruntu degdiginde normal aynadaki gibi bir 10 cm lik derinlige girmez aynanın on yuzeyine deyip tekrar 10 cm olarak kalır.Aynadan sonrada LENS arası 20 cm demistik 20mm+10 mm = 300mm FL cok makul bir olcu degilmi sizcede!!!

Sorunuza gelince eger yukarda anlattıklarımdan cozulmediyse. Resimdeki LCD ile FRONT SURFACE MİRROR arası diyelim 150 mm ise AYNADAN objective e ( Objective 310mm oldugundan 310mm-150mm=160mm ) 160mm gerekir.

SAYGILAR

EVET AYNEN ÖYLE..ANCAK AYNANIN GÖREVİNDEN BAHSEDİYORUZ...AYRICA AYNADAN SONRAKİ MESAFE NE OLACAK???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 8 Aralık 2004, 0:52:09 >

• @fantastico kardesim..

eger Ohp fresnel lens kullanılmışsan(lcd den evvel)..lambayı ileri geri haraket ettirerek görüntünün etkilendigini çok kolay görebilirsiniz..Dolayisiyle kesinlikle Isık kaynagı ile "ohp Fresnel" lens arası mesafe önemlidir...
  • İlk once HİCİVLERİNE DİKKAT ET lafını size bir beyefendi diye hitap eden insana soylemenizi yakıstıramadım.Burda tartısıyoruz yazıdan bile alınan bir insan oldugunuz ticari kaygılarınızın fazla oldugu dusuncesi uyandırdı bende!!

2 cisi insanlar FRONT SURFACE MİRROR diye bir ayna yani yansıtıcı simleri onde bir ayna icat etmisler hic dusundun mu niye! dusundunmu diyorum cunku benim gosterdigim inceligi sen gostermiyorsun.

Normal ayna kullanılsın diye bunları yazmadım neden surface mirror kullanmamız gerektigini belirtmek icin yazdım.
    10 cm neden 20 cm oluyor. CUNKU normal ayna kullanmaya kalkan arkadas aynaya kadar olan mesafesini birde aynanın icinde gorur boylelikle fazladan bir 10 cm acıga cıkar. Bunun icin surface mirror kullanılır.

Benim bilmedigim konu diye yazdıgınız son paragrafı acıklamaya calısıyorum maalesef 3 mesajdır. 28cm+2cm=30cm veya 2cm+28cm=30 cm yani odak uzaklıgı neyse lensin mesafeler toplamı odur.Ama normal aynada bu olmazzzzzzzz.Bilmeyen arkadaslar ogrensin.SEN İLK CEVABINDA AYNA KUTUYU KUCULTMEK ICIN KULLANILMAZ DEDİGİN İCİN BUNLARI YAZIYORUM

EVET TURK PRO BENİM..AYNADAN SONRAKİ MESAFEYİ KUTUNUN EBATLARINI KÜÇÜLTÜP KÜÇÜLTMEDİĞİNİ BELİRTMEK İÇİN SORMUŞTUM TABİKİ AYNADAN SONRAKİ MESAFENİN GÖRÜNTÜDE BİR ÖNEMİ YOK .SORUMU ÇOK BASİT OLARAK ANLAMIŞ VE DEĞERLENDİRMİŞSİN?????1....NORMAL AYNA LCD DEN SONRA KULLANILMAZ2. BİR DE 10 CM AYNANIN İÇİNE NİYE GİRSİN NASIL GİRİYOR.. NASIL LCD DEN SONRA 10 CM UZAĞA KOYDUĞUN AYNANIN MESAFESİNİ BİR ANDA 20 CM YAPTIN .BUNUN AÇIKLAMASINI YAPARMISIN..ÇOK TALİHSİZ BİR CEVAP ... BİRDE HİCİVLERİNE DİKKAT ET...ORTALIK KARIŞMASIN
    AYRICA BİLMİYORSAN SANA EK BİLGİ :::LCD DEN SONRA( F 30 CM OBJEKTİF İÇİN )İSTER AYNAYI LCD DEN SONRA 28 CM UZAĞA KOY (5CMX5CMAYNADA YETER) OBJEKTİFİDE AYNADAN SONRA 2 CM UZAĞA KOY;; İSTERDE AYNAYI LCD NİN HEMEN ÖNÜNE OBJEKTİFİDE 28 CM UZAĞA KOY SONUÇ DEĞİŞMEZ..HER İKİSİNDE DE GÖRÜNTÜ ALIRSIN...BİRDE YAPTIĞIN CİHAZIN RESİMLERİNİDE KOY BİZDE ÖĞRENELİM...

Aynadan sonraki mesafe ne mi olacak. Sayın TURKPRO sizmisiniz. Kusurabakmayında sizingibi cihaz yapıp satan bir beyefendiden
    bu soruyu beklemezdim.

SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alifree2 -- 8 Aralık 2004, 1:21:10 >

• selamlar

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.